Jak se vdát a nepo... se z toho

Profilova fotka
Projela jsem spoustu diskuzí, přečetla mnoho článků a několikrát se i zasmála. A pak jsem si řekla, že to začnu někam psát. Založila jsem FB stránku: https://www.facebook.com/Jak-se-vd%C3... kam bych chtěla psát věci, které mě pobavily, překvapily, šokovaly nebo nakrkly. Budu ráda, když se přidáte ať už na stránku nebo jen nadhodíte, co přišlo zábavné vám. Co vás při přípravách nejvíc zaskočilo, jak jste zvládaly stres (nebo žádný nebyl?), jaké nejblbější rady jste dostaly atd. Snad to bude zábava ;-)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Kapesníčky na slzičky štěstí? Ano, ale... Každý z nás má něco, co na svatbě mít prostě musí. Bublifuky, svatební mandle, stejnobarevné kravaty nebo třeba písničky Michala Davida. To, co někomu přijde debilní, se jiným neskutečně líbí. Zkrátka sto lidí, sto chutí. Všechny tyto věci chápu a i když některé chápu méně, určitě si je někdo zvládne obhájit. Nikdy jsem ale nepřišla na chuť „kapesníčkům na slzičky štěstí“. Mám z toho popravdě trochu smíšené pocity. Kapesníky na svatbě jsou určitě důležitým doplňkem. Máte svatbu v přírodě? S kapesníky myslíte na alergiky. A co když někomu spustí krev? S kapesníky budete za hrdiny. Poteče někomu nudle? Zase jste zachránili situaci. Problém tedy asi není v samotných kapesnících, ale převážně ve sdělení „Na slzičky štěstí“. Vzbuzuje to ve mě pocit, jako by někdo říkal: „Tak když už jsi tady, tak plač!“ Co když to ale nebude dojemný? Co když po cestě do toho kopce, kam půjdu, zakopnu a spadnu? To asi budu potřebovat kapesník já, ne ale na slzy dojetí. Jak už jsem zmínila, kapesníky jsou senzační nápad. Pro určitou skupinu může být senzační nápad i zmíněný text. U nás by se to asi ale moc neujalo. I proto jsem se rozhodla přijít s částečnou inovací. Kapesníky budou! I nápis bude! Na těch mých ale bude jasné poselství inspirované Cimrmanem "Neplačte, sami jsme si to zavinili". Budou mít úspěch? Uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Vše vyjmenované plus mnoho dalšího mi připadá osobně jako zbytečné a na svatbě to mít nebudu... a stejně mám pocit, že se z těch příprav brzo po****. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Mě už opustilo to prvotní nadšení, vrátila jsem se nohama na zem, naštěstí, a je mi to čím dál víc u p*dele. Na stůl nahážem šišky, hudbu pustíme z kazeťáku a něco pojíme...hlavně aby bylo dost slivovice! :D
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem se vdala naprosto v pohodě :D bez kravin, sahodlouhych příprav apod. Kapesníky potřeboval jen ženich, měl solidní rýmu :D
Odpovědět
Jooooo, dokud to bylo o obrázcích na Pinterestu, pičičandách, ozdobičkách, rámečcích, ubrouscích, slavobránách a cizích fotkách, bylo to bájo! Pak se začal plnit excel cenovými nabídkami, adekvátně tomu mi lezly oči z důlků. Potom byli zas všichni okolo děsně chytří a nejlíp věděli, kde tu slávu máme udělat a především koho musíme a nemusíme pozvat. O svatbě teď mluvíme ve smyslu, že teda asi fakt bude, protože už stála první reálné peníze. Na téma šaty říkám, že nahá asi nepůjdu. Na téma hudba zas že když bude nejhůř, zazpíváme si. A kolik to bude stát? Celé jmění! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mareritt Ano ano, dostatek alkoholu, to je základ :D @snadsedockam Mluvíš mi z duše, taky teď procházím fází rad "Tohle tam přece musíte mít, bez toho to nejde".
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,my nemáme téma svatby(ani barvy), kapesníčky na slzy štěstí nemáme, holubičky taky ne, ohňostroj a fotografa od rána taky ne. Máme super Dj a dobré jídlo a pití. Skoro o nic se nemusím starat, akorát taková sranda přijde na šišku, ze které mi lezou oči.. :-S :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@hvezdajasna Já si původně naivně myslela, že se vlezeme do 100 000, potom jsme začali řešit ubytování hostů, kteří přijedou z Ostravy, tak to naskočilo, pořád jsem ale doufala, že do 150 000 se vlezeme bez problému. Ani kulový :D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucianka114 Jsem rada, ze nejsem sama, kdo mel nerealne predstavy... :D Ja jsem doufala, ze se vejdeme do 180 000 a ani nahodou... Kdyz jsem tady cetla jak holky mely svatby za 100 000,- tak jsem si rikala, ze za 180 000,- to bude uplne vsechno a jeste neco navic a hahaha.
Odpovědět
@snadsedockam krásně shrnuté, nenapsala bych to líp :) a přesně tak to bylo.. ono se to nepo :)
Odpovědět
@lucianka114 tak rady typu "tohle musíte mít" jsem zažila taky. Hrozně se mi všichni divili že jsem nešla dělat výzdobu restaurace...proč bych se měla namáhat, když jsem předala všechny věci majitelce restaurace a ona se o to postarala. Stejně tak jsem neřešila lopatku na zametání střepů, svatební mandle a podobně. Zato jsme museli řešit kdo z místa obřadu uklidí sníh...nakonec si ho odklidil ženich sám :-D S tou cenou...my jsme platili taky hostům ubytování a vešli jsme se do 100 000. Ono je to taky o velikosti svatby. Nás bylo celkem 25, báječně jsme si to užili :-) Chtěli jsme aby si to užili i naši hosté se vším komfortem, proto jsme neměli žádné omezení typu že panáky si platí sami, nebo že ubytování si budou muset uhradit. Kdybychom dělali svatbu o 50 lidech asi bychom také k nějakým omezením museli sáhnout.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevesely ste se do 180? No to me nedeste... muzete semka pls hodit, kolik vas co stoji jen zhruba?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@veruko24 My budeme mít odpolední obřad, tak přijde kopa lidí, pozvaní potom půjdou všichni s námi, dáme si společnou polévku a potom bude následovat raut. Na večer počítám cca 80-85 lidí. Z toho cca 35-40 budeme ubytovávat, takže počítám, že jen jídlo (budeme mít catering) + pití (nakoupíme sami) + ubytování a pronájem sálů nás vyjde na 100. Šaty budu mít okolo 10 000, fotografa máme za 11 000, zbytek jsme ještě nezařizovali, ale ono to prostě hrozně naskáče.
Odpovědět
Profilova fotka
@alaw 180 tisíc? To jste měla i zlaté kliky u dveří, ne? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nás bylo 50, krome jednoho paru vsichni prespavali na miste ( ano, v chatkach v kempu), meli jsme odpoledni obrad, vlastni hudbu, vyzdobu, raut byl od cateringu + par veci, co jsme delaly s holkama. Alkohol vlastni, fotografka jen na 2h, zadny video, zadna nucena zabava, holubicky a podobny hovadiny. Kytky jsem mela nadherny a sezonni a staly komplet vsechny ( moje, 2x mamka, 1x svedkyne, korsaz a 2x naramek pro druzicky) 2500 :-D. Oznameni homemade, na prstynky jsem pouzili zlato z prstenu z prvnich manzelstvi :-D :-D atd atd.... stalo nas to necelych 90tis. z cehoz se nam 80tis. vratilo zpatky v darech.... krome par stresovych situaci naprosto vse ok a my se vzali a to je hlavni :-)
Odpovědět
@lucianka114 první rozpočet byl cca 80 tis., po prvních tařizováních jsem doufala v 120 a i když jsme to třeba až tolik nepocítili, zapisovala jsem si všechny finance utracené na svatbu (až do doby, kdyjsem už nestíhala ani spát, takže tak měsíc před svatbou už jsem seznam nevedla), a po spočítání toho, co jsem napsala jsme byli na 160.. část se vrátila na darech a zbytku nelituju, poctivě jsem šetřila skoro pět let, takže většinu jsem měla, zbytek tím, jak se každý měsíc pořídilo něco, to nebylo až tak tragické. Měla jsem to jak jsem si vysnila, lidé se bavili, pojedli, popili, hostů bylo cca 80. a kdybych se vdávala znovu, udělala bych to úplně stejně (akorát bych už věděla, na co se ještě zasoustředit víc a mít to vyřešené předem) :)
Odpovědět
@lucianka114 Tak teď jsem se zasmála, jak už dlouho ne - Cimrman nezklame nikdy a dávám palec hore za originální využití géniova citátu :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@terde Díky moc :) Postupně budu přidávat další příspěvky, sem to kopírovat nebudu, tak kdyby to někoho bavilo číst, najdete to tady: https://www.facebook.com/JakSeVdatAne... Dneska jsem se rozepsala o žádosti o ruku o Vánocích :)
Odpovědět
Beremko sleduji léta, od chvíle co se začalo vdávat mé okolí, ale tak, jak s tebou jsme se ještě nepobavila :)) myslím, že mi budeš v nadcházejícím roce velkou inspirací. Ovšem je pravdou, že věci jako mndličky, kapesníčky, dárečky a jiné -čky jsem rovnou zavrhla. (Mno moje maminka je evidentně nezavrhla :D:D) A ty rozpočty - stále ještě doufám, že se do 100 při 80 lidech bez ubytování a mimo sezonu vejdeme :) (můj nastávající si myslí, že 80 je i s rezervou :D:D)
Odpovědět
Tak ja sa priznám, že kapesníčky plánujem, ale bez nápisu. A nie po jednom do obálok, ale také mini krabičky, strategicky rozmiestnené na stoloch. Dôvod? Niekedy sa mi prudko začne prejavovať alergia a je z toho neustále kýchanie a nádcha. Takže nie pre svadobčanov, ale pre nevestu budú :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ardent1 Díky moc, to mě těší :) Co se rozpočtu týče, ono se to asi zvládnout dá, když má člověk štěstí nebo kamarády, kteří člověku pomůžou nebo si udělá nějaké věci sám. Já třeba vím, že bych rozhodně sehnala fotografa, který nestojí 11 tisíc a levnější šaty. Na druhou stranu bych na sebe asi pak byla naštvaná, kdybych neměla fotky, které se mi budou líbit. Zrovna na tohle jsem extrémně náročná. A jako každá žena se chci ve svatební den líbit. A hlavně teda sama sobě :-D @leja121 Jak jsem napsala výš, každý máme jinou úchylnost, která ostatním připadá debilní. Já chci třeba na stůl zelený čerstvý listí jako břečťan a podobný. Netuším, jak to udělám :-D Je to taky úplná zbytečnost, ale prostě se mi to líbí.
Odpovědět
Hlavně si do ničeho nenechat kecat :D Poradit ano, vyslechnout názory, nápady, ale rozhodnout se podle sebe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ty dobře míněné rady jsou snad největší zlo. Pak také to, co všechno musíme. My jsme zápasili nejvíc (a pořád to nemáme plně dořešené), koho všeho pozvat - na obřad, ke svatebnímu stolu, i na odpolední raut. Posloucháme pořád toho, že musíme pozvat alespoň tam a tamty určitě sem. Tak jsme se kousli a vybrali si místa, která mají omezenou kapacitu, abychom právě měli argument, proč je pozvat nemůžeme. Palouček uprostřed lesa snese hodně lidí, ale otírat se při průchodu o svatebčany se mi fakt nechce, Místo hostiny jsem vybrala přesně pro těch 50 lidí z rodiny, které jsme vybrali na začátku a s našimi přáteli to oslavíme dodatečně po svém a rodiče ženicha ať si to s partou slaví také jak chtějí oni. Při rozpočtu, který jsme si stanovili je opravdu rozdíl, jestli nás bude 50 nebo 90.
Odpovědět
Profilova fotka
@romikkeiko Mám trochu výhodu v tom, že jsem jedináček dvou jedináčků, z mé strany nás tam z rodiny bude včetně mě 5 oproti 35 z přítelové strany. Pak si můžu dovolit doplnit to kamarádama :-) Asi poprvé v životě se mi to jedináčkovství vyplatilo :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lucianka114 sourozenci jsou nejmenší zlo, co teprve ty sestřenice (všechny vdané + 2 děti), kterým jsme na svatbě byli :D rodiny jsou početně více méně na půl, proto s tím nebyl žádný problém. Nastávající vyrůstal tak trochu v komunitě několika rodin - jezdili společně na tábory, různé akce, narozeniny,... téměř jedna velká šťastná rozvětvená rodina. Hodí se to, když člověk něco potřebuje, vždy se někdo najde, ale dělá to těch dalších 40 lidí navíc, které z mé strany budou chybět. Měli jsme trochu spor s budoucí tchyní kvůli tomu, došlo na slzičky, ale přítel mě podržel. :) teď by to naopak osekal nejvíc, jak jen to jde :D
Odpovědět
Profilova fotka
@romikkeiko výhoda být jedináček dvou jedináčku je i to, že nemám tety, strýčky, bratrance ani sestřenice :D Ale určitě rozumím tomu, o čem mluvíš. Naštěstí jsme si řekli, že prostě pozveme ty, které chceme a to i uděláme. Je fajn, že nebudeme muset poslouchat, jak jsme hrozní, že jsme někoho nepozvali.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucianka114 a máte obrovskou výhodu v tom, že se vejdete v podstatě kamkoliv, když vybíráte prostor pro hostinu. :) Ty jo, úplně ti začínám závidět :D
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za skvělý nápad! Moc se u fb článků bavím a těším se na další :)) Je skvělý, že konečně někdo řekne na plnou hubu, že to vlastně není všecko tak happy, úžasný, nalajnovaný a jednoduchý :D
Odpovědět
Profilova fotka
@viky90 Díky moc, jsem ráda, že to někdo čte :-)
Odpovědět
@mareritt haha, to bude typická moravská svatba, jako u nás... hlavně, aby bylo dost chlastu :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?