Stěhování, sestra, rodiče

Ráda bych od vás slyšela názor. Jedná se o to, že nyní bydlím v MS kraji, mám zde práci, rodiče, kamarády. Manžel zde má taky práci, ale pochází z V. Čech. Moje sestra bydlí v Praze v podnájmu a nyní řeší, kde se usadí nastálo. Ptala se mě, zda se někdy hodláme s manželem stěhovat jinam. Řekla jsem jí, že možná ano, neboť manžel má nyní v práci situaci, která se nezdá být zcela stabilní a taky kvůli ovzduší, že v MS kraji zůstat nechce. Manžel se samozřejmě vidí někde ve V. Čechách. Já tam moc nechci neboť tady mám kamaráday, práci, rodiče, apod. Na druhou stranu beru argument s ovzudíšm, já jsem na to zvyklá odmala, mi to nevadí. Nejvíce mě ale trápí to, že kdybychom se odstěhovali, naši by tu zůstali sami zatímco manželovi rodiče by měli všechny děti a vnoučata v nejbližším dosahu. Taky když by moji rodiče potřebovali pomoc, onemocněli, nebylo by to tak snadné. Nechci, aby byli sami a opuštění. Manžel mi sice tvrdí, že to tak nebude, že tady budeme jezdit, ale ono taky chlapi nejsou v totmto směru tak empatičtí a berou to jinak. Navíc on to tak nepociťuje, jeho sourozenci bydlí max. 30 min. od jeho rodičů a stěhovat se 100% nebudou nikdy, takže nikdy se touto otázkou nemusel zaobírat. Moje sestra nyní, jak řeší, kde se usídlí toto téma naťukla. Řekla jsme jí tedy, jak to je. Vidí situaci s rodiči stejně, taky by nechtěla, aby byli sami. Řeší tedy zda zůstat v Praze nebo se vrátit zpět. Je to tedy těžké, obě máme manžely z Čech, obě se bojíme nechat rodiče samotné a oba manželové se do MS kraje zrovna nehrnou:-) - což asi mnozí pochopí. Já osobně jsem se tím strašně trápila, že bych se odstěhovala a naši by tu zůstali sami, sestře jsem nic neříkala, byla v Praze, brala jsem to tak. Nyní teda to ví i ségra a já se tím trápit už ale nechci, manžel mi řekl, že by neudělal nic, co by věděl, že pro nás nebude dobré (vím, že v tom je trochu alibismus), ale věřím mu. Taky člověk nikdy neví, co mu nové příložitosti přinesou. Taky říkat, že se neodstěhuju za žádnou cenu nic neřeší, nebo říkat, že to nepůjde když jsem to nezkusila by bylo nefér. A až budeme mít děti, určitě je lepší, aby byly v lepším ovzduší. Vše toto logicky chápu, ale při představě, že tu nechám rodiče, kamarády a vše, co mám ráda, jsem smutná a mám obavy. Jak to vidíte, máte podobné zkušenosti, jak jste to vyřešili? Děkuji.
Odpovědět
Já nevím, ale Východní Čechy versus moravskoslezský kraj není taková dálka, abyste to nezvládli. Navíc nevím, jak staré máš rodiče, ale stařečci nad hrobem to asi ještě nebudou, tak kdo ví, co se změní do doby, kdy budou potřebovat aktivní pomoc........ My se teď třeba stěhujeme do Německa a to je teprve změna a navíc tam nebudeme mít vůbec nikoho. Jedna má známá je zase vdaná do USA, rodiče manžela mají 10 hodin cesty autem, její maminka je 12 hodin letadlem...... prostě život je takový, člověk někdy holt zmizí od těch rodičů dál, ale nikdo neříká, že se k nim zase nemusíte vrátit nebo si je třeba vzít k sobě. Osobně bych děti v MS kraji nechtěla vychovávat, jsem sama astmatik a mít v tom ještě děti (pokud nežiješ na horách, což asi ne), to by se mi moc nelíbilo........ Takže Tvému manželovi rozumím. Možná je řešení odstěhovat se někam, kde budete mít k oběma rodičům stejně daleko, třeba do JM kraje, na Vysočinu......
Odpovědět
Zvlast pokud mate vyhlidky na lepsi zivot jinde, tak bych do toho sla a odstehovala se. Z vychodnich Cech do MS kraje to neni tak daleko na to, abyste se nemohli vidat. Nevim, jak je to u vas aktualni, ale co se tyka pece o rodice, vzdycky jsou moznosti jak to resit. Znami si brali maminku s sebou do Nizozemi kdyz uz nemohla, obdobne jini do USA. Tak to proste chodi. Treba i diky lepsi praci budete mit v budoucnu lepsi moznosti, jak se o rodice postarat.
Odpovědět
Haníte tady MS kraj, ale nevíte o spoustě krásných a čistých míst okolo, které jsou v dojezdové vzdálenosti třeba 20 min. (Klimkovice, Čeladná) s naprosto čistým ovzduším. Já bych to brala jako výmluvu na to ovzduší, proč se chce stěhovat, jinak asi manželovi vyhovuje být poblíž svých rodičů a na tvé starosti ohledně tvých rodičů už zřetel nebere. Míst, kde je ovzduší špatné, a to pouze v zimě, je pár (převážně Třinec, Havířov), v Ostravě pracuji a opravdu to není žádná katastrofa, žádné alergie, astma nemá snad žádná má kolegyně.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?