První Vánoce jako manželé. Máte nápady?

Profilova fotka
Ahojky nevěsty! Sice se nás tohle bude týkat až příští rok, přesto už o tom dost přemýšlím... teď slavíme s přítelem Vánoce tak, že je máme spolu doma 23. a 24. jedeme každý ke svým rodičům. Jenže co až budeme manželé? 24. chceme být spolu... ale jak to udělat? 23. doma a 24. u jedněch rodičů??? A co ti druzí rodiče? Nebo zrušit naše soukromé Vánoce a slavit jen 24.? A třeba jen doma? To se mi taky nechce... přeci jen rodiče jsou rodiče.... u nás je ten problém, že objet to nestihnem, jedni rodiče bydlí 60 km daleko, druzí 130km... Neměly byste nějaké návrhy na řešení? Budu za každý nápad ráda. Díky moc
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
takato tema tu uz je ;-) http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovědět
Profilova fotka
jejda, tak to jsem špatně koukala... díky ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, no, já tehle problém řešit nemusím, ale tak nějak bych ti doporučila, ať si necháte svoje vánoce 23. a toho 24.jste s jedněmi z rodičů a 25. jeďte k těm druhým a příští rok to třeba zase rodiče obraťte ...
Odpovědět
Profilova fotka
Lucikk, co kdybyste byli 24. poprvé jako manželé sami a zbytek svátků slavili u rodičů na střídačku? My to tak děláme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no asi je to nejlepší řešení, i když pro mě to bude asi dost těžký.... i když nemám ten pocit, přeci jen jsme na rodiče dost fixovaná, (i když už tři roky bydlíme sami), a ta představa Štědrého dne bez nich.... ty jo, nevím, ale asi máš pravdu, bylo by to tak nejlepší... Díky moc, fakt mi názory druhých pomůžou ;-)
Odpovědět
lucikk, souhlasim s 0401. Takhle to delaji i rodiny, ze 24.12. jsou spolu a 25. u jednech rodicu (prarodicu) a 26. u druhych.
Odpovědět
Profilova fotka
no, ja bych to tez tak videla - sami dva 24., potom 25 k jednim rodicum, pak 26 druhym :-) jeste, ze Vanocni svatky maji tri dny... I kdyz, u nas je to nesikovne, nebot jeho rodice jsou rozvedene... a u nas se to uz vuuuuuubec nestiha objizdit za jeden - nase rodice bydli 400km od sebe (jedna rodina v Praze, jedna v Ceskem Tesine...).
Odpovědět
My budeme 24. u mých rodičů a u jeho nikdy :-D Bohužel nemáme moc fajn druhou maminku a on ani já si nepřejeme tam jezdit :-| :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tiež v tvojom prípade súhlasím s 0401, asi by to bolo najlepšie. My to mame jednoduchšie. Jeho rodičia majú zvik večerať o 17:00 a moji o 19:00 a bývajú od seba 10km, takže to suprovo stíhame a budeme na dvoch večerách. a v oboch rodinách a potom odtaneme prvý den u naši a druhý den sa vrátime k jeho rodičom a budeme rovnako rozdelený
Odpovědět
Profilova fotka
Lucikku a co pozvat oboje rodiče k vám na 24. a udělat společné velké vánoce?
Odpovědět
Profilova fotka
My máme letos stejný "problém"...a moji rodiče jsou ještě rozvedení a o Vánocích jsem navštěvovala každého z nich...manželovi rodiče bydlí cca 200 km od nás...a vyřešili jsme to! 24.12. dopoledne půjdeme popřát k mojí mamině, tátovi a babičce, večer budeme doma u naší vánoční večeře a 25.12. pojedeme k manželovým rodičům a 26.12. zpátky...jinak bychom to nestíhali... :-)
Odpovědět
Jej, tak nas sa tieto Vianoce tykaju....budeme ich slavit len my dvaja spolu ;-) Moji rodicia aj jeho rodicia budu z toho smutni :-( no nic sa neda robit, nemozme byt na dvoch miestach naraz :-D :-p to sa neda. Pre mna to bude tiez take zvlastne, vzdy sme Vianoce slavili v kruhu rodiny a teraz, ked si predstavim, ze mame byt sami, je mi skoro do placu ;-( No mozno sa to nejak vykrystalizuje a pozvem sestru s manzelom a rodicov ku nam na Vianoce....lenze manzelovych uz pozvat nemozem, nemame tolko miesta.Tak sa trapim, ako to vsetko dopadne.Nerada by som bola, aby sa manzel urazil a aby si myslel, ze jeho rodinu nechcem pozvat :-o jajajajajaaaaaaaaaaaaaj........ :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj! My spolu bydlíme 4 a 1/2 roku a vánoce slavíme pokaždé spolu a to tak, že se střídáme. Jeden rok jsme u mých rodičů, druhý rok u jeho. A je to fér pro všechny strany. Takhle nám to vyhovuje a jde jen o zvyk. Taky mně poprvé nebylo do smíchu, když jsem slavila vánoce s jeho rodiči a ne se svými, ale on si člověk zvykne a co bych pro svého miláčka neudělala. Druhý den zas na oplátku jedeme k těm druhým, aby jim to nebylo líto. ;-) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, mě letos poprvé čekají Vánoce mimo domov , rodiče mého nastávajícího mě pozvali k nim ... bydlí ale 220 km daleko takže počítám že k našim se dostaneme až 26. Ještě jsem jim to neřekla. Nejvíc se bojím jak bude reagovat ségra, sice jí je skoro 15, ale stejně. Chvílema je mi z toho celkem těžko :-| , ale to pozvání přece nemůžu odmítnout a navíc přítel se na to moc těší. Do teď jsme měli my Štědrý den 22. a na Vánoční svátky byly každý u svých rodičů ... až budeme manželé tak asi budeme 24. spolu sami doma, nevím, to je ještě daleko, teď řeším ty letošní Vánoce
Odpovědět
Profilova fotka
My máme většinou maraton jak tomu říká manžel - nejdřív malá večeře a dárky u tchánovců (oni to stejně mají vždycky tak děsně rychlé a zmatené) a pak se přesouváme k našim, na druhou malou večeři a dárky a tam už je to pohodička. A jako zlatý hřeb večera se pak přesouváme domů pod náš stromeček - už bez večeře! :-D Ale musím přiznat, že si taky vůbec neumím představit Štědrý den bez rodičů... :-N
Odpovědět
Ahojky! My to už pár let řešíme tak, že 24. zajedem na chvíli k jeho rodině, pak k moji rodině, posedí se a pak jedem domů a večer už jsme spolu sami. ;-)
Odpovědět
coxa: máme to tak podobně, vetšinou večeříme 3x...... :-D
Odpovědět
ahoj - mame to uplne stejne jako coxa. nastesti se da vsechno zvladnout i pesky :-). taky si to bez nasich nedovedu dost dobre predstavit. mozna az bude mimi ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já a přítel budeme manželé až příští rok v dubnu,ale už od počátku našeho vztahu slavíme Vánoce 24.12. spolu, a 25.12. jezdíme k mým i jeho rodičům.
Odpovědět
Profilova fotka
lucikk a ked budes mat vlastne deti tiez im spravis krasne vianoce pod cudzim vianocnym stromcekom? napriklad u babičky? :-N
Odpovědět
ahoj holky, my budem letos taky poprve jako manzele.... loni jsme byli u nasich rodicu, manzel me zadal o ruku... letos budem u nas doma, ale moji rodice prijdou k nam.... jsem posledni dcera, tak si myslim, ze je mou povinnosti se o ne "postarat", druhy den jedem k tchanovcum, ostatne jako kazdy rok.... mejte se krasne a uzivejte si snehu 8-)
Odpovědět
my sme nevedeli rozhodnut, u ktorych rodicov by sme mali stedru veceru a cele to prijemne vecerne posedenie, tak sme im povedali, ze prideme na Slovensko 3 tyzdne pred a ze prve novomanzelske vianoce stravime spolu a chystame sa na zimnu cast svadobnej cesty - na 6 dni do Pariza... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jedem k mé mamce, ovdověla a bude s mou sestrou a se mnou a mým ženichem :-D . Jeho tátovi se to moc nelíbilo (oponoval, že mého milého sestra taky trávila vánoce s rodiči do doby, než se vdala), ale oba cítíme, že chceme být spolu, ikdyž se budeme teprve brát. Nu co, jsme oba dospělí (a ne nejmladší :-D ), bydlíme spolu a na Vánoce se máme rozdělit?, to bych si nedokázala představit. A příští rok bysme chtěli být na Štědrý večer sami, s tím, že přes den bysme zašli k jeho rodičům a o svátcích k mamce na Moravu anebo ona přijede za námi, když obě se sestrou žijeme v Praze a budeme mít třeba už rodiny :-) .
Odpovědět
Ahojte, my s priatelom byvame spolu od oktobra minuleho roka a toto sme riesili pred rokom. A nakoniec sme zostali 24 doma sami dvaja. Bolo to super. Aj ked sme boli sami vychutnali sme si to. Na druhy den sme boli u nasich a potom k nim. Tiez som si nevedela predstavit ze budeme sami dvaja, ze bude smutno, ale bolo super. Nehovoriac o tom, ze ma pri Vianocnom stromceku poziadal o ruku.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky. Děkuji všem za názory... Až budou děti, je pochopitelný, že budeme dělat Vánoce doma a jiná alternativa nepřijde v úvahu... to tady ale neřešíme :-N Varianta pozvat rodiče k nám je sice fajn, jenže... u nás by to prošlo, i když slavíme i s prarodiči, ti by klidně zůstali doma, nedotklo by se jich to. Ale z přítelovy strany by to bylo zajímavější :-p navíc pochybuju, že ty by přijeli. Nejezdí za námi a ni přes rok, to jen my jak blbci pořád za nima... :-( Takže fajn řešení, ale u nás ne moc proveditelný... O tom střídání jsem taky uvažovala, jeden rok tam, druhý tam.... jenže to bych zas přišla o Vánoce doma, myslím o naše společné s přítelem... ach jo...... :-( ale ještě jednou díky :-)
Odpovědět
No my budeme mať tiež taký maratón. 24 sa vyberieme k manželovým rodičom na obed, odtiaľ k mojim na večeru a odtiaľ ešte k mojim starým rodičom. Obávam sa len, že manželový rodičia budú protestovať, že s nimi nebudeme večerať. ALe ja to vidím tak, že jeho rodičia budú mať doma ešte mladšiu dcéru, takže nebudú úplne sami, ale naši majú len mňa, tak by som ich nerada nechala osamote. Navyše by sme potom s nimi išli rovno k tým starkým. Nám asi nezostane nič iné len nechať si 25- teho na naše vianoce. Potom zbytok sviatkov sa navštevujeme s našou rozvetvenou rodinou a to len tak-tak stíhame do troch kráľov. Po sviatkoch som vždy taká vyčerpaná z týchto akcií a po sviatkoch pohody a pokoja ani chýru 8-( SOm rada, že sa stretávame ale aj by som niekedy rada zažila tú pohodičku v papučkách a pri rozprávkach x-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak tohle taky resim, nejaky stridani budeme muset zavest, ale jelikoz tchyne je sama a my bydlime u ni, tak rok kdy budeme na Vanoce u nasich (kez by to bylo porad :-( ) bude ona sama doma. S brachou martinovym neni rec aby ji vzali k sobe, hlavne ona by se musela zvednout z gauce a nekam jit a to je na ni moc prace. Radsi bude nadavat ze jsme ji tam nechali samotnou....
Odpovědět
Já bych taky strašně ráda trávila alespoň co druhý rok vánoce s manželem u svých rodičů. Ale manžel má jenom otce a žádné sourozence. A nechat ho doma samotného mi přijde taky blbé.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, řeším stejný problém. Jenže bydlíme s manželovými rodiči a moji rodiče bydlí od 380km. Nejradši bych to udělala tak, že budem na štědrý den sami dva a pak objedeme rodiče, ale když jedni bydlí o patro níž tak nevim jestli je to vhodné aby sme tam k nim nešli na večeři. Asi to budu muset přežít a příští rok pojedem k našim jinak nevim jak to udělat.
Odpovědět
Profilova fotka
Naše první společné Vánoce proběhly tak, že se přítel vrátil z práce 24.12.! kolem čtvrté, jeli jsme hned k jeho rodičům (bydlí od nás 10km), tam jsme se najedli a rozdali dárky, popovídali, bylo to moc fajn, ale jelikož jsem se samo chtěla vytáhnout a připravila jsem báječnou naší první Vánoční večeři, tak jsme jedli ještě jednou asi v devět a pak jsme byli už jen u stromečku spolu... Nebylo to špatný, ale takový uhoněný a byli jsme přejedený jak nikdy :-D Takže letos to bude jinak. Jelikož zase bude miláček v práci (má to výhodu, že můžu vše v klidu nachystat a on pak přijde do hotového a neruší mě, když řádim po bytě ;-) ), dáme si večeři v klidu a v pohodě, pěkně si to vychutnáme, pak si posedíme u stromečku, mrknem na něco v tv nebo se půjdem projít ven a tak. 25. pojedem dopoledne k jeho rodičům, dáme si oběd a pak pojedeme odpoledne k mým rodičům (70km) a prarodičům a přespíme tam a pak 26. hezky v klidu zpět domu. Nějak mě netrápí, že nejsem s rodiči o Štědrý den, nebylo to loni poprvé, prostě mám svůj život, svoji "rodinu" a proč bych tedy měla být u jedněch či druhých rodičů? Jinak mí rodiče to praktikovali tak, že 24. doma, 25. jedna babička a 26. druhá babička... Budem to mít vlastně podobně :-) Přeji všem krásné Vánoce a hlavně klidu!!! x-)
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?