Čekání na zásnuby

Ahoj holky, potřebuju prosím radu. Intenzivně řešíme s přítelem představy o svatbě. Máme vybrané místo a zhruba kolik bude hostů. A kdo by nám dělal DJ. Svatbu bych já osobně ráda příští rok, příteli je to tak nějak jedno. Háček je v tom , že zatím čekám na zásnuby. Chápu , že to není hned. Oponuju mu tím , že na příští rok už mají hodně firem plno a kor matrika. Nechci ho do ničeho tlačit tak se sním už o tom ani bavit nechci, ale on se o tom bavit chce. Ale pak jsem naštvaná , že to nemůžu řešit protože ještě nejsme zasnoubení. Co by jste mi prosím poradili? Děkuji
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Jsi naštvaná, že si chce povídat o svatbě, protože tě ještě nepožádal o ruku? A o výchově dětí se budete bavit teprve, až budeš těhotná?
Odpovědět
Když on se o tom bavit chce, tak nevidím lepší řešení, než si prostě promluvit , tím, že se s ním nebudeš bavit nikdy nic nevyřešíš. V první řadě, když tak intenzivně řešíte svatbu, víš jistě, že mu došlo, že čekáš na oficiální zasnoubení? Nemůže mít pocit, že to prostě už řešíte a tím pádem je jasné, že se chcete vzít a normálně jste se na tom domluvili? Zásnuby s prstýnkem nejsou pro uspořádání svatby nutné. Takže asi nemáš na vybranou nic jiného, než s ním mluvit a říct mu to, protože já bych podle prvních vět pochopila, že už svatbu plánujete a on to možná vidí podobně.
Odpovědět
@rebe ne jsem naštvaná jen , že si chce sice povídat o svatbě (samo o sobě mě to těší), ale zásnuby v nedohlednu. Jde o to, že hrozně ráda planuju, a když už se o tom bavíme tak bych už všechno ráda zařizovala. Musím, ale počkat což mě mrzí.Proto jsem naštvaná, že nemůžu nic řešit.
Odpovědět
@zuz94 Ahoj, asi bych mu slušně řekla, že by to mělo jít krok za krokem. To, že už máte vybraného DJ na svatbu a ještě ti přítel nedal prstýnek je zvláštní. Není toale tvoje chyba. S žádostí a prstýnkem musí přijít on a než řešit, kdy uděláte svatbu, tak by měl vymyslet vhodnou příležitost a dobu, kdy tě požádá. Je fajn, že se o svatbě přítel chce bavit. Zřejmě chce mít ve všem jistotu, než udělá další krok (i v záležitostech svatby) a abyste se na všem dokázali domluvit. Rozumím, že svatbu nechceš řešit, když se ještě nevyjádřil. Asi bych to téma sama neotvírala a když s tím příjde on, tak bych mu narovinu řekla, že přece ještě nejste zasnoubení. Nejvhodnější by bylo to nějak diplomaticky naznačit, že ti to vadí, ale chlapi moc náznaky nechápou :-D přeju hodně štěstí. Jistě prstýnek brzo dostaneš :-)
Odpovědět
@nikca92 já mu to tak nějak nastínila, že si můžeme třeba předem něco rezervovat, ať nám to nikdo nevyfoukne a oficálně mě může požádat o ruku později. K tomu se moc nevyjádřil. Já mam jen za to , že když budu o tom moc mluvit a moc plánovat tak mu to bude připadat jako bych ho do toho tlačila což nechci.
Odpovědět
@chantalle6 u toho DJ to nebylo nijak složité, máme kamárada co takhle hraje na svatbách. Máš pravdu naznačuju jak divá a stále nic, ale hlavně, že se o tom chce bavit. Jak říkám jsem ráda , že se o tom bavíme. Ale přijde mi to zbytečné, řekla jsem mu , že se teda o tom budeme bavit až to bude aktuální a on , že se přece o tom bavit můžeme i tak. Tak ja nevím :D Jinak děkuji snad se jednou dočkám :)
Odpovědět
Profilova fotka
Chapu te, byla jsem na tom podobne. Resili jsme svatbu, deti,ale zasnoubeni nikde. Ale teda neresili jsme Dj a podobny, ale v jedny fazi mi taky rekl, ze to prece uz muzu zacit vymyslet etc... jenze vymyslej, kdyz nic, ze jo :D nekolik lidi mi tehdy reklo, at ho pozadam ja. Taky je to reseni. Ale to jsem mu jasne rekla, ze ja to delat nebudu. Emancipace je fajn, ale tohle je pro me chlapsky krok. A vedel to. Pak jsem si poplakala na podzim na narozeniny, ze me teda asi mechce nebo co... a to me sprdl, ze na narozeniny se to prece nedela. Ale ze uz vi, kdy a jak a at mu "dam s tim pokoj". Proste posunuty vnimani. A jo, pozadal me a od te doby intenzivne planuji. Mit na to rok misto pul by asi byvalo bylo milejsi, ale beru to, jak to prislo. Ale taky jsem nedokazala olanovat Pred. Z toho, cos psala, si ale taky nejsem jista, ze vi, ze na tohle vubec cekas. Zacatek mi vubec neprisel, ze byste jeste nebyli zasnoubeni. Treba to fakt nebere jako nutnost? Promluv si s nim, jasne mu rekni, ze na tohle cekas a zjisti, jestli on to vi. Chapu tvou zatvrzelost "uz o tom teda nechci mluvit", ale zni mi, ze jinak mate veci jasne polozene, tak si to radsi vyrikat.a jasne bych mu rekla, ze bych do toho pristi rok rada prastila... at to vi.
Odpovědět
@zuz94 možná tohle téma zkuste dát na chvíli k ledu a třeba budeš za pár týdnů, max. měsíců překvapená :) Důležitý je, že víš, že si tě vzit chce. Teď už bych se o tom nebavila a nechala zbytek na něm :)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak mi ale taky prislo uchylny zamlouvat mista a ptat se ho na data, zda ok, kdyz se poradne nevyjadril. Takove natlacovani a vysumeni....
Odpovědět
To ne to zas Ví , že na prstýnek čekám. Poslední dobou co vidím nějaké fotky ze svateb tak se rozbrečím , že mě to mrzí . Jsem hodně přecitlivělá :D. A utěšuje mě , že se taky jednou dočkám. Taky jsem přemýšlela , že zatím to řešit nebudu. Prostě mu nechám prostor a uvidíme.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, chlapy jsou prostě "pomalejší". Čím víc je budeme do něčeho tlačit, tím víc se zapřou. Bohužel, znám z vlastní zkušenosti, pokud to jde, hoďte ten samotný akt "požádání" za hlavu. Téma svatba bych už neotevírala a zaměřila bych organizační schopnosti jiným směrem.. Uvidíte, jak to půjde rychle. :)
Odpovědět
Holky, já nevím co se řeší :D. Tak za ním prostě dojdi a řekni mu "tak už mě sakra požádej o ruku, na co čekáš?" a pak třeba dostaneš odpověď na to, co čekáš. Jak už je tu zmíněné, někteří chlapi jsou lehce ... řekněme, v tomhle pomalejší a potřebují přímočaré vyjádření. Pokud už řešíte svatbu, asi přijdeš o ten moment překvapení, kdy dostaneš prstýnek, ale řekla bych, že teď je pro tebe samotný akt důležitější, než tá máčka kolem s rozsypanýma okvětníma lístkama a bla bla bla.
Odpovědět
Článek se načítá
ano, souhlasím s myrtiles. Taky jsem na požádání čekala a když jsme třeba někde s přítelem viděli svatbu, tak jsem se radši bavila o něčem jiném, aby neměl pocit, že ho tlačím. Nakonec žádost přišla nečekaně, právě v době, kdy jsme řešili jiné věci a myslela jsem si, že nějaké zásnuby je to poslední na co myslel, no nakonec to bylo pro mě překvapení a moc hezky to vymyslel. Takže bych vyčkala :)
Odpovědět
@nicorodriguez no on je právě ten typ , kterého musís popostrčit aby se k něčemu odhodlal takže jsem tak nějak očekávala , že to bude na dlouhé lokte. Navíc když nikdo z rodiny si do něj nerypne tak co kdy bude svatba :D Je pravda , že samotné zasnoubení je pro mě důležitější než to jak to udělá.
Odpovědět
ja nevim,my jsme si jeden vecer v opilosti rekli, ze se proste vezmem a dalsi tyden jsme jeli uz na prohlidku mista, ja byla na zkousce satu a prstynek a ofiko pozadani nikde, asi az po trech mesicich od prvnich priprav prstynek prisel i se zadosti, ja to vubec necekala, myslela sem ze budu bez prstynku a ani by mi to nevadilo :), to uz jsme meli hodne veci zarizenych, ja si nemyslim, ze ten prstynek je nejak dulezity a ani ten kyc s tim "lasko vezmes si me?"...proste jsme si rekli ze se vezmeme a k tomu jsem zadnej krouzek nepotrebovala. pokud o tom chce s tebou mluvit tak to taky tak treba vnima
Odpovědět
@chantalle6 Právě se už taky chci bavit o něčem jiném, hlavně at to nevypadá jako bych ho do něčeho tlačila. Dneska mi napsal , že už má představu jaké písničky vybere k zasnubám . :D :)
Odpovědět
@peggynka45 My to měli víceméně podobné ... Dostala jsem prstýnek v roce 2015 a v srpnu 2018 jsme spolu leženi na dovolené na nafukovacím člunu na přehradě a já jen prohodila "co kdybychom se vzali?" a on "tak jo"... Čistý, upřímný, bez tiátru :). @zuz94 já to chápu, ale pořád bych šla prostě přímočaře, žádné popožďuchování ale prostě naféra co chceš ... "Lásko, je sice fajn, že plánujeme svatbu, ale většinou jsou první zásnuby a ty musí přijít z tvojí strany. Mám vůbec něco takového čekat, když už vymýšlíme co bude a nebude, nebo všechno plánování mám hodit za hlavu a starat se o něco jiného?" ... Já osobně jsem prostě praktický člověk a nemám ráda ty stavy, kdy nevím, na čem jsem - tak bych vše i tak řešila.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadla jedna věc a shoduje se to s tím, co tu píší holky. Netlačit. Vědět, že ví, ale netlačit na pilu. Já ve finále byla ráda překvapená, když mě teda fakt požádal (v tu chvíli jsem to nečekala) a byla jsem rád,a že jsem věděla, že to není vynucené mým každodenním hudráním nebo tak. že to šlo vážně od něj :)
Odpovědět
Děkuji holky , nechám to plynout a uvidíme. Kdyby něco říkal, tak prostě prstýnek jinak nic :)
Odpovědět
Třeba se svatbou počítá, ale zásnuby a zásnubní prstýnek se mu zdá zbytečné. Naši rodiče také měli většinou až svatbu.
Odpovědět
@arzi to ne, jak jsem psala výše počítá s tím , že mi mě musí požádat o ruku. Jen si holt musím počkat no
Odpovědět
Tak to on to jistě už připravuje.
Odpovědět
Tak treba chce nejakej extra prstynek pro tebe a setri na nej a nebo objednal nejaky na zakazku a to chvili trva😊netlacit, nejaky zasnuby nejsou vubec dulezite, dulezite je ze si te chce vzit😊
Odpovědět
Mám jednoho kamaráda, kterému jsem asi 8 měsíců připomínala, aby konečně šel a zařídil si prstýnek :D S ženskou žije x let, staví spolu barák, a on jí už dlouho chtěl požádat o ruku ale furt se k tomu nějak nemohl dostat. Jednou jsem se ho ze srandy zeptala jestli plánuje požádat a on že jo, ale nějak se k tomu nemůže dostat, tak mě akceptoval jako "nakopávače". Bylo to peklo, ale nakonec ho přestalo bavit se vymlouvat a prstýnek sehnal a svou ženu už požádal. Někdy jsou ti chlapi prostě strašné brzdy, na všechno mají čas, pak jsou v šoku z toho, že né vždycky jde vlézt do zlatnictví a odnést si perfektní prstýnek hned sebou. Někteří se zase beznadějně plácají v tom, že neví jakou velikost prstýnku jejich ženská má. Já to měla tak, že jsme se s chlapem dohodli, že se vezmem a zhruba kdy. A rozmluvu jsem zakončila slovy "ale bez prstýnku na tě prdím." Díky tomu, že jsem mu jednou dala zkoušet svoje prstýnky (ze srandy) věděl, jakou mám velikost a neměl problém vybrat. Třeba se ten tvůj taky plácá v tom, že prostě neví a nebo je to taková brzda jako ten můj kamarád, který měl každý den jiné plány než jít do zlatnictví :) Asi bych to nechala být tak a příště až začne vést debaty o svatbě, tak mu ukaž ruku a zeptej se "vidíš tady nějaký prsten? Až tam bude, tak se budeme bavit dál." :) On se pak rozhoupe.
Odpovědět
Profilova fotka
@lilyjane jo, to uz jsem pak taky delala :D kdyz se v lete kamosi ptali, kdy bude svatba a on velkolepe "no pristi rok, ne?" Tak jsem si zacala vyznamne prohlizet ruce :-D
Odpovědět
Tak ja ti neco povim. Jsem se svym muzem 12let, mame desetiletou dceru a letos konecne zacneme stavet domecek. Tak mu rikam, ze bychom se konecne mohli vzit. A on, ze jo. Takze jsem v unoru domluvila termin a behem mesice zaridila komplet celou svatbu, abychom to mohli oznamit nasim nejblizsim. Bez zasnub. A na co? A vis co jeste? Tenhle vikend (mesic pred svatbou, ktera je davno naplanovana), me ten muj muz pozadal o ruku :-) a vadi to? Vzdyt je jedno, v jakem je to poradi, nebo jestli nektere veci nebudou. Dulezite je, ze se mame radi, ze se domluvime, ze mame ten nejvetsi poklad .... ma rada, neres to, cim vic tlacis na pilu, tim horsi. A pokud uz se o tom bavite, jiste se svatbou pocita ;-)
Odpovědět
Mám naprosto upřímný dotaz: k čemu je žádost o ruku, když spolu pár už plánuje svatbu? Já totiž nějak nechápu, proč by se muž měl ženy ptát, jestli si ho vezme, když přece dávno ví, že ano, protože už mají naplánovanou svatbu. Kdybych byla chlap, tak by mě asi nenapadlo klást otázku (byť slavnostně a s prstenem), když znám odpověď.
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnevdana Gesto. Pro mě to bylo fakt jen to finální gesto, že to se mnou myslí vážně a není to jen takové tlachání, protože "já chci". a to mám chlapa, u kterého jsem věděla, že ON mě chce, ale stejně jsem po tom gestu toužila a byla jsem za něj ráda.
Odpovědět
to záleží, jak to kdo má nastavené. Pro nekoho je žádost o ruku před svatbou samozřejmost a někdo to hodí za hlavu. Peo slečnu zuz94 je zadost důležitá a zkratka ti dva si oficiálně potvrdí, že se vezmou. Když nemusí být oficiální žádost, to pak snoubenec nemusi zadat o ruku ani nevestiny rodiče? Proč si nedopřát tu správnou romantiku a užít si radost ze zasnub? Svatba se nemusí brát tak "vecne" :)
Odpovědět
Taky se přidávám se svojí troškou do mlýna. S přítelem jsme se začali bavit o svatbě před cca rokem, o přibližnem termínu a jak to celé provést, kde... Na věc jsme měli stejný názor, ale žádost ne a ne přijít. Až se začal blížit termín, kdy už by fakt nebylo od věci začít pevné rezervovat matriku, restauraci a podobně. Na ferovku jsem mu řekla, že pokud to chce stihnout ještě letos, tak už to musíme začít řešit. Bez prstynku, bez oficiálních zasnub. Přítel souhlasil a tak jsme začali chystat. Domluvili jsme se na konci roku, svatbu máme v červnu. A před měsícem mě požádal o ruku s překrásným prstenynkem.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?