Existuje ve vztahu omluvitelné nebo malé násilí?

Ahoj všem, potřebuju poradit. Nerada bych udělala životní chybu. S přítelem letos chystáme svatbu. Vloni jsme měli dost velkou krizi a začali jsme chodit do poradny. Souviselo s tím i "malé" násilí (kopnutí do zadku, malá facka). Přítel se hrozně snažil zlepšit, opravdu už na mě nesáhnul. Ale teď se zase trochu zhoršilo. Není to nic hrozného, možná dělám z komára velblouda. Ale upřímně mě to mrzí. Třeba do mě strčí nebo mi dá malou facku. Nutno říct, že ho prý vždycky provokuju. Je pravda, že mám řeči...ale je nutný uchylovat se k tomuhle? Jinak se máme rádi, ale kvůli tomuhle ztrácím důvěru. Třeba nám ještě pomůže ta poradna. Je nějaká šance???
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Lilly, fackou to začíná. |-| Podle mě(a to usuzuju z vlastních zkušeností a nemusí to tak být i když většinou je)tě chce akorát dokopat k svatbě. Věř, že pak by tě nic pěkného nečekalo, jen by se to zhoršilo.
Odpovědět
Ahoj, obávám se, že poradna vám nepomůže. Lidé se v takovýchto věcech nemění a přítel by si tohle za žádnou cenu neměl dovolit. A to ani když ho vyprovokuješ. Těžko se mi to píše, kór jestli plánujete svatbu.., ale já bych dala ruce pryč. On se třeba pod nějakou pohrůžkou může snažit, ale myslím, že mu to dlouho nevydrží. Bohužel to tak bývá. Držím ti palce, ať všechno zvládneš. Jistě si zasložíš někoho, kdo na tebe bude hodný :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak podle toho co píšeš, bych se nad tím poradila s odborníkem. Nemůžu posoudit z vlastní zkušenosti ale myslím, že raděj to skončit dřív a dokud to jde, jednodušeji než potom až budete svoji a třeba i s dětma. Ale vyčkej na tu poradnu, není to lehké rozhodnutí
Odpovědět
Profilova fotka
Asi dám dosti kontroverzní názor :-) ale myslím si, že pokud je ženská potvora a chlapa vyprovokuje, jeho reakce může být za určitých okolností omluvitelná. Viz stokrát nic umořilo osla - jednou mu dojde trpělivost a udeří. Pokud jsi si provokace jednoznačně vědoma a byla sis jí vědoma už před tou malou fackou, neřešila bych to. Jedna věc je surový, nevyzpytatelný, agresivní manžel, který bezdůvodně udeří... druhá věc je normální chlap se zdravým sebevědomím, jehož manželka tak dlloho chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne. Anebo mě ještě napadá - na hrubý pytel hrubá záplata :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Laala, myslíš, že kopanec do zadku a facka je omluvitelná? =-)
Odpovědět
Profilova fotka
čtu ještě jednou ten prvotní příspěvek, blbě jsem to přečetla, ona zakladatelka píše "nutno říct, že ho p-r-ý vždycky provokuju". To slovo "prý" jsem přehlédla. V tomto případě to omluvitelné není. Ale jinak - ano, pokud budu provokovat přes určitou mez, dovedu si představit, že schytám za uši. Žádný chlap není rád, když z něj ženská dělá blbce - navíc když to neustále opakuje dokola. Příklad... když na něj budu v hádce křičet, že je to směšný ubožák, chudák, blbec, debil, zatímco on bude v klidu. Nebo když mě uvidí jak mu zahýbám. Nebo když mě uvidí jak jednám vztekle s naším dítětem. Nebo když mu budu stále opakovaně dělat nějaký naschvál. Prostě takové ty mezní činnosti - tak si to dovedu představit. Ale mně osobně se to ještě nestalo, já tyto činnosti nedělám. Podle mě musí být ženská kráva, blbka, aby si zasloužila facku. Ale může se to stát, že si ji prostě zaslouží. Já jsem říkala, že můj názor bude kontroverzní :-) Vy si neumíte představit, že byste za něco konkrétního uhodily chlapa? Ať už svého partnera, nebo jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
lilly kdo to udela jednou udela to znovu, vzdycky a bude se to stupnovat, utec dokud je cas, ver mi znam holky co v tomhle byly a dopadlo to pokazdy stejne, po case nasleduje dalsi a dalsi a po par letech je to horsi a horsi, hlavne po svatbe, nejhorsi to je ve chvily kdy si uvedomi ze uz nemas kam utect nebo ze mate dite a nemuzes, potom to zacne poradne
Odpovědět
Profilova fotka
laala ja za svych bourlivych let chodila s chlapem jak hora a zadnej klidas to rozhodne nebyl a rvacka mu nebyla cizi a ja byla dost provokativni typ tp mi ver, ale i kdyz jsme se hadali jak talosi u rozvodu a ja provokovala jak hrom nikdy me neuhodil ani do me nezduchnul, a vzdycky rikal ze ten chlap kterej uhodi slabsiho i kdyz sebemin je ubozak a ubozakem zustane, to si budu vzdycky pamatovat a vzdycky se mi to potvrdilo
Odpovědět
Profilova fotka
lilly, opravdovy chlap by zenu v zadne situaci uhodit nemel, ani kdyby delala buhvico. Opravdovy muz vetsinou v takovych situacich odchazi. Jedina omluva jakehokoliv nasili vuci zene je sebeobrana, takze kdyby jsi na neho sla s nozem v ruce, tak by se mel branit... ;-) To ale asi neni Tvuj pripad, tak ber nohy na ramena a utikej od neho dokud muzes.
Odpovědět
Profilova fotka
Neomluvitelne v zadnem pripade
Odpovědět
Profilova fotka
rychle pryč :-(
Odpovědět
neexistuje, prostě NE...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Neomluvitelne! Ja bych odesla. S mym muzeme ziju 8let a je to nekdy ten typ vztahu, co pise mia, proste Italie, ale nikdy by me neuderil. Zas na druhou stranu, sice se dokazeme pekne porafat, ale nikdy bychom se nesnizili k tomu, abychom si sproste nadavali, to proste inteligentni lidi nedelaji.
Odpovědět
násilí není omluvitelné v žádné formě!! ani když ženská provokuje jak chce tak by na ni chlap neměl vztáhnout ruku! bude se to po svatbě zhoršovat dle mého, přesně jak říká lucie - rychle pryč od něj...!
Odpovědět
V žádném případě, je to neomluvitelné. Neexistuje provokace, která by omluvila, aby chlap uhodil partnerku. Když to dělá teď před svatbou, co si asi dovolí, až tě bude mít jistou. Zatím je to malá facka nebo kopanec, pak to už budou facky větší.
Odpovědět
Profilova fotka
Kdyz to vezmu podle sebe - pokud by u nas doma bylo vsechno v poradku, a jen jednou by se stalo, ze ja bych neco prehnala a pritele vytocila k nepricetnosti, ze by namisto prasknutim s dverma vrazil facku me.... Tak bych byla schopna maximalne dat jeste jednu jedinou a posledni sanci...A nerikam, ze bych to presla, to ani nahodou. Musela by byt hodne velka snaha ziskat zpet moji duveru, ez vsechno bude ok. Ale pokud by se to stalo vic nez jednou, i kdyby byl nas vztah po vsech ostatnich strankach v poradku a ja ho milovala sebevic, sice bych se z toho asi jen tezko vzpamatovala, ale spravne rozhodnuti by bylo odejit... Asi tak. Bohuzel spravne rozhodnuti byva casto take to nejtezsi... Ale i "blba" facka v zadnem pripade neni v poradku, at uz je clovek jak chce vytocenej. Pokud neni pritel chopen se ovladnout, a vybit si vztek jinde, nez na tobe, radsi odejit nebo prasknout s dvermi, v poradku to neni, a bohuzel naprosto neverim tomu, ze se to da zmenit. Kdykoliv se opet vytoci, muze to prijit znovu. Uz jen to, ze je schopen v navalu vzteku na tebe vztahnout ruku, a bohuzel opakovane, je varovny signal. Je to hodne tezka situace, a je tezky ji resit, ale myslim, ze je dobre, ze tohle prislo jeste pred svatbou...
Odpovědět
Profilova fotka
nuuna problem je v tom ze ta druha muze prijit az za par let az uz bude po svatbe a budou deti, a potom kopanec, a potom pest. Udela to jednou udela to znovu
Odpovědět
Profilova fotka
Mám na to jiný názor. Myslím si, že se může stát v určité extrémní situaci, že si ženská nic jiného než pár facek nezaslouží. A vůbec to nemusí znamenat, že je v chlapovi skrytý násilník a že se jeho chování vystupňuje. Jasně - píšeme si tu rozumné, inteligentní ženské, ale... tak třeba situace: ženská, průměrně inteligentní, s pocitem ohromné vlastní důležitosti, zakazuje manželovi chodit na internet na chlapskou obdobu Beremese, tematicky zaměřenou, protože jí štve, že si dovoluje mít nějaké své známé, což ona nemůže ovlivnit. Štve jí, že netráví večer jen s ní. Chlap je také průměrně inteligentní, věnuje se dostatečně a rád rodině, ale chce mít také koníčka navíc, což ona nemůže překousnout. Jednoho dne si usmyslí, že mu to zakáže - nejdřív slovy. Chlap se na to samozřejmě vybodne, přeci jen je dospělý, a jde si zapnout počítač. Chlap je silnější, takže ženská ho asi od PC neodtáhne :-) Ženská začne vyhrožovat. Chlap na to reaguje slovy, aby dala pokoj a nevyhrožovala. Ženská stupňuje výhrůžky, chlap si toho nevšímá a je u PC. Ženská se otočí, odejde a vyhodí pojistky. Pak stojí před skříní a nechce se hnout. Veškerá domluva žádná. Jak by to podle vás mělo pokračovat dál?
Odpovědět
Profilova fotka
miamia: Muze a nemusi. Pokud uz nikdy dalsi neprijde, bylo by pro me tezky zit s myslenkou, ze to byl fakt ulet... Ja ten problem neresim, takze mi to muze byt fuk. Ale pro me osobne by bylo asi tezky to okamzite utnout, pokud bych vedela, ze jsme si tu facku s prominutim "zaslouzila", i kdyz by ji clovke nemel chytit za nic. Nejsem samozrejem blba, abych si nekoho nechala doma, kdyz mi da facku pro nic za nic. Pisu jak to citim, ne tak, jak je to "teoreticky spravne".... Netvrdim, ze to co jsme napsala je spravny, pisu jen svuj nazor, protoze praxe je vzdycky o hodne tezsi, nez teorie... Jsme rada, ze to nemusim resit.
Odpovědět
Profilova fotka
nuuna presne tak, taky jsem rada ze to resit nemusim, my mame sice doma dost talosku prooze jsme oba cholerici ale todle teda ne
Odpovědět
Souhlasím s laalou. Akorát bych neřekla, že ženská, která takhle chlapa vyprovokuje, je kráva a blbka - ale v tu chvíli se tak chová ;-) Já už dala facku v životě tušim třikrát? Protože v tu chvíli si to ten chlap fakt zasloužil. A naopak je to hned násilí? =-) Schválně - vy, který tady píšete, že nikdy, v žádným případě... Kdyby vás chlap do krve urazil, sprostě na vás třeba řval - a podle vás by neměl důvod - třískaly byste spíš dveřma, nebo do něj? ;-) Přece ten chlap nebude stát jak trouba a nechat si spílat do bůhvíčeho nebo jenom přihlížet, jak jeho žena souloží s jiným... Teď teda píšu fakt o těch mezních situacích, který měla na mysli laala. Ale teda měla by to bejt naprosto výjimečná situace, která se stane v celým tom manželství jednou, dvakrát (mluvim o horizontu třeba třiceti let). Protože pokud taková situace nastane třeba jednou za měsíc, tak podle mě celej ten vztah neni v pořádku, ať už má ten chlap sklony k násilí nebo je fakt tak vyprovokovanej. Protože ve zdravým vztahu se ani nefackuje pro nic za nic, ani neprovokuje, nevytáčí jen tak pro zábavu a neuráží. Takže v případě lilly bych šla od toho. Jak je to "občas", je to už moc ;-) A podle toho, co lilly popisuje, tady ty sklony k násilí ze strany jejího partnera asi jsou a s tím se bohužel nic moc dělat nedá |-|
Odpovědět
Profilova fotka
A kde je ta hranice? Říká se, že domácí násilí jsou i nadávky. Pokud máte doma občas itálii, pak je to oboustranné domácí násilí? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Krtek, pak je to asi domácí násilí ze strany té ženské :-) Já si také myslím, že klidně facky mohou lítat, ale není to domácí násilí, ale že je něco v nepořádku ve vztahu jako takovém. Vlastně bych to označila jako fyzické násilí jako reakce na psychický teror :-) A že nemá smysl, aby ti lidé spolu žili. Rozhodně si ale nemyslím, že je automaticky ten chlap násilník, který to bude dělat pořád. Co se týče zakladatelky, tam bych brala nohy na ramena. Věty "prý jsem si to zasloužila" jsou dostatečným alarmem.
Odpovědět
Profilova fotka
krtek ne neuhodila, pokud by nemlatil on me tak ne neuhodila laala tak selskym rozumem clovek pozna kde je rozumna hranice, to ze na sebe zvysujeme hlas a argumentujeme jeste neznamena ze na sobe pachame nasili me to prijde ze hledate situaci za ktere je to omluvitelne vim ze existuji bohuzel pripady kdy odejit nejde ale to neznamena ze je to omluvitelne
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s krtkem. Clovek musi rozeznat, kdy to na miste je - a v tom pripade asi neni vse uplne v poradku, pokud se to stane vic nez jednou, a kdy to na miste neni - tam pak neni co resit. Pokud si predstavim, ze zenskou treba vezme amok a ve vzteku bude delat nejakou opravdu ne malou scenu, nebo druhem opravdu, ale opravdu necim ublizi, nebo ho necim opravdu hrube urazi, tak ji chlap da facku na "vzpamatovanou" jako se detem dava studena sprcha... Tam bych to treba vnimala uplne jinak, nez kdyz chlap vlepi facku zensky v nejake relativne "bezne" hadce, kterou clovek zazije ve vztahu jeste mockrat... Nerikam, ze je to v poradku...Je jasny, ze nejlepsi je si s necim trisknout, dverma, nebo talirem, nez dat facku, a nebo proste odejit. Ale je fakt, ze clovek to proste v kazde situaci vnima jinak. No pokud vezmu obcas moje "vztekly" okamziky, kdy se mi zatmi pred ocima, nejaka ta facka by mi prospela, abych se vzpamatovala - obrazne receno :-N :-D :-x
Odpovědět
laala: Já to shodou okolností nedávno řešila s kamarádem, kterej zastává názor jako většina holek tady - chlap prostě ženskou uhodit nikdy nesmí. Tak jsem mu dala příklad: on ví, že mu ona zahejbá, začnou to nějak "řešit" a ona místo aby se nějak kála nebo litovala, tak se mu naopak začne vysmívat, srovnávat... prostě "když ty jsi impotent, tak jsem si to našla jinde". V takovým případě je ta facka podle mě velmi omluvitelná. Ale celej ten vztah jde stejně do kytek, ať ten chlap měl důvod jí uhodit nebo ne - protože v normálnim fungujícím vztahu by k týhle situaci pravděpodobně nedošlo. Jenom upozorňuju, že tohle je čistě hypotetickej příklad, nic z praxe. A ještě jeden "případ" jsme rozebíraly - když otec dá facku svojí už opravdu dospělé dceři, která se ovšem v tu chvíli chovala jak rozmazlenej nevděčnej spratek, tak co? Taky se měl opanovat, protože muž ženu nebije, nebo je to omluvitelný, protože ona je jeho dítě, i když dospělý? Mimochodem, taky si velmi vážim chlapů, co radši třísknou dveřma, ale prostě někdy ten pohár vážně přeteče.
Odpovědět
Profilova fotka
miamia: hledame situaci, kdy je to omluvitelne? No, pisatelce tady zatim nikdo nerekl, ze si to zaslouzila, a to je hlavni. To, ze ne vzdy je to o tom, ze chlap je agresivni nasilnik a bude me za par let bit jako reseto, a ze to vsechno vychazi ze situace, beru ovsem jako fakt... Neni to nic, co by clovek presel, jako normalni vec, nebo ze je to v poradku. Ale neni vsechno cernobile... Me kdyby pritel opravdu, ale opravdu vytocil, jsem si naprosto jista, ze jsem schopna mu jednu vlepit - na "vzpamatovanou". A taky to neni o tom, ze bych byla agresivni nasilnik... Nebo mozna snad jo? :-D Nevim. Je ovsem jasny, ze kdyby mi ji se stejnou razanci dal on, asi by mi urazil hlavu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
holky vy vylozene hledate situace kdy si to zenska "zaslouzi", ne nikdo si nezaslouzi byt malcenej, pokud je chlap v situaci kdy bohuzel narazil na takovou kravku ze mu zahyba a jeste ho urzi tak se proste ma sebrat, zbalit si veci, rict ji co si mysli a odejit ani dcera od otce, nikdo si nezaslouzi byt mlacenej kam by to vedlo? co by to vyresilo? clovek ktery ma v hlave ze si zaslouzil ranu si sam sebe dost nevazi
Odpovědět
Profilova fotka
krtek: jj, kolikrat ja dostala doma facana, ze mi cela tvar horela, a rikala jsem si o to - chovala jsem se jako nejprisernejsi rozmazlenej pubertak,bez spetky ucty a respektu a vida jak jsem se vzdycky rychle vzpamatovala :-N Ja sama bych si tu facku dala, kdybych byla na jejich miste... V dnesni dobe uz by mohli moje rodice zrejme popotahovat u soudu i za jedinou facku, dneska se to hodne resi... Ovsem to, ze povazuju svoje rodice za milionovy zadna facka nezmeni , a jsem rada jak me vychovali :-) Nejhorsi je, ze ta hranice se neda urcit a lide "zvenci" ji pokazde jen tezko stanovi, kazdy to muze vnimat jinak.
Odpovědět
Tak některé slečny se chovají, že v mládí byly opravdu málo řezány, ale teď tu výchovu už nikdo nedohoní. 8-) V normálním, zdravém a milujícím vztahu by se lidé měli chovat tak, aby své protějšky nezarmoutili, neurazili apod., tedy není žádný prostor pro provokace a "potrestání" nějakým násilím. Slovo provokace mi přijde jako krajně podezřelé. Třeba provokace taková, že se budu líbat s jiným chlapem - proč bych to ale dělala, když svého partnera miluju a vím, jak by ho to ranilo. Nebo "provokace" jiná, když půjdu s kámoškou na kávu nebo si vezmu tričko s výstřihem. Kdyby mi toto chtěl někdo zakazovat, tak provokativně balím kufry a odcházím středem. To už je snad omezování osobní svobody.
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?