Fotokniha, máte zkušenosti?

Profilova fotka
Zdravím, chtěla bych nechat vyvolat nějaké fotky jako dárek pro budoucího manžela. Dostane to jako překvapení buď k narozeninám a nebo jako "svatební" dar. Máte zkušenosti s fotoknihou? Pokud ano, poraďte prosím.
Odpovědět
Ja mam zkusenost s Bontia. Celkem rychle natistene a poslane, kvalita dobra. S programem se dobre pracuje, na vyber je dost sablon pro tvorbu a muzes si to samozrejme doupravit podle sebe. Ja jsem byla spokojena a dalsi knihu si necham tisknout taky u nich. Jeste doplnim, ze jsem si na prvni zkousku nechala tisknout knihu v mekych deskach, tvrde budu teprve zkouset.
Odpovědět
@maiiia kamaradka si nechala delat taky Bontii a kdyz jsme to porovnavali s moji - Fotolab, vypadala ta Bontie fakt hodne mizerne. Fotolab sice stoji vic, ale za Bontii nestoji davat penize, alespon z meho pohledu...
Odpovědět
Dělala jsem taťkovi k šedesátinám ve Foto Škoda (online přes program). Každý z ní byl nadšený, protože to opravdu vypadalo, jak kdybych tam nalepila fotky. Vybrala jsem tvrdé desky a cca 50 stran fotek. Cenově to vyšlo samozřejmě dráž, ale výsledek stál nejen podle mého názoru za to.
Odpovědět
Mámuž asi 5 fotoknih od Happyfoto. Pokud je dobrá kvalita fotky tak je kniha skvělá. Svatební fotky co máme od fotografa ve vysoké kvalitě jsou ve fotoknize překrásné. Každý knihu neustále obdivuje. Mívají docela často akce, takže se určitě vyplatí si počkat, protože to pak vychazí na polovinu.
Odpovědět
@kacenkakaca ja sem psala pouze svou zkusenost. Fotky jsou ostre, jasne, barvy realne podle skutecnosti....co vic chtit. Vysledna kvalita zavisi na kvalite dodanych fotek, a ja davala i fotky z moblu a vypadaly pekne. Neni to top, ale na fotoknihu staci. Jinak jsem zastancem klasickych alb, na to fotoknihy nemaji (ani co se zivotnosti tyce).
Odpovědět
Tktéž mám Bontii (měla jsem vouchery přes Slevomat, čas od času mají akce) a musím říct, že jsem spokojená. Barevnost fotek odpovídá reálu, jen je pro člověka zvyklého na kalsické fotky tochu nezvyklé, že jsou matné, ale v knize to vypadá lépe. Všechny fotky jsou ostré a v dobrém rozlišení, ale musíš poslouchat jejich doporučení - pokud se v programu ukáže, že fotka není dostatečně kvalitní na tak velkou velikost (třeba přes celou stránku) tak bohužel v takové velikosti nikdy pěkná a ostrá nevyjde....... Jejich program se mi taky líbil, udělala sjem si šablony a pak to šlo velmi rychle. Jinak při tvorbě knihy doporučuji zamyslet se nad využitím místa a nepoužívat jejich předpřipravené šablony, které zbytečně zmenšují počet fotek, které člověk do knihy umístí, neb jsou různě rádoby umělecky natočené, s rámečky apod. (ale to platí pro jakéhokoliv dodavatele fotoknih). Dělala sjem u nich 4 fotoknihy, rodiče jednu a ve všech případech si na kvalitu nemůžeme stěžovat a to jsme na fotky docela nároční :) Jinak měla sjem verzi s tvrdýma deskama a super, vazba také drží velmi dobře. A samozřejmě jak bylo uvedeno výše, výsledná kvalita záleží na kvalitě použitých fotek - s fotkama od profíka si ve fotoknize můžete dovolit daleko víc (fotky přes celou dvoustranu) než s fotkama z běžného levného kompaktu nebo mobilu......
Odpovědět
já všechny fotoknihy dělám přes Piklio a jsem nadmíru spokojená!
Odpovědět
Jinak viděla sjem i knihy od HappyFoto a vypadaly dobře - akorát mě v té knize vadilo lesklé zpracování fotek, do knih se hodí spíše matné. Ale je to na vkuse každého..... @maky91 Zase když uděláš fotoalbum, tak tam můžeš rukou dopisovat různé popisky/informace a možná je to jako dárek více osobitější než fotokniha, kde je vše napsané strojově...
Odpovědět
já mám fotoknihu od fotolab a jsem spokojená. Strašně mě to bavilo a opravdu jsem si s ní vyhrála :-) kvalita super, všichni jí obdivují.
Odpovědět
Nedám dopustit na happyfoto. Z každé dovolené si nechávám dělat knihu a je to perfektní památka. Oborvské množství tapet, klipartů, různých rámečků ... nikdy jsem nebyla zklamaná a jinde už bych si fotoknihu dělat nedala :)
Odpovědět
@maiiia co vic chtit? Kvalitni zpracovani. Fotim zrcadlovkou, na amatera si myslim dost dobre a z Bontie (a zminovane HappyFoto) je to fakt nic moc. Z Fotolabu je to srovnatelne s klasickymi fotografiemi, Bontie je proste jen tisk :-( za to bych ja osobne penize nedala. @alca666 ja treba fotografie vyvolavam vzdycky matne, leskle nikdy. Jinak souhlasim, doporucuji nevyuzivat sablony a ramecky, ja si vystacim jen s fotkami na cernem pozadi. Stridam rozlizeni fotek na strance, diky ploche vazbe od fotolabu davam casto pres celou dvoustranu. @sofii_s ty tapety a kliparty vubec nevyuzivam. Mne se to strasne nelibi, kdyz takovy styl, tak to beru spis u alba, kde se dolepuji dalsi predmety a materialy, ale ne v knize. Tu beru ryze na fotky. Jinak za me kvalitou je nejlepsi Fotoskoda (kde neni problem dostat se na cenu kolem 5t za knihu), ja mam nejradsi Fotolab i kvuli programu a pomeru ceny s vykonem blizicim se Fotoskode, cena mi vychazi obvykle 2-3 tisice. Bontia a Happyfoto mi pripadaji hrozne, sice levne, ale ve vysledku draha nekvalita.
Odpovědět
@kacenkakaca Ty je možná nevyužíváš, ale když se to hezky zkombinuje, vypadá to skvěle a vím o čem píšu :) .. A to, že je to levné, to bych tedy zrovna netvrdila, používám vždy pevnou A4 vazbu - fotek nikdy nemám málo takže když není akce tak cca 3 tis. je dost... Naštěstí dělají každou chvíli super akce :)
Odpovědět
Článek se načítá
@kacenkakaca "ja treba fotografie vyvolavam vzdycky matne, leskle nikdy. Jinak souhlasim, doporucuji nevyuzivat sablony a ramecky, ja si vystacim jen s fotkami na cernem pozadi. Stridam rozlizeni fotek na strance, diky ploche vazbe od fotolabu davam casto pres celou dvoustranu." Říkám, že je to o vkusu :) Já byla zvyklá na to, že naši vyvolávali lesklé a tak člověka najednou ten mat zarazí, ale je fakt, že pak to vypadá vážně jako kniha. Jinak to dělám tak jako Ty, jen to pozadí jsem měla šedé, protože byly i noční fotky a tam by se na černém pozadí ztrácely kontury. A přes dvojstranu dávám panoramata a vyšlo to vážně pěkně :) Ale chce to dát bacha na to rozlišení..... Ale teda fakt netuším, jak ymslíš, ž to z Bontie vypadá prostě jako tisk - jak jinak by to mělo vypadat? vypadá to přesně tak, jak má. Já teda dělala fotoknihy z dovolených a vážně jsem tam nic špatného nepozorovala a to jsme některé fotky i nechávali vyvolat (vytisknout) klasicky a rozdíl byl vážně jen mat vs. lesk. Nevidím v kvalitě ani nijak extrémní rozdíl oproti starým fotkám foceným ještě na film a vyvolávaným normálně..... Jako jasně, nikomu neberu využívání různých rámečků apod., ale je fajn si uvědomit, že se pak do stejné knihy o stejném počtu stran (a tedy za stejnou cenu, protože se paltí za počet stran) vejde o dost méně fotek.....
Odpovědět
Jinak viděla sjem i Fotoknihu mé známé ze svatby, kterou jí nechával fotograf udělat dokonce někde mimo čra prý v dobré kvalitě ale rozdíl v kvalitě fotek jsem vážně moc neviděla když to porovnám třeba s fotoknihou jiné známé, která si ji dělala sama tady v čr v nějaké no name firmě.... Fotolab a Fotoškodu tedy neznám a neviděla sjem, takže to porovnávat nemohu.
Odpovědět
P.S. Na Bontii je zrovna sleva na Slevomatu, pokud by to někoho zaujalo......
Odpovědět
@alca666 k te kvalite. Fotografie, pokud se delaji v kvalitnim labu, se vyvolavaji trochu jinym zpusobem nez se provadi klasicky tisk. U fotoknih je to prave otazka, ty obycejne se proste vytiaknou z jakesi lepsi tiskarny, ale to muze zanechat stopy (jemna textura napriklad) a nepusobi to jako fotografie. Kdezto Fotoskoda a podobne tusim i Fotolab u svych nejkvalitnejsich knih pouzivaji uplne jine metody, ktere zarucuji spickovy vysledek srpvnatelny s fotografii, ne s klasickym tiskem. Doporucuji mrknout na stranky Fotoskody, videla jsem tam video o zpusobu vyroby knih :-) ja nerikam, ze jine knihy nez tyto dve znacky se nemuzou libit, ale co jsem porovnavala, tak je v tom docela rozdil, kdyz se polozi vedle sebe. Jinak Fotolab nabizi nekolik urovni kvality a i ta obycejnejsi tistena kvalita je hodne dobra, pouzivam na rocni fotoknihy, kde je spousta momentek. Na fotografie z dovolenych, foceni a ze svatby davam tu nejvyssi kvalitu. Jinak fotky MAT versus Lesk je samozrejme o vkusu, da se udelat to i to. Mne se vic libi mat, resp., on je ten povrch takovy sametovy, libi se mi to vice nez ten lesk, fotky lepe vyniknou. A o vkusu jsou samozrejme i ty ramecky a obrazky a kliparty. Ja jsem minimalista, uprednostnuji jen fotografie, maximalne text nadpisu, takove ty parady okolo nemusim...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?