Studený manžel

Ahoj holky, potrebovala bych radu, nebo vase zkusenosti. Jsme s manzelem tri roky a z toho rok a pul svoji. Ma rad svoje pohodli a mam pocit, ze ho porad do neceho musim tlacit, protoze sam nic nevymysli, dokud mu netece do bot. V podstate ani v posteli, kdyz uz na neco dojde, zadna slava, a ikdyz jsme to uz stokrtat resili, vzdy rekne jen ja vim, moc na to nejsem, a zadna dalsi snaha....nejsem zadna naruzivka, ale za posledni pul rok sestkrat my to u zdraveho paru opravdu neprijde zrovna normalni a nejak nejsem schopna si to takhle predstavit na dalsi nekolik desitek let, protoze kdyz se u nas, at uz jde o cokoliv, nesnazim ja, tak nic. Vubec si nejak nepripadam jako zenska, ale spis jako chlap nebo jeho matka. Mate nebo mela jste nektera taky takovy problem a jak jste to resili.....přiznám se, ze me uz fakt dochazi sily i trpelivost ....:( Dekuju za vsechny rady.
Odpovědět
Ahoj, je to starší dotaz, ale jelikož se nedočkal odpovědi, zkusím odpovědět. Řešila jsem - v jednom ze svých bývalých vztahů - podobný problém. Nevydrželo to, vztah skončil rozchodem. Fyziologicky to z manželovi stany, myslím, nemusí být špatně (byl takový i dřív??) - někomu může opravdu stačit jednou za měsíc a vlastně není nikde chyba. Problém nastane v momentě, kdy se sejdou dva partneři, kteří jsou v tomto směru velmi nesourodí. Zrovna toto je oblast, kde se kompromis hledá velice těžko. Chápu Tvoje pocity, taky jsem se tak cítila. Jako vratné bych to viděla pouze v případě, pokud by se mužova apetence změnila náhle a hodně výrazně - pak bych za tím mohl být stres, zdraví apod., ale pokud je to jeho přirozenost a nátura, těžko s tím něco uděláš...
Odpovědět
@alice987 Podle mého je to prostě učebnicový příklad introverta. Samozřejmě se s tím něco dělat dá, ale musí se chtít. Žila jsem s takovým chlapem 8 let...
Odpovědět
@mikinkacs Nemyslím si - výše libida a introverze spolu nesouvisí...ale koukala jsem, že účet uživatelky už je neaktivní..
Odpovědět
@strelenka Tak introvertovi je v podstatě spousta věcí jedno a pokud mu to není jedno, většinou se ti nevyjádří... :-)
Odpovědět
@mikinkacs Opravdu si nemyslím...já jsem introvert jako vyšitý a že by mi byla většina věcí jedno..to ani náhodou. Ani co se týká řekněme, erotiky, ani co se týká určité akčnosti. Jen ta akčnost je zaměřena na komornější zájmy, u kterých mi nemusí asistovat moc lidí, nemám ráda kolektivní sporty, večírky apod., radší naplánuju výlet do přírody, na hory apod. Naopak mám kamaráda, který je extravert, ale je to obdoba toho, co napsala tazatelka - své společneské zájmy si v 80 % vybíjí s kamarády u piva, žádné aktivity neplánuje, nevymýšlí a v ložnici to mají dost podobné...
Odpovědět
@strelenka Tak typický 100% introvert prostě nemá zájem a žije si po svém a ideálně bez lidí. Asi spíš máš mix introverta s prvky extroverta... Já jsem třeba typický extrovert, ale nemám ráda kolektivní sporty :-) (prvek introverta) Lidská povaha je hodně zajímavá :-)
Odpovědět
@mikinkacs Tady si dovoluji odporovat - introvert nežije ideálně bez lidí, introvert je normální nepatologický temperament, charakteristika sedí na každého 3. - 4. člověka a člověk - i introvert - je ve své podstatě sociální tvor. Rozdíl je ve způsobu dobíjení energie - introvert se dobíjí o samotě, extravert mezi lidmi. "Mouchy snězte si mě" je typické pro flegmatiky (ale do škály introverze patří i melancholický temperament, který se projevuje úplně jinak), ale stejně si nemyslím, že flegmatik znamená automaticky chladný, spíš asi pokud chladný je, tak nebude mít takovou potřebu a snahu to měnit a řešit. Skutečných poustevníků spokojených zcela o samotě je jako šafránu a tam už je to většinou spojeno buď s nějakou formou náboženství a víry nebo s poruchou osobnosti. Sorry za přednášku, ale dost se tím zabývám, i jsem to částečně studovala a mám dost silnou potřebu uvádět předsudky o introvertech (asi protože jsem jedním z nich) a introverzi obecně na pravou míru...jinak končím, už je to hodně out of topic.
Odpovědět
@strelenka Ok, spláchnu svůj diplom do záchodu :-) nehádám se...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
... a tohle je treba jeden z duvodu, proc mi svatba po roce a pul vztahu prijde proste vtipna. Po prvnim roce jsem zacla chlapa trochu poznavat, otukavat. Prvni 2 roky jsou krasny, sladky a jeste porad ruzovy. Kam jste spechali? Uprimne, ted je pozde sypat si popel na hlavu, ze takto, jaky on je, ti to nevyhovuje. Na to je ten vztah pred necim tak velkym, jako je snatek - abys ho poznala, se vsema + a - a rozhodla se, jestli s nim dokazes zit, pripadne valcit, do konce zivota. Co ti ted poradit? Asi jen nejak bojuj, chlap se proste nezmeni, pokud to on sam nebude vyzadovat :).
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
@nicorodriguez Ono je to hodně i o věku - všimla jsem si, že jste se s manželem seznámili na SŠ a rok a půl vztahu u náctiletých a ve třiceti, tj. sakra velký rozdíl. Jednak už má člověk pár zkušeností za sebou, jednak v pozdějším věku se lidé zpravidla daleko rychleji sestěhují a tím pádem lépe poznají. My se taky brali po roce a půl, celkem jsme spolu sedm let a za celou dobu jsem neměla pocit, že by byl manžel někdo jiný než na začátku. A i z praktického hlediska - nevím, kolik bylo zakladatelce - už nemá aktivní profil, - ale - pokud chce člověk děti, tak, byť to bude znít nechutně pragmaticky, ve třiceti letech už prostě není čas spolu 7 let chodit a poznávat se...
Odpovědět
Co nejake zpesteni v loznici, nezkouseli jste? U nas to zabralo, az jsem s tim byla velice mile prekvapena.
Odpovědět
A co jste zkouseli? Japlanuji nejaky pikantni darek pro manzela letos na Vanoce, tak jsem zvedava co on nato :-) kazdopadne dobry tip jsem dostala na stranku e-kondomy.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@nicorodriguez A mně zas přijde zvláštní, když spolu dva lidi žijí "jako manželé" a pět, deset let vztahu... svatba nikde, přitom tvrdí, že se "jednou" brát chtějí. A taky neříkám, že je to špatně nebo důvod či původ čehokoli špatného, přestože bych já sama nechtěla roky a roky s někým žít a čekat, že mě o ruku požádá třeba za dalších deset let. Každý myslí a cítí jinak, má odlišné vize - a to je v pořádku. Pokud se oba v páru chtějí brát třeba po měsíci - proč ne, jejich věc. A možná jim to vyjde, možná ne. O tom to s padesátiprocentní rozvodovostí v ČR nejspíš nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
@nicorodriguez Jo a ještě bych ráda dodala, že není pravidlem, že "první dva roky jsou sladké a růžové". Záleží, jak ten vztah funguje. Někdo se první měsíce vídá jen skvěle upraven a oblečen v sobotu večer někde v kině, někdo má od začátku vztah reálný, se vším všudy. Horečkami, průjmy, děravými tepláky, nesnesitelnými náladami, týden nemytými vlasy... Jak si to člověk udělá, takové to má. Nikdy mi netrvalo poznávání partnera, jeho povahy, vzorců chování, problémů, životních názorů v řádu let.
Odpovědět
No ano, tam toho maji hodne, jako kazdy ma jiny vkus a kazdemu se libi neco jineho, to nejde tak poradit
Odpovědět
To je pravda, chce to neco vyzkouset a pak clovek pozna na co ma slabost :-)
Odpovědět
Presne tak,ikdyz je lepsi se predem na necem konkretnim dohodnout :D je skoda aby se takove vecicky doma valely nevyužité :-)))
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?