Dieta, jídelníček a cvičební plán. Víte o něčem?

Profilova fotka
Holky nevíte někdo o nějakém ideálním jídelníčku, dietce a cvičebním plánu, když potřebuji rychle shodit a zpevnit vše co půjde? :-D Hlavně zhubnout paže, břicho, boky?
Odpovědět
1
2
Dobré je vědět, že se nehubne na určitých místech, ale jednoduše buď hubneš nebo ne, tj. tvůj příjem energie je nižší než výdej a tělo si nedostatek energie musí brát z vlastních zásob, primárně z cukrů, pak z tuků, které tě zajímajímají... Určitě nedoporučuju začít nejíst, naopak, jíst často, ale menší porce a často, min. 5 - 6 denně, nebrat v potaz nějaké přestat jíst v 17:00 hod. apod.. Vynechat smažený jídla, bílý pečivo, naopak přidat zeleninu a celozrné pečivo (nezaměňpovat s tmavým). Ovoce tak spíš jeden kus denně, je tam hodně fruktózy. Jogurty bílé, sýry přírodní (mazací), napřiklad Žervé (lepší než Gervais... to je polský a kvalitou horší), když tvrdý tak do 30% tuku. Dobrá je šunka kvůli bílkovině (ale min. 80% masa a více), kuřecí, či krůtí maso též. Jogurty bílý, ne ovocný (sakra rozdíl v obsahu cukru). Ale těch rad je všude milion a v tom základním, co jsem výše uvedl se neliší. Co se pohybu týče, tak vyloženě na hubnutí je třeba aerobní cvičení při nižší srdeční činnosti (55 - 65%), zálež í na věku, ale ta maximální hranice je kolem 130 tepů/min.. Jogging, na zpevnění svalů je dobrá chůze do schodů, nebo squash, ale ten bych dal jen jako doplněk na fyzičku a na zpevnění svalů, tak je ta tepovka sakra vysoká, pokud tedy hraješ naplno :-).
Odpovědět
Profilova fotka
Squash se teprve cca 2 měsíce učím, takže ještě to není úplně na plno :-D jsem ve fázi "umět odpálit a vědět kam", takže nestíhám ještě u toho tolik běhat. Navíc mám k dispozici jen kurt, který je na každé straně o metr menší, ale jako začátečníkovi mi to bohatě stačí. Jinak máš názor na rotoped, jumping, bosu, flexi-bar a trx? A co luštěniny? Četla jsem mnoho pro a proti. Nebo rýže vs. brambory (vařené)?
Odpovědět
Luštěniny určitě, bohatý na vlákninu, ty jsem zapomněl. Rotoped je ok, spíš pomalejší tempo, pokud by to šlo každý den hodinu, tak uplně super. To ostatní (nevím co to poslední je) je všechno na vysoký tepovce, to je tak na vyblbnutí a na spocení a zlepšení fyzičky, ale na spalování tuků to není moc účinný.
Odpovědět
Profilova fotka
Ale přitom je ve všech tabulkách že se u toho spaluje poměrně dost Kj, mnohem víc, než například na rotopedu :-) a navíc je to všechno zároveň posilovací :-) i když dnes jsem prvně zkoušela bosu+flexi-bar...a zapomněla jsem se podívat, jestli je to lekce pro začátečníky nebo pokročilé....takže jsem byla dost hotová :-D
Odpovědět
Doporučuji cvičení s Jilian ! Je to záhul, ale výsledky mluví za vše. :-)
Odpovědět
@janneys Spaluje, protože máš vyšší tepovou frekvenci, ale spaluješ cukry...což ti k hubnutí moc nepomůže. Třeba co mě se týče, tak uplně ideální je skákání přes švihadlo... pří středním tempu si držim tepovku kolem 110 a to je na hubnutí ideální. Je to náročěnjší na oddolnost vůči stereotypu, ale když se od toho odprostíš, tak švihadlo fakt funguje a navíc zapojuješ jak nohy, tak ruce ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duschan Ty jo...to asi radši cokoliv jiného, než švihadlo :-D to jsem nenáviděla už jako malá :-D
Odpovědět
Insanity! a zdravá strava...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, jídelníček jak psal duschan a co se týče sportu,nejlepší svižnější chůze do mírného kopečku, to jsi ve správněm tepu, jak je to prudší,tak už jsi moc vysoko. já předtím chodila do prudkých kopců a nic a jak jsem začla chodit ve správném tepu,tak kg šla dolů,hlavně teda tuk. Ještě je super běžící pás,ale taky jen chůze,ne běh .Z pečiva je dobrý žitný chleba a pokud chceš hubnout,tak navečer už jíst jen maso (rybu )se zeleninou ,bez přílohy a pečiva .Nejlepší by stejně bylo,kdyby jsi navštívila výživovou poradkyni,která by tě přeměřila a udělala ti jídelníček na míru. Mně se podařilo dát dolů 13 kg a zatím si to zdárně držím :) Tak držím palečky,ať se ti to taky povede
Odpovědět
stobklub.cz - tam se naučíš zdravě a vyváženě jíst.. Mě to pomohlo dát dolu za 10 měsíců 10 kilo a nenasilně, v klidu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, ja v květnu začala měnit jídelníček... a více méně za 3-4 měsíce (né úplně skvělého dodržování a nepravidelného pohybu) jsem s tímto http://www.stobklub.cz dokázala dát dolů 8 kg, v obvodu paží 3cm, přes zadek 6cm, bricho 6cm, prsa sla malinko dolu tak o 1-2cm. Takže docela doporučuju, ale jídelníček si tady skládš sama :-) jen si touto pomocí hlídáš vše potřebné a po týdnu jsi schopná si sama říct co asi potřebuješ aby byly všechny semaforky zelené :-D
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.kaloricketabulky.cz/ to používám já...to bude asi něco podobného, ne? Víte někdo? Nechce se mi registrovat na 10 stránkách, pak bych nevěděla, kam dřív zadávat :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Souhlasím ve všem s @duschan mě nejvíce na hubnutí pomáhala rychlá chůze do kopce - na běžeckém pásu s nastaveným stoupáním... TRX je dobrý na zpěvňování těla, začala bych nějakým aerobním cvičením 40 minut a hned potom na TRX. Dobré je ařadit jednou týdně plavání, ale jen pokud dokážeš dýchat do vody, jinak namáháš krční páteř a je to spíše na obtíž, než ku prospěchu. Jídlo určitě malé porce a často, neměla bys mít pocit hladu...já mám třeba krabičkovou stravu, každý večer si připravím jídlo na celý další den, abych se vyhnula tomu, že až budu mít hlad, budu si muset někde něco koupit. Takže do práce chodím se čtyřmi krabičkami: 1. snídaně - celozrný chléb s krůtí šunkou nejvyšší kvality 2. svačina - buď bílý jogurt, nebo jedno ovoce (vybírám mezi těmi prospěšnými) - ananas, grep... 3. oběd - kuskus s tuňákem, rizoto, čočka s kouskem masa a pod. 4. svačina - budeš se divit, ale každé odpoledne si dám něco sladkého, ať už musli tyčinku, nebo kousek koláče...pomáhá to na psychiku, že se tolik netrápíš, samozřejmně, že to nesmíš přehnat.. 5. večeře - většinou kus masa bez přílohy (rybu, nebo bílé maso) 6. druhá večeře - miska zeleniny 5. a 6. už si dávám doma.... nemám hlad, jím prakticky furt a hubnu... Kdybys potřebovala ještě něco vědět, ptej se, mám v tomhle dost informací..hlavně v pohybu, jsem instruktor, tak zkušeností mám snad dost.
Odpovědět
ahojky,mě pomohla změna jídelníčku,min.rok jsem za 8měs.zhubla 23kg a bez cvičení a sportu!
Odpovědět
@janneys jj, mám v telefonu, jen je třeba kontrolovat ty hodnoty, občas to nesedí, obzvlášť u aktivit. mně to hází vyšší hodnoty než ve skutečnosti spálím, nebo aspoň měl spálit. Jinak taková pomůcka, pro to, aby člověk měl přehled je to ok. A ještě tady asi nezazmnělo... hodně pít a to neperlivou vodu, především, ne limonády, i ovocné džusy nejsou žádná hitparáda, bohužel.
Odpovědět
Profilova fotka
@duschan nejlepší střídat vodu a čaj - neslazený ;-)
Odpovědět
však mrkni na moje svat.album jak jsem vypadala když jsem se vdávala a pak jsem min.rok přidala dvě fotky po zhubnutí 23kg-v šatech a v sukni a tričku.Změna jídelníčku ovlivní Tvoje úspěšné hubnutí o 60%,pohyb 20% a zbytek jsou zdravotní dispozice,stres atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@marcelka19 Super, děkuji za nástin jídelníčku :-) Já tedy sladké vůbec nejím, když vidím i malý čokoládový bonbon, tak už mám před očima jaká je to bomba a přejde mě chuť sama od sebe :-D A v posledních dnech chuť už ani není :-) Chodím 3x týdně do fitka, většinou si dám 30 min rotoped, 10 min cross trenažér, potom jdu na nějakou aktivitu (různě střídám jumping, bosu+flexi-bar, na TRX jsem byla, ale asi s ním chvíli počkám, než se mi zpevní trošku tělo, dost cviků mi kvůli tomu nešlo udělat, a chci vyzkoušet Zumbu a Pilates, na ty jsem objednaná příští týden) a potom si ještě dám 15 min rotoped, 5 min cross, na závěr 5 min saunu a jdu domů. Jak takové cvičení zefektivnit? Mám nějak upravit doby cvičení? Děkuji za rady :-) Jinak ještě mě napadá, jak je to s carnitinem a synefrinem? Carnitin používám, polovinu denní dávky ráno na lačno a polovinu tak půl hoďky před cvičením, ani ne. Když mám tekutý a není tam napsáno, že se má ředit, tak stane se něco, když si ho ředím tak do 1 dl vody? Samotný mi vůbec nechutná, a to mám višeň :-D a jak je to s jeho silou? Doporučila bys mi 100 tisícovku? A synefrine? Slyšela jsem o něm poprvé, ale mám z toho trošku hrůzu, aby nebyl třeba časem návykový jako efedrin :-/ @ev31 Také jsem si upravila jídelníček, tak uvidíme, co to udělá :-) A hodně jsem ubrala solení....skoro nesolím, takže mi nic nechutná :-D @duschan já si pro jistotu dávám u aktivit (kolektivních vedených lektorem) poloviční dobu, aby mi Kj odpovídali, jelikož vím, že asi nejedu tak naplno, aby to odpovídalo ;-) a jinak u rotopedu mi to píše více, ale u crossu zase méně, tak se mi to vyrovnává :-) tam si to sleduji i na přístrojích a porovnávám potom s webem :-) @chris_n Tak tohle dodržuji správně :-) Piji jen čistou vodu, limonády a džusy mi nechutnají, vadí mi i perlivé pití. To mám od mala :-D a jinak do toho piji jen černý neslazený čaj (ten jsem nesladila také nikdy) :-) Aspoň něco jsem nemusela měnit vůbec :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A jinak super, všem moc děkuji za příspěvky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys jsem proti tobě břídil, ve fitku by mě to tak dlouho nebavilo. Podle tvých časů bych tam musela být cca 2 hodiny.
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n jj, to tam jsem ;-) ale přímo před rotopedem a crossem je telka, tak koukám, předevčírem jsem zrovna vychytala hokej, kde hráli České Budějovice, už ale nevím proti komu :-D to mě až tak nezajímalo, hlavně že vyhráli naši :-D a včera dávali ME v párovém krasobruslení, tak na to se také hezky dívalo :-) a hoďka na nějaké aktivitě, to uteče jako nic :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys no, já se snažím chodit 2x týdně na hoďku a i tak je to pro mě dost :-D po práci, pak domu.... samo se neuvaří, atd.... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já práci teď sháním a uvařeno každý den je :-) Ale i tak, chodím tak cca od čtvrt na 7 večer obvykle :-) akorát potom mám blbé spoje domů, že přijedu až v 10 :-/ jak je to na druhé straně toho našeho malého města :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys tak to jsi odvážnější, než já :-D. Já chodím s přítelem cca na šestou. A dýl než tu hoďku, hoďku a čtvrt tam nevydržíme :-). Doma jsme okolo osmé, pak musím uvařit občas a taky chci po práci prostě vypnout :-) Ale teda jsi fakt dobrá :-). Já bych takový režim ale nechtěla.
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n Tak já nemám jinak co dělat, proto jsem ráda, že aspoň na chvíli vypadnu...navíc ještě jak je teď přítel přes pryč, tak je mi doma akorát smutno, takhle se zabavím :-) A potom s přítelem sobotu a neděli chodíme na squash :-) a to mě baví stejně nejvíc :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys tak to pak chápu :-) Mě je milejší být doma s ním, než mezi spoceňoušema v posilce :-D chichi :-) a taky ta dlouhodobá udržitelnost tempa mě trochu děsí s přibývajícími povinnostmi a méně penězi :D
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zvýhodněnou permanentku a na squash chodíme k nim do práce, mají tam kurt, kde jsme jen my dva a nikdo tam v době, co tam jsme nemůže přijít :-D Takže platím každý den jen autobus tam a zpět :-) A až mu skončí školení, tak budeme chodit spolu...on bez toho nemůže být, činky jsou jeho nejlepší kámošky, tak buď by chodil sám a já dřepěla doma, nebo mi stejně nezbude než chodit tam s ním :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys tak to jo :-) a co třeba, až budou děti? Já jsem hrozně zvědavá :-D toho já se třeba bojím, budu pak muset začít cvičit asi svépomocí doma, na fitko prostě nebudou peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n Heleď kámoška má teď 9ti měsíční holčičku...a věř, že fitko nepotřebuje :-D kojí, tak hodně zhubla, a každý den s ní na 3-4 hoďky jde odpoledne s kočárem ven (kopec, co já nevylezu skoro ani sama pěšky, tak ona denně tlačí kočár) na procházku, někdy i chvíli dopoledne a 2x týdně (teď když lítají chřipky, tak tedy omezila) s ní jezdí do bazénu ;-) do toho vaří, každý den musí prát a žehlit (když se zadaří, tak ob den), celý den kolem ní lítá, chová jí, atd...takže ta zhubla a je namáklá víc, jak kdejaká holka z fitka :-D ale já mám na děti ještě čas, tak s tím si hlavu teď nedělám :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@janneys já právě ne :-D nebo ne, brzy nás to snad čeká :D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?