Změna dokladů - buzerace ze strany internetového obchodu

Zdravím všechny přítomné, prosím poradte. Jsem registrovaná na internetovém obchodě (nebo co to vlastně je) Aukro, a nečekala jsem že taková věc jako změnit si u nich příjmení mi tak hne žlučí. Na svých stránkách mají jakýsi formulář, kde po různém proklikávání má člověk nahrát oskenované doklady prokazující změnu a poslat. Fajn, nahrála jsem ustřiženou občanku a zelený lístek a poslala... dlouho nic. Pak jsem jim napsala na mail, ozval se mi pán že jim nic nepřišlo, at to pošlu přílohou... odesláno, a prý to nestačí, prý musí být oskenované obě strany... fajn, další požadavek splněn. A ted mi vážený pán napsal, že platnost zeleného lístku je jen 30 dní což už minulo, a že chce oskenovat oddací list. Pominu že kdyby neměli u sebe bordel, tak jsem jim ty doklady posílala už dávno... pominu že toto je naprosto nepochopitelná buzerace, přijde mi to jak inkvizice, když neměním telefon ani adresu, posílám fotky ustřihlé občanky atd... vypadám snad jako podvodník? A nemyslím si že platnost zeleného lístku je 30 dní! Holky víte někdo jak to je, a ideálně odkaz kde se to oficiálně píše, abych tímto mohla argumentovat, nemůžu to najít... vím že jde v podstatě o blbost, ale štve mně neuvěřitelné že na všech úřadech jsou v pohodě, a tenhle obchůdek se rozhodl se po mně vozit...
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 já jsem taky měnila údaje na aukru a teda naprosto bez problémů, naskenovala sem oddací list poslala, a ještě během dne mi přišla odpoveď, že změna byla provedena. A co se týká zeleného lístku, tak si myslím že má omezenou platnost, ale jestli je to 30 dní to nevím.Každopádně oddací list má platnost trvalou takže bych naskenovala toto a hotovo. Já sem neměla žádný problém a vyřízení bylo rychlé.
Odpovědět
Sice v tom mají možná binec, ale nutnost oskenovat obě strany občanky funguje u mnoha eshopů, v jednom jsem dělala. Bývá to napříklaf z důvodu budoucích sporů prodejce-nakupující, ten eshop si také musí nějak pojistit totožnost osob.
Odpovědět
Profilova fotka
Hm a co oskenovat novou občanku? Když už platnost zeleného lístku vypršela, musíš mít přece novou už u sebe, ne??? A teda upřímně... Že by mě v těch 30 dnech, kdy si musím měnit doklady, zajímalo zrovna nějaký pitomý aukro... To teda asi ani ne :-D Ale to je každého věc :-)
Odpovědět
Ten zelený lístek právě platí déle než 30 dní, když mám ze zákona 15 na požádání o novou občanku, a pak ještě maj úřady 30 dní na to jí vyrobit :-) Jinak jsem jim oskenovala obě strany staré občanky i zeleného lístku... novou OP ještě nemám. Klidně bych jim oskenovala oddací list, kdyby si o to řekli hned... ale oni mně nechaj poslat toto, pak ještě tohle, a ještě tohle... aby mi ve finále po X dnech řekli že chtěj ještě navíc oddací list?
Odpovědět
Naprosto Te chapu. Proste byrokracie. Ja se ted prihlasovala na rezervaci na 2.9. na vymenu ridicaku, 10minut jsem z toho mela zaseklej komp, ze jsem se bala, ze se naprihlasim. Ale podarilo se. Me by spis vadilo, jim skenovat neco tak osobniho jako je oddaci list, kde jsou i udaje o tom druhem. Podle me na to ani nemaji pravo.
Odpovědět
@amy80 ano. Ano, lístek má omezenou platnost, vím, že kdysi bylo 30 dní, ale nevím jestli se to nezměnilo. Nicméně co se týká aukra.cz, řekla bych spíše no comment - těch problémů s nimi něco vyřešit je více. Nicméně nikdy mi nepřišlo nějak horké řešit změnu příjmení. Když něco koupím, prodejci napíšu adresu kam má zboží poslat a jsem v klidu. Nijak změnu neřeším, protože opravdu se mi nechce nějakému portálu posílat OP, kde je mé RČ a číslo OP. Vzhledem k tomu, že jsem pracovala několik let v bance, vím jak je číslo OP a RČ velice lehce zneužitelné a jak těžko se dopátrává, kdo tyhle údaje jménem majitele zneužil. Takže aukro.cz jsem přestala řešit ve chvíli, kdy jsem zjistila, že chtějí kopii OP. Jinak ano, je normální, že chtějí oskenované obě strany, to chce každý subjekt.
Odpovědět
Ahoj holky, co se týká konkrétně Aukra, rok jsem vzdorovala a při každé aukci prosila o zaslání na nové jméno. Ale jednak to není povinnost druhé strany, a tak se mi několikrát stalo, že mi balíček přišel na staré jméno a na poště jsem musela složitě s rodným nebo oddacím listem dokazovat že já jsem já. Souhlasím, že rodné číslo nebo číslo OP je velice citlivý údaj, proto jsem jsem zkusila poslat jim naskenovaný oddací list, kde jsem začernila veškeré údaje a nechala jen staré a nové jméno, bez problémů mi potvrdili změnu během na druhý den.
Odpovědět
Profilova fotka
Me rekla matrikarka vymena dokladu... Teda podani zadosto do 3 masicu od svatby. Tak nevim, proc by mel papirek platit jen 30 dni. Treba ridicak si delam az ted... Skoro 3 mesice po svatbe a nikdo nedrzkuje.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?