Dítě z předešlého vztahu?

Profilova fotka
Můj přítel má dceru (8let) , někdy bych ji zabila, je rozmazlená, žije s matkou... jak to máte vy?? :-S
Tohle bych spíš řešila na koníkovi.
Já mám z předchozího vztahu 8letého kluka a partner ho vzal v pohodě, malý se i po svatbě chce jmenovat jako my a jeho mladší sestřička. Takže pohoda.
Profilova fotka
@mvkoty Jo většinou když má dítě žena, tak se to snáší pak líp...ty to dítě máš v péči..ale když by k tobě chodilo jen občas a byli nepříčetní od výchovy jiného....
Radulko nemusí to být pravidlem, muj dřívější partner má syna, chodil k nám na víkendy a fugovalo to naprosto v pohodě....trávili jsme společně volný čas a bylo nám fajn. Všichni jsme se na ten společný čas těšili, jenže pak matka začala prudit a dělat naschvály, ale ustálo se to a kluci (otec se synem) se vídají dál tk jak chtějí a dokonce padlo i to zda by malý mohl bydlet u otce.
Profilova fotka
@mvkoty No jeho bejvalá mě nesnáší a navádí dítě. Dělá naschvály. Ale prohlásila že do péče otce mu ji nikdy nedá. Proto za ni přítel jezdí a vozí ji k nám, ale ona je vážně tak rozmazlená, začne brečet i když ji řeknem umyj si ruce.
@radulka57 Tohle je boj. Jenže od toho máš ty chlapa a od toho je její otec. On to musí řešit. Rozmazlená děcka nesnáším. A čím víc budete ustupovat pokaždé, když si začne hrát na chudinku, tím to bude horší...
Profilova fotka
@buldok Já se s ní nemazlím. Když dělá z komára velblouda tak ji seřvu. A ne abych ještě dělala ťuťuňu.
Tak samozrejme neznam konkretni situaci - napriklad za jakych okolnosti se rodice rozesli, kdy to bylo, - tzn, mala s tim nemusi byt jeste srovnana, popripade ani jeji maminka. Ale nekdy mi prijde, ze nove partnerky maji tendenci se vuci detem sveho noveho partnera jaksi a priori vymezovat a davaji mu pocitit, ze je tam jaksi navic :-| Dite je ve velmi slozite situaci, je tezke to pro nej pobrat, proc si ho rodice prehazuji jak horky brambor tyden sem, tyden tam... mrzi ho, proc ma tata novou pani, atd. A pokud se nova pani vyjadri ve smyslu, ze je dite rozmazleny fracek na zabiti, tak to to dite zrejme i vyciti. Takze bych radila, snazit se k situaci pristupovat kostruktivne a pozitivne, nehrat si na matku (jednu matku uz holcicka ma), mluvit o jeji matce jen hezky, snazit se o smirlivy pristup a hlavne - nepomlouvat dite pred otcem - to je totiz cesta do pekel ;-) Navic - nova pani je starsi nez holcicka, takze by mela byt i rozumnejsi. Snazit se chapat, nebojovat, nezivit v sobe zast a nenavist a snazit se mit holcicku rada ;-)
@radulka57 Tohle je fakt těžký. Ona musí pochopit, že když se bude chovat normálně, bude v tobě mít skvělou kamarádku (ne maminku!). Když se bude chovat jako zvířátko, bude to s tebou mít těžké. Taky jí musí být jasné, že jí nechceš dělat mámu, že mámu má jen jednu a ty se ji nesnažíš nahradit (nikdy o její mámě nemluv škaredě před ní!), že chceš být jen kamarádka. A největší problém je, aby pochopila, že tatínek neopustil maminku kvůli tobě, že tě má rád, ale že tu bude vždycky pro svou dceru... Tohle bude možná kámen úrazu...a musí to vyřešit ten tvůj skoromanžel... ;-)
@stist.ko Souhlasím. Jen je třeba rozlišovat kdy jde se smířlivým přístupem něco vyřešit a naopak kdy už je čas zakročit rázně a ukázat, že sice nejsem její máma, ale kálet na hlavu si taky nenechám...
Profilova fotka
@stist.ko @buldok Nesnažím se v žádném případě nahrazovat matku, ale poslouchat musí i mě nebo ne? Ona mě má ráda, furt říká jak jsem její druhá maminka, ale občas má prostě stavy, kdy je nepříčetná a to snad nemůžu nechat bez povšimnutí ne? Přítel na ní chce být hodný, ale i přísný, ale každý máme jiný názor na to, kdy je potřeba zvýšit hlas. Když ji něco řeknu, že nemá dělat, tak přítel je samozřejmě při mě, ale vím, že kdybych já nic neřekla, tak to zůstane tak... To dítě není prostě vychovaný. Každá rodina bere výchovu jinak.
@buldok Souhlas - je to samozrejme o komunikaci a o tom se snazit veci pojmenovat. Podle me se revem nic nevyresi, prave naopak, chce to zachovat klid a jednat vecne. ;-)
Článek se načítá
@radulka57 Nezvyšuj hlas, to nemá smysl. Dospěje to k tomu, že za nějakou dobu po tobě vystartuje "ty nejsi moje matka!" Spíš bych na ni šla chytře, přes věci, které má ráda. "To je škoda, že si nechceš jít umýt ruce. Myslela jsem, že si dáme po večeři zmrzku, ale takhle si ji dám jen já. Já si ruce umyla, tak si ji zasloužím."
@radulka57 ja bych sazela spise na prirozenou autoritu nez na zvysovani hlasu. Taky by se ti asi nelibilo, kdyby se te nekdo snazil vychovavat, kdyz neni tvuj rodic. Zkus spise mluvit o tom, ze se to to takhle nelibi a proc se takhle chova. Je mozne, ze ma z tech dvou rodin chudera jen gulas v hlave, je si nejista a proto takhle reaguje. Skocte spolu na pohar do cukrarny a 'proberte' to spolu. Treba prijdes na to, co je za tim... hodne zdaru a sil. Nejsi v jednoduche pozici...
@buldok Víš jak, jde o to, že pokud doma nic nemusí a není vychovaná, tak v ní ty pozitivní návyky řevem nevybuduješ. Spíš to tím víc nebude chtít dělat, protože si to bude spojovat s tím křikem. Je jí osm. To je blbej věk. Na vysvětlování dost pozdě, na tresty jako je "zarach" brzy. Takže se na to musí přes věci, které má ráda...
Profilova fotka
Tak řekla bych, že v prvním případě co je, dle mně, nejdůležitější, je se domluvit s matkou, jak ji vlastně ona vychovává. (Protože ona ji má v péči a její výchova je pochopitelně primární, vzhledem k tomu, že s ní tráví většinu času a mnohem víc se jí věnuje). Tvůj muž by se s ní měl sejít a dohodnout se na jasných pravidlech výchovy, popřípadě kompromisu. Pro jeho dceru musí být šíleně stresující, že ji vy nastavujete jíná pravidla než na která je zvyklá z domova. A nezlob se, ty se ji můžeš snažit převychovat, když říkáš, že není vychovaná, ale vezmi to ze strany té její mámy. Mně osobně by vadilo, kdyby mi někdo "rozhazoval" moje děti během víkendu, když já jim nastavuju pravidla ;-)
Profilova fotka
@lamorgaine nechci ji vychovávat, jen sem řekla , že mám taky právo ji něco říct ne? Když to řeknu normálně , ani nezareaguje, když trochu zvýším hlas, poslechne.. neřekla jsem, že na ni ječím.
Profilova fotka
@buldok Je to německý dítě, kdybys věděla jaký tady děti jsou... právě že parchanti všichni, rozmazlení... nějaký slovíčkaření nepomůže... toho už sem řekla
@lamorgaine věř tomu, že když taková matka se nechce na ničem domluvit, řádně jí hrabe a vyžívá se v tom, aby proti nové partnerce bývalého štvala dítě, tak se nedohodnete na ničem a naopak jí budete ještě dělat radost ;-) bohužel jsou mezi námi i takové :-x :-x , které mají asi tak nudný život (určitá část těch, co sedí doma na zadku většinou na MD nebo ty, které z býv.partnera chtějí vytřískat jen prachy jakkoli) , že musí prudit ostatní, takže nakonec zbývá jediné - vychovávat to dítě dle svého uvážení, ať rozumně ví, jaká má pravidla u tatínka a jeho partnerky a kašlat na :-x :-x matku dítěte ;-)
Profilova fotka
@krtekkrtecek tak teď jsem asi úplně nepochopila, co jsi chtěla napsat ;-)
holky, připojuji se do diskuze, neb jsem v trochu podobné situaci, můj snoubenec má 7-letého syna. Kluk je naštěstí v pohodě a i vztahy s jeho matkou se poslední dobou zlepšily, ale pro mě je to někdy hodně těžké. taky jsem měla vztahy před tím, než jsme se potkali, ale je to uzavřené. oni dva jsou spolu přes to dítě spojeni navždycky, ikdyž ona se k němu po rozchodu zachovala příšerně. takže třeba to pravidlo nemluvit o jeho matce špatně dodržuji, jen si myslím svoje.... ty děti za to fakt nemůžou. děkuji Bohu, že syn mého snoubence není rozmazlený a má šťastnou povahu. vztahy máme myslím velmi dobré. na matku si nehraju, říká mi teto a vyhovuje to všem. ovšem - je fakt, že když je potřeba, tak se nebojím mu říct NE a stanovit hranice, tatínek má tendenci ho trochu rozmazlovat a nechat to být, to je asi normální, ale nesmí to překročit mez. takže - všem, které jste na tom podobně (teda jsme) - přeju pevný nervy a zdravý nadhled, občas je to fakt k zbláznění! Ale díky mému snoubenci mi to za to stojí a beru to jako životní lekci, snažím se to brát s pokorou.
Profilova fotka
@mariti Právě, taky mě spíše tíží, že to dítě už mu nikdo neodpáře a má ho s tou jakousi. Pro lásku to ale musím překousnout a brát to tak jak to je.
@radulka57 Já se to prostě snažím brát jak to je. Občas si připadám jak blázen, že žárlím na dítě, ale jde o to, že když je u nás na víkend, tak se mi prostě partner tolik nevěnuje. Snažím se to chápat a tolerovat, však on mi to vynahradí jindy,a máme na to ještě celý život Ale nejdůležitější je, abyste stáli při sobě a dokázali řešit problémy, které vzniknou. Je fakt, že naše v podstatě jediné ani ne hádky, spíš výměny názorů se týkaly právě jeho syna a některé jsem dost obrečela. Je to fakt zapeklitá situace..... a pro mě osobně HODNĚ citlivé téma. Kdo to nezažil, nemá šanci pochopit. Drž se! a neboj - nejsi v tom sama!
Profilova fotka
@mariti je fakt, že to že na ni radši zvýším hlas než abych to řekla normálně je takové i moje uklidnění, protože taky žárlím, že se zrovna nevěnuje přítel mě. Nj najít si chlapa s děckem je vždy strašně těžké. Ale kvuli tomu je přece neopustíme ne? Už bych takového nemusela nikdy najít.
@lamorgaine nevadí ;-)
@radulka57 nikdy bych si nemyslela, že zrovna já tohle téma budu řešit - a vidíš, už je to tu! ale byla jsem dlouho sama a tím víc si vážím toho úžasného partnerství co teď mám. už jsem se bála, že nenajdu muže, s kterým bych chtěla strávit život. takže se občas koušu do jazyka, abych mlčela, ikdyž jsem z toho na nervy. ale jak nejde o život, tak nejde o nic, však ony ty horší chvíle pominou a zas přijdou ty lepší. pro mě je to dost o tom sebeovládání, trpělivosti (která mi hodně chybí, ale pracuju na tom!) i o respektu k druhému.
Profilova fotka
@radulka57 je to trošku problém, protože dítě partnera k tobě přijde z rodiny, kde jsou jiné pravidla. Moje vyvdaná dcerka například nechává válet zbytky jídla po kuchyňské lince. Fakt hsem z toho rostla!!! To tu slupku od melounu/okousaný rohlík/kůrku z chleba nemůže vyhodit?????? Pak jsme si o tom promluvily a já se dozvěděla, že doma zbytky jídla nevyhazují, ale schovávají babičce pro slepice ;-) Chce to hodně komunikovat, spoustu trpělivosti a jde to :-) maminku jí nedělej, ale nenech si nakakat na hlavu, nějaký respekt musí mít. Hodně štěstí :-)
Profilova fotka
Ahoj, zkus tuto otázku řešit na www.modrykonik.cz ;-) Tady na beremku ji zamykám. Přeji hezký den. J*
1

Téma bylo zamčeno adminem. Nelze přidávat další odpovědi.


Nenašli jste co jste hledali?