Jak jsou na tom Vaši partneři se vztahem k Vašim rodičům?

Profilova fotka
Ahoj holky, chtěla jsem se Vás zeptat, jak jsou na tom Vaši partneři se vztahem k Vašim rodičům? Já si momentálně připadám jako taková spojnice mezi dvěma stranami a jsem z toho mírně řečeno smutná. Jde mi hlavně o mamku, která mi neustále vyčítá, že můj přítel k ní není dost vřelý, že je odtažitý a tak podobně. Vůbec nevím, co s tím mám dělat. Přítel nikde nevidí žádný problém (až na to, že ho občas mamčino chování vytáčí a reaguje podrážděně, někdy možná opravdu nepřiměřeně), prostě je od přírody málomluvný a tišší a moje mamina je zvyklá na povyk, neustálou "akci" a až takovou přílišnou vřelost (desetkrát se ptát jestli nemá hlad, jestli mu chutná atp.), na kterou on není až tak zvyklý... Zajímalo by mě, jestli to máte někdo třeba podobně a jestli a případně jak to řešíte? Díky moc za Vaše názory.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Můj snoubenec moc ,,nemusí´´ moji mamku, ale nedává jí to nijak najevo a s tátou si rozumí skvěle. My to máme trochu zrcadlově. Já zase nejsem dost vřelá k jeho rodičům a jsem prý odtažitá :-D
Odpovědět
@luccyla Zkus to mamce vysvětlit, že je prostě jiný než ona a spíše ho svojí akčností tak trochu utlouká. Vśeobecně je pravidlo, že "rychlejši"by se měl přizpůsobovat tomu " pomalejšímu" Tak trochu chápu tvého manžela , protože mě akční lidi taky spíše ubíjejí .
Odpovědět
Profilova fotka
@radkaja Tys to vystihla úplně přesně - ubíjejí.. jenže moje mamka, ač jí miluju, je v tomhle bohužel naprosto nechápající... tohle jsem se jí snažila vysvětlit už tisíckrát, jenže je to pořád prašť jako uhoď.. ona to prostě nemůže nebo nechce chápat, já ti ani nevím. Už mě to unavuje, pořád poslouchat, on mi ani neřekne, jééé já jsem rád, že vás vidím, a jak se máte co pořád děláte atd. atd... já už si začínám myslet, že jediný, co mi zbývá je, si na to zvyknout...
Odpovědět
Profilova fotka
@prcekverunka No takže mamka o tom neví a je klid :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luccyla Ta moje ne, ale jak jsem psala, mě zase nemusí jeho rodiče, protože k nim nejsem dost vřelá a mého snoubence tím krmí, kdykoliv tam nejsem :-) Ale už dávno si z toho nic nedělám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme trošku naopak. Když jsme poprvé přijeli k jeho mamce a jejímu příteli domů, byla jsem z toho hrozně rozpačitá. Jsem totiž z rodiny, kde jsou všichni vřelí, hned samé objímání a pusinky (což jsem samozřejmě od tchýně nečekala :-D ), ale oni to mají v rodině úplně jinak. Dostalo mě třeba i to, že když tchýni přijedou děti domů, podá jim ruku místo pusy na přivítanou! Pro klid ale musím říct, že za tu spoustu návštěv už se ta napjatost uklidnila, s tchýní se dokážeme normálně bavit i když jsme samy dvě v místnosti. Vztahy jsou složité, ale uvidíš, třeba se po svatbě vztah tvé maminky a manžela uklidní. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem taky dost tichá a nejsem zvyklá na nějaký velký rámus jako je u přítelových rodičů. Nevim jestli teda přítelovi někdo něco řikal.... ale bydlíme na patře s přítelovou mladší sestrou a mě šíleně vadí jak pořád tříská dveřma, když si chce říct něco s jejím přítelem, tak ječí z kuchyně do pokoje... Nemám na to buňky :(
Odpovědět
Osobne muj vztah se po 7 letech z pocitu, ze jsou jeho rodice uplne skvely, zmenil na neutralni nebo asi lepe receno na vztah, ktery ja udrzuju jenom kvuli pritelovi :-( Chyba zacala,kdyz si moje rodice pujcili od jeho penize. Njn, ja chuda a on bohaty :-) Od te doby se s kazdou opozdenou splatkou vsechno zacala delat horsi. Jeho mamka me nikdy nepochvali i kdybych se pretrhla vejpul. Jednou na me kricela, ze jsem blba a ja ji nic rict nemohla. Hodne moc nam cpali bydleni u nich doma v podkrovi, ale nanajnovali mi i jak bude rozlozeny nabytek, s kterym nebudu moc hybat a jaky presne tam bude. A jeste prisny zakaz navstev myma rodicema. To byla posledni kapka. Takze jsem rekla, ze ne. To ze ji odvedu syna a toho hodnejsiho, spolehlivejsiho ji nici a dava mi to sezrat :-( Vari jidla, ktera nejim, aby mohla nahlas rozkrikovat, ze to nezeru. Kdyz udelam chybu omylaji to cely den... Jednou mi jeho maminka mezi ctyrma ocima rekla, ze vi, ze obcas mam pravdu ja a ne ona, ale nikdy to verejne neprizna, ptz ona je pani domu! Nezavdecim se ji, ptz nejsem typ, co se nevyjadri umim se rvat. Ale nejhur to odnasi pritel. Slysi kritiku na me od nich a kritikuna na ne ode me. Vztahy jsou posramocene ale obe strany to jakztakz drzime. :-( Az jim oznamime, ze se vezmeme, tak me snad zabijou :-)
Odpovědět
U nás je to také tak, že naši jsou hodně vřelí a hluční, u rodičů nastávajícího je to tak nějak na půl. On je extrémně tichý, když jsme na návštěvě nebo v hospodě, klidně za celou dobu neřekne ani slovo. Já jsem si zvykla, ale na spoustu lidí to působí divně, včetně mé rodiny. Moje máma z něj na začátku byla nervózní, říkala, že ji znervózňuje, jak na ni pořád kouká a nic neřekne (říkala to mně, ne jemu, samozřejmě), ale prý už si zvykla a je to v pohodě. Uvidíš, že tvoje máma si taky zvykne! A smutná z toho nebuď, stejně s tím nic neuděláš.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já bych mohla vyprávět. Moje mamka se s náma nebaví už 3 roky a tchyně miluje, jen jednu švagrovou a to je to totální kráva. Taky si říkám, proč se tam cpu.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě teda holky kolikrát připadá, že si některé tchýně připadají jako nadřízený své snachy nebo zetě. Jenom by rozkazovaly, kritizovaly a člověk se nesmí ozvat, aby to náhodou nebylo ještě horší. Vždyť sakra máme všechny svojí důstojnost, a nejsme nijak podřadnější nebo horší nebo něco méně, než nějaká pitomá tchýně ne? Tak si to nenechte líbit a pořádně se ozvěte! Jste rovnoprávné členky rodiny stejně jako tchýně. Naštěstí mám s tchýní relativně slušný vztah, moc se teda sice nebavíme (jazyková bariéra, páč ona neumí ani jeden cizí jazyk), ale nemyslím, že by to nějak vyloženě skřípalo. Jako nadšená ze mě asi nebude (jen můj subjektivní dojem), ale zase si o mě neotírá boty. Takže asi tak nějak. Ale mí rodiče a zbytek rodiny mého přítele zbožňuje. Dokonce i moje babička vždycky posílá dárky jemu, a mě nic :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Teda jak to čtu, tak musím v duchu být vděčná za to co mám... Naši jsou v cajku, přítel k nim chodí i sám, když něco třeba potřebují. Z počátku ho brali hodně s rezervou, hlavně táta a to především kvůli jeho národnosti, ale znají se více jak dva roky a za tu dobu se fakt spřátelili, až mě občas vytáčí, jak se na mě domlouvají. No tchýni mám dva tis. km daleko. Když jsme tam loni byli tak to bylo náročné, furt nám něco organizovala, furt mě pusinkovala atd. Ale pak mi došlo, že svýho syna vidí jednou za rok na dva týdny a tzn. že já se budu muset přizpůsobit... Je fakt, že ji došlo jaká jsem a má ze mě i respekt tak se to dá. Musím uznat, že i když má ke mě jisté výhrady, která tchýně by neměla, tak mě má fakt ráda. Vidí že, je její syn se mnou šťastný. To samé i moji rodiče, takže nějak nám tam vše zapadlo a vztahy jsou fajn.
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
My s rodici valcime ja sem s mamkou i otcem moc nemluvim a muj pritel je taky nema zrovna v lasce. Ale ja jeho maminku taky ne od te doby co me nazvala kurvou.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj já si tedy na nic stěžovat nemohu, můj přítel má naprosto skvělý vztah jak ke svým, tak k mým rodičům. Zbožňují ho...jsem za to ráda:)
Odpovědět
Profilova fotka
Moje máma po naší svatbě prohlásila, že má konečně syna, kterýho si vždycky přála (vychovala čtyři dcery :-) Můj manžel s mojí mámou se od začátku milujou, on se vším pomůže, popovídá si s ní, dokonce jí jezdil navštěvovat, když jsem byla měsíc pryč :-) I s mejma ségrama má výborný vztahy. Já s jeho rodičema mám vztahy normální, ale že bych šla s tchyní na kafe, to asi ne ;-) Naštěstí se moc nevídáme, bydlí na severu, ale když tam jedeme, tak je to v pohodě. Když tak pročítám tuhle diskuzi, říkám si, že máme vážně štěstí :-/
Odpovědět
U nás je to podobné jako u @double_gradient ... Mám tři sourozence, naši (spíš tedy máma) je taky hodně vřelá (není ale vlezlá), je společenská, "družná", má soustu přátel, takže přítel - tichý klidný introvert (jedináček) pro ni byl šok, jak sama řekla. Když po naší první společné návštěvě prohlásila, že je z něj v šoku a pořád dokola mlela, co udělal či neudělal, jako co řekl či neřekl, tak jsem z toho byla dost rozpačitá. Když to pak na mé další návštěvě (to jsem tam byla sama) opakovala, tak jsem jí řekla, že moc nechápu, na co si stěžuje a co tím sleduje, ať si uvědomí, že je to muž, s kterým plánuji budoucnost a chci s ním prožít svůj život, tak ať podle toho jedná. Od té doby klid ;-) Partnerovi rodiče jsou klidní, nekonfliktní (mamka je dost uzavřená), takže kombinace našich rodin mi přijde celkem zábavná :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
tak jak to tak čtu, tak vlastně ještě můžu děkovat osudu že je to u nás takové jaké to je :-D i když začátky byly složitější, hlavně vztah s mým přítelem a mým tátou - s mým ex jsem byla tři roky, tatínek ho miloval, i když mu trvalo dlouho než ho vzal, ale on je prostě takový a trvá mu déle než si k někomu najde cestu. Zezačátku vztahu s mým současným si byl můj ex u mýho táty něco vypůjčit (šlo to zcela mimo mě) a dozvěděla jsem se že můj milovaný tatínek si u bývalého stěžoval, že můj současný přítel je "nějakej divnej" a že ON, můj ex byl mnohem lepší !!!! no chápete to?? Dost mě to mrzelo...mamča si ale přítele zamilovala rychle a i táta nakonec povolil když ho blíž poznal, sice ho nelíbá a neobjímá při každé naší návštěvě u nich,ale snaží se normálně komunikovat a být milý (což se dá u mýho velekonzervativního táty považovat fakt za úspěch). S přítelovo rodiči si rozumím skvěle, hlavně s jeho mámou a s babičkou, výborný vztah. Jeho táta mě občas na zábavě pozve na panáčka a pak se ty vztahy v rodinně mnohem lépe udržují :-D 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky jak to tady čtu tak to máte ještě v pohodě , já se s rodiči už nebavím vůbec , bohužel od té doby co jsem si začla vydělávat sama i muj přítel tak nás začali výsavat jak penězi tak psychicky , pracuju jako operátor ve výrobě v jedné fabrice , a moje matka to nemuže přenést přes srdce , nejradši by mi dohodila asi nějakého bohatého vola , furt mlela o tom jak mě tam může přítel nechat pracovat co je to za chlapa (on tam pracuje taky )....řeknu vám že jsme se kvůli nim málem rozešli , když jsme se hádali bylo to vždycky kvůli nim a věčným připomínkám a pohledům mé matky , Jenom upřesním moje matka je žena v domácnosti už víc jak 20 let a otec je podnikatel , o penězích doma nikdy nouzi nebylo , za to otec byl furt někde mimo a matka si udělala 4 děti aby se nenudila...Ted se odstěhovali pryč , už dva roky bydlí v cizině , a já jsem kvuli nich neviděla už rok mého 6 letého brášku a 15 sestru , myslím na ně každy den ale co mi to dá že ... podotýkám že rodiče do ciziny odjeli jen proto že si taky v česku nasekali dluhy ....Ted už mám jen přítele a o dva roky mladšího bráchu který bydlí u Prahy a je mu všechno fuk , neozve se , je prostě splachovací ....Tak holky budte rády že máte takovou rodinu ,co bych za to dala.. |-|
Odpovědět
Můj manžel je taky dost tichý a moje rodina zase "akčnější", ale naštěstí nám to nikdo nevyčítá. Naopak moje mamka říká, že ještě že tak, že mě aspoň klidní. :-D Je divné někomu vyčítat jeho plachost...
Odpovědět
@vikca214 jezis proc ti tak rekla?
Odpovědět
ze startu vztahu mi přišlo, že přítel má s mamkou lepší vztah než já sama :-D tam problém není, moje rodina je otevřená, upřímná, takže si může přítel i dost dovolit..právě z tohohle důvodu je to problém spíš mezi mnou a jeho rodiči, oni jsou takoví..jakože se usmívají, vše je v poho a pak za zády probírají, co kdo řekl, jak se tvářil a že je to debil..takže si tam sakra moc musím dávat pozor na pusu, protože já jsem přímá, někdy drzá, i když u nich stačí málo a už jsou vytočení...ale je to tam jedna velká faleš a i můj přítel říká, že co je pryč z domu, že poznal, že nejsou tak dokonalí a že umí být i dost falešní, i když jinak jsou fajn, jen neumí řešit s lidma narovinu, že se jim něco nelíbí a řeší to tam, kde nemají a působí to dost špatně...a jelikož partner se mě zastává seč může a nedá na ně, tak mi to vlastně může být jedno..ale mrzí mě to, to jo, ještě když jsem jim porodila vnučku, ale co už
Odpovědět
Profilova fotka
tak ja taky neco prihodim do kramku :-) kdyz to tak shrnu tak jsem mela asi vzdycky stesti na tchyne vsecky byly super az na jednu a kvuli ni jsem vztak ukoncila... byl to mamanek a nejsem zvedava na to aby si me chtel chlapec predelat k obrazu maminky aby nakonec zil s matkou v mladsim provedeni :-D nejsem zadna semetrika a nikomu nevycitam jeho zivotni styl kazdy zije jak chce a je zvykli ... od chlapa sem neobdrzela zadnou podporu po dobu 2 let az to jednou vybuchlo tak ze jsem se zvedla od stolu a sbalila si veci a odesla..varovala jsem ho 3 mesice at se probere nez bude sam .. neprobral a zustal sam a strasne se divil a divi se do ted :-D :-D :-D ja si nenecham srat na hlavu a sem clovek s vlastnim nazorem a nelze si o me pucovat boticky jak to zde ctu ze se i tak bezne nekomu deje.... ted mam uzasneho pritele a mam i super tchyni asi me nemiluje jako svyho syna ale vim ze za ni muzu kdykoliv prijit a do niceho nam nezvani..rekne svuj nazor ale nic nam necpe... moje mama je takova spis kamaradska nez moje mama ale taky tam neni zadny problem a kdyby byl tak bez problemu uzemnim obe strany :-D :-D :-D ale ne kazdy ma tu schopnost je to o lidech a kazdy jsme jiny... ale ja dekuju za to co mam :-) :-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michalusenka protoze sem si nedala silonky pod saty :-D
Odpovědět
@vikca214 nene?
Odpovědět
Asi jsem moc velká citlivka a moc to řeším, ale tyhle vztahy mě u nás hrozně mrzí. Přítelova matka mě bere jako svou dceru (má 2 syny) a vztahy jsou *ťukťuťuk* super, "blbneme spolu" při řešení hadříků a podobných holčičích záležitostech (jak žije se třemi chlapy, tak jí to trochu chybělo a vynahrazuje si to teď se snachou :D ), ale shodneme se i na většině vážnějších věcí, nemá problémy bavit se o svatbě (i když ví, že přijde až za nějaký čas) a normálně své širší rodině mě představuje jako snoubenku. (Ačkoliv bych z jejího pohledu mohla být ještě malý cucák, jelikož přítelovo rodiče jsou o něco starší než ti moji a jelikož přítel je ještě navíc to mladší dítě...) Jeho tatínek mě taky bere normálně. Problém přichází s mými rodiči, především s otcem. Ten téměř nerespektuje ani mě (chová se ke mně asi tak jako by mi bylo 5), takže pochopitelně má problém i s o rok mladším partnerem. Když k nám přítel přijede, otec se chová normálně, ale pokud tu není, mluví o něm hanlivě a ponižujícně a používá zásadně jen jeho příjmení. A na návštěvě u známých (kde přítel nebyl) pronesl, že by si pro mě představoval někoho lepšího (nejspíše jeho mladší kopii řekla bych). O své matce bych řekla, že sice na přítele svůj názor má, ale respektuje mou volbu a dokonce bych i řekla, že by dokázali najít společnou řeč, jenže pochopitelně pokud matka pořád vyslýchá kecy otce, ovlivňuje to její názor. Pořád doufám, že se to třeba někdy zlepší a najdou si k sobě cestu, ale ta naděje je čím dál tím menší. Přítel se vždycky chová slušně, kolikrát když jsem na rodiče nadávala a stěžovala si, on to komentoval slovy: "k tomu já nějaké soudy říkat nemůžu, to je váš spor a to si musíte vyřešit vy" - i když třeba souhlasil se mnou (občas to člověk prostě pozná), o mých rodičích neřekl špatného slova. Ale teď už se narušilo i tohle, čemuž se ani nedivím, protože když to pak všechno vidí a slyší, co na jeho účet padá u nás doma (aniž by on něco provedl), po skoro 2 letech už taky k mým rodičům má vztah spíš negativní... Ale bohužel všechno nemůže být růžové a někde se to kazit musí že jo, to by to pak bylo až moc idilické...
Odpovědět
Ja uz jsem to psala jinam - moje budouci tchyne je jako moje druha mama. Bydlim mimo CR a tak mam rodinu daleko a jsem fakt vdecna za to, ze s pritelovou rodinou takto skvele vychazim! Ona dokonce prohlasila, ze jsem to nejlepsi, co jejiho syna potkalo. A ma samozrejme pravdu! 😁Mi rodice nemluvi anglicky, takze nemuzou budovat moc vztahy, ale berou ho vic, nez meho byvaleho pritele. Vzdy jsou v ramci moznosti pratelsti (se mnou ala tlumocnikem). Takze ja jsem jedna z tech stastnych!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem strašně ráda, ž esoučasný partner si moc rozumí s mojí mamkou a má jí rád, vždycky dobře pokecají, cítí se tam v pohodě. A jeho rodiče jsou taky super - normální pohodoví lidé... S bývalým pro porovnání to bylo hrozné - vůbec jsme se nenavštěvovali, měla jsem tam pocit u nich, že nikoho nezajímá ani jak se mám - odtažití lidi prostě... I rodinné vztahy jsou moc důležité pro budoucnost jsme na tomhle poznala.
Odpovědět
u nas je to tak, ze muj partner je proste komediat od přírody. naší ho zboznuji, sam kolikrat prijde, ze za nima pojedem.. coz jsou samozrejme starouskove nadseni :) manzel me sestry naopak zas tak spolecensky není. ne ze by se stranil, ale je to proste jina povaha. naší to samozrejme respektuji, každý jsme nejaky.. takze spis to asi u vas bude vysvětlit mamce, ze to není o tom, ze by je nemel rad, ale je proste takovy... tohle jsou zbytecnosti, kuli kterym se budete hadat.. a jednou stejne zjistite, ze zbytecne
Odpovědět
u nás je to tak moje rodina ho milují a je to i opačně:) hodně si sedli....:) a naopak jeho rodina tatínek super, ségra super bráchové super ale maminka....no když sem tam přijela poprvé říkala mi jménem jeho ex...po 4 už jsem to brala jako provokaci...pak už jsem to neřešila.. mé jméno si už konečně pamatuje, ale pro mě je to chladný člověk...jednou mi dokonce řekla, ať si vezmu podpatky když jsme šli někam na akci...:D já která podpatky vysloveně nesnáší...no a koukala na mě dost divně. Takže u nás je to takhle... K ní si vztah asi nikdy nevybuduji... to je mi jasné 8-)
Odpovědět
@alehax89 Můžete tisíckrát vysvětlovat, být smířlivá, snažit se udržet mír a říkat, že to jsou zbytečnosti, nebo prostě všechno neadekvátní nebo urážlivé naopak totálně ignorovat a přecházet, ale pokud ta druhá strana pořád bude sama chodit a pořád do toho rýt, stejně to nemá šanci skončit a stejně vás to nepřestane mrzet...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?