Nošení prstýnku - nová zkušenost a divný pocit :-)

Pěkný večer všem :-) Nikdy v životě jsem prstýnky nenosila, ale rozhodla jsem se že snubní nosit prostě chci... je to ale pro mne zatím dost zvláštní pocit :-) Nesnáším mít cokoliv natěsno, a i prstýnek mám malinko volnější, sice jsem si na naléhání zlatníka vzala nakonec tu menší velikost mezi kterými jsem se rozhodovala, ve finále se mu povedl asi přece jen ještě trooošku větší než na co mě "ukecal". Zlatník tvrdil, že nesmí jít snadno stáhnout, a už vůbec ne druhou osobou. To u mně platí, fakt drží, ale jen "za sucha" :D jakmile si ruce umyju nebo nakrémuju, tak mám strach že mi prstýnek sjede, kdybych si ruce "oklepala", tak mi asi sám sjede... Máte to tak taky?? Jinak jak si zvykáte na nový prstýnek, je mezi vámi někdo kdo taky dosud na ruce nic nenosil? :-)
Odpovědět
@amy80 to je podle mě dost volné. Ztratíš ho. Já jsem teda na prstýnky zvyklá, tak to neřeším. I když je pravda, že jsem nedavno přehodila zásnubní prstýnek na druhou ruku (mám jí silnější a vlevo už mi padal) a ještě jsem si nezvykla na ten kámen, např. při podání ruky mi ho pravidelně někdo zarazí až do kosti... Ale u kroužku by to mělo být v pohodě.
Odpovědět
Profilova fotka
nenosím vůbec prstýnky a dost mám obavy, jak to půjde... nemám to moc ráda ten pocit něčeho na prstech... ale vybrala jsem si takovy, ktery by prijde prijemny tvarem a doufam, ze se to podda...
Odpovědět
Já jsem zase od svatby něco zhubla, a když je zima tak ho musím držet aby mi nespadl :-), takže si ho musím nechat zmenšit, až se dostanu na původní váhu. Jinak jsem byla na prstýnky odjakživa zvyklá, ale tento si vysloveně užívám :-)
Odpovědět
Ja taky nemam rada ten pocit kdyz me neco "skrti", i kdyz to neskrti, obcas si vezmu retizek a i ten musim na noc sundavat :-) na prstynek si zatim zvykam lip nez jsem cekala, ale prave asi hlavne diky tomu ze je volnejsi. Normalne nemam pocit ze by mi padal, to prave jen kdyz mam namocenou ruku... ale nejsem si jista jestli bych snesla tesnejsi, i kdyz se fakt o nej bojim :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem prstýnky vždycky nosila, ale můj manžel ne, tak si taky hůř zvyká :D Pořád si s ním hraje, tak se bojím, že ho ztratí. Ale je fakt, že po více než měsíci nošení, už je to trošku lepší ;-) Já ten snubní i zásnubní nosím ráda, hlavně pro to, co znamenají :)
Odpovědět
@amy80 Ahoj, já jsem prstýnky nikdy moc nenosila, první, který mám na ruce už 3 roky (teda to letí :-D) je zásnubní. Měla jsem obavu, jak ho budu nosit, první dny to byl zvláštní pocit, ale po pár týdnech už bych bez něj z domu neodešla :-). To mám pocit, jako by mi chybělo kus oblečení :-). Takže já myslím, že je to jen o zvyku. Přeju hodně štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, nebojte, zvyknete si! Já jsem prstýnky taky nenosila kvůli profesi (hraju na klavír). Když jsem si snubní dala na ruku, byl to zvláštní pocit, ale po chvilce jsem ho už nevnímala. Je pravda že je dosti jemný. Když ho přendám na pravou ruku, nezvyklý pocit je za chvíli fuč. Pokud nemáte alergii na kov, nebo pokud jste nedostaly mega prsten, nemusíte se bát ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdysi davno na gymplu jsem nosila prstynku hromadu, pak mne to nejak prestalo bavit a nosila jsem jen jeden na levem palci, pak jsem dostala k narozeninam od meho nyni uz manzela prstynek ktery pasoval zrovna jen na levy prstenicek :) ten jsem pak po par letech vymenila za zasnubni a ted uz za snubni, leva ruka je uz na to zvykla, ale zasnubni ktery jsem prehodila na pravy prstenicek s tim mam jeste porad trochu problem si zvyknout.. ale nejvetsi sok na co si musim zvykat je prsten na ruce manzela, porad mne to zarazi kdyz mu kouknu na ruku co to tam ma :D a taky se ted hur drzi za ruku, skoro mi tam ten jeho prsten az vadi, protoze mne tlaci, ale urcite si casem zvyknu :-)
Odpovědět
Já myslím, že to je jen o zvyku. Já kvůli brigádě prstýnky nenosím pravidelně, než abych si je každý den sundavala a nandavala a měla strach, že je někde nechám, tak je sundávám uplně, někdy třeba i na několik měsíců, a nandam si je když si vzpomenu, třeba na víkend. No a vzhledem k tomu, že jeden z prstýnků je fakt velkej (není mi velký na prstě, ale prostě takový masivní, široký), tak mi to pak nějakou dobu trvá, než si na něj zvyknu, ale za pár hodin ho už nevnímám. Natož když si ho třeba dám na jiný prst než obvykle (když mám ruce buď nateklé a na ten kde ho normálně nosím se nevejde, nebo naopak když je mám zmrzlé a scvrklé, že mi z toho prstu padá). No ale na tu větší velikost bych si fakt dávala pozor, protože mě stačí právě když mi je třeba zima nebo ve sprše rozmáchnu rukou a nějaký prstýnky už letí dolů, jeden jsem už takhle ztratila. Natož když vám bude velký i v normálním stavu.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, já s prstýnky nemám problém. Normálně mám na prsteníčku 52, ale radši jsem si vzala 53. Občas když je horko tak mi otečou prsty :-( Ale přítel s tím bude mít asi větší problém-má ten kloub o dost širší než prst, takže musí mít velikost aby ho přetáhl, ale pak mu za kloubem šíleně plandá, což by vadilo i mě. Asi ho bude nosit jen výjimečně...
Odpovědět
Já je také nenosila, manžel také ne a oba jsme si zvykli hned. ;-)
Odpovědět
Holky díky za názory :-) A stává se vám teda taky, že když si ruce nakrémujete nebo namočíte, tak by prstýnek klidně sjel sám?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@amy80 ne :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 Je to samozrejme jen o tvem pocitu, ale myslim ze zlatnik mel pravdu a prstynek je ti velky. Spravne by mel na ruce drzet uplne presne, pri namoceni by mel jit tebou sundat, ale tahem, ne sam od sebe. Nechces si od zlatnika treba jen na den zkusit pujcit mensi kolecko (to co na prsty nandavaji, kdyz hledaji spravnou velikost) a zjistit jak by ses s tim citila? O prstynku spravne velikosti totiz skutecne skoro vubec nevis
Odpovědět
@amy80 Ahoj, já jsem nebyla vůbec zvyklá nosit prstýnky. První byl zásnubní a byl to strašně zvláštní pocit mít pořád něco na ruce. Se snubním to bylo jednodušší, protože je plochý (zásnubní má vystouplý kámen). Nosím je oba moc ráda, zvlášť ten snubní, protože má moc příjemné hrany :) Každopádně při každé příležitosti si je sundávám..vůbec s nimi nespím a jakmile přijdu domů z práce, tak je uklízím. Jinak oba jsem si nechala trochu větší..zejména u toho snubního mě taky pan zlatník přesvědčoval, že si ho mám nechat udělat přesně na prst, ale neposlechla jsem..takže jsem na tom jako ty..když si namočím ruce, prstýnek mi sjíždí..ale je to pro mě lepší pocit, než kdybych ho měla moc "natěsno".
Odpovědět
Profilova fotka
Ani já jsem nebyla vůbec zvyklá nosit prstýnky, až teď zásnubní. Zvykla jsem si na něj fakt rychle - během pár dní. Sundavám ho jen na noc a když jdu něco dělat, u čeho bych ho mohla ztratit nebo poničit. A když si ho sundám, tak už podvědomě pátrám, kde ho mám :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@martaveg Snubní se nosí na levé a žena má chodit po pravici muže. Dejte na klasiku a když ho budeš držet za pravou, bude klid. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ariellaida Já jsem levák a na levým rameni/v levý ruce tedy mívám obykle kabelku. Zřejmě to je důvod, proč většinou držím manžela za levou ruku :-D Ale jeho snubák mi při držení nevadí...naopak. Zvykla jsem si na to náááramně rychle :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Prstýnek musí sedět a nesmí klouzat, nebojíte se potom, že ho ztratíte? Já zásnubní nosím na pravé, právě že na levé jsme měla pocit, že by po umytí mohl zklouznout... a snubní mám opravdu napevno... sice vybírali jsme ted v létě, kdy jsou prsty natelké, tak doufám, že nebude v zimě klouzat :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ariellaida Za ty dva roky od svatby uz jsem si zvykla :-D
Odpovědět
@amy80 Ano, stává, asi ho nechám zmenšit, ale zatím váhám ;-)
Odpovědět
ahojky,ja do minuleho roku jsem na ruce take nic nenosila,nez mi pritel nasadil zasnubni prstynek,nejdriv to byl nezvyk a ted uz je to tak,ze kdyz ho sundam,treba pri myti nadobi,ci v praci ( jelikoz je mi vetsi asi tak jako tobe snubni prsten a to je ta uple nejmensi velikost ale je z chirurgicke oceli,tak nejde zmensit a za 14dni na zasnubnim budu nosit snubni,ktery jen tak nekdo nesunda,tak tim ten zasnubni upevni :-) ) a jakmile ho nemam delsi dobu,tak se po nem shanim,jelikoz jsem si uz na nej zvykla :-D Vse je jen o zvyku.Nech si snubni prstynek tedy zmensit,muj pritel si ho nechal zmensit jeste pred svatbou,nejak si blbe nechal zmerit prst a objednal si velky,no jo chlapi :D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Během prvního roku manželství jsem díky stresové práci trochu přibrala a prstýnek mi jen tak nesklouzne. První měsíce mi nad prstýnkem tvrdla kůže, nebylo to moc příjemné, ale už se to trochu "obrousilo". Zásnubní jsem přesunula na pravou ruku a ani jeden mi nepřekáží. Manžel dělá vodní sporty a během tréninku v umělém jezírku mu prstýnek sklouzl a spadl do vody. Naštěstí ho vylovil, ale rovnou si ho pověsil na řetízek. Tam ho nosil až do minulého měsíce, kdy se mu řetízek po skoro 20 letech přetrhl. Říkal, že mu to vyhovuje, protože ho na prstu neškrtí. V práci (u počítače) ho často sundával a hrál si s ním. A když byl s kamarády na tahu, ukryl si prstýnek pod tričko. :D Dokud řetízek neopraví, bude nosit prstýnek zase tam, kde má být.
Odpovědět
Profilova fotka
já snubák nosím, manžel ne. pokud někde jdeme, tak si ho nasadí, jinak ho nemá. Já ale snubák každý den sundávám. Mám ráda volné ruce, kdyý se člověk sprchuje, krémuje atd. Ráno do práce si ho zase nasadím.
Odpovědět
Profilova fotka
@amy80 ano sjel by, to vím 100%, proto si na to dávám pozor a pokud ruce namáčím, tak ho sundávám
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?