Vánoční dárek od tchánovců

Dostáváte k Vánocům nějaký dárek i od tchánovců? Dneska totiž z tchýně vypadlo,že od ní nic s manželem nedostanem. Neříkám,že nedostáváme nic k svátku,narozkám,v pohodě,ale k těm Vánocům mi to je trošku líto. Neříkám nějaký velký dary,ale aspoň nějakou maličkost pro radost. My s manželem kupujem dárky pro všechny,vymýšlíme čím tchýni potěšit... moji rodiče kupují dárky pro mého manžela každý rok,tak mě to trochu zaráží...Abyste si nemysleli že jsem nějaká zlatokopka,mě nejde o ty dárky,ale o princip...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Já dostávám dárky od budoucích tchanovcu ke všem příležitostem, maličkosti,ale vždycky si vzpomenou. Stejně tak my jim. Moji rodiče také přítele obdarovavaji, opět drobnosti, ale vzdy se ptají, zda to má rád, jestli se mu to hodi apod. Nemá tchyně třeba nějaké finanční problémy? Že by se styděla dát hloupost, tak radši hlasi, že nic nedá, abyste ji taky nic nedali?
Odpovědět
A neříká to třeba jen tak? Mě máma taky každý rok říká, že nic nedostaneme, že nemá peníze a pak stejně nějaká drobnost pod stromečkem je. Letos taky prý nic nedostanu a jí taky nemáme nic kupovat, ale my koupili dárek a i tak se vsadím, že taky něco dostaneme...
Odpovědět
No pokud to nemysleli.z vtipu, tak je to dost blby a taky by.mi to bylo lito. My si vzajemne darky kupujeme...prijde mi to normalni...
Odpovědět
@ellinkasebudevdavat Finanční problémy vážně nemá. To i my s manželem máme míň peněz,ale vždycky kupujem k svátku,narozkám i Vánocům.
Odpovědět
@zaludova Z vtipu určitě ne. A dárek co jsem dostala u tchánovců loni,tak kupoval na tajňačku můj manžel,abych nebyla zklamaná. Je mi líto že naši mému manželovi kupují dárky,který se mu hrozně líbí,půl roku přemýšlejí čím ho potěšit,a moje tchýně mě totálně zazdí.
Odpovědět
Bude asi parádní trapas pod stromkem,až si tchánovci budou rozbalovat dárky,a my s manželem budem jen sedět a čučet...
Odpovědět
@88renca88 no ja bych se na to snazila povznest...darky za sebe bych jim dala a mela ciste svedomi. Jako taky by mi to bylo lito. Ne ze ne. No a nakonec bych podekovala asi ironicky za darky..normalni clovek se snad musi chytnout za nos a stydet se.ne?
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Třeba to tak prostě nemají. U budoucích tchánů je to zvykem také, nic si nedávat k Vánocům. Maximálně dárek pro vnoučata. Oni si ani nepřejí ke svátku, k narozeninám, nepodají si ruku, pusu na tvář, neobejmou se, když se vítají, loučí. Naše rodina je zas opak. Takže to prostě neřeším, všem přeji za nás oba, vítám se, dáváme dárky...Říkali mi, že to u nich není zvykem. Já to zas míním dělat po svém. Zamrzí to, ale než to řešit, tak se nad tím povznesu. Stejně je nezměníš...
Odpovědět
Dostáváme s manželem společně různé drobnosti (víno, koření, já šátek apod.), společné dárky jsme dostávali ještě před svatbou. Je to ale taky dané tím, že tam trávíme hodně času a několikrát jsem tam byla i na Štědrý den. Naopak k našim jezdíme málo a i když manžela mají rádi, tak mu dárky k Vánocům nekupují a o narozeninách ani nevědí, kdy je má. Ale když už přijedete o svátcích na návštěvu, tak mi přijde hloupé nedat ti ani ze slušnosti nějakou bonboniéru nebo podobnou z nouze ctnost. Záleží, jestli třeba Vánoce nechtějí slavit celkově, nebo jestli jiným dárky koupí a vám ne? Mrzelo by mě to, ale já bych byla slušná a dárek bych dala, třeba je to trkne.
Odpovědět
Profilova fotka
Od budoucích tchánovců vždycky dárek dostanu, stejně tak vymýšlím, čím je potěšit, ale znám spoustu lidí, kde to tak nefunguje, tak to neřeš a jestli jim dalrek dát chceš, neočekávej nic na oplátku (od toho dárky jsou, ne? ;) )
Odpovědět
@thereeesss Tak zrovna tchýně si dárek fakt nezaslouží,ale ze slušnosti se prostě něco dát musí...Mně by nikdy nenapadlo se na někoho s dárkem vybodnout,i když mi třeba pije krev...
Odpovědět
@88renca88 Ty skutečně tchyni nic nedaruješ... :-D Ale k tématu. Ano, tchánovci mi dary dávají, cením si toho, ale v podstatě mě to štve. Já si se svými rodiči i přáteli léta nastavovala, že si dáváme úplně maličkatou pozornost s rodiči a vůbec nic s přáteli, a do toho vpadla manželova maminka s dary za tisíce. Mně je velmi nepříjemné takové dary přijímat a odmítám je oplácet. Ale beru to tak, že každá rodina má své zvyky a nezbývá mi, než to akceptovat (i když se samozřejmě snažím to diskutovat). Kromě toho tedy, že bys asi měla akceptovat jejich zvyklosti (nic vřelého, zřejmě), nepřijde mi fér řešit úvahu, že tvoji rodiče pro tvého manžela kupují. Tak asi kupovat chtějí, to není nějaké oko za oko...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj...no vykaslala bych se na slusnost. Pokud ti tchyne a tchan nehodlaji nic davat, brala bych to tak, ze je to jejich rodinny zvyk nic si VZAJEMNE nedavat. A proto bych jim taky nic nedavala, aby se necitili trapne a aby byla zachovana jejich tradicni rodinna atmosfera "nedavani darku". Treba to nemysli zle, jen se to u nich proste nedela ne? Me to pripada, ze oni ty darky od vas ani nechteji, kdyz nemaji snahu vam oplatit, mozna chteji prave docilit toho aby jste si mezi sebou ty darky skutecne nedavali. Treba jim jde jen o navstevu a pokec a darky pro ne nejsou vubec dulezite. Proto se na ne vykasli a HLAVNE JIM NIC NEDAVEJ!
Odpovědět
@misickaua No jo,ale to mám říct manželovi,že jeho rodičům nic nekoupíme? To by neprošlo...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak se ho prvni zeptej, jestli je tou nich zvykem takto. A pokid rekne ze ano, tak mu vysvetli, ze v tom pripade to muze byt jeho rodicum neprijemne ze od vas dostavaji darky a ze tedy jim zadne davat nebudete. Nebo pokud rekne ze si davaji darky, tak bych se pidila po tom, proc to tedaneni vzajemne. A nebo bych se nadrzo zeptala jeho rodicu, az tam budete, jestli jim to naaahodou nevadi? Musis na to mazane :) Urco neco vymyslis ;)
Odpovědět
@88renca88 Jak u vás vlastně probíhaly Vánoce doposud?
Odpovědět
Nezbude,než to vzít tak, jak to je. Pokud ty chceš dárky kupovat, tak kupuj, ale neočekávej nic a nebuď pak smutná a hlavně si to neber osobně. Sama sobě si odůvodni, proč chceš tchánům nějakou pozornost dát a je neřeš, jinak se z toho zblázníš. Jasně, že by mě to taky zamrzelo, ale jde čistě o to tím netrpět. ;-)
Odpovědět
@zorro4 Na jednu stranu musim rict, ze souhlasim s tvym poslednm odstavcem, na druhou stranu vubec :D Jakoze ano, neni fer nekoho porovnavat, zakladatelciny rodice zrejme kupovat chteji, ale me by treba stvalo, ze se tchyne nestara, jak je to u nas zvykem a nesnazi se trosku se mi v tomhle priblizit..Vubec nerikam darky za tisice, to ani nahodou, staci fakt drobnost. A muj manzel taky sve mamce rekne, co by se mi asi tak hodilo, neocekavame, ze je jasnovidec, ale proste mi to koupi a da ona. Me by mrzela asi ta myslenka, ze pokud jsou zvykli od snachy a syna dostavat darky, tak jim to bud neoplati, a nebo na rovinu nereknou treba " heled, u mas se to nedela, co davani darku odbourat?". Z toho uvodniho dotazu mi proste nezni, ze by to bylo takove to "nedavani v pohode", ale treba spatne chapu kontext.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, my si s tchánovci dárky dávali, ale letos to máme nastaveno, že bychom si žádné dávat neměli, jelikož byla svatba velký výdaj a další výdaje, takže jsme od nich byli dopředu upozorněni, že nám nic (a ani druhému synovi s přítelkyní) dávat nebudou a ani od nás nic nechtějí. Jenže už jsem měla koupenou maličkost pro tchýni...a k tomu přišel manželův brácha s přítelkyní, že oni jim budou dávat maličkost (lístky do divadla)..tak zvažuju zda koupit i něco malého tchánovi, no jsem zvědavá jak tohle dopadne...:-D Podle mě nic nedat je k ničemu (pokud už to není třeba zavedené x leté pravidlo)...když pak vznikne trapná chvíle, že jedná strana dá maličkost a druhá nic, nejlepší je podle mě se domluvit alespoň na té maličkosti za určitou cenu a je klid :-))
Odpovědět
To je škoda :( My určitě dostaneme. Dáváme si taky jenom malé dárečky, ale potěší to.
Odpovědět
S tchyni si darky davame, ale treba s jejimi rodici ne, ac mame vztahy jinak hezke a jinym prarodicum darky davame. Oni na to nejsou, nic nechteji dostat, ze vsechno maji a nenaplnuje je darky vymyslet a davat. My to s muzem respektujeme, nevidim duvod, proc ne. U vas nejak nevidim problem, proste nic nedostanete, holt na to nejsou, je lepsi nedat si nic, nez aby ti to muz pro klid kupoval tajne, tl by mi prislo hrozny a resila bych, proc nejednal na rovinu, ceho se bal, ze nebyl uprimny. Ty svou tchyni nemas rada, nevidim duvod ji neco davat jen proto, aby se nereklo. Kupovat darek proto, ze se ro ma, je strasne neuprimne a ja bych takovy darek neprijala. Z tve iniciativy bych nic nekupovala, ale muzi nechala volnost, pokud by neco dat chtel. Ale rekla bych mu pohled z tve strany.
Odpovědět
@izzybickerstaff Jako jak u nás probíhali Vánoce s manželem?
Odpovědět
@kacenkakaca Tak my s manželem dárky kupovali společně,tak jsme vybrali i pro tchýni. Manžel mi kupoval dárek na tajňačku,protože ví,jaký mám vztah k Vánocům,jaké poměry jsou u našich,a tak nechtěl aby mi to bylo líto.
Odpovědět
@sadamka90 a uvědomuješ si, že tu trapnou chvíli způsobíš ty, protože přes dohodu něco dávat budeš?
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 Myslela jsem to spíše obecně s tou trapnou chvíli, protože ještě nejsme rozhodnutí, zda jim něco dáme a zda si to co mám pro tchýňku koupené nenechám na jindy :-))
Odpovědět
@88renca88 Ne, myslím s tchýní, jestli jste si třeba dřív dárky dávali a teď nastala nějaká změna?
Odpovědět
@zorro4 Ale u nás žádná dohoda neproběhla...tchýně ví,že jsme jí něco koupili,a rozhodně není proti.
Odpovědět
@izzybickerstaff No za svobodna trávil Štědrý den manžel u mámy,a já u svých rodičů,to tchýně mému manželovi dárky kupovala. Loni to bylo poprvé co jsme měli už manželské Vánoce,a to žádný dárky nekupovala,jen mému manželovi dala dva tisíce ať si něco koupí.
Odpovědět
@88renca88 Já bohužel nepoznám, na který můj příspěvek reaguješ, ale pokud na "a uvědomuješ si, že tu trapnou chvíli způsobíš ty, protože přes dohodu něco dávat budeš?", tak to se vůbec netýkalo tvé situace, ale sadamky90, která dohodu má a přesto jí spousta z nich poruší.
Odpovědět
Vyřešila bych to asi tak, že bych měla připravené nějaké dobré víno a bude na tvém uvážení, jestli jim ho dáš, nebo nakonec ne. Já bych to asi neviděla tak tragicky, moji rodiče to třeba mají nastavené tak, že se už xtý rok snaží dárky zrušit - loni jsme si dávali ponožky, letos to bude jídlo. Důvod je ten, že si každý jen posílal peníze na účet a Vánoce tak nějak začaly ztrácet smysl. Pokud s tchýní jinak vycházíte dobře, tak bych to nebrala tak osobně. Jsou to "jen" Vánoce, tak proč si tím kazit hezký čas. Mě to naopak příjde lepší než druhý extrém, kdy rodiče dávají hodnotné a drahé dárky a člověk pak má třeba pocit, že nedal dost hodnotný dárek, nebo ne tak vhodný jak by oni očekávali. Jinak já si s tchýňovic dárky dávám, ale mám vždy obavy, abych vybrala nějaký správný a aby se opravdu líbil, což u nás odpadá. My nějak extra neslavíme ani svátky, narozeniny a tak. Ale mě to opravdu nevadí, je to jednodušší pro všechny...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?