Svatba bola totální katastrofa

Ahoj holky tak mám asi měsíc a půl po svatbě a teprv se z toho vzpamamtovávám a odhodlala jsem se napsat sem.. Již ve starší diskusi jsem řešila, že máme omezený rozpočet na svatbu. Chtěla jsem si na svatbu půjčit a udělat ji podle svých představ, ale partner byl proti. Vpodstatě mě ukecal, že hezkou svatbu nedělá množství peněz a že to bude hezké i tak a já blbá do toho šla.. Celý den byl katastrofa. V rámci úspor jsem se česala a líčila sama..ani jedno pořádně neumím a neměla jsem k dispozici lepší kosmetiku. Mám problematickou pleť, takže ještě než začal obřad, byla jsem mastná a flekatá. Pracně nakulmované vlasy totálně zplihly, takže můj účes byl ala, právě jsem vstala.. Dál byl v rámci úspor obřad na radnici, kde oddávající mluvil naprosto tragicky, nedovolil nám vlastní sliby a za 5 minut bylo po všem :-( Partner prosadil, že na oběd půjde jenom rodina, takže chudáci kamarádi se museli 1.5 hodiny potulovat po městě a čekat až se budou moct milostivě přidat. Partner taky tvrdil, že objednáváme moc jídla, což nakonec dopadlo tak, že v 8 nebylo prakticky co jíst. Nechtělo se mu utrácet za kapelu, takže hrály jen cdčka a nemělo to takovou atmosféru.. Korunu tomu nasadil kamarád fotograf, který totálně podělal fotky, ale aspoň mám vzpomínky na ten den, jaký byl.KATASTROFA. Tohle sem píšu proto, abyste se z mých chyb poučily a důležitých věcí se na svatbě nevzdávaly, abyste ji taky neměly zkaženou. Brečím pokaždé, když si na to vzpomenu
Odpovědět
1
2
Proč se kamarádi potulovali hodinu po městě? To nějak nechápu? Vy jste neměli oběd pro všechny? Jinak to ber třeba tak, že kdyby sis zaplatila vizážistku a kadeřnici a výsledek by byl špatný, tak by to bylo ještě horší. Takhle můžeš být naštvaná hlavně na sebe. Nejedna nevěsta měla zničený účes sotva dojedla polévku.. Osobně si myslím, že i na levné svatbě s hudbou z CD může být spousta zábavy, ale je fakt, že pokud je hlad, tak to asi není ideální...A co na to hosté? Máš nějakou zpětnou vazbu? Třeba to tak tragicky vnímáš ty, ale hosté byli spokojeni?
Odpovědět
Profilova fotka
A z jakého důvodu jste svatbu o rok neodložili, abyste si na ni našetřili? Je logické, že bez peněz to nepůjde, pokud nemám ani na to jídlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy V jednom mel tvuj muz pravdu. Svatbu skutecne nedela mnozstvi penez. Kamaradi, pokud jsou to kamaradi situaci pochopi a sami si zajdou nekam na obed, reprodukovana hudba neni nic proti nicemu, pokud je pres dobry bedynky, sami jsme meli hudbu z notebooku, co jsme si postahovali a bylo to dobry. Dobra vizazistka, kor jestli mas problemy s pleti je ale zaklad. Ale to se vazne muzes zlobit akorat na sebe, protoze mi nerikej, ze jste svatbu planovali ze dne na den, abys sama nezvladla nasetrit ty tri tisice, co to tak obecne stoji, nebo ze nemas kamaradku, ktera chape, jak funguje make-up a kulma. O tom, ze si beres harpagona jsi asi taky mela tuseni a mohla jsi s tim pocitat. Svatba se da udelat levne a vkusne, ale neda se prdet uplne na vsechno. Tys nevidela zadne kamaradovi fotky, ze sis neudelala predstavu, jestli ma aspon povedomi o tom, co je to kompozice? Ja mam trosku podezreni, ze ty jsi do toho jako do fiaska uz vstupovala v den svatby a vlastni sugesci se ti z toho v hlave vytvorila nezmerna katastrofa, ktera ve skutecnosti nebyla vetsi nez spoustu malych pohrom na ostatnich svatbach.
Odpovědět
A co když to tak tragicky vnímáš jen ty? Možná, že všechno se nepovedlo,ale taky je dost možné, že hosté se přesto dobře bavili a nebyli tak nespokojení jak si myslíš...pokud ti to přímo nikdo takhle neřekl nebo to na lidech nebylo znát, třeba to nebyl takový propadák :-)...a co tvůj manžel, má z toho stejné pocity?Svatba je jedna věc, druhá věc je povedené manželství,to je teprve umění ;-)! Někde tady na beremese jsem četla příběh jedné nevěsty, která měla svatbu na první pohled tragickou,ale brala to s nadhledem a musím říct, že všichni se po přečtení jejího svatebního dne pobavili včetně nevěsty :-N mají na co vzpomínat!Bylo to úplně jiné než jak to chtěli,ale jsou oba šťastní, že mají sebe :-D hodila bych tu odkaz,ale nevím jestli je to vhodné :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Je mi tě líto, když to čtu. Svatba je jen jedna a mít na ni tak hrozné vzpomínky :-(.... Jen jedno mi nedá, z jakého titulu o těhle věcech rozhodoval partner? Copak svatbu platil pouze on?
Odpovědět
@sasankasissy je mi líto,že jsi tak moc zklamana. Jestli tě to povzbuzení nevím,ale první svatba stala 150 tisíc a po čtyřech letech mě opustil...na tom jednom dni to nestojí... To, že karamaradi nešli na oběd,není nic neobvyklého,běžně se to dělá,z toho si nedělej hlavu.. a co se týká zkažených fotek,nevím v čem jsou zkažené,ale určitě by si s tím někdo šikovný ve Photoshopu aspoň trochu poradil.. a doporučuju našetřit pár korun a nechat si třeba později udělat nějaké pěkné společné fotky... Věřím,že to vidíš černého než to bylo ajestli vás mají přátelé rádi, nebudou to brát nijak tragicky!!! Hlavně,že jste se vzali a máte se radi!
Odpovědět
Profilova fotka
@lalkavonteschen u nás se to tak dělá,pokud je obřad ve městě kde většina bydlí. Přátelé jdou na obřad a potom přijdou večer. Obvykle se jedou domů najíst a převléct. Též jsme to tak měli. A měli to i kamarádi. Oběd byl jen pro rodinu. My jsme byli předloni na svatbě,kde jsme dojížděli,ale věděla jsem to dopředu,že oběd je pro rodinu,měli to na horách,tak jsme se šli projít a pak jsme se vrátili až na zábavu po obědě. Takže to mi nepřijde jako katastrofa. Každá svatba má svoje rezervy,nebo skoro každá. Hlavně to neměj za zlé manželovi, myslel to dobře,na svatbu bych si rozhodně nepůjčovala a zklamaná bys mohla být i z profi služeb. Proslov je často králík v klobouku,to nejste jediní. Já uvažuju že se budu líčit sama, a česat nevím, možná též. Mám krátké vlasy, kde jde hlavně o střih a vyfoukat. Jídlo je blbý dost,někdo zas ale nadává že hodně zbylo,že to prepiskli. Hlavně se soustred na manželství,to je zásadní. Co takhle si udělat nějaký víkend romantický, wellness? Novomanželský,hezky se obléct,cítit se jako nevěsta..
Odpovědět
@sasankasissy mimochodem,co se týká proslovu,tak nám začal zvonit zvony, starosta si myslel,že to prekrici a výsledkem bylo,že krom nás a rodičů nikdo nic neslyšel:-D.. bereme to jako vtipnou historku z natáčení alá Na samotě u lesa:).. Pokud byste si někdy udělali výlet k nám na sever ( Liberec,Jablonec),tak se ozvi,pár fotek vám udělám, nejsem sice profík,ale nějakou pěknou fotku bych snad zvládla:)..
Odpovědět
Profilova fotka
Je mi líto, že máš ze svatby takové pocity, ale věřím, že za pár měsíců sama přijdeš na to, že jsou důležitější a krásnější věci než svatba. Manželství například... A rozhodně není pravda, že svatba musí být jen jednou za život. Spousta lidí dělá obnovené sliby třeba po pěti letech. Právě proto, že na to má víc peněz a může si dopřát spoustu věcí, které poprvé nemohla. Krásné šaty, krásné profi fotky... A z vlastní zkušenosti ti můžu říct, že vdávat se za svého manžela, bez všech těch nervů, ale jenom z toho štěstí ze sdílení vaší lásky, je velkolepé.
Odpovědět
Hosté říkali, že se jim to líbilo, že to bylo fajn POSEZENÍ..to samé manžel.. ale já od toho prostě chtěla něco víc Když jsem se ptala nejbližších kamarádů na to,jak vnímali málo jídla ke konci..většina si prý ani nevšimla, a už stejně chtěli jen pít a prý mi to slušelo..když ale vidím ty nevěsty tady..tak jsem rozhodně nevypadala..
Odpovědět
A nechceš vložit nějakou fotku? Pochybuju, že to byla taková tragédie. Rozhodně bych se s nikým nesrovnávala, to je vždycky cesta do pekel.
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy prosím tě.. neřeš co vidíš tady,a nějaké svoje představy a domněnky. Realita očividně vůbec tak hrozná nebyla. Tak si to nevsugerovavej zbytečně a nekaz si vstup do manželství.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já si dobře pamatuju tvé předsvatební diskuze, čili si troufám říct, že vše bylo dost jinak. Ale pokud potřebuješ mít k životu trvale přednaštvaný a negativní přístup, stejně by se ti žádný průběh svatby nezavděčil.
Odpovědět
holt nízké sebevědomí je svině...sama to znám a jestli chceš být v životě spokojená tak se kopni do zadku a přestaň se trápit tím co bylo jak bylo,věř mi jiná cesta není..přijmout věci jak byly,vstát a jít dál a neustále na sobě pracovat,nepochybovat furt,nebabrat se v ledasčem a jestli máš pocit,že to nezvládneš takhle přemýšlet tak bych ti doporučila psychoterapie :-)..až budeš řešit děti,třeba když ti onemocní,nějaká svatba co nedopadla úplně jak sis přála ti bude šumák..to je holt život,taky jsem všechno hrozně hrotila,ale život mě učí... :-)
Odpovědět
A sakra, to je nemilé. Sice je na to pozdě, ale já bych nasetrila peníze a odložila to o rok. Da se udělat i samotvorná svatba a tak...
Odpovědět
Profilova fotka
Je mi líto, že ti to nevyšlo dle představ....ale zase na druhou stranu, mohly se stát mnohem horší věci. Určitě to nebyla taková katastrofa, hosté byli spokojeni (hodina a půl procházky po městě není žádná tragédie a hladoví určitě také neodcházeli) a ty jsi k sobě možná příliš sebekritická. Co se týče fotografií, nefotil ještě třeba někdo z rodiny? Na svatbu bych si nepůjčovala, v tom měl tvůj partner pravdu.
Odpovědět
@pirek já jsem jinak vcelku normální :-) scházím se s kamarádama..užívám výlety, dovolený..jen na tohle jsem se asi moc upnula, no.. je to možná trochu i tím, jak tu vidím všechny ty dokonalý svatby co holky měly..
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy ..vůbec neplač je asi pochopitelné, že žena má úplně jiné představy, nežli muž..tady bych asi poradila jen to, že pokud žena pochopí, že nastávající nechce investovat nevidí ve svatbě nic kouzelného je lepší zvolit radnici ze svědky(rodiči)dát si někde rychlý oběd..a pryč..Ale pokud se stalo co píšeš je taky docela možné, že tím, že celý den byl daleko od představ Tvé vysněné svatby, nemuselo to býti tak i pro druhé...moc moc ráda bych nějakou tvou fotečku viděla...a nemysli si krizi takovou tu posvatební má mnoho nevěst....věř mi ...😘🌸
Odpovědět
@sasankasissy Já si nemyslím, že peníze jsou to, co by svatbu dělalo katastrofou. Sama mám takový postoj, že mi spousta věcí připadá jako zbytečnost a investovat se mi do toho nechtělo. Takže dokážu velmi dobře pochopit postoj některých ženichů. Nicméně moje vlastní svatba byla katastrofou, takže naprosto chápu tvé pocity. Stejně jako ty mám na ni příšerné vzpomínky, a stejně jako ty dnes vidím spoustu věcí, které jsem měla udělat jinak. Kdybys to chtěla probrat, napiš SZ.
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy Na jednu stranu chápu šetření a na druhou stranu tě právě teď chci obejmout. Je škoda, že jsi si to v rámci možností neužila.. Ale nejde hlavně o vás dva? On se snažil ušetřit všude a ty jsi měla očekávání, ale co takový ty pocity - máš jeho jméno, byli jste spolu, máte společný prstýnky, neber to tragicky, svatba není snad o tom, že budeme dělat ze sebe honoraci a zvát od pratety po praprapra kamaráda. Je mi strašně líto, že jsi si to neužila, protože i z mála se dá tvořit a z tvýho příspěvku mám pocit, že to byla poslední kapka, kdy tě novomanžel zklamal, bylo toho víc, viď?
Odpovědět
Mrzí mě, když něco takovýho čtu. Je to škoda, že den, kterej měl být pro Tebe duležitým dopadl tak nevalně a nerada na něj budeš vzpomínat. Ale víš co? Vzali jste se, to je hlavní. Časem se ty hrany bolesti otupí a už ti to podle mě ani nepřijde. Ted v tuto chvíli bych určitě nedávala vinu manželovi, měli jste určitě dost času an promyšlení a pokud ty jsi na to kývl a neřešila jsi to a ted mu to vyčítáš, to taky není dobře. Vždycky jde udělat kompromis a pokud ses o to nesnažila, tak to není jen jeho vina. Je jasný, že pro chlapy není svatba totéž co pro ženy, takže pa mužou vznikat takový neshody a názorový pře. Hod to za hlavu! Určitě jsi byla krásná a čeká tě život po boku milovaného muže.,,co víc si přát! ♥
Odpovědět
@sasankasissy z kamarádů bych si nic nedělala, zažila jsem 3 svatby teprve v životě a vždy po obradu byl jen oběd s rodinou, takže se mě to netýkalo a museli jsme se zabavit (jednou jsme to měli kousek domu, tak jsme jeli vyvencit psa; jednou jsme šly s kamarádama na oběd a pokecali, než byla večerní zábava...), ale vůbec nám to nevadilo! No a já mám mastnou pleť a i s tím nejlepším make-upem se musím "vysušova" papírovými kapesníčky nebo toaleťákem na wc :-))) a pokud do 20h bylo co jíst, určitě nikdo hlady netrpěl a už byli všichni najedení. Taky dopředu nevíme, jestli jsme objednali jídla dost, málo nebo akorát...ono to i záleží na počasí...určitě to nebylo tak hrozné, jak to vidíš ;-), možná jsi se spíš vynervovala tím, že to nešlo podle plánu...jaká byla nálada? To je podstatné? Veselili jste se? A hosté? Věřím, že ano
Odpovědět
Děkuji za podporu..
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Profilova fotka
@sasankasissy neblázni. Dokonalé je silné slovo,a pokud byly, tak třeba pro ně,pro efekt,pro foto..co ty víš co za tím stálo,kolik třeba práce, nervů, zařizování..mně by to ani nebavilo,dokonalost není to hlavní přece. Jestli závidíš nebo žárlíš nebo co,tak skodis jen sobě. Zbytečně negativní emoce. Jen pro pár obrázků, které jsi viděla někde na webu? Není to zbytečný?
Odpovědět
Profilova fotka
Souhlasim s amazonkaaa. Krasna svatba muze byt i za par korun, chce to ale byt sikovny, mit nejake kontakty a byt aktivni. Tech par tisic na vizazistku by snad nasetrili i studenti... Ted uz s tim nic neudelas, ale ber to jako pouceni do budoucna. Stezovat si je jednoduchy, ale kousnout se a pracovat na realizaci svyho snu uz tolik lehky neni...
Odpovědět
Profilova fotka
@sasankasissy To mě mrzí...Ale na druhou stranu moc nechápu. Nevím, jaký jste měli rozpočet, ale ona se dá opravdu udělat hezká svatba a nemusí stát tolik, abyste si na to půjčovali. My jsme měli malou ale krásnou svatbu. Neutráceli jsme za blbosti, ale nešeřili jsme na důležitých věcech. Jako svatební dary jsme si přáli peníze, což nám zaplatilo hostinu. Osobně mi na naší svatbě nic nechybělo.
Odpovědět
Profilova fotka
Půjčovat si na svatbu je opravdu strašná chyba, kterou některé nevěsty, bohužel, podstupují. Vůbec není dobrý nápad vstupovat do manželství s dluhem jen kvůli tomuto jedinému dni. Ale můj názor je takový, že svatba se sice dá udělat i za pár korun, ale na některých věcech se jednoduše nedá a nemělo by se šetřit. Kdybych musela se vším souhlasit s mým manželem, tak by naše svatba nejspíš byla taková, jako vaše. Na všechno měl kecy, že to je drahé. Prý DJ-e nepotřebujeme, stačí repráky, fotografa nemusíme mít, stačí kamarád s mobilem atd... No, nechtěla jsem toho dne litovat... A stejně se alespoň většina utracených peněz vrátí v darech. Naše svatba nebyla levná, ale v darech se nám stejně všechno vrátilo, dokonce máme dost na hezké líbánky. Poradím ti, jestli toho dne opravdu lituješ, tak se dohodněte na "obnově slibů" např. symbolický obřad, klidně ve dvou, nebo to spojit s líbánkami a mít obřad na pláži a tak. Jinak si myslím, že bys toho navždy litovala, a mohla bys toho litovat natolik, až byste se s manželem odcizili. Soudím podle sebe, já bych se s tím nedokázala vyrovnat a trvala bych na nádherném symbolickém obřadu v přírodě. Už by mi nevadilo, že by to bylo bez rodiny, stačili by jenom rodiče nebo dva kamarády, nevadilo by mi ani, že by to bylo třeba bez hostiny, stačilo by malé posezení s jemnou hudbou, ale o to víc bych si potrpěla na fotografovi, aby nám udělal nádhernou památku. Moc mě mrzí, že se objevují nevěsty, které šetřili jak to šlo a nakonec všeho litují :-( Snad se to urovná
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@danu17 mužu odkaz do zprávy
Odpovědět
Mrzí mě, že to takhle dopadlo. Já bych z toho taky byla smutná. Přece jenom, i když jsou horší věci, lidem (zejména holkám) na tom záleží. Já osobně bych si z toho vzala poučení a více dávala na sebe a svoje pocity. Snažila se prosadit si i svoje zájmy. Mně taky můj manžel říkal, že jsem krásná a líčit se nemusím, ale to jsou prostě chlapy. Nevnímají to jako podstatné a chtějí ušetřit. Já být Tebou tak našetřím nějaké peníze. Obnovím slib a řeknu manželovi, ať už neradí a udělej si to podle sebe. :-) Třeba skromně s vizážistkou, fotografem, pár kamarády někde na zahradě s malým občerstvením. Držím palce, ať jsi brzy šťastná!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?