Rozvod krátce po svatbě

Milé dámy, tak mi dnes bylo oznámeno, že si dobrá známá podává žádost o rozvod. S manželem se brali loni v červenci, předtím spolu pět let žili "na hromádce"... Doteď si pamatuji její velkolepé přípravy, svatba byla krásná a nákladná, oba natěšení a teď toto.... Máte podobné příběhy ze svého okolí nebo třeba Váš vlastní?
Odpovědět
1
2
6
@zaneli Já znám jednu ženskou,ta si našla ženáče,ten se kvůli ní rozvedl,udělali si dvě děti,vzali se,a teď 2 a půl roku po svatbě jsou rozvedení. Ona ho odkopla,a teď má na mušce dalšího ženáče. A moje sousedka se rozváděla po měsíci manželství.
Odpovědět
Profilova fotka
@zaneli Jj, moje známá žila s partnerem 9 let, vzali se a po roce se rozvedli...
Odpovědět
Profilova fotka
Myslim ze svatba ,to uvedomneni ze je to "navzdy" obcas vyvola v lidech po svatbe paniku.....ze neni uniku....naraz si vic veci vsimaji (myslim tech negagivnich),vsechno vic resi a taky porovnavaji sva nerealna ocekavani od zivota v manzelst i se skutecnosti....pak je rozvod jedna dve.Rekla bych ze svatba ,cim vetsi tim hur ,je docela dobra zivna puda pro partnerskou krizi,protoze je to opravdu velky stres.
Odpovědět
@pavlak5 docela stresující bylo období před svatbou (i když většina příprav ležela na mně, manžel byl ve stresu :-D ), ale svatbu jsme si užili a od té doby je to jenom lepší a lepší, takže u nás tohle neplatí... Upřímně, brali jsme se v srpnu a neumím si představit, co by se muselo dít, abychom se teď rozváděli. To jsou vztahy, které jsou v nepořádku už před svatbou...
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, my se s manželem rozešli sedm měsíců od svatby :) ale neberu to tragicky, to manželství byl úlet, on byl o dost starší..ja byla mladoucka a svatba mi přišla jako dobrej hec..ale žádna nakladna záležitost to nebyla :)
Odpovědět
Kamarádka se rozvedla rok po svatbě..chodila s manželem 10 let, ale přesně jak píše izzybickerstaff - ten vztah byl na houby už před svatbou (mimojiné ji všude podváděl a ona to nevěděla) a já osobně jsem ji řekla, že na svatbu sice půjdu, ale že absolutně nesouhlasím s tím, aby si ho brala. Do roka si milostpán našel jinou a otěhotněli za měsíc, co se znali...
Odpovědět
známá znala chlapa o něco staršího pár měsíců. brali se asi po dvou letech známosti, rok u něj bydlela, krize po necelých dvou letech od svatby, třetí rok rozvod...
Odpovědět
@izzybickerstaff souhlas, pokud je rozvod krátce po svatbě, znamená to, že to celé bylo v troskách už před svatbou.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám kolem sebe pár takových případů,kteří se do roka nebo do dvou rozvedli, některé případy chápu,ale nebudu to soudit,protože do soukromí těch lidí nevidím natolik,abych věděla,jestli udělali správnou věc nebo ne. Je to jejich život a jestli se rozvedli třeba proto,že našli někoho,s kým jsou šťastnější než v manželství,tak jim to přeju.
Odpovědět
Profilova fotka
Moc tomu nerozumim, ale v dnesnim svete se deje leccos. Lide si meuvedomuji zavazek co svatba prinasi a diky instituci rozvodovych soudu maji casto pocit, ze o nic noc nejde, "kdyztak se rozvedem, noaco". Ja to mam hold nastaveny jinak, nechtela jsem se vdavat mlada, nechci se rozvadet. Nerikam, ze se se mi to nestane (nikdy nerikej nikdy, stat se muze vsechno), ale vzala jsem si muze se kterym- pevne tomu verim- zestarnu a umru. Oba jsme svatbu chteli, oba jsme si uzivali pripravy (prekvapive i on), oba jsme prekvapive nebyli ani ve svatebni den nervozni, spis nateseni, ale zadny stresy, ponorka ani nervozita u nas pred svatbou nebyla ani v naznaku. Chci verit tomu, ze to bylo protoze jsme vedeli, ze cinime spravne ;). A souhlasim- tyhle rychle rozvody musi odrazet nefunkcni vztah uz davno pred svatbou. Pak me ale prekvapuje, ze do toho ti dva i pres to jdou (pripadne jeden ci druhy), podvedome to totiz musi tusit...
Odpovědět
ha tak já přidám taky z okolí...před rokem jsem byla na registraci a svatbě zároveň (dva bráchové to vzali najednou) registrace teď oslavila rok a manželství do půl roku zkrachovalo. paní byla mlaďounká,brali se těsně po jejích osmnáctinách, i když už měli špunta,tak se o něj téměř nezajímala a neustále vysedávala na FB, po dvou měsících už si psala s nějakým chlapcem a momentálně ještě vdaná už čeká mimčo s jiným..jo i tak to jde...
Odpovědět
Profilova fotka
@kristynar Měli jsme to úplně stejně :-) Taky jsem se nevdávala mladá, ale s vědomím, že tenhle chlap je pro mě ten pravej a že s ním ráda zestárnu. Potkat ho o deset let dřív, kdy jsem ještě nevěděla, co je opravdu důležité a co jsou prkotiny, nad kterými stačí jen mávnout rukou, tak by jsme se k žádný svatbě nedostali. Asi by to býval byl velice rychlý rozchod, pokud by jsme spolu vůbec začali chodit. Jsem ráda, že jsem si počkala ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj no já jsem se začla rozvádět 3 měsíce po svatbě :-). Prostě najednou přišel ten pravý.... a je pravda, že podvědomí na mě křičelo že nejsem šťastná, ale stejně jsem se vdala. Nechtěla jsem si to připustit. No a teď jsem s tím pravým, změnil se mi život, dala jsem výpověď v kanceláři a mám mini cukrárničku a dělám svatební dorty :-). A v březnu se vdávám za toho pravého :-))))).
Odpovědět
@kristynar Někdy je hrozně těžký přiznat si pravdu, kolikrát to bereš tak, že každý vztah má svoje vlny...jednou nahoře jednou dole a že je lepší zabojovat....a třeba se to zlepší, změní, když už jde o takovej krok....
Odpovědět
Profilova fotka
Ja to fakt nechapu,jak muze nekdo par mesicu po svatbe potkat toho pravyho? Kdyz se lidi berou,tak to je snad proto,ze toho pravy honasli ne?Nebo se pletu?
Odpovědět
spolužačka se rozvedla 2 roky po svatbě. Byli spolu od 17, ve 20ti se vdala...ale říkala, že se prostě vdala mladá... teď je vdaná znovu, mají 2 děti a je šťastná :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@micipsa se babicky a prababicky,maminky se taky vdavaly mlady...podle me to je celkove jinou dobou,lidi spolu nemluvi, neresi problemy,radsi se rozvedou nebo rozejdou a tim to vyresi.
Odpovědět
@lucineni tak moje maminka se taky vdavala ve 20 a s tátou jsou pořád... ale já myslím, že je to tak trochu dobou, více možností...dříve se očekávalo, že žena hned bude rodit a starat se o domácnost, rozvod byl nepřijatelný....třeba moje mamka rodila poprvé v 26 a byla nejstarší rodička na sále :-) ale o komunikaci je to rozhodně také, rozvod je relativně jednoduchá záležitost a lidé to bohužel často volí místo toho, aby problém vyřešili..
Odpovědět
@lucineni Protože svět není černobílá pohádka :-) Plno lidí je do svatby mírně natlačeno, plno lidí nemá - na drzo - ty koule, aby sami sobě přiznali, že tohle zrovna není ono a přece když už jsme spolu tak dlouho, máme byt, máme tohle a tamto a tohle jsme vybudovali ... a mohlo být hůř, už přece nemám šanci nikoho lepšího potkat... Mám kamarádku, její chlap se kvůli ní rozvedl 2 měsíce po svatbě, za rok a něco od té jeho svatby se jim s tou mojí kamarádkou narodilo mimčo. A jsou štastní jak nikdy a je to to nejlepší co on mohl se svým životem udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
@julie_t ja ti nevim,ale kdyby se kvuli me rozhodl chlap rozvist hned po jeho svatbe, na to si hned udelat dite, tak se obavam,ze dopadnu stejne jako ta predtim a jeste s deckem na krku...ze za dva mesice potka jeste lepsi. Ale ja si rozmyslim i boty ve sleve za $10 dolaru zda si je koupim,takze to mozna proto nechapu
Odpovědět
Protože jsme měli církevní sňatek, byla před samotným svatebním dnem povinná předmanželská příprava. Oba jsme během příprav narazili na nejistotu, jestli je správné se vzít. Ta předmanželská příprava nás přiměla o manželství přemýšlet nejen z pohledu citů, probíralo se spousta situací, které manželství ohrožují, měli jsme možnost o tom přemýšlet a zvážit všechna pro a proti. A nakonec jsme se vzali! V té době jsme spolu byli 8,5 roku (6 let jsme spolu bydleli) a i přesto došlo na otázky a situace, které jsme neměli možnost si vyzkoušet a ani nás nenapadlo se o nich bavit. Doporučovala bych takový program i párům, které plánují civilní sňatek. Otázka víry v Boha se probírá velmi okrajově - to se staví na církevním manželském slibu, protože každé jeho slovo musí snoubenci pochopit, aby to vše mohli vůbec slíbit. Jeden takový nevěřící pár s námi na přípravu chodil z vlastního zájmu. Dříve se dokonce na předmanželskou přípravu chodilo už na začátku "chození", aby se mladí lépe poznali a mohli se případně i rozejít i dříve, než začnou platit nákladné účty za svatbu. Ale to bylo v době, kdy nebylo obvyklé spolu být před svatbou 9 let...
Odpovědět
@puhelin Ber to trochu s nadsázkou, ale u nás tento krok zajistily děti před svatbou :-D Já teď vidím, že děti jsou opravdovou zkouškou vztahu a hlavně poznáním jaký ten druhý a jací my sami opravdu jsme. Takže starší 5letý, mladší 3letý, mohli jsme se naprosto v klidu vzít :-D @lucineni tady je důležité, že oni už se nějakou dobu znali, byli kamarádi na vysoké, pak jednu dobu v jedné práci a celý život se až dosud tak nějak míjeli a kroužili kolem sebe, pak na sebe zase úplnou náhodou narazili a už to nešlo jinak :-)
Odpovědět
@julie_t To beru, stále jsou dva tábory - jedni, kteří si jsou jistí svatbou až poté, co spolu mají děti a druzí, kteří si pořídí děti až po svatbě. Vzpomínám si, že jsme na té přípravě narazili i na tuhle otázku. A proběhla dost živá diskuze o tom, proč se lidé bojí manželství víc, než "pořízení" si dětí. Přitom z manželství lze odejít, kdežto z rodičovství se už nikdy nedá vyvléknout.
Odpovědět
Profilova fotka
@julie_t nj to pak je teda dulezitejsi,nez ze opustil zenskou hned po svatbe... To ho omlouva, ze kolem sebe obletovali uz roky predtim,ale nebyla sance se sblizit.Tak pockali na tu pravou chvili :-D Dneska se lidi vazne berou a rozvadej jako kdyby to bylo koupit lizatko a zahodit ho,ze ho nechci..
Odpovědět
Víš proč :-)? Protože děti se tak nějak lehčeji plánují a hlavně ´zařizují´ než svatba ;-) Dítě je - hlavně pro chlapy - až do porodu v podstatě takové imaginární, nereálné, nikdo netuší, do čeho to vlastně jde. Většinou to začíná tím, že ´tak to necháme přírodě, už mám hodně roků, stejně se nám min.dva roky nebude dařit´ apod. apod. a pak to příroda zařídí tak trochu přes noc, ale pořád to není tak nějak skutečné. Zatímco svatbu musíš plánovat, pracovat na ní, zařizovat, ta je prostě tady a ´teď´ a musí se s tím člověk a hlavně s tou myšlenkou vyrovnat :-) Ale abych se nás zastala. My chtěli svatbu a hned potom dítě, jenže nás tak nějak překvapila ta příroda a já jsem se prostě těhotná, ani kojící s miminkem vdávat nechtěla. Jo a k tomu vyvléknutí se z rodičovství - chlapi se bohužel vyvlékají často a velice jednoduše, hlavně v případech, kdy dítě není zdravé a oni to prostě psychicky nezvládnou :-(
Odpovědět
@lucineni Já jsem tím, že se znali dlouho chtěla jen říct, že to nebylo pobláznění a nepořídili si spolu po pár měsících dítě vlastně cizí lidi. Já neříkám, že se zachoval fér. Byl jeden z těch, co se do té svatby tak trochu nechal navézt. S exmanželkou byli dlouho, takový ten normální obyčejný vztah. Myslel si, že ho už v životě nic lepšího nepotká a neměli žádné zásadní problémy, prostě se jen spolu tak nějak vezli a holka se chtěla vdávat. Já nejsem idealista, kolik takových vztahů kolem je? Každý třetí? Kdy díky dnešnímu i mnoholetému chození jsou spolu lidi tak nějak ze zvyku ještě před tou svatbou a nikdo z toho páru nemá vůli to změnit. Já taky neberu manželský slib na lehkou váhu, taky jsem se vdávala až po moc rokách vztahu a s dvěma dětma, ale rozhodně ho neodsuzuju. Pořád lepší, že si to uvědomil hned a měl sílu se tomu postavit. Než si k tomu ještě pořídit děti, přežívat dalších pár let nebo už napořád, ale přežívat nebo se rozvádět s dětma.
Odpovědět
Vím o jednom případu - svatbu měli malou, rozvod po roce, ve hře naštěstí nebyly děti a podle slov kamarádky šlo spíš o mladickou nerozvážnost (dnes už je vdaná podruhé a zdá se, že šťastněji). Nicméně - nemyslím si, že by k rozvodům docházelo jen ve vztazích , kde byly problémy už před svatbou. Naopak - řekla bych, , že toto je oblast, kde si člověk nemůže být nikdy zcela jistý a nikdy bych asi neřekla "to nám se stát nemůže". Viděla jsem dost idylických vztahů, které vzaly za své i po mnoha spokojených letech manželství.
Odpovědět
Profilova fotka
@micipsa Tak dobou to určitě není. Moje babička se s dědou rozvedla před 40 lety. Mužovi rodiče se rozvedli když mužovi bylo asi 8...a od tý doby ještě několikrát. Já mám naopak pocit že v naší generaci je rozvodů pořád o něco míň než v generaci našich rodičů. Polovina mých kamarádů má rozvedený rodiče. A myslím že to je právě ono, tehdy bylo běžný brát se velmi mladí, mít děti velmi brzo...takže to že ten vztah není úplně ono zjistili až PO svatbě. Dneska to (samozřejmě znám spoustu výjimek, ale trend se generelně mění) lidi tolik neuspěchají, tak je rozvodů míň. Ale jinak ...jo... mám spolužačku s gymplu, která se rozvedla rok po svatbě...
Odpovědět
Profilova fotka
mám...a je to škoda. do roka od svatby bylo po všem. A protože takoví lidi mají i více štěstí a nemusí čekat, tak byla i hned těhotná. Malého už párktát viděl, ale jinak nezájem. Prostě nevychované malé děcko /ten tatínek/
Odpovědět
Profilova fotka
já si nemyslím, že dneska by byli lidi výrazně jiní než tenkrát, nechtěli překonávat problémy a raději se rozvedli....fakt si to nemyslím...já si myslím, že tenkrát ten rozvod nebyla tak běžná záležitost a spousta lidí raději zůstala v nefunkčním manželství....bejt to v dnešní době, byli by už rozvedení...jedna kamarádka se rozvedla hodně brzo po svatbě (do roka byli od sebe), ale jinak o nikom nevím :-) takže bych tu dnešní dobu zase tak nehanila, že je špatná a že si lidi neváží manželství :-)
Odpovědět
1
2
6
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?