Rozčiluje mě tchýně

Nevím zda chci spíš poradit nebo se vypovídat...Ráda bych věděla co vy na to, nebo zda máte podobný problém. Rozčiluje mě tchýně. Naštěstí už můj manžel dostal rozum a svou matku dovede umírnit, a jezdíme za ní jen 3x měsíčně, ale i tak mě každá návštěva vytáčí. Místo aby se s námi bavila o normálních věcech, pořád jen vykládá co má ona a cizí lidi za problémy. Když se s ní chci bavit na téma vaření, pečení nebo jiné hezké věci, jen mě odpálkuje že na nic nemá čas, že chodí do práce (důchodkyně a má 4 práce,prý musí být mezi lidmi). Když s ní jedem někam na nákupy, je to s ní ostuda, na plný kolo rozkřikuje jak je všechno drahý, a zásadně nakupuje jen potraviny s prošlou záruční dobou. Pořád dokola mluví o minulosti, někudy jedem, a ona pořád hlásí: "Vidíš Honzíku, tamhle jsem pracovala. A tamhle taky. A pamatuješ si jak jsi tam za mnou chodil...A na kosmetiku? Jo,chodívala jsem když byl Honzík malý, chodil tam s mnou. A Honzíku, pamatuješ jak jsme spolu byli v kině? A Honzíku, vzpomínáš na tamto a támhle to?" Tyhle řeči poslouchám pořád,už to je trapný. A i s bydlením, nedávno jsem tchýni narovinu řekla, že s manželem chceme a zůstaneme bydlet v mém městě. A tuhle zas hlásila, že u nich v baráku je volný byt, že bysme to tam neměli špatný, a jestli to má domluvit. Já už nevím jak s ní mluvit aby mě pochopila a dala pokoj.
Odpovědět
Profilova fotka
... jsou aj horší tchýně 8-)
Odpovědět
@mon_88017 A tak já s tou svojí zažila pekla dost, teď už to je lepší protože pochopila že manžel stojí při mě, ale i tak mě vytáčí. Jsem na ni doslova alergická 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
@88renca88 vono je to asi všude dost podobný. Já ti asi moc neporadim, mně se v kontaktu s nepříjemnejma lidma osvědčuje taktika "jednim uchem tam, druhym ven a myslet si svoje".
Odpovědět
@mon_88017 To jsem zkoušela, jenže na mě se pozná když moc nevnímám, a pak má tchýně kecy typu: " A co ti zas je? Tě zas bolí hlava? Nebo jsi na mě nasraná?..." Prostě jak u blbejch. Ale dík za příspěvek :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Bydlím s tchýní, svatbu mám za týden a po svatbě se co nejdříve stěhujeme pryč. Nedělá to dobrotu a poznala jsem to až po 2 letech. Moje tchýně pro změnu zase do práce nechodí vůbec a to ještě není v důchodu, takže jí vídám každý den - pecka. Kdyby aspoň člověk měl jako mladší rozum a do tohohle bydlení se raději nikdy nepouštěl. Momentálně jsem s tchýní pohádaná, už měsíc se spolu nebavíme. Věřím, že až se odstěhujeme bude to jiné, nebudu tam jezdit už vůbec :D To je moje rada, nechceš jí vidět, nejezdi tam. Můj přítel za našima jezdí 2x za rok, nevidím tedy důvod, proč bych já měla tchýni navštěvovat častěji...
Odpovědět
Profilova fotka
Podle titulky bych oponovala: ,, A koho nerozčiluje?" :-D Sranda, berte tady můj příspěvek s reservou, který je jen pro odlehčení ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Až se příště zeptá "si na mě nasraná" odpověděla bych" ano za ty vaše neustálé připitomělé keci na všechno okolo" nejhorší je, že se lidské vlastnosti prohlubují, čím více stárnou, tudíž čekej, že lepší to vážně nikdy nebude :-) vím o čem mluvím pracuju se seniorama ;-)
Odpovědět
Takhle se podle me nechova hrozna tchyne. Chapu, ze te to umi vytocit, ale tohle je takove normalni chovani stare pani. Vzpomina na minulost, vymysli co a jak, abyste byli s ni.
Odpovědět
@luema To už jsem vyzkoušela tam nejezdit,jenže vždycky když tam jel manžel sám,přijel domů jak zpráskaný pes a choval se ke mně s odstupem,bůhví co mu házela do hlavy. Tak radši jezdím s ním,i když si baba stejně najde možnost jak mě pomlouvat,vždycky když se na chvilku vzdálím,už letí k manželovi a něco mu šeptá. Fakt nenápadný.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mě to není ještě tak hrozný...prostě jenom vzpomíná na svoje mládí..."ukradla" jsi jí syna a tak se aspoň snaží, abyste byli co nejvíce s ní....jde jí hlavně o něj a bojí se, aby nezůstala sama....Jen se zeptám - manžela nemá? Podle mě se potřebuje vypovídat....to znám velice dobře....přítelova mamka je sama a když tam přijedeme, tak mám pak hlavu jako balon.....naučila jsem se všechno vypouštět, v podstatě nevnímat, jen občas kývnu :-D Ale ona je jinak zlatá, takže nemůžu proti ní křivého slova.....
Odpovědět
@ircza007 Ona má ale přítele co s ní žije,ještě za ní chodí bývalý muž,můj tchán,má kousek od sebe dvě dcery...ta vzpomíná jen proto,abych asi žárlila. Kdybys viděla ty scény za svobodna a i krátce po svatbě...ještě na svatbě mi říkala že ať nepočítám že za mnou manžel půjde,on že zůstane bydlet u ní. A když manžela odvezli do nemocnice,ta baba mi to ještě tajila.
Odpovědět
@kacenkakaca Moji rodiče taky nejsou už nejmladší,ale nedělají žádné scény,respektují že máme svůj život. To je jako by můj táta byl naštvaný na to,že mu můj manžel "ukradl" dceru.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@88renca88 Hmm tak to je asi vážně na tebe vysazená :-( Podle mě nemůže zkousnout, že prostě syn už je dospělý a má vlastní život, bere to tak, žes jí ho ukradla :-(
Odpovědět
Tchyne neni ani tak nesnesitelna, jako ty nesnasenliva a na ni vysazena.
Odpovědět
Profilova fotka
presne ako moja mamca 8-( akurat ona este dost rozprava o starozitnostiach.... tiez sa to neda vobec pocuvat, ak ked zacne ktolvek inu temu okamzite to prekruti a nenecha ani dorozpravat cloveka. uz som jej to sama hovorila v dobrom ale nepomohlo a ani sa to nezlepsilo. takze vela stastia, myslim ze sa to nezmeni...
Odpovědět
@88renca88 ja chapu, ze po tom, co se vas s muzem snazila rozvratit jsi na ni vysazena, ale to, ze je treba hlucna, setriva, ze hodne vzpomina, to neni nic hrozneho. Proste takova je a neni na tom nic moc spatneho a nechapu, ze argumentujes svymi rodici. Pokud jde jen o to, ze si kupuje prosle jidlo, vzpomina apod., tak bud trosku tolerantni a tyhle jeji vlastnosti respektuj. Nemuzes vyzadovat respekt a sama ho nemit.
Odpovědět
Už to tu řešíš po několikáté. Lidé jsou různí. Nehledej způsob, jak ji změnit, hledej způsob, jak ji přijmout. Jednou je to maminka tvého manžela, zaslouží si respekt, ať je jakákoli. Myslím, že jsou i mnohem horší tchýně. Ono to u vás bude asi oboustranné...
Odpovědět
@opheliaoverdose Takže mám být na ní za to všechno ještě milá jo?
Odpovědět
@ttm Respekt? Když své děti nevychovávala a místo aby se starala o rodinu,chodila chlastat a kurvit se? K takový respekt mít nemůžu. Ať si žije jak chce, jen nevím jak jí donutit,aby respektovala nás s manželem a nechala nás v klidu. I když jí manžel už seřval ať nás nechá žít,stejně to nezabírá.
Odpovědět
@88renca88 a co ti teda konkretne dela? Nechapu, proc bys na ni nemohla reagovat mile, treba kdyz zavzpomina na neco, co bylo apod.? Ja tu nectu nic hrozneho, na co bys nemohla reagovat mile / neutralne. Kdyz te bude pred muzem pomlouvat, bud to prejdi, nebo reaguj ve stylu "pokud vam neco vadi, muzete to rict i mne". Ono kdyz budes neprijemna a protivna, nicemu nepomuzes. Pokud se s ni nesneses, nejezdi tam. Snad muzi muzes duverovat, ne?
Odpovědět
@88renca88 Dospej, pak budes nad zabomysi valky povznesena..Vsechno, co tu pises, ukazuje tvuj vlastni nulovy respekt k ni, pritom ctu jen to, jaka je a to samo o sobe neni nic hrozneho. Nevidis uz na ni apriori nic dobreho. Nemusis ji milovat, ale respektuj ji jako matku sveho muze a budouci babicku tvych deti. Pokud detem nechces predavat spatne vzory a do budoucna je krivit, vztahy s ni dej na dospelou korektni uroven.
Odpovědět
@kacenkakaca Pomlouvá mě mezi lidmi, nerespektuje kde s manželem chceme žít. Co měla pár našich svatebních fotek,tak je ostříhala tak, že já na nich nejsem,a ještě se vzteká že proč nemá nějaké fotky ona sama se svým synáčkem. Posledně jsme s manželem byli u mých rodičů grilovat,mobily jsme nechali doma. Když jsme přišli domů za dvě hodinky,měli jsme oba desítky nepřijatých hovorů. Tak jsem jí volala, a ona mě seřvala jak malýho fracka, že jsem lesba a svi*ě zku*vená, a jakto že si dovolíme jí nezvednout mobil. Pak seřvala i mého muže,který se mě teda zastal.
Odpovědět
@opheliaoverdose No tak babička to bude k pohledání. Dítě ji ukážeme, ale půjčovat nebudeme. To by to dopadlo..
Odpovědět
@88renca88 Muze si to i vyzadat soudne, nemaluj si to ;)
Odpovědět
@opheliaoverdose S její minulostí by se jí vysmáli. Já neříkám že vnoučata neuvidí, ale pouze za naší přítomnosti.
Odpovědět
@88renca88 vzdyt to tu resis pravidelne v opakujicich se vlnach... Kolik vlaken je zalozeno o tve tchyni??? Radu nemam,protoze neznam ani tebe ani tchyni,ale asi by ta kauza snesla i druhy uhel pohledu. Neni uplne stsndardni neustale tu tchyni pomlouvat a brecet,ze ona pomlouva tebe (delas uplne to stejne). Doporucuju vyresit tyhle veci driv nez budete mit deti - porad je to maminka tveho manzela a budouci babicka vasich deti. Ona nazyva tebe svini a ty o ni verejne pises ze se kurvila kdo vi kde. Tak ktera z vas je na tom lip/hur??? Neco mi rika,ze si nemate co vycitat
Odpovědět
@svatbajanaahonza A já jsem jeho manželka...Mě snad může brát jako vetřelce?
Odpovědět
@88renca88 nechapes co ti tu ludi pisou,vid?
Odpovědět
@svatbajanaahonza Jo chápu. Že ji mám respektovat, i když se chová tak jak se chová. Ale když ona nerespektuje mě, já nebudu respektovat ji. Tady se ale zas zašlo moc daleko. Já chtěla jen vědět, jak jí vysvětlit, že si budeme žít tam, kde chceme my.
Odpovědět
Porad ta sama pisnicka dokola. "Ja ji respektovat nebudu, ale chci, aby respektovala ona me" . Vic uz asi nemam, co rict. Bud se s ni nestykej nebo se s ni smir.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?