Insolvence

Profilova fotka
Holky prosím chci se zeptat plánujeme svatbu příští rok , ale je tu jeden háček chlap jde do insolvence a já ted řeším dilema jestli svatbu příští rok udělat či počkat až skončí insolvence ..:(( začínám mít obavy a co si budem vykládat finanční stránka není ani moc dobrá už ted :/ Díky za Vaše názory a třeba i zkušenosti
Odpovědět
Ahoj, já osobně bych do toho nešla. Nemám zkušenost úplně s insolvencí, ale přítel, když jsme spolu začínali, měl dluhy kam se podíval, nebyly to velké částky, ale bohužel matka je nenaučila vůbec ekonomicky smýšlet, u nich to prostě bylo, když něco chceš, tak si na to půjč. Takže chtěl auto, koupil si ho a splácí ho dodnes, protože využil naprosto špatných finančních služeb a ne svou vinou bylo auto poničeno a hodnota nulová, takže to musel splatit hned, tudíž nová půjčka. Tenkrát ode mne dostal nůž na krk. Prostě buď se vzpamatuje a začne se chovat zodpovědně, nebo končíme. Naštěstí se se mnou po nocích učil ekonomiku, úrokování a inflaci :-D :-D :-D tak pochopil, dnes má téměř vše splacené. Na svatbu jsme našetřili ze 3 výplat a máme dost i na spořících účtech. Záleží na tom, jak moc přítel se chce z toho dostat a aby dluhy nedělal dál. Mohl by tím dostat do problémů nejen tebe, ale případně i děti. Pokud plánujete. Takže kdybych byla v tvé situaci já, počkala bych a chtěla bych, aby si našetřil. Záleží na tom, jak dlouho jste spolu a jak velké dluhy má. Láska je krásná "věc", ale draze za ní platit celý život není úplně ok. Přeji hodně štěstí.
Odpovědět
Profilova fotka
Jsme spolu letos již 10 rokem a máme spolu už nyní 3 děti ... No abych řekla pravdu moc si jistá nejsem u něj dluhy má ješte z doby co jsme nebyli spolu a není jich málo x exekucí má :( Děkuji moc za názor . Právě že z jeho strany se začínám tak trochu bát i když by mu insolvence vyšla nikde nemám jistotu že ji doplatí v pořádku
Odpovědět
@mamkajitty narovinu, toho bych si nebrala... chová se tím jak se zadlužuje nezodpovědně jak k tobě, tak k vašim dětem. Já kdybych si nebyla 100% jistá, tak do toho nejdu... Musím říci, že můj chlap šel hodně do sebe a nebyla to částka, kterou by nesplatil. Taky jsme spolu deset let. A musím říci, že jsme se hospodařit naučili skvěle... A hlavně se přítel začal chovat opravdu zodpovědně. Já jsem ho naučila ekonomiku, on mě naučil nic nehrotit, být vyrovnaná a šťastná. Jeden od druhého se učíme pořád a pokud to jediné, co ti může dát jsou dluhy, je to problém.
Odpovědět
Když to vidím, občas je vážně láska hrozně moc slepá...celkem bych ještě dokázala pochopit, že toho chlapa máte z jistýho důvodu ráda...ale pořídit si s někým takovým tři děti a teď přemýšlet o svatbě? To musí být asi bůh, jinak bych do takovýho rizika nikdy nešla...myslete na to, že když si ho vezmete, budou to i vaše dluhy a jednou s dětmi skončíte pod mostem :( omlouvám se, ale tohleto vážně nechápu, od takovýho ruce pryč...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud si nejsem 100% jistá, nejdu do toho. Já jsem teda dluhy z osobní zkušenosti nezažila - ani v rodině, tak nemohu až tak hodnotit, ale obecně, když už teď jako svobodná mám o sňatku pochybnosti, tak do toho nejdu. Upřímně, Vašemu stavu nerozumím. Máte 3 děti s člověkem, který je v insolvenci. To by už samo o sobě bylo pro mě velké riziko.
Odpovědět
pokud se můžu ptát, čím se člověk tak zadluží, aby měl x exekucí? A proč si s finančně negramotným člověkem někdo dělá děti? A proč přemýšlí o svatbě? Za mě - zničíš si ( a hlavně nejen sobě!! ) život... Pokud máte love na svatbu, co umořit část dluhů? To nepochopím toto..
Odpovědět
Nebrala bych si ho...když už ne kvůli sobě, tak určitě ne kvůli dětem. Akorát všechny ještě víc zadluží a svoje průsery přetáhne i na vás..Na co nemám, to nekupuji ne?? Když máte (nebo má on) dluhy, tak dělejte všechno pro to, aby se co nejdřív splatily..A teprve pak začněte šetřit (ne si půjčovat!!!!) na svatbu..nicméně osobně bych si člověka, který holduje půjčkám a je na něj exekuce, nikdy nevzala. Přijde mi to asi stejně rozumné, jako strkat nohu od krve tygrovi do tlamy.
Odpovědět
Profilova fotka
Nebrat si ho! Důvody už tady byly asi řečeny. Pracuji v bance a věř mi, tohle nechceš. Pokud leží v dluzích už více jak deset let a nedovede je umořit, skutečně si myslíš, že schváleným oddlužením se naučí hospodařit a už si nikde nepůjčí? Je vidět, že tomu sama nevěříš...
Odpovědět
Profilova fotka
Jako jo, láska přece není o penězích, když miluješ, není co řešit... Ale tohle je fakt průser. Může se to zdát, že ti tady radí banda zlatokopek, ale pro mě třeba chlap, co neudrží korunu automaticky přestává být přitažlivý, protože s tím se pojí i nějakej charakter. Alespoň u většiny svých kamarádů to vidím. Bezva kluci, ale domu by mi nesměli. Vzala jsem si kluka s holou prdeli, ale bez dluhů a společně pracujeme na "blahobytu". Ale znám i kluky, co doplácejí na svoje zadlužený ženy, který to berou jako samozřejmost, vždyť je to přece z lásky...
Odpovědět
@amazonkaaa Mluvíš mi z duše...Když jsem poznala svýho přítele, tak měl na účtu 800 Kč...studoval na vysoké škole, z brigády na kterou chodil si vydělal sotva na nájem a živil se špagetama s kečupem a rohlíkama, protože mu už moc peněz nezbývalo...o nějakých pivečkách s kamarádama si mohl nechat zdát, protože mu na to prostě nezbývali finance...jeho rodiče ho dotovat nemohli, sami vydělají hrozně málo a neumí absolutně s tím málem hospodařit, takže to taky řešili různýma půjčkama a všemožně jak se dalo...ale přítel řekl, že tohle by své rodině nikdy neudělal...začal na sobě docela tvrdě makat a za těch 6 let, co se známe se pracovně hrozně moc vyšplhal nahoru a teď se s ním můžu všude chlubit, jak je šikovnej...i když má slušný peníze, tak i teď nijak nerozhazujeme, pořád přemýšlí nad tím, že chceme domek a rodinu a chce nás finančně zajistit...tohle prostě považuju za dobrou budoucnost...neříkám, že se člověk nemůže někdy dostat do průseru, ale když to trvá 10 let a nic se nemění, tak je to divný...
Odpovědět
Profilova fotka
Od te doby, co s pritelem zijeme samy, jsme si oba uvedomily hodnotu penez. I kdyz svatbu platim z vetsi casti ja, jelikoz jsem si par let setrila, prispel celkem dost, jednu pujcku sice ma kvuli rekonstrukci bytu, ale nijak nam to rozpocet neovlivnuje a vim, ze jsme schopni ji splatit. Kdyz si predstavim, ze by mel insolvenci a exekuce, ani nevim, jestli bych s nim chtela zit natoz mit deti. Nepotrebuju zit s milionarem, staci mi chlap, ktery je zodpovedny, ma trosku ekonomicke mysleni a hlavne ktery chce zabezpecit rodinu a ne ji dostat do pruseru. Verim, ze ho milujes, jinak bys s nim asi nebyla a nemela s nim 3 deti, ale nejdriv bych se zamerila na to, aby se snazil vsechno splatit a kdyz uz svatba, tak s "cistym stitem".
Odpovědět
Profilova fotka
Holky přečetla jsem si všechny komentáře. No dluhy nějak nahrabal ješte před tím než jsme se seznámily ( vyplácení sourozencu z baráku, paušály atd .) prostě se dostal do kolotoče, až konečně ted jsem ho donutila to řešit a vyřizujeme insolvenci. Ano máme 3 děti ale je o ně postarané o rodinu se stará hodně dobře to opravdu nemůžu říct nic, a zadlužovat se už nechce. Dům mám já svůj naštěstí .Dnes jsem mu oznámila že svatbu chci odložit a souhlasil že sám chce jít s čistým štítem a jak bylo i psáno s našetřenými financemi, takže to bylo dalo by se říct obostrané dohodnutí a abych řekla pravdu jak jsem se těšila spadl mi kámen ze srdce :)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mamkajitty Tak super, ze jste to vyresili. Moc Vam preji, abyste se z toho dostali co nejdrive a mohli mit krasnou svatbu s cistym stitem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@knedlinka Děkuji moc snad ano věřím že to zvládnem a dostanem se z toho a bude pak vše v klidu a fajn bez žádné nejistoty :))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?