Jak oznámit rodičům, že se chceme vzít?

Profilova fotka
Mám dotaz ohledně toho jak oznámit mojí mámě, že se svým přítelem se chceme vzít. Abych to schrnula, neviděli se s mým přítelem tři roky, od doby, kdy jsem se odstěhovala.Tenkrát proběhlo mé stěhování s velkými hádkami, brekem a vyhrožováním ze strany mé matky, jelikož byla skoro celý můj život se mnou sama jako samoživitelka a myslím si, že byla na mě moc fixovaná a nesla těžce, že se chci odstěhovat. Od té doby nemá mého nastávajícího moc v lásce, jelikož bydlíme u jeho rodičů (velice hodní a milí lidé) a přijde mi, že v mojí tchýni vidí moje máma sokyni (i když bez důvodně). Vím, že až oznámím svatbu, nebude skákat metr vysoko, ale jde o to jak to šetrně zděli. Jinak s mojí mámou mám už dlouho super vztah, jen je stále vysazená na přítele a jeho rodinu. Budu ráda za jakoukoliv radu. Děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dle mého názoru jeuplně jedno jak ji to sdělíš, protože tak jako tak bude asi reagovat podrážděně, podle toho copíšeš. Já osobně bych ji vzala třeba na nějakou véču, udělala si hezký den a tam ji to řekla..jen vy dvě ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Opít, rozveselit a šetrně (nenápadně) oznámit :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ixka: dobrý nápad =D No přemýšlím o tom, že bych je pozvala k nám na oběd (protože u nás ještě nikdy nebyla i když jí zvu pořád) a něco málo naznačila, že jim chceme něco říct a potom, že by jsme jim to oznámili, dali jí nějaký víno kytku.
Odpovědět
Profilova fotka
Možná by třeba na maminku zapůsobilo, kdyby ji tvůj přítel požádal o tvoji ruku, řekl pár krásných slov o tobě a poděkoval, že z tebe mamka vychovala tak báječného člověka. Na to se snad nejde zlobit:) Pokud by teda tvůj přítel byl něčeho takového schopný:)
Odpovědět
Profilova fotka
No přítel má docela strach ze setkání. Moje mami je dost od rány :-| ale myslím si že když ji přijde požádat o mou ruku s velkým pugetem tak by jí došly slova =)
Odpovědět
@girapha52 Já bych zkombinovala nápady od @ixka a @apacheee - lahvinkou naladit, pak přítelem požádat :-D a pak bych ještě maminku nějak zatáhla do příprav, aby se cítila potřebná a součástí toho celého a viděla, že ji potřebuješ i teď a budeš potřebovat i jako vdaná paní...Pokud ještě nemáš nic moc rozmyšleného, tak bych si prostě něco vymyslela, aby to zkátka vypadalo, že bude pro přípravy nepostradatelná a počítáš s její pomocí...ale nevím, jak moc těžce mamka Tvoje osamostatnění nese a zda vůbec něco pomůže...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?