První společné Vánoce. Jak se těšíte?

Profilova fotka
Chtěla jsem zavést diskuzi na téma první společné Vánoce s vaším, teď už manželem. Jak se na ně těšíte, zda- li budete úplně sami a jak je to se zvyky, jestli je budete dodržovat i nadále? Já budu trávit s manželem první společné Vánoce, předtím jsme byli každý se svou rodinou a sešli se až večer. Jsem zvědavá jaké to bude ( i když už dopředu vím, že mi ukápne slzička, že nejsem s našima :-) )
Odpovědět
1
2
8
Ahoj my bydlíme od našich rodičů 250 km a když to vyjde a manžel nemá službu tak jedeme tam a na Štědrý den jsme každý u svých rodičů a večer za mnou manžel jezdí k mým rodičům a zbytek svátků objíždíme zbytek rodiny. Jednou nám nevyšlo volno na Vánoce tak jsme zůstali sami dva doma a bylo to taky super. Měli jsme klasiku stromeček, kapra, dárečky.A bylo to vážně fajn chystat pro manžela štědrovečerní večeři. A tenkrát jsem poprvé pekla cukroví. Jen stromeček jsme si nazdobili asi už čtyři dny před Vánocema, aby jsme si ho pořádně užili, protože hned po štědrém dnu jsme odjížděli za rodinou :-)
Odpovědět
My jsme loni na Štědrý den byli spolu sami, byly to naše první Vánoce po svatbě a maximálně jsme si to užili. Naše rodiny bydlí jinde, objeli jsme je mezi svátky. Teď žijeme na pár let mimo ČR, takže já chci být určitě u našich a manžel asi pojede zase ke svým. Ale až se vrátíme, určitě to budeme dělat zase stejně, jako poprvé, tento model nám maximálně vyhovuje :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My už s manželem bydlíme spolu přes 3 roky, nevím přesně, ale minimálně dvoje Vánoce už za sebou máme, kdy jsme byli jen sami dva. Ovšem tyto budou první manželské. Zdobili jsme malý stromeček, chystali výzdobu, dělala jsem slavnostní večři, muž prostíral... Bylo to fajn, loni jsme po večeři a dárečkách šli na večerní dýchánek do kavárny za kamarády a 2. den vždy k našim a obejít rodinu v okolí. Letos uvidíme, jelikož se od našich "odstěhoval" i brácha (je většinu času u přítelkyně a doma se objeví jen zřídka na otočku), tak mi je jich trochu líto a přemýšlím, jestli nestrávíme Štědrý večer i s nimi, ještě to probereme s mužem a uvidíme...
Odpovědět
Profilova fotka
mno my jsme spolu ještě Vánoce neměli :-) dopoledne jsme s rodinou od přítele a odpoledne jsme s moji rodinou tedy i u večeře a stromečku, takže ten den máme večeře dvě..jsem ráda že jsem s rodinou..asi bych si nedokázala představit, že bych byla bez rodiny sama , myslím že i on..takže dokud to jde, tak s rodinou ..nám by bylo samotným asi smutno :-) přece jen o vánocích je to čas kdy se všichni sejdou ....a sami budeme spolu až budeme mít děti, to už bude něco jiného :-) zatím děti nemáme.. a pro úplnost jsme spolu 4 roky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My to budeme mít stejně jako před svatbou, ani nás nenapadlo něco měnit - to znamená, že budeme spolu s manželem, s mými rodiči a mojí babičkou. Jen ještě nevíme, jestli u nás nebo u našich, to se uvidí.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě nejsme manželé, ale budou to naše první společné vánoce v našem bytě, takže se oba moc těšíme :) Uděláme si pohodu a klid, všechno pěkně připravíme a o svátkách objedeme rodiny..
Odpovědět
my to taky ted resime - svatba bude příští rok v dubnu. Já bych chtěla vánoce jen ve dvou a o svátcích objet rodiny - partner tvrdí že vánoce jsou svátky rodiny a chtěl by je trávit s rodiči a prarodiči a se mnou taky samozdrejme :) ale to ja nechci.....
Odpovědět
Ahoj holky, my sice také ještě nejsme manželé, svatba bude v červnu. Chodíme spolu už 7 let a bydlíme od rodin asi 250 km daleko. Poslední Vánoce jsme trávili tak, že jsme de facto celý den byli každý se svými rodinami a navečer přišel přítel k našim. Takže každý jsme si dodrželi ty svoje tradice s rodinami a večer jsme se sešli u stromečku. Přítel měl sice 2 večeře a asi to pro něho bylo náročné, ale zvládli jsme to. Uznávám, že je to řešení kostrbaté, ale neumím a nechci si představovat, že bych Vánoce trávila bez rodiny. Jak říká partner lenule123 - Vánoce jsou pro mě svátky, kdy se chci setkávat s rodinou a blízkými a ve všem tom celoročním shonu se alespoň na chvíli společně zastavit a užít si to. Vždycky jsme trávili Vánoce celá rodina pohromadě, včetně prarodičů a já v téhle tradici hodlám pokračovat. Sami jsme s partnerem celý rok, nepotřebuju si tedy nijak užívat Vánoce sami ve dvou... Ale ať si to každý udělá, jak chce :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zmaldik Pro nás to budou taky první společné a už dlouho si lámu hlavu, jak to udělat, aby jsme byli spolu a přitom naše maminky (obě vdovy) nebyly na Vánoce samy. Tvůj nápad se mi moc zamlouvá. Zkusíme to taky tak nějak...
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 a co takhle maminky pozvat k Vám na Vánoce.. myslím, že by měly radost kdyby jim někdo uvařil večeři a hezky se o ně postaral.. navíc byste byli spolu celá rodina.. myslím, že o to o Vánocích jde.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maruska116 Tak tohle je ještě lepší nápad!! Díky :-)
Odpovědět
také ještě nejsme manželé, ale jsou to naše první Vánoce jen sami dva:) 23.prosince odjíždíme do hotelu na takový vánoční relaxační pobyt, masáže atd..takže trošku netradiční Vánoce, ale už se moc těšíme. Vrátíme se 28.prosince, odpočatí a plní energie
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
my zatím taky ještě nejsme manželé, svatba bude v červenci. první společné Vánoce jsme měli loni, byli jsme doma a udělali si hezký romantický večer a moc jsme si to užili
Odpovědět
Profilova fotka
My máme za sebou ty společné Vánoce už dvoje, z toho ty loňské úplně sami v domečku a musím říct, že to byl doposud ten nejhezčí den v životě. Vůbec nám nevadilo, že stromeček zdobíme až v sedm večer, nemuseli jsme se honit a večeřeli až po deváté... Pojali jsme to jako nádherný netradiční den, bez shonu a i když jsme nestihli všechno, já nenapekla plánovaných 10 druhů cukroví, ale jen 8 :-D ... i tak jsme se z toho nehroutili a užívali si ty nejdokonalejší Vánoce společně u televizní Popelky s naší milovanou kočkou :-) Oba jsme byli hrozně dojatí ale zároveň v pohodě, u obou rodičů jsme se stavili dopoledne a popřáli jim hezké svátky, večer jsme se zvyků dodrželi jen krájení jablek a pusu pod jmelím, ale úplně to stačilo.... Ať se děje co se děje, Vánoce mají v sobě prostě nějaké speciální kouzlo :-)
Odpovědět
Profilova fotka
...tak my spolu bydlíme cca 6 let a společné Vánoce máme za sebou už několikery...jak už se psalo výše, že Vánoce jsou svátky rodiny, to je sice pravda, ale po svatbě Ti dva vytvoří novou rodinu, takže proč nemít svoje Vánoce jen ve dvou ;-) obě naše rodiny bydlí daleko, takže my trávíme svátky spolu sami dva a pak objíždíme rodinu...že bychom jeli k jedné nebo druhé rodině se nám nechce, protože by to zase té druhé bylo líto, takže to řešíme takto ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ačkoli budeme mít svatbu až příští rok, jedny společné Vánoce už máme za sebou. Prvních několik let jsme se rok co rok střídali u jedné z rodin na večeři a pak přejížděli k druhé (žijí asi 200km od sebe). Loni jsem si prosadila, že si uděláme Vánoce ve dvou. Přítel sice říkal, že Vánoce nesnáší a že když teda budeme sami, mohli bychom je rovnou zrušit. Já trvala na tom, že udělám Vánoce jako u našich, se všemi speciálními jídly a zvyky (žádný kapr a salát). Po večeři jsme se dohodli, že půjdeme s kamarádem později večer posedět do hospůdky, aby nebyl na na Štědrý večer doma sám. Rodiny jsme objížděli až po novém roce, bez stresu. Přítel později říkal, že to byly nejkrásnější Vánoce, co kdy zažil, a že možná ještě začne mít Vánoce rád. Letos proto budeme opět spolu, jen s tím rozdílem, že tentokrát už budeme v našem novém domečku a na večeři je pozván i náš kamarád. Alespoň nebude sám a zažije netradiční večeři mé rodiny :-)
Odpovědět
Ahoj, tak my budeme mít letos první naprosto společné Vánoce jako manželé i jako partneři. Chodíme spolu skoro devět let a manželé jsme od září. Zatím jsme to vždycky dělali tak, že jsme o Štědrý den byl každý u své rodiny a večer po večeři k nám manžel přijel, chvilku jsme pobyli a jeli jsme k nim (rodiče od sebe bydlí 3 km daleko). Letos ale budeme ve svém novém domečku, do kterého se právě stěhujeme. Už se na to moc těším i když mi asi zároveň bude trošku smutno :-) ale Vánoce jsou nádherný a věřím, že s manželem budou ještě kouzelnější.
Odpovědět
Profilova fotka
Už to máme dávno za sebou, ale první společné Vánoc byly moc krásné! x-) Nemrzelo mě, že nejsme s rodiči, věděla jsem, že se uvidíme další dny..Jen mi bylo líto, že už nemám prcka v bříšku (otěhotněla jsem pak v lednu :-) ). Vlastně to byly první a na dluhou dobu poslední Vánoce, které jsme trávili jen sami dva, další rok už s námi byla naše Anička :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nasi vzdycky rikali, ze dokud jsem svobodna tak budu travit vanoce doma s nimi a to i kdyz uz jsem v te dobe bydlela s pritelem, a ze az se vdam a budu mit svou rodinu tak at si vanoce udelame jak chceme............a tak to taky je. Letos travim prvni vanoce s manzelem, bydlime v zahranici a vanoce budeme travit sami. Manzel mi uz take rikal, ze to ze jsme manzele jeste neznamena, ze nemuzeme nektery rok travit vanoce kazdy se svou rodinou (hlavne dokud ziji babicky, aby si nas jeste uzili) a myslim, ze to tak i v budoucnu udelame......... Proste si nachavame vsechny moznosti otevrene.
Odpovědět
Profilova fotka
Svatbu jsem měli loni v září, první společné Vánoce jsme strávili u táty (mámu nemám), bráchy a s mojí babičkou. Pro muže to bylo určitě zvláštní, ale byl rád, že zažil Vánoce trochu jiné, než je zvyklý. Letos jedeme k mužovým rodičům, tak to bude zas nové pro mě. My máme doma spoustu zvyků, které dodržujeme a u muže doma vlastně nic z toho. No ale nejvíc se těším na Vánoce za rok, ty budeme trávit ve dvou jen s naším zvířectvem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@marinka To mě by moc mrzelo kdybych nebyla se svojí mámou. Když jsem byla sama s dcerkou, tak nás nikdy nenechala na Vánoce samotné doma. A teď když je sama ona, tak si neumím představit, že bych ji tam nechala samotnou bulit do salátu :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 Však ona nebyla sama, byla na Štědrý den s mou mladší sestrou a dědečkem. A další den jsme přišli i my s manželem..
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme letos mít poprvé manželské vánoce a budeme s mými rodiči, protože s nimi žijeme. Manželovi rodiče budou sami, pojedeme tam o svátcích na víc dní. Je mi jich sice líto, protože jim určitě bude smutno, ale na naše vánoce bych je zvát nechtěla (a asi ani manžel) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 mám úplně stejný názor :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@eliska_z: přítel taky vánoce nemá rád, dokonce navrhoval udělat je bez stromečku a výzdoby a podobně, jen se štědrovečerní večeří, ale to jsem odmítla a už pilně nakupuju ozdoby na stromeček :) My spolu budem sami rádi, u něj doma není dobrá rodinná atmosféra, tak tak nechce bejt ani on ani já, u mě to ujde, ale to by pak bylo líto jeho mamče, tak jsme se rozhodli takhle. Jedinej koho mi je líto, je můj táta, kterej pravděpodobně bude na štědrej večer sám, nebo v práci..
Odpovědět
@kajsav Když jsem byla malá, trávili jsme vždycky svátky společně s babičkou, dědou a tetou. Naši byli v té době také manželé, s dítětem a podle tebe tudíž samostatná rodina, ale takhle to bylo zavedeno a všem to vyhovovalo. Prostě se na Štedrý den všichni sešli u nás doma a byli jsme spolu a šťastní. Takže někomu prostě vyhovuje být s těmi nejbližšími, někdo je radši sám...
Odpovědět
@kitinka76 Jak říkáš, nechat rodiče (jednoho nebo oba) doma samotné, pokud jste zvyklí se často stýkat a máte na sebe vazby, by mě také mrzelo a je určitě taky. Asi by si to měl udělat každý tak, jak to cítí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@orangela já to nikomu neberu, pouze jsem napsala svůj názor, tak jako všichni ostatní tady a je jasné že každý to má jinak...u nás se vždy na štědrý den sešla dopoledne celá rodina, tety, strejdové, bratranci, děda atd. a šlo se na hřbitov, pak jsme u dědy všichni společně poseděli, popovídali si a pak jsme se všichni rozešli do svých domovů, kde si každý se svou rodinou trávil večer ;-)
Odpovědět
@kajsav Však já jsem také pouze napsala svůj názor. Byla to reakce na to, proč by samostatná mladá rodinka měla nebo neměla být sama, to je vše :-) Konec hádek a hezké svátky (předčasně) :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@orangela já se nehádám ;-) můj příspěvek byl jen o tom, aby si lidé taky uvědomili, že pokud se vezmou, tvoří spolu novou rodinu a mají tedy také právo mít "svoje" rodinné Vánoce, aby si někdo nepřipadal špatně, pokud to tak má, protože pojem rodina přece neznamená jen rodina jako celek, třeba 40 lidí ;-) někdo to tak bere a to se mi třeba nelíbí, když jsme byly se ségrou malé, tak se trávily štědré večery s rodinou z tátovi strany a bylo to tak, protože to tak prostě oni chtěli, ale mamka mi už kolikrát říkala, že si s námi štědrý večer vlastně nikdy neužila, že bychom byli ve čtyřech jako rodina pohromadě a vadilo jí to, pak si to prosadila až jsme byly starší, ale o to naše radování se z dárků když jsme byly malé tak trochu přišla...
Odpovědět
1
2
8
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?