Snubní a zásnubní prsten na jednom prstu. Jaké pořadí?

Profilova fotka
Ahoj všichni, chtěla bych po svatbě nosit oba prstýnky na jednom prstu, ale nevím který prstýnek by měl být nahoře.. Viděla jsem to tak i tak.. Co myslíte? Díky za odpovědi...
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Ahoj, ja myslím že první se dává zásnubní, tak je dole a k němu pak dostaneš na svatbě snubák, tak je nahoře (dál od ruky), já to tedy viděla u všech známých a kolegyň jenom v tutom pořadí a taky to nejspíš budu tak nosit... ale možná je to i jedno :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zasnubni prstynek se pred obradem sundava z ruky (muj opatrovala svedkyne), snubni prstynek je tedy prvni (blize k srdci). nekdy po obrade se zasnubni prstynek znovu nanda, tentokrate je druhy v poradi (snubni je dulezitejsi a je tedy na puvodnim miste zasnubniho prstynku, protoze jste nyni vdana zena a zasnuby snatkem konci) :-) v nekterych zemich si zeny nechavaji zlatnikem spojit oba prstynky v jeden (prakticnost) nektere zeny nosi na jedne ruce zasnubni prstynek a na druhe ruce snubni prstynek. :-) nektere zeny za nejaky cas prestanou zasnubni prstynek nosit uplne. :-) jinak vsem slecnam/vdanym panim bych poradila, at se pravidelne staraji o kaminky na zasnubnich i snubnich prstyncich a pravidelne je zbavuji necistot. ja se take o kaminky nestarala do doby, nez mne na to nekdo v blizkem okoli upozornil.. ;-) kaminky se totiz prestanou lesknout a vypadaji docela nehezky. ja k cisteni pouzivam stary jemny kartacek curaprox. ve zlatnictvi si pri vybirani snubniho prstynku vsimli, ze je muj prstynek krasne citsty a povedeli nam, ze jim velmi casto do obchodu prijdou vybirat prstynky zakaznice se zaspinenymi a nelesklymi kaminky na zasnubnich prstyncich.. :-)
Odpovědět
tak tohle mě vůbec nenapadlo řešit, to je jako otázka jestli by měl být podvazek 15 nebo 20 cm nad kolenem :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já po svatbě zásnubní prstýnek odložila a nechám si ho upravit na druhou ruku. Nejdůležitějším se pro mě stal prstýnek snubní a zásnubní jsem prouzatím odložila. Jinak jsem to ale vůbec neřešila. Přišlo to tak samo a hlavně i proto, že snubní mám hodně velký a zásnubní by se mi na ten prst už ani nevlezl :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim ze na tom opravdu nesejde, já nosím teď zasnubni na pravé ruce jelikož je mne volnější, a pak ho budu nosit možna jako první před snubní, čímž zabráním ,aby mne z levého prstenicku padal :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem si zásnubní na obřad přehodila na pravou ruku a nechala ho tam než jsme se přesunuli na hostinu. Tam jsem si ho pak vrátila na levou jako první a na něj jsem dala snubák, opačně se mi to vzhledově nelíbilo... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já měla zásnubní prstýnek celou dobu na prostředníčku levé ruky a vlastně i teď ho tak nosím, přijde mi to takhle hezčí každý z prstýnku vynikne :-D
Odpovědět
Ahoj, já nosím dole zásnubák s kamenem a nad ním snubák na jedné ruce..
Odpovědět
Já nosím zásnubák na pravéma snubák na levém prsteníčku. K sobě se mi totiž nehodí....
Odpovědět
Profilova fotka
to je jen na Tobe...ja nosim snubni na leve a zasnubni na prave :)
Odpovědět
Profilova fotka
Přemýšlím nad šíří snubáku zásnubní mám uzoučký (v nejširším místě 3mm v nejužším1mm) chci nosit snubák a zásnubák na jednom prstě. Jak to máte vy??? poradí mi někdo? a nevadí vám 2prsteny na ejdnom prstě?
Odpovědět
já bych zas řekla že snubák by měl být dole a nad ním až zásnubák, snubák má větší váhu a všechno, tak by měl být blíž ke mě:-) A podle mě na levé ruce klidně oba.
Odpovědět
Článek se načítá
mam asi hodne hubeny prsty, zasnubak je velikost 50 a snubak 48. Oba je nosim na pravy ruce a zasnubak jako prvni, protoze by mi i pres tu malou velikost sam padal. I kdyz jsem si ho nechavala zmensovat tak mi ho kvuli kaminkum mensi neudelali. No nevadi, casem to urcite problem nebude. a chvili to trvalo nez jsem si na to zvykla, ze mam na ruce dva prstynky, ale uz to neni zadny problem. Vsechno je to o zvyku a o tom co se komu libi. Z myho okoli jsem vlastne jedina kdo nosi i po svatbe oba prsteny, jinak zasnubak po svatbe vsechny ostatni nevesty odlozily a nosi jen snubak. Me by to ale bylo lito, prece jen se jedna o krasny prsten, ktery pro me hodne znamena..
Odpovědět
Profilova fotka
Oba na levem prstenicku. zasnubni mam asimetricky, prileha hezky ke snubnimu, jeden bez druheho jsou "posmutneli" 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja taky nosim oba na levem prstenicku. Napred snubni a pak zasnubni. Oba prstynky jsou velmi tenke( kazdy ma jen 2mm). Snubni jsem schvalne vybirala co nejtensi, aby se daly nosit oba spolecne a nebylo mi to neprijemne.
Odpovědět
U nás zůstává na ruce zásnubní a pak na něj přichází snubní...takže prstýnky jsou v pořadí v jakém si tě muž "přisvojil":)
Odpovědět
Prosím, nemáte někdo fotku Vaišch 2 prstýnků na jednom prstě? :) Moc by mě zajímalo, jaké třeba máte typy těch prstynků, jak k sobě jdou... Nevím jeslti mám snubní zvolit jednoduchý hladky nebo s kamínkama.... :-| Jak to máte vy?
Odpovědět
@lucimia Tak třeba já mám zásnubní půlkulatý kroužek s kulatým briliantem a snubní půlkulatý hladký. Nosím je oba na jednom prstu, zásnubní dole, snubní nad ním (obráceně se mně to nelíbí) a myslím, že k sobě moc hezky jdou :-) Bohužel jejich společné foto uplně zblízka nemám.
Odpovědět
Profilova fotka
Já mám zásnubní na pravé, k snubnímu se mi nelíbí vzhledově, připadá mi, že tak nevyniknou, jak když jsou samotné. Proto jsem si ani nebrala na obřad žádný prstýnek, ať vynikne snubák. Navíc jsme vybrali snubáčky takové širší, takže jsem si vůbec zvykala na širší prsten. Navíc mi byl před svatbou i zásnubní č.49 na levém prsteníčku volnější. Snubní mám nakonec 47,5 takže rozdíl tam je. Na pravé ruce mám prsty širší, takže tam je mu dobře a nepadá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já nosím taky oba prsteny, a to v pořadí snubní a na něm zásnubní (oba jsou tenké a z bílého zlata). Víc se mi to tak líbí a snubní je mi malinkato volnější, tak to ten zásnubní hezky jistí. A jak tu někdo psal o malých velikostech - snubní mám vel. 48, zásnubní vel 47 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si to ještě musím rozmyslet :)) přijde mi zvláštní nosit oba na jednom prstě, jak už tady bylo řečeno myslím, že pak ani jeden pořádně nevynikne... Já mám na zásnubním prstýnku navíc velký kámen, který by mi ten snubní překryl, což rozhodně nechci. Takže zásnubní buď na pravé, nebo ho nakonec úplně odložím, protože je jen ze stříbra a časem by se stejně zničil.
Odpovědět
Profilova fotka
no a já nosím zásnubní na pravé v domnění,že je to tak správně. A měla jsem za to ,že zásnubní na pravé a snubní na levé...Takže je to špatně?
Odpovědět
Já zásnubní také nosím na pravé, ze stránek jsem vyčetla, že je to tak správně, a že se až po obřadu přendavá na levou ruku. Ale řekla bych, že je to spíš otázka chuti a vkusu :)
Odpovědět
v den svatby se má zásnubní prsten přesunout na pravý prsteníček a uvolnit místo pro snubní prsten na levém. Alespoň dostupná literatura o svatbách to říká:-)) Nosit oba na jednom prstě je prý chyba... Já budu taky mít zásnubní na pravé...Ani by se mi k snubáku nehodil:-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
Já mám zásnubní prstýnek schovaný doma v krabičce :-) nedá se nosit se snubním na jednom prstu má jiný tvar a na druhé ruce ho nosit nemůžu vadí mi na té ruce.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
Já jsem se na to ptala v klenotnictví a i jsem si přečetla na internetu, že když jsou prý dva vedle sebe tak se navzájem poničí. Nevím co je na tom pravdy a jak by se mohli poničit, ale asi šoupat je o sebe, zvlášť když mám zásnubák samý kamínek nebude to nejlepší. Sama ale uvažuji že je na jedné ruce nechám, pokud se budou hodit. Pokud ne přehodím na pravou ;) . I když nevím kam s prstýnkem co pro mě má citovou hodnotu ( je od mamky) a má své místečko na prsteníčku pravé ruky =) Bude to těžké rozhodování =)
Odpovědět
Mě paní v klenotnictví řekla, že má být první zásnubní a pak snubní, dle pořadí, v jakém jsem je dostala :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nosím snubní i zásnubní na jednom prstě a už si ani nedovedu představit,mít jen jeden (nosím 5 let a ošoupané o sebe nejsou).Jak se správně nosí?Myslím,že jak se každé líbí já mám první zásnubní na něm snubní občas to otočím (četla jsem,že by snad měl být první blíže srdci snubní a na něm zásnubní)
Odpovědět
Profilova fotka
ja si myslim, ze dost zalezi i na tom jak ktery prstynek vypada, ne? Muj zasnubni se treba hodi byt pod snubnim takze to nosim takhle :)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
nosím zásnubní i snubní na stejném prstu...dole mám snubní, obyčejný kroužek a nad ním zásnubní Taky je to jednoduchý kroužek s menším briliantem. Ale jestli to nosím správně, tak to netuším....prostě se mi to tak líbí. No a jinak taky zálšží na tom, jak oba prstýnky vypadají....kdybych měla třeba snubní zdobený, tak je asi najednou taky nenosím. Zatím nemám pocit, že by se mi prstýnky nějak poškozovaly tím, že je nosím na sobě. Zajímavý tip na spojení těch prstýnků, ale do toho bych asi nešla. Co kdybych chtěla začít nosit jenom snubní - šlo by prstýnky zase rozdělit nebo nee?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?