Do stejné řeky nevstoupíš dvakrát?

Profilova fotka
Asi to je jen takový pocit, ale mám dojem že lidé odsuzují když se někdo vrátí ke svému partnerovi a dává tím novou šanci vztahu. Říká se do stejné řeky nevstoupíš dvakrát - ale opravdu to tak je? Která z vás to zažila? Díky za názory a zkušenosti :o)
Odpovědět
Podle mě je to strašně individuální. Hodně záleží na tom, proč vztah skončil, protože pokud Ti na druhém vadí nějaký konkrétní povahový rys, který byl důvodem k rozchodu, pak musíš počítat s tím, že Ti bude vadit i po případném návratu a sliby typu "změním se" nebrat moc vážně. Na druhou stranu jsem ve svém okolí zažila případy, kdy se ti dva rozešli spíše "z nudy", byli si první láskou a pokles vášně po třech letech dešifrovali jako podnět k rozchodu...oba si našli někoho jiného a po dalším roce se k sobě vrátili - jednoduše oba zjistili, že najít fajn parťáka pro život není jen tak a že už ho ve svém životě měli. Tam si myslím, že to podruhé fungovat může. Znám dva takové páry - jedni jsou manželé už 10 let, ti druzí jsou spolu v "novém vztahu" 5 let.
Odpovědět
divej my jsme se rozešli vrátili k sobě a teď se bereme. Bylo to nejlepší rozhodnutí se k němu vrátit.
Odpovědět
@majdulena Ahoj, s bývalým přítelem jsme šli od sebe po třech letech, po měsíci se k sobě vrátili. Vydrželo to další dva roky a pak ze stejného důvodu definitivní konec - opakovaná nevěra z jeho strany. Vždycky jsem prohlašovala, že bych nevěru neodpustila a když se to stalo skutečností, tak jsem to přešla. Jenže se mi to vymstilo dál. Takže za mě bych znovu do stejný řeky nevstoupila ;-) ale je to opravdu hodně individuální...
Odpovědět
@maagda máme to stejně:-)
Odpovědět
@majdulena Ja jsem slysela ,,argument,, na to, ze dvakrat do stejne reky nevstoupis to, ze voda tece, takze se v rece meni.No, zalezi na tech dvou, je to indivindi. My to tak meli jeden rozchod a nelituji, ze jsem ted jeho zenou, ale asi to nebyly tak zasadni problemy nebo jak to rict krivdy, co nas vedlo k rozchodu. :-)
Odpovědět
@majdulena s mým manželem jsme se nikdy nerozešli, ale s bývalým to tak bylo, i když po prvním rozchodu už mi začalo být jasné, že to asi nebude napořád, jinak znám spoustu podobných případů ze svého okolí vydrželo to jenom těm, kteří spolu začali chodit už v 15 nebo v 16, pak se rozešli nějak kolem 18, 19 v podstatě jenom z mladické nerozvážnosti a pak se k sobě po nějaké době vrátili, když už byli trochu dospělejší v ostatních případech se bohužel snad vždycky nakonec znovu rozešli (byť až po několika letech) nebo spolu sice jsou ale pořád na pokraji rozchodu
Odpovědět
Profilova fotka
Ja som bola kedysi tiež tak zásadová a prsila sa, že by som sa nikdy nevrátila k niekomu, s kým som sa rozišla.. No, život preveril pevnosť mojej zásady a rozsekal ju na kúsky :) Rozišli sme sa niekoľko krát a následne k sebe vrátili opäť o niečo poučenejší, akože to má ten vzťah dvoch dospelých a uvedomelých ľudí vyzerať... Obaja sme boli naivní, detinskí a predovšetkým sebeckí. S každým ďalším rozchodom bol náš vzťah lepší a pevnejší, pretože sme sa poučili z chýb a zistili, že spolu chceme byť - a zo vzťahu, v ktorom sa obaja snažia o svoje vlastné šťastie sme plynule pre do vzťahu, kedy sa obaja snažíme o šťastie toho druhého. Každý deň na tom pracujeme a verím, že spolu budeme nafurt. Pretože to, že nás osud takto neustále dával dohromady, na tom predsa musí niečo byť :))
Odpovědět
@majdulena Já myslím, že dost záleží na tom, proč se ti dva rozešli... Pokud je tam nějaký závažný problém, nesoulad apod., podruhé to ztroskotá na tom samém (i když ne nutně vždy, lidi se mění). Pokud spolu dva chodí od patnácti a najednou mají pocit, že něco zameškali, rozejdou se a pak se zas dají dohromady, je velká šance, že jim to vydrží - prostě zjistili, že ten původní je nejlepší. Znám víc párů, které se rozešly a zas daly dohromady a většině to zatím drží :) Na druhou stranu, já mám opačnou zkušenost - rozešla jsem se s klukem, protože mi vadilo některé jeho chování, po čase jsem se s ním zas dala dohromady, říkala jsem si, že jsem třeba přeháněla, že teď už to neuvidím tak tragicky... No, nevydrželo to ani měsíc, prostě to bylo stejné, jako předtím :)
Odpovědět
Profilova fotka
@majdulena My jsme s mužem spolu od mých 16, čtvrtý rok jsme spolu nebyli, byla to mladická nerozvážnost a potřeba objevovat. Zjistili jsme ale, že k sobě patříme a vrátili se k sobě. Dnes jsme spolu 10 let a dva měsíce jsme manželé a nevyměnila bych jediný okamžik. Hodně záleží na těch dvou, proč se rozešli a co je k tomu vedlo. A jak píše @roozenka řeka plyne dál a není nikdy ta samá. Řeka byla i symbolem zásnub, muž mě požádal o ruku právě uprostřed řeky mimojiné se slovy, že to špatné odnesla voda a teď se těší na to, co nám život přinese. Lidé se mění a život plyne. Asi nejde paušalizovat, jestli to podruhé vydrží nebo ne, je to prostě o těch dvou, jací jsou a jaký je jejich vztah.
Odpovědět
@bondyzab teda, fnuk.... krasne, chtela bych byt tou dobou muskou. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka bylo to peckovní. Vyrazili jsme na víkend do lesa pod širák, bylo vedro a hned jak sme došli na místo tak sem ho hnala do vody, muž že se nejdřív utáboříme a já ne pojď do vody je mi vedro! Teď se tomu smějeme, že sem ho tam hnala jakobych to věděla :-D tak jsme se ráchali, povídali si a pak se mě zeptal, vytáhl ten nejhorší prstýnek co sem doma měla, ze strachu aby ten pravý, co sem dostala na břehu, neztratil ve vodě. No a pak byla krásná noc pod hvězdami, víno, opečené maso a ráno jsme jeli do Prahy na luxusní véču... Měl to výborně promyšlený a nic sem nevěděla, dokonce mi sbalil i slušný věci, abych ho neprokoukla, na co budu mít do lesa pěkný oblečení :-D je to moje zlatíčko.
Odpovědět
Profilova fotka
@bondyzab u nás to bolo podobné, akurát že mňa požiadal v chorvátsku, v mori :) šiel sa potápať, ja som ho istila z člnu, tak som tam sedela, zaberala veslami a čakala, až sa moj najdrahší napotápa do sýtosti. Boli sme tam v červnu, počasie nám absolútne nevyšlo, voda ľadová, slnko zalezené, fučalo, no hnus. Už som sa aj nudila, vravím si, čo hotam tak dlho baví... Asi po hodine priplával k člnu a vysypal mi do dlaní zopár mušiel - a prstienok :) A s tými modrými perami chudák zmrznutý sa ma pýta - vezmeš si ma? Ja som sa musela hrozne smiať :) On to mal vymyslené hrozne romanticky, že nazbiera hŕbu mušiel a v jednej z nich bude ten prstienok... no nevydalo, boli sme na nejakom blbom mieste a skoro nič tam nebolo, preto mu tak dlho trvalo, kým našiel aspoň to málo. Ale bol tak roztomilý, že sa nedalo povedať nie :)) No a pointou je, že ten prstienok mal celý ten čas čo sa potápal v kapse plaviek, má fakt železné nervy :)))
Odpovědět
Článek se načítá
@bondyzab No ty blaho, to je parada!!! My to teda meli v Parizi, jenze ja mu udelala tayk prekvapeni a zajistila liustky na Eiffelovku a on to nevedel, zjistil to az pred odletem, takze byl nervni a nechtel se pustit batohu a u securitky na Eiffelovku batoh prohledavali a ja furt, co tam tak dela dlouho a co jee a on chudak mrkal na securitaka a schovaval ho a pry to bylo velmi napinave a ja nic, ja uz chtela nadavat, kde se coura. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych do toho znovu nešla, ale opravdu záleží na těch dvou a důvodech... já po rozchodu zjistila, že už jsem bývalého po 8letech asi ani nemilovala a bylo to ze zvyku všechno, takže když se chtěl po 3měsících vracet, už jsme nechtěla a potkala v té době někoho nového, s kým to tam najednou bylo všechno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@roozenka jo to on se pak od řeky taky vracel pro prstýnek, protože já ho tak hnala že ho nestihl vzít a ještě si říkám, když už sem se cachtala ve vodě, co tam tak dlouho dělá :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mika251 tak to je borec, pěkně vymyšlené, muž ho měl v puse, lebo sme neměli plavky, pořád nechápu jak dokázal mluvit, a že mluvil dlouho :D
Odpovědět
Profilova fotka
Upřímně...s bývalým jsme se rozešli a vrátili asi 3x...pokaždé to bylo o něco hezčí, dospělejší a fajnovější...ale ty zásadní problémy zůstaly...nikdy jsem neměla v úmyslu si ho vzít...jen mi s ním bylo dobře...po spoustě stránkách...ale stejně tak mi na něm vadilo pár věcí...zejména v jeho povaze, které jsem jako partnerka mohla přecházet, ale jako manželka jsem je nehodlala tolerovat...takže poslední rozchod byl definitivní a jsem za to ráda...byla to stejná řeka, jen pokaždé jiný brod...
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji za názory a zkušenosti. Nám to zatím s přítelem klape báječně. Už to je skoro rok co jsme se dali dohromady a zatím si ho nemůžu vynachválit. Neustále mi pomáhá v domácnosti, s učením, jezdí pro mě do práce, když mám problémy nebo trápení tak je tu pro mě a podporuje mě. Už nikam netrajdá ven a nedělá ty příšerný hlouposti, co tenkrát. - Tak že by opravdu změna? - Kéž by!
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?