Vdané paní, vadí Vám oslovení "Slečno"?

Ahoj, Ráda bych zjistila, jestli jsem jediná, komu tohle oslovení vadí... Vadí mi to už cca 6 let, od té doby, co jsem přestala studovat a přestala si připadat jako nějaké náctiletá "slečna".. Ale teď už se mi blíží třicítka, a myslela jsem si, že alespoň ty dva tlusté prstýnky na levé ruce už budou jasným důkazem toho, že oslovení "slečna" už ke mě nepatří. Ale bohužel jsem se mýlila, protože mě tak dneska oslovila nějaká paní v obchodě. Měla jsem sto chutí jí zamávat prstýnkem před očima a opravit ji na "paní". Vím, že nevypadám na třicet, vypadám spíš na dvacet.. mám kulatý obličej, dlouhé neobarvené vlasy, a nemaluju se.. ale zároveň už skoro 10 let nebydlím s rodiči a mám svůj vlastní život, a tohle oslovení už mi prostě připadá urážlivé.. o to víc teď, když už mám po svatbě. Má někdo podobný problém? :D Nebo vnímáte tohle oslovení spíš jako přijemný důkaz toho, že vypadáte mladě?
Odpovědět
Nevadí mi to, beru to tak, že vypadám mladě a svěže. Nejsem z těch, co by někomu chtěli vnucovat, že jsem se vdala, cizí lidi ani nijak neopravuju, nic jim do mého stavu není.
Odpovědět
@karlajasmine Buď ráda :-) Je to spíš poklona než urážka.
Odpovědět
nevadí :-) taky mám před třicítkou a upřímně, oslovení "slečna" mi spíš lichotí :-). určitě je to o tom, jak sama sebe vnímáš, chápu, že ti to může vadit, ale mně to dělá dobře... pořád mi přijde, že se ke mně ta "paní" nějak nehodí, ale pomalu si teda zvykám :-). po mojí ségře v jejích 29 letech ještě občas chtějí v obchodě občanku :-D. prostě se tomu zasmějeme a jdeme dál ;-)
Odpovědět
Vadí mi to pouze v případě, že to někdo záměrně chce použít proti mně, aby mi ukázal nadřazenost. Jinak mi to nevadí a většinou to nekomentuju, prostě vypadám mladě, lidé mi běžně tipují na 20, a já sama se někdy můžu splést, ač neúmyslně.
Odpovědět
Mi se oslovení slečno líbí daleko víc než "paní".. Takže vůbec nechápu, že vám to "slečno" vadí :-))))
Odpovědět
Profilova fotka
Mě zas vadí oslovení paní, když ještě nejsu vdaná, si připadám stará. :-P :-D
Odpovědět
Profilova fotka
vôbec mi nevadí, že ma niekto oslovuje slečna, napriek veku, stavu a prítomnosti manžela :-D , je to príjemné, keď ma budú oslovovať pani, budem to vnímať tak, že fyzicky pôsobím na vek, v ktorom by som už mala byť "povinne" vydatá :-)
Odpovědět
Vždyť je to hezký:-) Mně už tak hooodně dlouho nikdo neřekl.
Odpovědět
Třeba mě to velmi lichotí, i ldyž už jsem paní :-)
Odpovědět
Hmm tak jsem asi jedina, komu to vadi :-D.. No budu se snazit to vnimat jako lichotku, ale stejne me to bude porad vnitrne vytacet.. ale tak za par let asi zestarnu a uz mi tak nikdo rikat nebude :)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem ráda, když mi aspoň řeknou slečno. Občas mají v obchodech nebo tak tendenci mi tykat, vypadám asi tak na 16 (nějak extra se nemaluju), je mi 22 a jsem vdaná pár dní. :-D Takže jste na tom ještě dobře :-D
Odpovědět
Já jsem sice ještě slečna a lidi mě i tak oslovují. Vždycky si ale říkám jak si tim sakra můžou být tak jistý?? (je mi 25) Pak se ale uklidním tím, že třeba starší lidi mají problém odhadnout věk mladých. Víš, cizí lidi tě neznají... když vypadáš mladě a neznají tvůj život, nediv se :). Ale naprosto tě chápu. Jsou horší věci na světě ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Mě teda, upřímně řečeno, slečna těší víc, než "mladá paní". Zaprvé je to proto, že slečna ještě jsem a nějakou chvíli asi i budu, a zadruhé proto, že mladá paní říkají i starým bábám :).
Odpovědět
Mě je 32,vypadám na 18...někdy sem mladá paní,někdy slečna....mě je to jedno
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine "slečno" mi řek naposled jeden myslivec z posedu, dyž jsem onehdá cárala po louce se psem a plašila mu srnky. Jinak teď chodím všude s kočárkem, tak už mi většinou říkají mladá paní. Nebo maminko a to mě teda irituje mnohem víc než slečna :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Jasmíno. Tak tohle by ti fakt nemělo urážet. Naopak. Počkej, až ti bude šedesát, jak budeš na to vzpomínat, že vypadáš pořád svěže a mladistvě i ve třiceti. To Ti může jen a jen lichotit.Tak si to užívej a těm co tě osloví slečno, řekni s úsměvem - paní, už dávno paní ....
Odpovědět
Mne nenalijou v hospode a to je mi 32. Nevadi mi to, naopak, vzdycky se musim smat ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine to chce klid :-D prstynky vetsina lidi nevnima pri prvnim kontaktu. Vypadas mlade, tak si to uzivej :-) ja se zase dlouho smirovala s faktem, ze kdyz dostudujes, tak jsi automaticky pani aniz by jsi byla vdana.
Odpovědět
Vůbec nevadí, mám po třicítcea a dávno nežiji s rodiči, ale naopak to potěší!!! Spíš mě vytáčí, když šéf ironicky chodí a říka ,,paní M.....,mám pro vás kvíz...." Když jsem byla slečna, tak mě oslovoval jménem s normálním tónem v hlase!
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine Já to mám teda naopak, jsem slečna a furt mi říkají paní :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
když jsem byla svobodná,dost často mi lidé říkali "mladá paní" a teď se mi zase dost často stává, že mi lidi říkají slečno. ale ani mi to nevadí,spíš mi to přijde úsměvné :-)
Odpovědět
Mně ne, ale můj manžel furt všechny opravuje. Všude, ale opravdu všude mi říkají slečno, třeba číšník v restauraci) a on si nikdy neodpustí je opravit. :-D :-D :-D V pětatřiceti to potěší. :-D
Odpovědět
"Slečna" je důkazem mladého vzhledu. Ale mě skoro vždy oslovují "mladá paní". :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ariellaida To ten muj chlap dela taky :-D ja obcas ze srandy opravim nejakeho kamarada, kdyz o mne rekne slecna, ale jinak je mi to jedno, jak mi kdo rekne.. stejne nikdo s chybnym oslovenim netrumfne jednoho pana co tatkovi prodaval houby a kdyz mi bylo asi 17 tak na mne hulakal, jestli mam doma stareho :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine takové problémy bych fakt chtěla mít. Nevím, proč by mi to mělo vadit. Když se s někým bavím, tak taky hned nekoumám, jestli má prstýnek a dostatek vrásek na to, abych dokázala určit, jestli je vdaná nebo ne...
Odpovědět
Profilova fotka
@karlajasmine mi to nevadí vůbec, ale asi ani nemůže, vdala jsem se mlaďounká a prstýnek nenosím pořád :)
Odpovědět
@martaveg Joo, tak to já bych tě trumfla. Kupovali jsme byt a ptali jsme se majitele, jací jsou sousedé, jak jsou staří atd. A on povídá (mně bylo cca 27), noo helejte, woni sou we střednim věku, noo, asi tak jako Vy! :-D :-D :-D
Odpovědět
Nenávidím oslovení "paní", takže u slečny se mírně začervenám, pousměju a neopravuju, nevadí mi to. Když na to přijde řeč, stejně jsou všichni překvapení, že jsem vdaná a že mi je skoro 28, před rokem mi nechtěli v Lidlu prodat víno bez občanky. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptám se jinak: Mám šedesátileté ženě, která nikdy nebyla vdaná, říkat slečno? A jak mám oslovovat ženu, co jí je přes třicet, má 2 děti, ale vdaná není.
Odpovědět
@l_a_u No u obou pripadu bych rekla, ze samozrejme pani, a oslovila bych tak i pro jistotu kazdeho, kdo vypada, ze ma vic nez 20 roku :)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?