Hádka s rodinou kvůli svatbě. Co mám dělat?

Profilova fotka
Ahoj holky,tak dnes jsme měli výstup s mými rodiči kvůli hostům na svatbu.S přítelem jsme chtěli svatbu o 40 lidech,což už je takhle hodně.Chtěli jsme tam jen prarodiče,a sourozence rodičů a 4 nejbližší kamarády.Odjakživa máme problémy s mojí mámou,vždy si vše prosazuje a táta se jí zastává.no a ona řekla,že tam chce kompletně celou svojí rodinu,sourozence,jejich děti a jejich vnoučata,což je asi o 15 lidí navíc,my jsme je tam všechny nechtěli už z toho důvodu,že si vše platíme sami a hlavně máme 4 měsíční miminko a oni jako jediní se nebyli schopni na něj přijet podívat.Na to máma odvětila,že si teda svojí rodinu zaplatí,ale že je tam chce.Prý si máme udělat buď malou svatbu jen pro náa a rodiče a nebo udělat svatbu kompletně pro všechny,což by i z přítelový strany vystoupalo a celkem by to bylo 80 lidí.mě to přijde nenormální.Přece je naše věc koho chceme zvát.Ona si to ale nenechá vysvětlit.jak byste to řešily?zažily jste některé podobnou situaci??díky Šárka
Odpovědět
1
2
13
Pokud si vše platíte sami a máte určitou představu o svatebním dni, stůjte si za svým. Když se podřídíš, budeš toho pravděpodobně litovat a mít to na mysli před, během i po svatbě. Rodičům bych řekla, že je to váš den a proto bude také podle vašich představ. ;-)
Odpovědět
rozhodne se k tomu nenechte nutit. Asi byste pak ze svoji vlastni svatby byli zklamani. Ale pripravte se i na moznost, ze se maminka sprajcne a odmitne prijit. :-| Vim, ze s tim se tezko smiruje, ale holt si pak musime rikat, ze je to jeji smula, kdyz je tak tvrdohlava. Ono je nekdy lepsi se na veselce obklopit jen temi lidmi, co za to opravdu stoji, a ty co o vas ani nejevi zajem proste neresit ... Doufam ale, ze moje katastroficke vize jsou jen me pranoidni predstavy, a ze se vam podari to mame nejak objasnit a ona nakonec ustoupi. Drzime palce.
Odpovědět
souhlasím s lol, pokud si vše platíte sami, je vaše věc, koho si pozvete. Je to Vaše svatba, měla by být podle Vašich představ a ne podle představ rodičů. jestli si chce maminka sezvat příbuzenstvo, ať si to udělá při jiné příležitosti a za své... i když mezi řádky čtu, že tady nejde o to, jak to udělat, jak se rozhodnout, vy rozhodnutí jste - jde o to, jak to vysvětlit mamince, která si to vysvětlit nechce nechat... k tomu ti můžu říct jedno: chodím už na beremko rok a půl, nebo dva, a zjistila jsem jednu věc - vždy, když se snoubenci přizpůsobili a dělali svatbu jinak, než sami chtěli a to na nátlak někoho jiného, vždy toho litovali a po svatbě říkali, že znovu by si do toho mluvit nenechali a udělali by to jen a jen podle sebe.. a je fakt, že když nebyli schopní přijet se podívat na miminko, jehož narození je velká a šťastná událost, tak já bych je na svatbu nepozvala... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky my si platili taky vše sami a stejně byli z manželovo strany připomínky typu...támhletu tetičku nepozveš? tys byl taky na svatbě jejich synáčkovi..atd atd. tak jsme jim vysvětlili, že si to platíme sami a taky si pozveme koho chceme my, ne nějaké tetky z 10tého kolene, jen proto že jim byl manžel když mu bylo 10 let na svatbě...hlavně jsme jim řekli, že oni dotyční si mohli svatbu pro celé široké příbuzenstvo dovolit...jsou jaksi na jiné finanční úrovni a my si platili svatbu ze stavebka na které jsme si poctivě šetřili...takže jsme si pozvali jen ty co jsme chtěli a ke kterým máme nějaký vztah... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sarko, tak rekni, ze uz mate vse zarizene a vybrane a ze se tam vic lidi nevejde. A at ti mama u nich usporada oslavu pro jeji rodinu po svatbe. Pokud se s nimi nechces vylozene hadat a uhadat si svoje. Je to vase svatba a rodice to maji respektovat. CHapu spravne, ze se tvi rodice neprijeli podivat na vase mimco?
Odpovědět
Profilova fotka
nelehka situace, ale taky si myslim, ze pokud si platite sami a s temi lidmi proste nepocitate, tak se nepodrizovat... zvat lidi na svatbu jen ze slusnosti neprinese nic jineho nez starosti navic taky nas to ceka, mozna se nekdo z rodiny urazi, ale to je jejich hloupy problem :-N
Odpovědět
Profilova fotka
dekuji moc za rady a jsem moc ráda,že se mnou souhlasíte.Ono je to tak že má máma je nevlastní,celý život mě doslova systematicky ničila a to samé dělá i teď na mém bratrovi.Nejhorší je že můj tatík to nevidí a ona si před ním hraje na chudinku.chápu že tam chce mít svoje sourozence,ty jsem samozřejmě pozvala,i když oni třeba ani mého přítele ještě vůbec neznají,což mi za ty roky přijde dost zvláštní.přesně tak,řekla jsem že je to naše svatba a že my to chceme takhle,na to ona právě že si najednou svou rodinu zaplatí a dělala hrozně dotčenou.táta hned že tohle mámě nemůžu udělat,že ona nikoho jinýho nemá.ale pokud se s nima potřebuje tak nutně vidět ať se schází jinde a né na naší svatbě.ano,nechci toho pak furt litovat,je to náš velký den,tak bude přesně tak jak chceme my.ona bude určitě na tátu tlačit a brečet,že je tam všechny chce a bojím se abych si díky tomu nepoštvala proti sobě i tátu.rádi nám do všeho mluví,takže si asi myslí,že mají právo rozhodovat i o tomhle.
Odpovědět
(hlavne bych s prubehem priprav takovouhle maminku radeji moc neseznamovala, ta nevypada, ze by byla schopna drzet pusu. Jak rika janinek: rikejte, ze uz je to zarizene a zaplacene, nebo at se nechaji prekvapit...)
Odpovědět
Profilova fotka
S.pusová...nemáš to lehké... :-( Já bych asi na tvém místě, když čtu jak se k tobě "maminka" chová....udělala svatbu jen se svědky a bylo by.... 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
janinek:neee rodiče samozřejmě za malým jezdí ,ale jako jediní z rodiny se na malého nepřijel podívat nikdo z mámy strany.ale když se někdo narodil u nich,tak to máma hned sedla na autobus a mazala za nima a ještě nakoupila hromadu darů.přijde mi to od nich hodně nefér,navíc když jim máma nezavolá tak se jí ani neozvou.nevidím důvod když o nás nestojí,proč dalších 15 lidí navíc zvát.tohle mámě říct nemůžu že je vše zajištěno,svatbu máme až 5.6.2010 no a zrovna jsem s ní mluvila o tom že jsme vybrali místo na hostinu a ona si hned plánovala seznam koho tam chce.mojí mámy synovec třeba také měl svatbu asi o 100lidech kde byl úplně kdokoli,ale bylo to spíš za tím účelem aby se předvedli,brali si kvůli tomu jeho rodiče půjčku na kolik let,to se mi zdá uhozený.
Odpovědět
ja jsem to taky pochopila tak, ze rodice se na mimco neprijeli podivat :-N No, ja bych ji to klidne rekla. V dnesni dobe je potreba mit vse zamluvene minimalne pul roku predem ... to uz je dneska celkem normalni bych rekla.
Odpovědět
Profilova fotka
Hele, jestli na tebe tata "to nemuzes mame udelat", tak to musis hned ty rict, ze tohle prece nemuzou udelat oni tobe. Je to tvoje svatba, vy dva jste ti nejdulezitejsi a musi to byt podle vas. Jsou veci, v kterych mzues treba ustoupit, abys udelala radost, ale ne v seznamu hostu. To je jen a jen vase vec. Je to vase svatba a vy si ji udelejte, jak chcete a pozvete, koho chcete. A jak radily holky, nic mco b ych jim uz o prirpavach nerikala. Jen nejake blbiny, ale nic hlavniho, co ti budou rozmlouvat nebo z toho kazit radost. Ja teda mela stesti, mne mamka vse chvalila. A take jsem se bala, ze treba mi bude neco rozmlouvat, ale vse, s cim jsem za ni prisla, mi chvalila. A porad se ptali, s cim muzou pomoci a fakt pomahali.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
len.z : diky,no já už si za ty roky zvykla,radí mi ve všem,jak vychovávat našeho syna,přitom nikdy své děti neměla atd.no a největší terno je že ona už asi tak 5 let alkoholik,je každý den nalitá a když za nima přijedeme tak chce našeho syna brát do ruky ožralá,přitom ani nemůže chodit..já bych jí vše nejradši tak vpálila do obličeje jak je strašná,ale právě za ty roky jsem se naučila že je lepší doslova sklapnout pusu a nic neříkat,jinak je hodně zle.jinak se všem moc omlouvám,že tu řeším te´d už víc svojí mámu,ale před chvílí jsme od ní přijeli a já z ní mám hlavu plnou jak balón.děsí mě ještě ty dlouhé přípravy,to bude rad...to by bylo vše vyřešeno svatbou jen o svědkách,ale zas chceme svatbu takovou jakou jsme si vysnili,se všemi co máma rádi.
Odpovědět
Profilova fotka
na tohle já mám suprovou tchýni,je spíš jak kamarádka,byli jsme spolu vybírat dokonce i už šaty.kdyby to zjistila máma tak by si vyrvala všechny vlasy na hlavě :-) asi to vážně vyřešíme tím,že jí nic neřekneme a hotovo.také nám dnes řekli,že svatba je úplně k ničemu,že nám to nic nepřinese akorát vyhozený peníze atd...tohle nepochopím a vy jistě taky ne!!!
Odpovědět
:-D no jo, zarli, ze budete stredem pozornosti.
Odpovědět
s.pusova: Brouzdám na beremku a zaujalo mě téma diskuze. Musím říct že teď se směji,ale měla jsem stejný problém jako ty. Hold mám po svatbě a tak vím že podruhé :-) už bych si do seznamu hostů nenechala kecat. Moje strana je suprová všichni mi tedy nám pomáhali s přípravami od začátku do konce. Ženichova strana počínaje od mámy po ženichovo kamarády dělala od začátku problémy. Pokaždé když jsme něco zařídili bylo to špatně, člověk si připadal jak debil, honí se vše schání, ale jim se člověk nezavděčil. Moe rodina a můj manžel mě moc potporovali a tak jsem si toho nevšímala, říkala jsem si že horší už to být nemůže. Jak se svatba blížila vše se zhoršovalo. Nejvíc nás bolel týden před svatbou z ženichovo strany kamarádi do něho začali prudit koho pozval a koho ne, ať se podívá nato kolik lidí mám já a kolik on, prostě hnus. Proto ti dám jednu radu je to vaše svatba, váš velký den a tak vy si pozvěte koho chcete a jestli ti to někdo bude chtít zkazit tak ať tam nechodí. Já poslechla a musím říct udělala jsem chybu, problém je v tom že tuto chybu už nikdy nenapravím. :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Filipovi: na tom něco bude...manželova teta(tchánovo sestra)45 let.....je celý život sama a bez dětí...svobodná a taky vedla takové řeči, že je to k ničemu a skoro nám řekla, na co jsme si pořídili děti...že akorát kakají a řvou a že člověka omezujou....tak jestli si na s.pusové náhodou "matka"nevybíjí nějaké své frustrace a nesplněné sny... :-S
Odpovědět
s.pusova- no nemas to lahke.Urob si svadbu na plazi,uplne bez vsetkych :-D my taku planujeme.Pretoze,by som nemala nervy na vsetky pripravy,koho mam pozvat a koho nie :-)
Odpovědět
baby, premyslite si, ci vam to nebude luto, ze ste mali svadbu niekde daleko od vsetkych, ktorych mate radi... ja som chcela tiez najprv len malu svadbu, ale nakoniec bola velka (86 hosti) a dopadlo to vsetko super x-) aj ked to boli velke starosti a nervy, stalo to za to... s rodicmi sme sa vzdy snazili dosiahnut kompromis... treba len chciet ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bodovka 85...s některými lidmi kompromisu nedosáhneš...i když chceš sebevíc..... Já chtěla taky vždycky velkou svatbu, ale 86 lidí bysme asi nepoplatili =-) Měli jsme 32 hostů a byla jsem ráda, protože to bylo super...rodina a pár kamarádů... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak my jsme nikomu z rodiny neukazovali seznam hostů, nikdo se po něm ani nepídil... ;-) Měli jsme 120 hostů :-D Super, bomba, klidně bych si to zopakovala :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Katy 120 lidí to musí být mazec...bych se ztratila mezi tolika lidma ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
leni, ani ne, bylo to fajn, jsme si pronajali od města pozemek a byla to pohoda.... ani mi nepřišlo, že je tam tolik lidí :-D
Odpovědět
Profilova fotka
katarinkakm:my také nikomu neukazovali seznam,máma si sama hned spočítala koho tam chce a oznámila mi svůj počet,na to já jí řekla že to chceme jinak a už to jelo:)
Odpovědět
Profilova fotka
s.pusová s tou tvojí mámou to fakt nebude jednoduchý ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
s.pusova, ty vogo, tak to by si mamka nemamka něco vyslechla :-D
Odpovědět
Profilova fotka
nojo,a to nemáte ani představu do čeho všeho se motá,takový blbosti by vás ani nenapadly :-) mimochodem dřív mi volala 3x denně a dělala výslech.to už jí naštěstí přešlo.obávám se že se ale telefonáty těsně před svatbou zase obnoví :-) aby to nakonec nedopadlo tak,že tam ani nepůjde...
Odpovědět
s.pusova no tak v tvojí mamce vidím celou tchýni, ale nesmíš se dát. Svatbu si platíte sami, takže žádné kacání. Opravdu nesmíš ustoupit jak to uděláš jednou bude zle a svatba nebude vaše,ale její.
Odpovědět
Profilova fotka
nevim jestli mam napsat že by to ani snad nevadilo =-)
Odpovědět
Profilova fotka
len.z: upřímně,vážně asi nevadilo :-) alespoň by ze mě opadl ten neustálej stres když jsem v její přítomnosti 8-(
Odpovědět
1
2
13
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?