Donutit se cvičit :)

Ahoj, chci se zeptat, jak jste na tom se cvičením :) Vždycky jsem byla se svojí postavou spokojená, ale poslední rok jsem trochu přibrala a to se mi vůbec nelíbí. Hlavně je to vidět na břiše, dokonce už mi jednou někdo gratuloval k miminku :/ Jím pravidelně, nic extra nezdravého, trochu doma hřešíme po večerech, ale už jsem zatrhla časté nakupování chipsů, oplatek apod. s tím, že to nahradíme zeleninou. I vzhledem k práci v kanceláři bych se potřebovala víc hýbat a nestíhám moc někam chodit (maximálně u nás ve vsi) - po práci se psem, uvařit, chvilka volna a už pomalu spát. Nejhorší je ale donutit se doma cvičit. Koupila jsem si švihadlo, abych se rozehřála a pak nějaké posilko, nicméně jsem ho zatím vytáhla 1x a vydržela asi 5 minut :( Jak to děláte vy? Díky moc za rady!
Odpovědět
1
2
Já mám výhodu, že mě už odmalička oplatky, buchty nechutnají. Ani vánoční cukroví nerada. Brambůrky jím akorát na Silvestra. U telky nic nemlsám. Ale miluju čokoládu :-) Já už od malička pěstuju jízdu na kole a to mi opravdu vydrželo. Jezdím 2- 3 týdně, podle času. Je to moje droga. Přes zimu mám odpočinek a v březnu do listopadu mám sezónu. Ono si musíš najít sport, který tě bude bavit. Já zkoušela posilku, aerobic, ale musela jsem se nutit. Prostě mě to nebavilo.
Odpovědět
@anikaas Zkus si nainstalovat nějakou aplikaci do mobilu. Dokopat se musíš sama, nejhorší je to prvních 14 dní. Pak už ti to přijde jako stereotyp a nebudeš s tím mít problém. Hlavně nezapomeň na odměny - za každých x cm/kg se odměň nějakou maličkostí :)
Odpovědět
Je pravda, že my spíš ulítáváme na tom slaném. Nicméně já si prostě řeknu, že to nebudu kupovat a nekupuju, pak ale jdeme s přítelem do obchodu a už je to v košíku :) Ale snad to teď nějak zmáknem, taky se mu bude hodit pár kilo dole :) Kolo mě taky baví, ale vždycky to spojíme s tím, že vezmeme na proběhnutí pejska, takže ujedeme tak 5 km a max 1x týdně... Jinak mě baví, když si skutečně někam zajdu - 1x týdně je cvičení kousek od nás. Ale potřebuju to doplnit i doma - hlavně něco na to břicho :)
Odpovědět
@jaruuuu teda ty odměny, to není ale vůbec špatný nápad! :) Díky za tip s aplikací! Je fakt, že loni jsem cvičila cca 4 měsíce pravidelně a zvykla jsem si, teď to ale nějak nemůžu nastartovat :/
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky naprosto tě chápu. Já jsem během studií byla s váhou docela spokojená, jezdila jsem když to šlo skoro denně na kole, tak na hoďku. Ale od té doby co pracuju nastálo, tedy 2 roky, už mám 4 kila nahoře a děsím se, že třeba za 10 let budu mít nahoře 20! Mám taky sedavou práci a i přesto, že tak 3x do týdne a o víkendu taky jdu na kolo, brusle nebo si jdu zaběhat, chodila jsem i na kruhové tréninky, to dolů nejde, spíš naopak. U mě bude asi problém v jídle hlavně, protože se moc neomezuju a na sladkém jsem závislák. Ale odpověď na tvou otázku, pro mě je motivací ke cvičení pouze a pouze moje váha :-D Když si na ni stoupnu a vidím ty čísla, hned mažu něco dělat :-D A ještě k tomu potřebuju mít mp3 jinak by mě to asi nebavilo. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mno ani nemluv.Jsem po druhém porodu.Po prvním šlo vše krásně dolů,ani jsem moc nepřibrala.A teď?Došla jsem bohužel jen do 5.měsíce,ale stihla jsem nabrat 7 kg a ty prostě nejdou dolů. ]-( Moje strava je ale šílená,musím se jen přemoct..Aktuálně mám 62 kg a připadám si hrozně.. Dnes jsem si objednala protein,začnu doma cvičit...ale sladké mi bude chybět
Odpovědět
Profilova fotka
@wildwife 62kg bych chtěla :-D Jak si vysoká? :-D
Odpovědět
@sadamka90 Já na tu váhu ani nelezu :) Ale prostě to vidím v tom zrcadle a to je mnohem horší :( Rozhodně si nemyslím, že jsem nějak tlustá, ale pár cenťáků a zpevnit, abych byla zas spokojená.... A taky mě děsí, že to máme tak nějak v rodině - většina starších příbuzných - včetně mamky - mají kila navíc :( Jinak sladké se snažím nahrazovat - dopoledne ovoce, pak místo oplatek a čokolády třeba nějaké celozrnné sušenky apod. Ale ráda peču :) A když už tu bábovku udělám... tak si prostě k snídani dám a basta :)
Odpovědět
@wildwife Nejdůležitější je ta pravidelnost v jídle :) Můžeme se podporovat a pak si sdělovat, jak jsme zas nic neudělaly :)
Odpovědět
Profilova fotka
váha je irelevantgní pozor - jinak vypadá 65kg zpevěné a svalnaté postavy a jinak 65kg tuku... :-) jinak taky doporucuju aplikace - dneska je jich spousta...na domaci civceni, na behani, chozeni, kruhac....samy te i buzeruji ze si mas zacvicit...za sebe doporucuju Nike Training club....jinak ja uz jsem nějakej ten patek zavisla na behani (coz teda taky neni uplne dobre), takze ja se do pohybu nenutim....ale musim se nutit do posilovani, to zanedbavam a jenom beham, coz neni dobre....jinak jim vicemen zdrave, ale nijak extra se neomezuju - sladky jim denne, alkohol si taky dam...ale ja to fakt vybeham zatim vsechno (a samozrejme to s tim nezdravym neprehanim a neprejidam se)
Odpovědět
Profilova fotka
@anikaas Tak to bych nedokázala jsem na ni závislák :-D. Ale máš pravdu, že jak už to jde vidět v zrcadle nebo na oblečení, tak to nasere ještě více. JJ mám to úplně stejně, že jak dojdu do fáze "diety" nakoupím si místo sladkosti tunu "zdravých sladkostí", ale u mě je problém, že to vydržím tak týden a pak mi to šuplíku prochází a já si vesele dál pojídám čokolády atd :-D. U pečení by byl hřích si nedat :-D U buchet nahrazuju cukr třtinovým, obyč mouku celozrnou, ale jestli je to dietnější varianta, těžko říct. Nejlepší to mají stejně chlapi, můj brašin si tak řekl, že chce zhubnout přestal se přežírat a za 6 týdnů zhubnul snad 10 kilo :-D Nespravedlnost! :-D
Odpovědět
Pokud pracuješ ve měste, tak si najdi nějakou lekci nebo aktivitu tam a jdi hned po práci. Sama to vím, jak přijdu domů, tak jsem mrtvá a je jedno jestli v v 5 nebo v 8. Nebo mě pak napadá doma si chodit zaběhat nebo na kolo, brusle apod. Všechny musíme chodit do práce a vařit....já třeba volno doma v týdnu téměř nevedu...
Odpovědět
Článek se načítá
@laka_lacenda proto na váhu nechodím :) Jinak obdivuji, že tak běháš. To je věc, která mě vůbec nebaví :)
Odpovědět
@sadamka90 Je fakt, že některý chlapi to mají mnohem jednodušší :) Ale taky mi přijde, že je mnohem jednodušší shodit, když máš nadváhu a potřebuješ dolů třeba 10-15 kilo než když chceš jen 3-5 :)
Odpovědět
@zaludova Já právě potřebuji po práci domů venčit pejska :) Nechci se na to teda vymlouvat! Na příteli to nechávám, když jdu třeba někam s kamarádkami nebo právě na to cvičení u nás. Ale jinak jsme zvyklí chodit a užívat si to společně :) Prostě 1x do týdne je pro mě maximum a zbytek si chci vynahradit doma;)
Odpovědět
já si stáhla aplikaci - 30 day fitness challenge a to mě fakt chytlo, zabere to totiž pár minut (cca 20) a v hlavě mám pak hotovo:-) nepřibrala jsem na váze nijak významně (měla jsem strašné stresy a vážila jsem cca 59 Kg (měřím 174 cm), teď mi to osciluje kolem 62 - 63, takže asi žádná trága), ale rozhodně jsem povolená. Když jsme začali s partnerem chodit, tak to bylo v tom stresovém období, kdy jsem své problémy řešila cvičením ve fitku 3x týdně, do toho spinning, takže hubená a ještě zpevněná. No kde ty loňské sněhy jsou.. že... takže aplikace, každý den, do toho sem tam kolo, brusle. Plánuju začít chodit plavat a zase najet na spinning,. a doufám, že mi to fakt vydrží!
Odpovědět
@anikaas No tak pokud nemáte gaučové plemeno, tak se s nim da i proběhnout ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chceš něco shodit nějaké sem tam cvičení a nic víc nepomůže. Je dobré při návštěvě obchodu nic domů nekupovat (já už si úplně odvykla) a pak nemáš ve slabé chvíli co sežrat a trošku se na to jídlo soustředit-mít vždy nachystané něco pro chvíle hladu, trošku se porozhlídnout po jídlech s dostatkem bílkovin (např.sýry jako eidam,gouda-nahradit cottagem, mozzarelou, tvarůžkama-ty jsou téměř bez tuku., nakoupit tuňáky, vajíčka, tvaroh-místo slazených jogurtů,zeleninu a ovoce-u jídla mi třeba pomáhá si ho fotit-potom mě to jakoby nutí si k tomu fakt tu zeleninu udělat, hlídat si porci. Jinak mi na nakopnutí ke cvičení pomůže pustit si hudbu-ne jen rádio, telefon, ale přímo do sluchátek- začnu si tančit, třeba se širokým postojem si jakoby přidřepnu a tancuju si tak-posiluju tím nohy a pak tak nějak celkově začnu cvičit. Švihadlo je na prvotní zahřátí před cvičením na 3 minutky třeba moc fajn a jinak je dobré opravdu vypadnout někam do posilovny-doma já se jinak donutím málo kdy..Případně když doma nestíháš a máš trošku výčitky kvůli cvičení tak pořádně vysmejčit byt je často taky dobré cvíčo ;-) Hlavně s radostí a ne z donucení ;-)
Odpovědět
@prekri díky moc za tip! určitě stáhnu a zkusím, to by mě motivovat mohlo :)
Odpovědět
@zaludova gaučák to teda je :) ne dělám si srandu, je to flat coated retriever, takže pohyb dává v pohodě. Ale bereme jí na to kolo, běhání mě děsně neba :)
Odpovědět
@barter S jídlem právě až takový problém nemám - přesně jak píšeš, cottage, neslazený bílý jogurt, nepiju sladké limonády, ale jen vodu a neslazené čaje. A zvládnu i nenakupovat žádná lákadla, ale musím k tomu donutit i přítele, protože to prostě doma být nemůže :)
Odpovědět
@anikaas ta aplikace tam má rovnou i odpočítávání, nejprve ti předvedou cvik, takže to chce jen zkopírovat:) držím palce! jo a rodinná přítelkyně a majitelka fitka mi vřele doporučila, že když už zhřeším, tak si to nesmím vyčítat :)
Odpovědět
@prekri to já si nevyčítám ;) občas si prostě něco dám a neberu to jako trágu :)
Odpovědět
@prekri ta aplikace vypadá dobře! Večer se do toho pustím :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zase opačný problém, ani nevím jak se mi za poslední roky podařilo zhubnout asi na 50kg, i když jím, tak to nejde poznat, vypadám hrozně a už mě nebaví poslouchat, že jsem anorektička, bulimička a že vypadám jak papír :-D Na nabrání svalů je jedna překážka - obrovská lenost a kouření :-D Ale asi zatnu zuby a začnu cvičit :-D
Odpovědět
No, každý má něco, že :) :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anikaas Přesně tak, kamarádky mi to závidí a že by mi nějaká kila navíc s radostí věnovali a já bych si to s nimi hned prohodila, přežila bych přezdívky a celkově vzhled, ale naprosto jsem ztratila veškerou fyzičku, neudejchám pomalu ani schody a nedejbože dobíhat autobus, kolikrát mám stavy na omdlení a když jsem o těch omdlívacích stavech mluvila s doktorkou, tak mi řekla, že je to u holek v mém věku normální, ale moc se mi to nezdá :-D Každopádně cvičení by asi prospělo všem, jen se dokopat :-N
Odpovědět
No, tak to by asi opravdu nějaký pohyb chtělo! Já se teda snažím třeba i místo eskalátoru a výtahu chodit po schodech, chodím na ty procházky se psem a mám ráda túry, tak ráda někam vyrážím - ale to zas není často:) Nicméně se cítím moc fajn, když bez problémů ujdu 20 kiláků v Krkonoších :) to je super !
Odpovědět
Profilova fotka
@sadamka90 170cm..Mě by nevadila ta váha,ale nejsem zpevněná a udělala se mi brutálně celulitida ..Je to k pláči
Odpovědět
Profilova fotka
@anikaas To je dobrej nápad.Já se rozhodla pro proteinovou stravu.Stravu píšu záměrně,nechci diety..Cvičit budu čtyřikrát týdně a objednala jsem si protein ´´Diet protein´´Ten budu pít místo svačiny dopoledne i odpoledne
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?