Moje svedkyne a nečekaná zmena....

Ahoj holky .Vím že to asi moc nepatří ale rada bych znala váš nazor.Mám asi už patnáct let kamarádku která mi byla při mé svatbě za svědka.Což si velmi vázím.Jely jsme spolu poprvé po letech na společnou dovolenou.Standartní dámská jizda.Neustale jsme o tom dlouho mluvily az letos se podařilo .Jen jsem netušila jak tezkou zkoužku mi to zavdá.Najednou jsem na dovolené zjistila jak velmi kamaradka lpí na sobě a svych potrebách .Nikdy jsem nechápala proč nemá stáleho přítele a každy její vztah nevydržel.Zatím co já už mam z přítele čtyři roky za manželaNajednou mi tam na dovolené začalo docházet jaky se z kamarádky stal neskutečný sobec.Bohužel tento dojem jsem nemela jen já sdíleli jsme apartmán s dalšími ctyrmi holkami.Jen vystrídání se ve sprše byl jeden ze zádrhelů protože zatímco všechny byly rychle hotové...tak mé kamarádce vše trvalo extremne dlouho.Takže zbytek apartmanu zaujal postoj k me kamaradce zpusobem kdy ji rekly at jde první a at si pospíší .Ke konci pobytu přisla s tim zda bych ji nezajistla kompletní odvoz domů a zda nemám číslo na jejího tatu abych mu zavolala za ní.Šokovaně jsem na ni zirala a řekla jí at se nezlobí ale to že ji odvezeme pomernou část trasy musí stačit ,že tech zbyvajících třicet km si musí dorešit s tátou sama.Najednou mi přišlo jakoby me kamaradce nebylo tricet ale daleko mene.Z dovolene jsem se vracela rozhozená s tím co bylo špatně ?Najednou mi přijde jako bych od toho okamziku kamaradku nepoznavala.Nevím jestli to zpraví čas ,často nad tím premítám ale nedokazu se z toho vymotat.Mate nekdo obdobnou zkušenost a co si o tom myslite .Předem dekuji za nazory.
Odpovědět
Segra mela za scedka svou nejlepsi kamaradkua co se stalo? Ona po 5 letech se vdavala a anisegru nepozvala na svatbu, studovala i blizko jejiho bydliste a neprijela a take byla na vylete za rohem... Proste nekdo si vazi pratelstvi a nekdo ne...
Odpovědět
Profilova fotka
myslím že se určitě nezměnila a je taková pořád jen clověk poznájaký ten druhý je až s ním stráví dovolenou nebo s ním začne bydlet. Někde jsem četla že i normální páry nejčastěji podávají žádost o ruku právě po dovolené. Tráví tam spolu celé dny a to se pak pozná uplně vše :-)
Odpovědět
To ze nekomu neco trva dyl z nej dela sobce a je to duvodem, proc dotycny/a nema trvaly vztah? Co kdyz ji doma vypraveni se (sprcha apod) trvava jeste dyl a na dovolene se naopak snazila? Proc se tak povysujes, to ze jsi vdana z Tebe dela neco vic nez co je nezadana holka? A zeptat se kamosky, kterou znam 15 (!) let, jestli by me prece jen nemohla hodit domu, je trestne a dela to ze me sobce? Wow! Radu mam: nejezdete spolu na dovolenou. Bude vam lip obema.
Odpovědět
@lulu_84 souhlasim, mam z toho stejny pocit. Taky nejsem dokonala, pratele to vedi a ja vim o jejich negativech. Ale jme pratee, bereme to nebo si to vyrikamemezi sebou. @enyty ja bych spis rekla, ze ty se nechovas jako kamaradka. A ja bych te ani za kamaradku nechtela.
Odpovědět
Jinak ja se kdysi v 18-19 na dovolene s kamoskama s jednou rozkmotrila, klasicka ponorka, kdy cloveku vadi i to, ze ten druhy dycha. Bylo to v obdobi pms, takze obe jsme byly o to vic napruzene :-D Pomohlo dat si dva tydny od sebe oddech a pak si to vyrikat. Durazne ale doporucuju, abys vynechala ty reci o tom, proc kvuli sobeckosti nema pritele (tohle rict je hodne velka rana pod pas), jak Ty jsi naopak samostatna a nesebestredna a PROTO vztah mas a stejne tak by ses mela vyvarovat reci "...cely apartman se shodl, ze jsi takova a makova." Promluv si s ni, ale jen za sebe, ne za cely apartmanovy slepicinec.
Odpovědět
Profilova fotka
Příklad se sprchou se mi zdá jako nedostatečný pro posouzení celé situace. Zakladatela tématu nepíše, jaké byly ostatní účastnice. Vdané/zasnoubené/zadané/nezadané. Zkusím totiž přidat zkušenost svoji a to pohled z druhé strany. Dlouhé roky jsem byla nezadaná. 3 opravdu dobré kamarádky měly vztahy, postupně začaly řešit zásnuby, svatby, děti, atd. A přestože jsem to nenesla nijak těžce, tak bylo občas náročné trávit s nimi čas společně. Ony řešily podobné problémy a byly prostě jinde. Já jako nezadaná jsem to sice chápala, ale přišlo mi to někdy únavné a připadala jsem si, že v jejich očích jsou moje problémy méně důležité. Teď jsme ve fázi, že já mám před svatbou a ony už mají dvě děti. A přestože je mám ráda i jejich děti, tak společných akcím se snažím vyhnout. V čase příprav svateb jsem s kamarádkami trpělivě vybírala šaty, barvu ubrousků, ladila harmonogram... Teď když to stejné čeká mě, tak při společném setkání řešíme "důležitější" věci, jako pokakané plíny, rostoucí zuby a moje svatba se odbyde stylem: tak co už máš šaty, hm pěkný. Už jsem se smířila s tím, že to tak prostě je a jsme jinde. Čas od času se vidíme, ale dovolenou bych s nimi rozhodně netrávila. Takže nesoudím, pokud neznám názor druhé strany.
Odpovědět
Profilova fotka
u toho mého příspěvku tam nemá být žádost o ruku ale o rozvod :-D jsem z té svatby uplně zblblá :-D
Odpovědět
Jestli je kamarádka sobecká, ty jsi minimálně nesnášenlivá a přeháníš.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle toho, co píšeš bych spíš já nechtěla za kamarádku tebe! Bože tak jí sprcha trvá, měly jste se domluvit, aby chodila poslední. Jedné mojí kamarádce to taky trvá dýí, takže když jsme na chatě, tak chodí poslední. A žádné caviky s tím neděláme. Spíš mi příjdeš trochu sobecké ty. To každý se musí chovat podle tebe?
Odpovědět
Celý apartmán se shodl...a ty ses jí nějak zastala? Jako kamarádka? Víc k tomu nemám co říct.
Odpovědět
@enyty Rozumím té části o sobeckosti, i když mi přijde, že jsi to asi nepopsala dostatečně, protože to s tím odvozem až domů třeba mohl být vrchol arogance, ale z popisu to tak nevyznívá. Ale též mám jednu hodně sobeckou kamarádku, tak si to dovedu představit. Mám ji ráda, občas strávíme pár dní na chatě, a to pak už rostu. Ale vím, že není zlá, že to vzniklo v kontextu výchovy, kdy si musela bojovat o své... A ona si ty situace vůbec neuvědomuje, je to moc prima baba, hodná, ochotná, jen ji některé ty situace nedochází. Ale co mi přijde opravdu nemístné, je spojovat jakousi domnělou sobeckost s tím to, že není ve vztahu. Znám skvělé lidi, co prostě měli na vztahy pech. A naopak úplné krá.., které mají skvělý vztah. Najít toho pravého je z velké části otázka náhody.
Odpovědět
@lulu_84 Naprostý souhlas, lépe bych to nenapsala.
Odpovědět
Článek se načítá
@enyty Nevím, jestli je to tím, že jsem tak sobecká, ale přiznám se, že každá moje dovolená s kamarádkou (kteroukoliv) se neobešla zcela bez konfliktu. Ani jedno přátelství kvůli tomu neskončilo, jen jsem si nějak uvědomila, že je rozdíl mezi "zajít na kafe a podrbat si" a trávit spolu dny i noci a vzájemně se přizpůsobovat a plánovat. Prý snad dokonce existuje rčení, které říká, že nechceš-li ztratit přátele, nemáš s nimi jezdit na dovolenou :-). Ještě zajímavější pro mě je skutečnost, že s manželem byli všechny dovolené v pohodě, žádný konflikt...buď je to tím, že partnerský vztah je prostě o něčem jiném, anebo je manžel fakt anděl s železnou trpělivostí :-D. Závěr: nezatracovala bych kamarádku kvůli pár zádrhelům na dovolené. Je jaká je, určitě je důvod, proč jste se daly dohromady. To, že Tě o něco požádá není důkaz sobectví (to že se dlouho sprchuje už vůbec ne) - horší by bylo, pokud by nedokázala akceptovat Tvé "ne".
Odpovědět
Profilova fotka
Ježíš....kdybys věděla jak dlouho to trvá mě!! S kamarádkou jezdím pravidelně na lyže a vždycky chodí na WC a do sprchy první, protože já jsem pomala. A naopak ja jsem si zase zvykla, ze ji trvá dyl, něž se na lyže vypráví. Doporučim více tolerance a méně pomlouvání za zády.
Odpovědět
@strelenka Já loni podstoupila dlouhou dovolenou s manželovým kamarádem a jeho dívkou a krátkou s jeho rodiči, abych se ujistila, že jediný, s kým mohu strávit dovolenou, je manžel :-D
Odpovědět
@zorro4 amen sestro.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mám podobnou zkušenost. Měla sem kamarádku, poznali sme se v práci a výborně si sedli. Mělo mi být divné, že nikomu jinýmu nevyhovuje, ale neřešila sem to. Ona také nikdy neměla partnera déle, vždycky se to rozpadlo a já ji pak utěšovala a ona vykládala, jak jsou všichni hrozní a já si říkala, že prostě má smůlu na stejné typy. Jenže já se před pár lety vdala a otěhotněla sem, už sem na ní neměla tolik času, ale pořád to bylo fajn. Poslední rok mi umřela mamka i taťka a mezí tím sem podruhé otěhotněla, bylo to hodně náročný a ona mi hodně pomohla. Byla sem jí neskutečně vděčná, protože tu se mnou byla, když sem musela ležet, abych předčasně neporodila... Nojo, jenže s narozením druhé dcerky už ten čas nemám vůbec, ale byli sme stále aspoň v kontaktu. Domluvili sme se, že společně půjdeme na Rock for people, jenže malé bylo 8 měsíců a byla pořád plně kojená a já prostě od ní nemohla pryč. Kamarádka se neskutečně urazila a začala mi vyčítat, že sem jí celou dobu jen využívala a že když ona teď moc potřebuje, abych šla s ní na festival, tak se na ni vykašlu. Byla sem v šoku, ale chápala sem, že nevím, co znamená být matka. Jenže ona mě začala totálně ignorovat, veškerá moje snaha o kontakt byla anulována. Nezvedala telefon, neodpovídala na zprávy. Když sem ji někam pozvala, tak buď neodepsala, nebo napsala, že nemá zájem. Najednou se mi začalo rozednívat, proč vlastně je sama. Protože přesně takhle se vždycky chovala k těm chlapům, který neudělali to, co po nich zrovna chtěla a byla sem totálně v šoku, že to dělá mě. Celý prázdniny se mnou nemluvila a teď na konci už mě to přestalo bavit. Požádala sem ji, aby smazala fotky mých dětí ze svého facebooku a chtěla sem ji vysvětlit proč se s ní loučim. Nenechala mě to ani dokončit, odsekla, že sem to teď teda fakt přehnala, že ji to nejzajímá a nechce to poslouchat, zablokovala mi telefon, abych ji nemohla volat ani psát a ještě napsala, že de rozbalit dárek, co pro mě měla k svátku... No, tak sem jen zakroutila hlavou, spálila mosty a snažim se zapomenout, což mě moc nejde, ale jednou se to podaří... Zjistila sem, že sem pro ni byla dobrá, dokud sem pro ni představovala určité benefity, taky sem zjistila, jak je neskutečně sebestředná a vztahovačná a že mi tohle všechno lidi kolem mě říkali. Člověk na to holt musí přijít sám, akorát tohle pro mě bylo celkem bolestivé. Radu pro tebe nemám, jen vím, jak moc tyhle lidi člověka vysávaj. Když se na to teď zpětně dívám, tak na akcích sem jí vlastně dělal jen křoví, podržtašku a tu, která ji fotila s různýma borečkama, aby si je mohla dát na facebook...
Odpovědět
@kristinasaxi To mi připadá jako úplně jiný případ a naprosto odlišné od toho, co popisuje zakladatelka.
Odpovědět
Profilova fotka
@strelenka no asi ano, teď když to čtu znova, tak ano. Ale potřebovala sem to vysypat, tak se to vysypalo tady :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?