Nedodržela jste některá čas na výměnu občanky?

Mám problém na výměnu občanky je měsíc to jsem se tady dočetla ale mě se moc nechce :-) budeme kolaudovat skoro přesně měsíc po svatbě je termín jenže jim to ještě taky chvilku bude trvat a mě se nechce udělat občanku a pak za 2 měsíce znova s novým trvalým bydlištěm.Co mám dělat dostanu pokutu když se na to vybodnu a počkám na kolaudaci?
Odpovědět
Profilova fotka
@svobodpetika záleží na úřednici a na tom jak se vyspala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svobodpetika Ja sla poprve zadat az po 45 dnech a nic mi nerekla, navic zjisitili ze mam v evidenci spatne zapsane jmeno a zadost jsem podat nemohla, nez se to vyresilo ubehly dalsi dva tydny, takze jsem o obcanku zadala az za dva mesice a podle zakona to melo byt do 15 dnu, nikdo mi nic nerekl.. vazne ale zalezi na urednici, ja chytla zrovna velmi prijemnou a ochotnou pani..
Odpovědět
tak troch jsem doufala že jsou zvyklé že novomanželé jezdí na dovolenou hned po svatbě někteří dokonce na dost dlouhou tak nemohou tedy stihnout výměnu v termínu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@svobodpetika moje úřednice mě dokonce upozorňovala, že pokud se manžel do xy dnů nedostaví, tak mu dá pokutu.... na druhou stranu moje máma měla občanku propadlou dva roky a když si ji došla vyměnit - pokorně a s bonbonierou, tak žádnou pokutu nedostala
Odpovědět
mně taky nic neřekla a na dotaz o 15 dnech mávla rukou. Byla příjemná :-) Muž si ještě nezažádal.. :-D
Odpovědět
Aha, tak pro mě je novinka, že na to je nějaká lhůta. A 15 dní mi teda přijde málo! Zvlášť když mi oddací list poslali po urgenci až měsíc po svatbě, konkrétně minulý týden v úterý. Zatím jsem se ještě na úřad nedostala. Snad během léta :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My se brali v zari...ja zadala nekdy na konci rijna a manzel az v lednu... a pohoda :-D Ale zalezi na koho clovek narazi. Nejaka lhuta na to asi je, myslela jsem 30 dni.
Odpovědět
Profilova fotka
@olivazelena @lucido88 za mě byla lhůta 30 dní a matrika měla na vyřízení oddacího listu taky 30 dní. Dostali jsme ho asi 28. den :-N http://cs.wikipedia.org/wiki/Oddac%C3...
Odpovědět
Profilova fotka
Většinou to neřeší, zvlášť pokud máte změnu adresy, tak to nechte až na pak, nás vítali po měsící s otevřenou náručí. Ale některé doklady třeba legitku nemám ještě změněnou doteď a to máme 10 měsíců od svatby.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?