Tchýně chce bydlet s námi

Nevím si rady,co už mám dělat s tchýní. Včera jsme byli u ní na návštěvě,a ona jako by se nechumelilo,oznámila mi že byla v bance přeptat se na hypotéku,že budou s jejím synem (s mým manželem) stavět barák. Já na ní zírala,a ona že si postavěj domek,a budem tam všichni bydlet. Tak jsem manželovi řekla že to snad nemyslí vážně,takhle něco řešit za mými zády,a že jestli si chce bydlet s matinkou,tak ale beze mě.A on že mi to doma vysvětlí. Doma říkal že mi to neřekl právě proto,že bych se akorát nervovala,a slíbil mi že se nic stavět nebude,a když si někdy postavíme barák,budem tam jen my dva a děti. Ale nevím co na to říct tchýni,až s tím zas začne. Mám jí narovinu říct že společné bydlení nepřichází v úvahu? Už mě vážně vytáčí jak nechce mého manžela nechat žít svůj vlastní život.
Odpovědět
@88renca88 A z jakého důvodu to manžel nemohl říct před tchýní? Promiň, ale je to dost i jeho chyba, nedokáže se od matky odpoutat a chovat se dospěle.
Odpovědět
@88renca88 Renčo, jak já vám rozumím. Jednou na návštěvě u jeho rodičů jsem se dozvěděla, že se bude kupovat dvojdomek na vesnici 100 km od města než mám práci/kamarády a že tam budeme vesele bydlet s jeho rodiči a s jeho bratrem. A bylo mi vylíčeno jaká to bude krása sdílet společně kuchyň, zahradu a další! Nedokážu ani popsat ten šok, jak mě to zaskočilo a ranilo. Musím říct, že po letech vztahu jsem to vyřešila rozchodem, protože se mi nelíbilo (krom bydlení s tchýní) chování mého bývalého přítele, který se mě nezeptal na můj názor a naprosto jasně věděl, že s mým specifickým oborem můžu pracovat jen ve velkém městě. Samozřejmě v rozchodu hrály roli i jiné charakterové vady ex. Ve Vašem případě bych si promluvila s manželem a požádala ho, aby svojí mamce slušně, ale důrazně, vysvětlil, že chcete žít společně sami svůj život. Myslím, že kdybyste to říkala mamce Vy, tak byste byla tuplem za tu špatnou a mohlo by se zdát, že je to jen ve Vašem zájmu a ne Vaše společné rozhodnutí s manželem.
Odpovědět
@vineta No už se to zlepšilo,on je samostatný,ale ona ho "nutí" být pořád tím mamánkem. A on to nechtěl říct před ní,protože by na něj zas dělala psychický nátlak,začla by brečet že na ní kašle,atd.,a na to nemá nervy.
Odpovědět
@furcifera To já jsem za špatnou vždycky,už jen proto že jsem jí jejího synáčka odvedla... A manžel je na tohle suchar,říct něco mámě narovinu. Budu jí to muset říct rázně asi já...
Odpovědět
@88renca88 chápu, v tom případě Vám nic jiného asi nezbyde. Jen bych se ujistila, že manžel opravdu stojí za mnou. Mě se s tím bývalým kolikrát stalo, že jsme se na něčem dohodli a když jsem to začala obhajovat a vybojovávat před jeho rodinou, tak najednou otočil, že by nakonec třeba nebylo tak špatné udělat to tak jak chtějí jeho rodiče. Vždycky sem pak vypadala jak blázen... Ale u Vás to tak samozřejmě být nemusí, soudím jen z konkrétních věcí, které se staly mě :)
Odpovědět
@88renca88 nemůžu říct nic jiného než: hustý, to bych se asi oběsila :-D
Odpovědět
@88renca88 Chápu, že to pro něj není příjemný, ani jednoduchý, ale měl by to dokázat. Jinak přenáší odpovědnost na tebe, je samozřejmě jednodušší, když budeš ta špatná ty. Měl by jí to říct jasně, na rovinu, a v případě nějakých hysterických výlevů jí dát jasně najevo, že takhle se chovat nemůže- ukončit návštěvu, nějakou dobu tam nejet atd. Aby to nedopadlo tak, že v rámci klidu na jaře bude pokládat základní kámen.. Když jí nechá v tom, že s tím vlastně souhlasí, bůhví, co ona všechno začne chystat. Otázka taky je, na kterou z vás dvou to manžel hraje. Vzhledem k tomu, že před ní dělá, že s tím souhlasí, co když jen lavíruje mezi vámi, aby neměl problémy ani na jedný straně?
Odpovědět
@vineta Manžel si zas neriskne něco dělat beze mě,protože mu na mě hodně záleží,a zas ví že bych mu dala sbohem. Takhle to bylo už kdysi s bydlením,tchýně ještě za svobodna mi říkala,že její synáček za mnou nepůjde bydlet,že on chce zůstat tam u nich s ní. Taky se neodvážil říct jí že to tak není. A dneska bydlí v mém městě,a rád. A s tou hypotékou to je nereálný,70 letý důchodkyni nikdo přece úvěr nedá. Každopádně si s ní asi ještě užiju,ona si pořád chce obhajovat to postavení,že Honza je její,a nikoho jiného.
Odpovědět
@88renca88 Tak sama víš nejlíp, jak na něj. Ale já se taky přidávám k @vineta a trvala bych na tom, aby to on vyřešil, a to explicitně, usekl hned v zárodku. Hypotéku třeba nedostane, ale to neznamená, že něco neudělá (napadá mě třeba výhradní smlouva s realitkou na prodej její nemovitosti). A já strašně špatně snáším takové ty hrátky, že se někomu něco neřekne, protože je to nepříjemné atp. Nicméně jak říkám, sama víš nejlépe...
Odpovědět
@88renca88 No páni. V tomhle to chce být nekompromisní a řekla bych, že to s maminkou musí vyřešit hlavně tvůj manžel. A to hned a rázně - jak píše @vineta. Já jsem zastánce toho, že se my dva spolu na něčem domluvíme, ale se svými rodiči to pak řeším já (za přítomnosti manžela, ale já) a s manžel zase se svými. Pokud v tom vy dva máte jasno a manžel stojí za tebou, měl by být schopen to své mamince říct on. Pokud by to nedokázal, pro mě by to znamenalo, že za mnou nestojí, že je mu to, na čem jsme se spolu domluvili, lhostejné a že na mne chce hodit roli té špatné, aby on zůstal ten skvělý a poslušný synáček. Držím palce!
Odpovědět
No, já bych jí to řekla na rovinu. Mojí tchýni taky jednou něco podobného napadlo, ale máme skvělé vztahy, jsme spíš jako kamarádky a na rovinu jsem jí řekla, že to nejde, že jí mám ráda a že bych jí nerada začala nenávidět, že mám zkušenost s bydlením s rodiči a babičkou a že to akorát všem zkazilo život na dlouhé roky. Ona je rozumná, po prvním nadšeném zápalu uznala, že jsem měla pravdu. Klidně s ní budu bydlet v jedné ulici (teď bydlíme 5 min pěšky), ale ne v jedné domácnosti. U tebe bych opět a zase neřešila tchýni, ale chování tvého manžela. Jedná za tvými zády, nebojuje za váš život, ale tancuje mezi tebou a tchýní. Budu se opakovat, psala jsem ti to snad do každé tvojí diskuze, ale ty nemáš s manželem vztah, který by byl založen na důvěře a respektu, nedůvěřujete si navzájem, omezujete se. Já se bojím, že on nikdy nebude stát za tebou, ale vždycky za svou matkou a sestrou, i když se jich třeba bojí. S matkou by to měl řešit právě on, ne ty, tebe se ona prakticky netýká, tebe se týká to, že k tobě manžel není upřímný a na tajno si domlouvá hypotéku s třetí osobou. Zkus se zamyslet a odpovědět si na otázku, jestli si se svým mužem dokážeš představit strávit celý zbytek života? Já se bojím, že to bude jen samé podezírání, boudy a nepříjemná překvapení, bude to o tom, že si nikdy nebudete věřit.
Odpovědět
hele nechci Ti kazit náladu, ale když je tchýni 70, tak je stejně klidně možný, že na společné bydlení jednou dojde. Nebo čekáš, že jí manžel "odloží" do Domova důchodců až nebude schopná žít sama (od "mamánka", který není schopný jí říct natvrdo pravdu ybch to fakt nečekala)? Třeba to společné bydlení bylo myšleno právě tímto způsobem...... Jinak osobně vidím problém stejně jako @kacenkakaca
Odpovědět
Článek se načítá
No, tipuju, že manžel si to nechce rozlít ani u maminky, ani u tebe. Takže do stolu nebouchne, neřekne "ne" - ani tobě, ani mamince. A pak to dojde tak daleko, že ty v zájmu záchrany vlastní rodiny tchýni řekneš svoje - ty budeš ta svině, co dělá v rodině rozbroje, přece to doteď tak fungovalo, tak proč né teď? Navíc pokud bude mít vyřízenou hypo, tak co s ní - tolik to dalo práce... Na muže bych dupla zavčas - žádné chlácholení, ale narovinu matce říct, ať si hypo vezme a koupí si někde garsonku, ale my chceme bydlet sami. mmch - abys nakonec nebydlela s dětma sama a nervy v pr....
Odpovědět
Vidím to jako @kacenkakaca. Jestli se mámě nikdy nepostaví, budete toto řešit neustále dokola. Stejně tak to vidím i jako @ttm. Vím, že chceš od nás ujistit, že všechno bude dobrý a potřebuješ se někomu svěřit, ale nebudu ti mazat med kolem pusy, dokud se za tebe konečně manžel jednou nepostaví, je to začarovaný kruh. To, že nesnese hysterické scény, je výmluva. Tak radši bude trápit tebe? Dokud to mámě nezatrhne, nemůžeš se divit, že mu stále dokola organizuje život. Ať jí to řekne v klidu a slušně, jste přece dospělí lidé.
Odpovědět
Souhlasím s předešlými názory, manžel se matce musí postavit. Hlavní chybu vidím v tom, že jí to nezatrhnul hned v zárodku, při její první zmínce o společném bydlení. Nechal to zajít moc daleko, když už matka zhání hypo, teď to bude o to těžší se jí postavit. :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 Souhlasím s holkama @ttm @kacenkakaca a dalsimi, jen k tomu pridam svoji osobni zkusenost. Tentokrat je z partenrovy strany vše ok, ale moje maminka je děsňe nesamostatnej tvor... A také měla hned zpočátku našeho vztahu s partnerem tendence mi do všeho mluvit a použivala psychické vydírání jako způsob, aby bylo vše po jejím (jezdila jsem na víkendy domů, nastavila si vztahové manginely dle jejího přání, atd...). Trvalo mi docela dlouho nastavit nějaké mantinely, ale ve finále nám moji rodiče pomohli zafinancovat bydlení, mamka pochopila, že jí nehážu na druhou kolej (pořád jí hodně pomáhám a trávím s ní čas), ale svůj život si chci zařídit podle svého. Dnes k nám moc ráda jezdí na návštěvy, partnera oblíbila, u svatby nám do ničeho nemluví, ale my sami ji informujeme, aby měla pocit, že je v obraze, atd... Ale jak psaly holky, tchyni se musi poostavit tvůj manžel, stejně, jako jsem musela vymezit prostor já svojí mamince, jinak to moc nefunguje. Tak hodně štěstí!
Odpovědět
@kacenkakaca S manželem si dokážu představit celý život,jen si budu muset udělat pořádek s tchýní. A on si hypotéku nedomlouvá,to napadlo jeho mámu. S manželem si chcem vzít za nějaký čas hypotéku,ale na dům,kde bude bydlet naše vlastní rodina-já,on a děti.
Odpovědět
@alca666 Tak hodně důchodců dokáže žít sám bez pomoci až do smrti,a navíc tchýně je čilá,má několik brigád,u ní se nebojím že by byla neschopná. A má chlapa,o 20 let mladšího,ten se o ní kdyžtak postará.
Odpovědět
@elvira Já jí narovinu řeknu že chcem bydlet sami,jakýpak s ní ťuťuňuňu. S manželem jsem o tom mluvila,dupla jsem na něj proč jí to neřekne narovinu,nebo že jestli hraje na dvě strany,ať se zbalí a jde si za matinkou. A vylezlo z něj to co jsem si myslela,nechce jí ublížit,a tak jí neřekne na rovinu nic. A navíc sám ví,že ona kecá,ale reálně se to nikdy nestane.
Odpovědět
@lucik_k Když můj manžel je takový typ chlapa,který si v jistých směrech neuvědomuje,že jako dospělý chlap má nárok na svůj vlastní názor. Jeho rodina ho akorát vždycky zneužívala,a tak s tchýní budu muset bojovat sama,bez něj.
Odpovědět
@radkaja A tak i kdyby hypotéku dostala,což je blbost v jejím věku,tak by si šla bydlet sama. V tomhle já budu tvrdá. A je fajn že se mnou manžel souhlasí,i když matce to neřekne.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych nedokazala žít s chlapem, kterej nedokáže vlastni matce rict pravdu do očí, aby "byl klid". Moje babička (tatova mama) ridila cho a zivot nasi rodiny odjakziva: sice s nama nikdy nebydlela, ale byla u nas furt...chodila do bytu jak se ji chtelo (treba ve vsedni den v pul sedme rano...a pak zas vecer a odchazela treba v kolem 23hod). Všechny víkendy jsme travili ve složení mama,tata,sestra, ja a babicka...jet na chatu bez ni nepripadalo v uvahu....jedlo se vzdy to, co chtela ona....delalo se vzdy to, co chtela ona...nikdo se nikdy neodvazil rict jinej nazor nez ma ona natoz ji odporovat....az ja se ve 14letech vzbourila a ona z toho tehda mela malem infarkt...xxx let pak do me furt ryla,ale ja jsem nikdy nevymekla a vzdy si stala za svym i kdyz to znamenalo desítky hadek....vrchol bylo kdyz jsem se pred 8 lety odstehovala do Prahy z Ol...posledni roky je hodne nemocna a az ted je schopna akceptovat i me nazory a muj nahled na zivot....diky ni nemám na dětství dobre vzpominky, protože samozrejme vztah mezi myma rodicema nestal za nic...a vse díky mymu otci, kterej tohle nestopl v zarodku.....a uz davno jsem se zarekla ze bych snesla jakéhokoliv chlapa krome takovyho, kterej se necha vydirat/ovladat vlastnima rodicema....ma to vliv na partnera, na normalni fungování rodiny, na deti...na všechno.....
Odpovědět
Jedině to říct na rovinu, to jí přece musí docvaknout. Už to není jak za starých časů kdy se bydlelo se stařečky.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Ježišmarjá bydlet s tchýní? Kdyby to chtěla moje tchýně, já bych ji hnala. Brr, jen z té představy se mi ježí chlupy.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych bydlet s tchyni nemohla a to je fajn😁 a ani s vlastnima rodocema😁 nastesti to obe strany chapu😁
Odpovědět
@iviiiii Taky bych nemohla bydlet ani s tchýní, ani s vlastními rodiči. Na návštěvu to jo, ale pak hupky zpátky do svého bytečku :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?