Novomanželky poraďte budoucím nevěstám se svatbou

Profilova fotka
Zdravím Vás všechny novomanželky, všem Vám přeji do života radost, štěstí a hlavně nevšední přání Vám všem -umět se vyrovnat s překážkami, který život přináší a jít dál a být po boku své milované polovičky. Otočit se zpátky a říct: Jsem ráda, že jsem si právě svého muže vybrala, je mi oporou, potěšením a nejbližším člověkem v mém životě!!!! x-) x-) x-) Protože máte již svoji svatbu za sebou a díky tomu máte jedinečnou zkušenost jak se připravuje svatba a vzpomínáte ,co se Vám líbilo, možná Vás až teď napadá tolik věcí co by se dalo ještě vylepšit. Podělte se prosím se svými zážitky s budoucíma nevěstama a zavzpomínejte, co se Vám nejvíce líbilo, co nelíbilo a co byste udělali jinak a co byste neměnili. Zatim mohu napsat jakou mám představu. Mám největší obavy z atmosféry, z toho jak se zavděčit a zabavit hosté na hostině, příbuzní jsou prostě směs různých povah, tak aby se nenudili,mám ráda hry, kdy se ostatní pobaví a cítí se dobře, ale nestojím o takovou tu nucenou zábavu a hry. I když to bude malá svatba, mám z toho obavy aby se to líbilo.Většinou mi ostatní radí, aŤ to je spíše podle nás, protože nám se to má líbit a všem se nezavděčíme, ale já bych se protě ráda zavděčila jestli chápete:) Díky všem za postřehy! Budoucí nevěsta Lucie(naše foto, chceme obdobnou na oznámko)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@luci85 podobné téma už tu jednou je: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/c...
Odpovědět
Profilova fotka
Díky za odkaz, kouknu na to ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@luci85 a ještě jsem teď našla tohle: http://www.beremese.cz/diskuse/tema/k...
Odpovědět
Profilova fotka
Super postřehy, díky..a byly by tady nějaký i novodobější?ať můžeme o tom povídat?:D
Odpovědět
@luci85 Já myslím, že co se týká zábavy, vždycky musí být něco, co ji spolehlivě rozproudí. My jsme velmi zaujali už prvním tancem :-D také jsme předávali drobné dárky na památku všem hostům (např. romantická večeře ve dvou - pytlíková zelňačka a dvě svíčky, spolehlivý stimulátor ženské touhy - kafe :-) ) Nechtěla jsem to jako tombolu, ale jako dárky to bylo taky super. No a pak chvilku tradic, jako novomanželský kvíz, ten všechny pobavil, svědek s partnerkou vymysleli super otázky :-) No a pak už to šlo úplně samo, zábava volně plynula a všichni si to chválili ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, my byli minulý rok na velké svatbě našich kamarádů a bylo to super. Hned na úvod nás potěšil a uvolnil atmosféru neomezený welcome-drink ;-) . Také byly připraveny pro každého drobné upomínkové dárečky. Byla zajištěna dobrá hudba (DJ, který měl snad úplně všechno, na co si kdo vzpomněl). A nevěsta měla úžasné schopné drůžičky, které na střídačku držely zábavu až do nočních hodin. Byla připravena vtipná tombola, která se veřejně vyhlašovala, soutěž pro ženicha a nevěstu, jak dobře se znají (duševně i fyzicky :-D ), klasická židličkovaná a v závěru večera probíhalo něco ve stylu, že se vybrali dva dobrovolníci, nakoupilo se asi 8 panáků různého alkoholu a oni museli se zavázanýma očima ochutnávat a poznávat :-N :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
Jéé děkujeme moc za typy!Prostě se toho bojim nejvíc .Buď jak je něco moc připravované-tak je to strojeneé a jak není ,tak to taky není dobrý.Ale ty dárečky místo tomboly, to je také docbrý nápad,nevím jestli by někteří na tu tombolu nekoukali jako na zjevení, jsou tam i konzervativní rodiče, tak se nechci stresovat jestli se to ujme či ne. Taky vsázím že lecos pak vyřeší hudba a tanec. Uvažuji o tom kreslení nevěsta a ženicha. Závažou se jim oči a poslepu ten druhý toho druhého kreslí.Ale ty dárečky by to chtělo něco vymyslet.Ale aby to nebylo blbý že to jejen polévka.Asi si s tím moc lámu hlavu.Díky moc za typy!!
Odpovědět
Profilova fotka
@luci85 Ahoj, my jsme měli svatbu před 3 týdny, takže opravdu čerstvá zkušenost. Žádné organizované hry jsme neměli, moc na to nejsme, ale měli jsme bezva DJ a lidi hodně tancovali a blbli na parketu. Jako dáreček a zároveň i zábava posloužily svatební noviny, které jsme natiskli přibližně pro každý pár nebo hosta který je sám (měli jsme 50 lidí a novin bylo 35 a úplně to stačilo), musím říct, že jsem se trochu bála, jestli to nebude trapné, ale dostala jsem hodně nadšených ohlasů na ty noviny. Plus při odchodu jsme dávali malinké - spíš symbolické - výslužky z koláčků. Moc se nám osvědčilo a líbilo: zmiňované svatební noviny, čokoládová fontána, bublifuky pro děti (místo rýže), ohňostroj x-) Co bych udělala jinak? Kupodivu snad skoro nic. Někdo si stěžoval, že hudba hrála příliš nahlas, že se nedalo povídat. Ale zase většině to tak vyhovovalo, tak všem se člověk nezavděčí a povídálci-netancovači se přesunuli nakonec do vedlejších prostor. Jediný asi opravdu kiks byl, že na zahájení hostiny (byl jen raut) byl dort v místnosti kvůli focení a plán byl, dát ho poté do chladu, na což personál zapomněl a po 2,5 hodinách, kdy jsme dort zakrojili, byl tak trochu... hmmmm. no né rozteklý, ale zrovna moc dobře tvar nedržel :-D Ale jinak asi vše klaplo jak jsme chtěli, lidi se bavili, tvrdili, že se jim svatba líbila, zatím jsme žádné pomluvy nezachytili... tak asi dobrý :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@romcovaklarka a dávali jste koláčky před svatbou spolu s oznámením? mě se do toho moc nechce ale mamka zase tvrdí, že by to bylo blbý :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@terulilinka Nene, my jsme dokonce rozesílali oznamka jen emailem :-D Teda pro babičku s dědou jsem to vytiskla doma na tiskárně aposlala poštou, jinak všem jen elektronicky. Koláčky jsme dávali až při odchodu ze svatby hostům. Ale podle mě v Praze ty zvací koláčky ani moc zvykem nejsou, nebo jsem se s tím ani u svateb známých nesetkala. Tak nevím, jak je to u vás, pokud je to tradice tak mamku asi nezlomíš :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terulilinka U nás ve Východních Čechách jsou "zvací koláčky" taky zvykem a stejně jsme je zavrhli (berem se v červenci). Mamka se teda chvíli cukala, ale nakonec souhlasila, hlavním argumentem kromě peněz u nás byl čas - že by jsme fakt neměli čas je rozvážet. Takže jestli je vážně nechceš, nedej se!!!
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme taky koláčky předem nerozváželi, pouze osobně pozvánky. Výslužku z hostiny jsme dávali. Do toho doporučuji angažovat maminku a tchyni. Páč nevěsta pak nestíhá :-D A doporučuju ochutnat předem to, co si pak objednáte jako dort. Ten náš byl bohužel spíš pěkný a veselý než dobrý. Hudbu jsme měli pouze z PC a posloužila dobře, hlavně to chce vybrat nějakou dobrou sestavu na začátek - my měli Včelí medvídky a pak nějakou valčíkovou a polkovou klasiku pro rodiče. A bylo to super! Kamarádka-svědkyně měla jako překvápko pro nás tombolu - taky dobrý! A určitě dělejte předem průzkum, zda vzdálené příbuzenstvo bude přespávat nebo ne. My s tím počítali a jaké bylo překvapení, když se všichni příbuzný v 20h zvedli a jeli dom... navíc pak zbylo moc jídla z rautu. Pokud bude teplo, poproste obsluhu ať vám přinese welcome drink ven, kde se budou rozbíjet talířky. Nám ven šampus nepřinesli, i když bylo asi 40 stupnů ve stínu, nikoho nenapadlo si ho vzít z baru a byly to vyhozený peníze.
Odpovědět
Článek se načítá
Ahoj, tak u nás zábavu nejvíc rozproutil tanec, vím, že někteří opovrhují klasickými vláčky ale není nad to, nebo si společně zatancovat makarenu. Je taky fajn , když je tam někdo kdo nenuceně tanec organizuje- v mém případě ségra, která má zkušenosti s animátorstvím z Řecka a je to fakt sluníčko. Takže vždycky řekla a teď uděláme ááááá a pořádně si zakřičíme a teď dokolečka a teď dovnitř kolečka .....bylo to super a nebylo to vůbec nucený, je to fajn ale až tak po té 6:). Potom jsme teda taky dost uvolnili atmosféru, když jsem já jako nevěsta měla poznat ženicha podle jeho zadku:)Jedna z dalších typických zábav a místo ženicha jsem si teda vybrala tchána, což se všichni nasmáli a závěr byl: hlavně že to zůstalo v rodině a tchán byl navíc potěšenej jak mladý zadek teda má :-D Určitě doporučuju říct všem svatebčanům o boty na přezutí, u nás někteří tancovali nakonec i naboso nebo v žabkách. Podpadky jsou pěkný a chápu že na obřad a hostinu jsou decentní,taky bych nechtěla, aby mi tam přišli v botaskách, ale na večerní zábavě je to už spíš o pohodlý. Jo a taky mě všichni chválili a moc se jim líbilo, že jsem zůstala ve svatebních šatech po celou dobu.
Odpovědět
Profilova fotka
Na své první svatbě jsme měla zbytečně mnoho cukroví, takže ruším a budou jen svatební koláčky a možná dort, taky obřad před druhou odpolední nechci. Kdybych seděla v 7 ráno u holiče tak večer nezapařím a vytuhnu .-)) A taky nezapomenu udělat svatební tombolu, kamarádka ji měla a byla to děsná sranda :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@terulilinka Tak kdyby bylo po mým, tak bysme zvací koláčky asi nerozváželi, ale přesně jak píšeš ty, mamka říká, že by to bylo blbý :-D Takže asi budem no... Ale zřejmě jen v městě, odkud pocházím a kde taky bude obřad a hostina... A jen příbuzným, možná pár kamarádkám a to je celé..
Odpovědět
U nás udělala největší zábavu kapela, která dokázala přesně odhadnout, na co lidi budou tancovat.... a tancovali :) Stačí, když se na parket vrhne jeden dva páry a ostatní se přidají :) Jinak jsme žádnou zábavu organizovanou neměli, každý si dělal, co chtěl :-D A myslím, že lidi byli spokojení :)
Odpovědět
Děvčata a nemáte nějaké originální typy na zábvanou tombolu? Takové to "večeře při svíčkách", "zasněžené Alpy" apod. je už strašně ohrané a mně se nedaří nic nového vtipného vymyslet :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@luci85 ahoj :-) Tak my jsme co se týče zábavy na svatbě moc nic nevymýšleli. Rozhodně pokud nejste rozhodnuti tak doporučuji živou kapelu, kterou máte někde naposlouchanou. Co jsem byla na svatbách tak ani DJ, ani samopouštění písní nestrhlo na parket tolik lidí jako živá kapela, která měla s lidmi přímý kontakt. Hru jsme zapojili jen jednu a to jsme pojali ve stylu udělat si legraci sami ze sebe. Právě jsme nevěděli jak zapojit ostatní s přihlédnutím k tomu, že jsou každý jiný a ne každý by to mohl uvítat. Poprosili jsme svědky, aby si pro nás připravili nějaké pikantní otázky a zády k sobě jsme na ně odpovídali psaním na tabule. (Otázky typu nakreslete 15cm měly veliký úspěch :-D )
Odpovědět
U nás se nosí koláče tak 2 týdny - týden před svatbou společně s oznámením, v takových těch košíčkách, já jsem to chtěla taky odpískat, ale prý by to bylo divný :-N takže koláče byly, objednala jsem si je, protože doma bychom to ani náhodou nezvlásli, měla jsem jich celkem 10 kg a vyšlo to asi na 2500 kč, což je teda celkem dost, ale byly výborný :-) doma jsme pak pekli jen ár druhů cukroví. A v ten den, co jsme to rozváželi, byly zrovna śnad ty největší loňský pařáky
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme koláčky dávali jen širší rodině, kteří na svatbu nešli, všem těm tetičkám ze šestého kolena, spolu s oznámením. Ostatní si mohli brát při odchodu. Jak už tady padlo, hodně si lidi chválili svatební noviny, měli jsme tam rubriku Kdo je kdo, protože se spousta lidí viděla v životě poprvé a docela se tím zamáznul čas našeho focení. S tombolou zkušenost nemám, myslím že ti "naši" by to asi neocenili a mě zo osobně taky neoslovuje, ale kdo ví, třeba je to legrace, nikdy jsem to nikde nezažila. U nás bylo nejvíc, když mezi písničkama z počítače a kamarádem s kytarou, zazpíval dvě árie náš kamarád co zpívá v Národním, to dostalo všechny generace a strašně se na to vzpomíná. Nemyslím si že je nutný program minutu po minutě a organizovat lidi jak stádo, protože pak se moc hlídá aby všechno klapalo, a nikdo si v podstatě nic neužije. Ale když je za den/večer jedno až dvě překvápka, určitě se setkáte s pochalou :-D
Odpovědět
Já se přidám s obehranou radou: nám se vyplatilo pozvat fakt jen nejužší rodinu a nejbližší přátele. Celkem 40 lidí a to se dalo krásně zvládnout. Všichni se znali a zábava nebyla problém, i když jsme nic neorganizovali, měli jsme jen hudbu.
Odpovědět
Profilova fotka
@dubnovanevesta Jééé, tak to mě rozesmálo, jak sis vybrala podle zadku tchána:-)))
Odpovědět
Profilova fotka
a jaké to bylo ?To doufám, že mi nikdo neudělá, to by mě bylo trapný...a ještě ke všemu tchánův...jéééjdaa díky za typy..takže to spíše vypadá na nenucenou zábavu jen s několika nápady v rukávě, ale nehrotit to..tak to asi vidím, co takhle píšete..nemám taky nic strojeného, na druhou stranu mám ráda hry..ale to by se muselo líbit všem a rozhodně se jich nechci ptát, to by pak každý si vymýšlel a nedá se zavděčit
Odpovědět
Tak já přidám svou čerstvou týdenní zkušenost. První co bylo, tak jsme zatancovali svůj netradiční novomanželský tanec. Bála jsem se jak to přijmou hlavně ty starší ročníky, ale musím říct, že všichni byli skvělí, povzbuzovali a pak se nás každý vyptával jak dlouho jsme to trénovali a tak. Pak nám nastoupila zábava ve formě folklórního souboru, ve kterém přítel tancoval od malička. Bylo to pro něj překvapení, že přijdou, takže byl nadšený a ostatní také. Zatancovali nám, zazpívali a vzali ještě tancovat hosty. A pak už to šlo samo, hrál dj a všichni už byli tak nějak rozproudění. :-D Samozřejmě nechyběla tombola, ta taky sklidila úspěch a nesmím zapomenout na svatební noviny, někteří je četli i několikrát za den :-D Žádné hry jsem nechtěla, protože mi přijde že se u toho baví jen určitý počet lidí a zbytek se nudí. Jinak jsme pařili do tří do rána a bylo to super. :-D Nic bych neměnila.
Odpovědět
Profilova fotka
ahooj holky,já si třeba vůbec nevím rady s hostinou,kolik cukroví mi poradí v cukrárně,ale nevím,co vymyslet za program na hostině,napadlo mě třeba pozvat kamarádku,co tancuje irské tance,že by tam něco předvedla a zároveň lidi něco naučila, ale zatím nemáme jasno v kapele,nebudem to moc hrotit
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta Ahoj, my jsme měli na program hlášky z filmů (rodiny proti sobě vyplňovaly, co je z jakého filmu), a pak kvíz o nás dvou s manželem. Pak psali ještě knihu hostů a vzhledem k tomu, že jsme měli posezení jen do 6 večer, tak to bohatě stačilo.Kapelu jsme neměli, jen písničky na CD a to nám hrálo.
Odpovědět
Profilova fotka
@bessinka To je pěkný,zaujalo mě to Vaše menu, asi se inspirujeme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@stastnanevesta No, my budeme mít na večer kapelu - cca od 18 do 2h. A jako takový program na oživení poprosím kamaráda a kamarádku, aby vymysleli nějaké 2 hry (nějaký kvíz o novomanželích atd), ty hry budou v nějaké přestávce mezi sériemi..No a takovým hlavním programem bude tombola, takže pak za nějakou dobu v další přestávce se vyhlásí prodej tomboly, bude se prodávat, a kolem půlnoci bude losování asi 20 cen :-D Myslím, že toho programu bude až až, vzhledem k tomu, že bude hrát kapela, tak určitě nikdo nebude mít problém se zabavit..
Odpovědět
Ahojky nevěsty :-) Na naší nás bylo celkem 30. Opravdu jen nejbližší rodina a pár kamarádů. Měli jsme možná štěstí, že se navzájem všichni znali už dopředu, takže se mezi sebou bavili parádně. Nechtěla jsem moc strojených soutěží nebo her, vím, že někdy to lidi nechytne, nebo jim to příjde blbé. Jediné co jsme měli, na mé přání, bylo poznávání nevěsty a ženicha. Ženicha podle ruky, nevěsta podle kolene :-) Pak jsme měli 2 naše kroniky, kde jsou fotečky od našich začátků, co jsme se poznali až po den svatby, to se taky líbilo, protože se na nich spousta lidí poznalo a tak se vzpomínalo. No a nakonec jsme měli trochu netradičně zamluvený Bowling, který byl přímo v restauraci a to byla taky parádní zábava :-) Dá se to i ve svatebních šatech :-D Hudbu jsme měli svoji přes PC, protože by se nám kapela nevešla a taky to bylo fajn. Bavili jsme se do 2 hodin do rána.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Musím pochválit zábavu na naší svatbě. Primárně tam byli všichni cvoci a my dva jsme taky. Zábavu jsem nevymýšlela žádnou, věděla jsem, že někdo s něčím přijde. A taky že jo. A hlavně vždycky to bylo spontánní a v tu pravou chvíli. Já dostala Putovní kytici orientálních tanečnic, manžel putovní nočník turistů nebo čeho, prostě jsem všem řekla, že nebudu vymýšlet a shánět si talíř sama sobě na rozbití, to mi přišlo trapné. Musím říct, že jsme měli všechno, topení, kdyby byla zima a pašmíny pro holky, na zimu, a taky čaj a koření na svařák, myslím teda. Bylo asi 30 stupňů až do půlnoci. Vějíř byl jen jeden :-) prostě i když počítáte se vším a máte i boty dvoje, tak se vám jedny rozpadnou a ty druhé někdo odveze omylem s dary. To je svatba, v tom zmatku se VŽDYCKY něco trošku splete. Když se na tohle připravíte, tak budete mít tak skvělou svatbu jako já. viz můj příspěvek v jiné diskusi o průšvizích na svatbě. :-D :-D :-D orientální tanečnice taky vystupovaly a poznával mě ženich podle nohy, i talíř byl a překážková dráha pro novomanžele. Vše zcela bez mého přičinění. Nechte kamarády pracovat, jsou-li to opravdu kamarádi, vymyslí i volejbalový turnaj s nevěstou a večerní vodní bitvu a bude to SUPER!!!
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?