Jak přimět snoubence zhubnout?

Snoubenec mi slíbil, že do svatby zhubne. Má 90 kg a vzhledem k tomu, že má na muže "jen" 170 cm a má podsaditější postavu, tak je trošku cvalík. Za ta léta, co spolu jsme jsem si na jeho pupík zvykla, avšak na to, že bude na svatbu hubenější jsem se těšila. Pamatuji si ještě dobu, kdy byl štíhlý, přibral teprve co jsme spolu. Jak už jsem řekla, zvykla jsem si, ale byla bych ráda, kdyby vstup do našeho společného života byl tak nějak "zdravý". Na to aby přibral bude mít spoustu let. Prostě mám strach, aby se z obyčejného "pivase" nevyklubal pupek typu "čekáme trojčata". Můj otec je má fuj fuj velký pupek a kromě toho že to není hezké, tak vím, jaká zdravotní rizika to s sebou přináší a tak bych byla nerada, kdyby i můj milý tak brzy dopadl. A v neposlední řadě je to přece den "D", kdy má být všechno perfektní a jak se mám pak dívat se slzami dojetí v očích na fotky, kde budeme jako dlouhá a široký... Mohly by jste mi poradit nějakou metodu, jak přimět chlapa zhubnout? To, že spolu o tom mluvíme nepomáhá; to, že mám rádoby vtipné narážky taky ne, navíc mám obavy, aby si nezačal myslet, že jej ponižuju. .. Předem děkuji za odpovědi
Odpovědět
Profilova fotka
Mého taťku kdysi k hubnutí přinutila doktorka, když ho vylekala možnými riziky. Nicméně teď už to má zase zpět... :-| Možná bych na to šla tak, že bych s ním vyrazila na nějaké lezení nebo nějakou jinou aktivitu, kde člověk musí být mrštnej, pokud uvidí, že mu to nejde a nebo na něj pořád musíš čekat, než Tě dožene, to by ho mohlo trošku nakopnout. Ale musí chtít sám, sama ho nedonutíš. ;-)
Odpovědět
@vivien21 Uvědomil by si to, kdyby mu nějakou narážku udělala, třeba nějaká tvoje pohledná kamarádka co se mu líbí. Od tebe už mu to jde jedním uchem ven. Taky mu začni dietně vařit a rázně mu připomeň jeho slib.
Odpovědět
Měla jsem stejný problém. Můj má fakt hodně velkou nadváhu, vždycky byl podsaditější, ale se mnou ještě víc přibral. No, vyřešila jsem to trochu morbidním způsobem. Měli jsme totiž menší krizi, kdy se mi vůbec nechtělo do sexu a jednou jsem vybuchla, řekla mu, co je hlavním důvodem (stres, bordel - protože mi vůbec nepomáhá a místo toho hraje na počítači, já jsem pořád v jednom kolu - škola, úklid, vaření...) a v tom vzteku jsem mu řekla, že asi je to i tím, jak vypadá, že už to není ono, ale že ho pořád miluju. No, přešel týden a já se dozvěděla, že kolové nápoje vyměnil za vodu a začal několikrát týdně chodit do posilovny. Řekla jsem mu to ve vzteku, ale zabralo to :-) Tím ale nechcu říct, že bys tohle měla taky aplikovat, to vůbec ne! Co kdybys třeba navrhla nějaké společné cvičení? Třeba tu posilovnu nebo plavání? Vím, že chlap když sám nechce a do něčeho se tlačí, tak se tím víc zapře.
Odpovědět
Profilova fotka
Bude muset zacit chtít sám, jinak to nepůjde. Ten můj brouček už hubne a hodně sportuje poměrně dlouho- trošku jsem ho k tomu popíchla já, aby se začal víc snažit a před svatbou začal sám od sebe ještě víc. A je pravda, že já miluju zeleninu, saláty.. a když se to umí udělat, tak to fakt chutná, takže vařím hodně zeleniny, přílohy rýže, kuskus, brambory.. Smažené a tučné minimálně a na večeře si děláme třeba ten kuskus, zeleninové saláty s těstovinama, s orestovaným kuřecím.. Nezahušťuju polévky a u omáček se snažím minimálně. Hranolky pečeme v troubě bez oleje. Prostě se snažím, aby to bylo zdravé a málo kalorické a je pravda, že on má moje jídla opravdu rád a naní antizeleninovej, jako některí pánové. A ze své iniciativy chodí téměř denně cvičit- spining, squash, florbal , plavání (chodíme spolu) a teď se mnou začne chodit na koně- tak sem zvědavá. Ty mu můžeš upravit stravu- jestli ti to bude jíst, ale začít cvičit a pracovat na sobě musí sám- můžeš třeba začít s ním- chodit plavat, společně na squash, ale chtít prostě musí on.
Odpovědět
Profilova fotka
Můj miláček byl vždycky štíhlý, ani teďka není tloustý, ale z boku už má bříško jak těhulka v cca 5. měsící (holky, jak my to děláme, že Ti chlapi s náma přibíraj ??? :-) ) Já se takys rozhodla před svatbou trošku zhubnout (spíš pro dobrý pocit, než že bych měla někde nějakou pneumatiku), zašla jsem k dietní poradkyni, a ta mi sestavila jídelníček přesně na míru, a za měsíc mám dole 4 kg, bez nějakého sportování, při svém vytížení stíhám maximálně jednou týdně hodinku zumby, do práce i do školy jezdím autem, protože to mám daleko... :-) mno a nenápadně jsem to naznačila miláčkovi, a ten uznal, že by bříško dolů jít mělo, a že pokud mu budu s tím vařením pomáhat, tak to bude taky jíst, aby byl ve svatební den fešák ! :-) tak jsem zvědavá, od pondělka na to najíždíme !!!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@haninka712 On ten pohyb je taky dulezitej- hlavne tu postavu formuje. Taky nemam cas na moc velke sportovani (obcas jdeme spolecne plavat), ale alespon chodim vencit psa- takze denne alespon chodim. A ted se snad zase dostanu k jezdeni na konich, protoze budu mit konecne jinou pracovni dobu. Myslim, ze dulezite je spravne stravovani- zdrava, kvalitni jidla a hlavne jist PRAVIDELNE!, ale nedilnou soucasti je i pohyb- zvlaste u lidi, kteri v praci cele dny sedi at uz je to cokoli- vychazky, plavani, behani, kolo, posilovani..
Odpovědět
Děkuju holky za rady, něco zkusím aplikovat. Problém je v tom, že můj milý se hýbe, ale rád jí. Pokud já nekoupím hordy zdravúch surovin a neuvařím tak se cpe slaninou, salámkem a vlastně vším co mu přijde pod ruku v obrovském množství. Už jsem mu iniciativně začala kupovat jogurty a s potěšením jsem zjistila, že je jí. Zeleninu bych taky raději dělala častěji, když ona je ale teď tak drahá :-( S tou kamarádkou je to taky moc dobrý nápad, řeknu svědkyni, ať si do něj trochu rýpne. Už se na to zaměřím a snad se nám zadaří!
Odpovědět
Profilova fotka
@vivien21 Drahá je, ale když si odpustíš koupi sladkostí, salámů, paštik, brambůrků, balené slazené vody (nebo balené vody) a všech ostatních zbytečností, tak za ušetřené penízky můžeš koupit víc zeleniny..Lepší koupit méně kvalitních věcí, než nakoupit horu levných a mnohdy zbytečných věcí ;-)
Odpovědět
@kessa balenou vodu nekupujeme vůbec, paštiky a brambůrky taky ne, jedině ty salámky a to můj milý :-) neboj, já jsem z venkova a proto si raději počkám na zeleninku na poli než si ji kupovat za 50, 60 kč někde v obchodě, kde navíc vím, že zdravě jenom vypadá...
Odpovědět
My jsme teda obtloustlí oba. Tak nějak je nám spolu strašně dobře a každý jsme za tu dobu, co jsme spolu hooodně přibrali, já 13 kg a přítel 15kg. Přítel, ale řekl, že chce být v obleku fešák (né, že by nebyl i tak), chce se prostě líp cítit a tak nás oba objednal k výživovému poradci, protože já mu doma neustále opakuju, jak jsem šeredně tlustá. Začali jsme se zdravějším způsobem a za týden máme dole každý něco přes 2 kila. Navíc nám ubyly i centimetry v pase a přes boky. Já bych radila, abys mu prostě začala vyvařovat, ale správně! Já příteli vždycky jídlo nakrabičkuji, až do II. svačiny, protože jezdí domů z práce docela pozdě a večeři už jíme spolu. Chce se to jenom naučit pravidla a hlavně to nesmí být o tom, že se člověk musí o něco ochudit, jíme skoro všechno, co máme rádi, až na to sladké, které se snažíme hodně omezit, protože to je náš největší strašák. No, s pravidelným jídlem zjišťujeme, že ani ty chutě na nějaké zobání bokem není chuť a ani čas. Možná nám to jde tak hezky proto, že jsme na to dva a podporujeme se.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Toho mého to tedy napadlo samo,jelikož co jsme spolu tak jsme oba strašně přibrali :-p já snad 20 kilo jelikož jsem změnila i práci za sedavou :-( a přítel se se mnou asi má dobře protože přibral asi 15kg :-D ale jelikož sportuje tak už sám cítí že se mu špatně běhá no a já už jsem neštastná že se do ničeho nevejdu takže na svatebním veletrhu jsme se zaregistrovali spolu do výživové poradny a příští týden začínáme :-) tak snad nám to půjde když budem držet za jeden provaz :-) chce to ho v tom podpořit,vařit mu nebo s ním sportovat aby neměl pocit že je v tom sám :-)
Odpovědět
Tak můj má nohy jak já ruky pomalu :-D ale snažil se už posilovat než mě potkal, ale za tu dobu, co jsme spolu, tak se snaží přibrat prý svalovou hmotu, ale bohužel (po těc kašičkách, sytých nápojích atd stravě) mu to jde vše do bříška a nestíhá to zpracovat, tak jsem mu nejen já řekla, že přibral a dělám si srandu, že si oblek bude muset kupovat těsně před, aby z něj nevyrostl! Taky mu nejspíš vadí, že má bříško, ale nic s tím nedělá :( ale já taky za tu dobu co jsme spolu přibrala, takže ho nemůžu moc nutit - on mě naopak ode mě neřekl, že bych přibrala :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Váha není všechno, hlavně že se máte rádi ne?
Odpovědět
@khornikova Vidím že Vivien21 má ve svém albu fotky ze svatby, takže už tohle téma asi není aktuální :-) Ale ženich je fešák, tak se to Vivien buď povedlo, přimět svého nastávajícího zhubnout, a nebo ženich nezhubnul, jen nevěsta ho viděla trochu zkresleně :-D
Odpovědět
vidím, že to mají skoro všichni chlapi stejné, můj přibral od začátku vztahu asi 15 kilo :-), naštěstí dřív vypadal fakt jak pavouk, tak měl asi 10 kilo rezervu, teď se snaží shodit ty přebytečné kila a docela to jde, zjistil, že jogurty nechutnají zas tak špatně, snažím se dělat zdravé večeře a pravidelně sportuje (většinou se mnou), dokonce už jsem s ním něco zhubla i já
Odpovědět
Profilova fotka
vařit společně zdravě, naučit se společně zdravě stolovat, ideálně třeba i připravovat jídlo do práce - tím hrozně moc ovlivníš, že si k snídani dá celozrný chleba s 90šunkou a nakrájenými rajčátky, než tatarkovou bagetu z automatu, nebo si dá domácí gulášek s pohankovými nebo celozrnými těstovinami místo moukové svíčkové se šesti... a většinou to bude i levnější. Osobně bych asi netlačila muže do hubnutí - můj taky dost přibral za poslední náročnej rok v práci, ale snažím se na to jít právě přes to, aby chápal co jí v první řade a v druhé ze zdravotního hlediska. Nicméně jídlo dělá hodně, pokud jí špatně a slazený vody a tak jsou taky dost problém. ideálně pak třeba spolu nějaký sport, jednou týdně procházku, nebo třeba chodit na pingpong. Nakonec - je potřeba podle mě poukázat na zvýšený zdravotní rizika a že bys ráda, aby sis vzala zdravýho chlapa, co vedle tebe bude 30let v pohodě a neukazovat na to, že má pidi pivas a velkej pivas je hnus - prostě vzít to u chlapa přes logiku věci, protože na estetický hledisko takovej průměrnej chlap moc nehledí u svého pohlaví, maximálně u druhýho...
Odpovědět
Profilova fotka
@alen_ka jinak to fakt asi mají všichni, my sme se seznámili, vážili sme stejně (72kg), tak sme se smáli, že se můžeme houpat na těch houpačkách pro děti a pěkně se vyvažujem, ale to měl muž klidně do 80kg rezervu, byl fakt hubenej. Teď s těma 90ti už to vidím tak, že by se měl hlídat a nepřibírat právě kvůli zdravotním rizikům, ale on má hubený končetiny a děsný břicho a právě v břiše jsou ty tukový zásoby nejrizikovější, tak prostě chci, aby mi dlouho vydržel:)
Odpovědět
@mawenzi to ten můj taky,celkove je hubený ale to břicho....:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?