Máte uveden titul na občanském průkazu?

Profilova fotka
Máte uveden titul na občanském průkazu? Loni jsem udělala ing. a nenapadlo mě si kvůli tomu měnit občanku, jen teď když ji budu muset vyměnit si říkám, zda to tam dát či ne..........-)
Odpovědět
Já jsem si tam po svatbě titul dala, když už ho mám, tak proč ne:) Jen si s sebou vezměte diplom.
Odpovědět
Profilova fotka
Ani já ani manžel to nikde uvedené nemáme, ani v podpisu firemního mailu. Pokud si to tam chcete nechat napsat, nezapomeňte - jak píše evabeda - diplom.
Odpovědět
Já ho tam uvedený nemám, osobně mi to přijde divné.
Odpovědět
nemám ho tam. Osobně tady to chlubení se titulem mi přijde jako specialita ČR.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja titul nemam (prilis lina na uceni) ale kdybych ho mela, na OP bych si ho napsa nechala. Ale prijde mi divny to mit napsany VSUDE - treba u svatebniho alba jak jsem tu zahledla :-D
Odpovědět
Do občanky jsem si titul nechala zapsat - proč taky ne :-).. Ale mít titul napsaný třeba na schránce nebo na svatebním oznámení, to mi přijde opravdu divné ;) (a už jsem se s tím opravdu setkala - nekecám!!!)
Odpovědět
Já bych taky byla pro :-D A taky si je tam nechám po svatbě napsat, když už jsem se s něma lopotila tolika let... :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja teda nevidim duvod proc si to tam psat... @lalkaamichal Asi tak. :-D Uz jsem videla i na FB,ze to nekdo mel u jmena...
Odpovědět
Já i manžel titul na OP máme. Máme ho i ve firemním podpisu a na výkresech, jinak ho nepíšeme nikde.
Odpovědět
Já nemám titul napsaný ani na OP ani na ŘL. Ale kamarádky mi doporučovaly, ať si titul nechám uvést na kartičku pojištěnce, že se ke mně zdravotní sestry v ordinacích budou chovat slušněji. A potvrzuji, že je to pravda, i když mi to připadá nefér.
Odpovědět
Já ho mám jen v řidičáku, na OP ne. Za mě si ho tam klidně dej, stejně je myslím na zadní straně. Na schránce ho nemám, ale jedna naše hvězda z baráku tam má i Dis, to mi přijde už fakt ujeté. A u svatebního oznámení je to podle mě dost nevhodné - osobní pocit.
Odpovědět
Profilova fotka
Já titul nemám, ale kdybych měla, tak bych to tam určitě neměla :-D Ale zlatá OP, já viděla u jedné známé na fb OZNÁMENÍ Radek xy a Ing. Šárka xy... tak tomu říkám mazec :-S
Odpovědět
Článek se načítá
Já mám titul v OP, hlavně z praktického hlediska, starší spolužačky mi to doporučily, prý se ke mně lidi budou chovat (hlavně na úřadech) slušněji. Opravdu se to potvrdilo, je to sice smutné, ale je to fakt. Na oznámení jsem ho neuvedla, přišlo mi to divné.
Odpovědět
Profilova fotka
Mám. Měnila jsem občanku kvůli konci platnosti a protože jsem chvíli předtím dodělala výšku, tak jsem si jej tam nechala dát. Po výměně občanky kvůli svatbě to tam nechám taky. Kromě práce, kde titul musím používat, jej ale jinam nedávám. Ani na schránku, jmenovku a v běžné komunikaci mailem se jím nepodepisuju.
Odpovědět
Mám ho v OP. Taky nejsem zastáncem "přetitulovanosti" a v běžné komunikaci ho neuvádím - proč taky. Nicméně v občance a ZEJMÉNA v kartičce zdravotní pojišťovny má svůj význam (potvrdila mi i kamarádka, která pracuje v medicíně a setřička u obvoďačky mě rovněž nabádala, ať si ho tam určitě nechám dát...). Je to smutné, ale někteří lidé na to prostě slyší :-| - tak proto.
Odpovědět
@mafrik Jo, je to pravda. Stejně tak je prý dobré dát si ho na zdravotní kartičku, protože u doktorů se na tituly stále ještě docela přihlíží. Až budu měnit všechny dokaldy po svatbě, tak si tam ten aktuální taky nechám dát, ale jen kvůli titulu bych doklady neměnila..... Jinak titul víceméně nepoužívám, na zvonku anis chránce ho nemám a používám ho jen v oficiální pracovní komunikaci (mám v pracovním emailu anstavný podpis včetně titulu, praoviště atd. který jen připnu k meilům, kde je to třeba). Je fakt, že třeba na pohotovostech a u doktorů v nemocnicích se k vám s titulem chovají trochu jinak (kor když máte titul z přírodovědného vzdělání a mají tak pocit, že do problematiky více vidíte :) )
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, jak píšou holky nade mnou. Některé obory na to koukají. Pracuji v advokátním prostředí a na titulu na OP nevidím vůbec nic špatného. Ba naopak, když už, tak výhoda. Takže za mě určitě ano ! Jen si tam prosím nepište titul Bc. !!! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Já si svýho MUDr.a do OP dát nechala, protože jsem v tu dobu měnila i adresu....:) Ted budu měnit všechny doklady a podle toho jestli na to nezapomenu, tak to asi napisu i na karticku pojistovny a řidičák... Jinak ho mám v podpisu emailu jen při komunikaci s kolegy z práce nebo plánování kongresů apod. (jako fixní přípona pracovního emailu) a na ozámení jsme ho ani jeden neměli, ikdyž máme oba stejný a nikdo by tedy nebyl "ponížen", ale upřímně nás ani nenapadlo, že bychom ho tam vůbec dali :D Na schránce ho taky nemáme, na zvonku rovněž ne...
Odpovědět
Profilova fotka
Při změně příjmení jsem si taky nechala titul do OP napsat, v práci ho musím mít uvedený v e-mailech, na různých dokumentech apod., jinak ho nikde nepíšu. :-) Manžel mi objednal předplatné časopisu, které mi chodí i s titulem :-D asi je na mě hrdý nebo nevím proč. :-D
Odpovědět
já bych si ho tam klidně byla dala, ale nevěděla jsem, že je potřeba donést originál diplomu, tak nemám nic :-)
Odpovědět
Já si na tituly nikdy nepotrpěla, nikde to neuvádím, v zahraničí to nikdo neřeší, pracovala jsem v zahraniční firmě, kde byla spousta vzdělaných lidí s různými tituly, ale nikdo to nikde neuváděl, ani manžel je v práci, zahraniční firmě, nikde neuvádí. Do dokladů to ale doporučuju, zvlášť lékaři na to slyší a už jsem se setkala s tím, že se k vám chovají líp. Je to směšně a nechápu to a jak už někdo uváděl, je to specialita ČR, ale někdy se to prostě hodí. Udělala jsem to až po svatbě se změnou dokladů, po studiu jsem to neřešila.
Odpovědět
Profilova fotka
Rovněž nemám na OP titul a mít (snad) nebudu. A docela mě nemile překvapilo, že na kartičku pojištěnce mi jej dali automaticky. :-/ Vůbec nevím proč a kde na něj přišli...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si titul nechala dát do občanky taky až po svatbě a podle mě na tom není nic divného, je to součástí mého jména, takže já jsem pro :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky vyřešeno :-D Když jsem došla na úřad zjistila jsem, že jsem zapomněla diplom doma, takže budu bez titulu, asi to tak mělo být :-D Třeba za 2-3 roky až budeme měnit bydliště si ho tam už dám :-D
Odpovědět
Titul na občance nemám, přišlo mi to zbytečné (a pokud jednám s úřady, tak stejně poznají, že jsem právník, po první větě :-D ). Mám ho na kartičce pojištěnce, aniž bych chtěla... pojišťovna ji vystavila sama s titulem, aniž bych tomu mohla zabránit :-D Je ale pravda, že se zdravotní sestry a lékaři od té doby chovají uctivěji. Přijde mi to absurdní. Viděla jsem ho tu na svatebním oznámení, kde navíc titul měla jen nevěsta, to jsem šla málem do kolen, jak je někdo ješitný. Na byt nebo schránku bych si ho nikdy nedala, je to jeden z klíčů, jak si zloději vytipovávají byty (úvaha, že kde je vysokoškolák, hlavně teda JUDr. nebo MUDr., bude větší majetek...)
Odpovědět
@zorro4 Tak ono to nemusí být jen o ješitnosti, ale třeba o tom, že na ní byli rodiče pyšní a ona jim tím chtěla udělat radost... Já bych si ho na oznámení nikdy nedala, a to ho máme oba. Ale u nás jsou na to všichni zvyklí, já jsem ze čtyř dětí, přítel ze tří, a všichni máme titul.
Odpovědět
@xpila Moji rodiče jsou nesmírně pyšní na to, že jsem vystudovala. To ovšem není důvod psát titul na svatební oznámení, s tím (titulem, ne oznámením) se maminky a babičky můžou chlubit sousedkám. Navíc v kontextu toho snoubence bez titulu to bylo ještě takové nepěkné. Z mého pohledu je to zkrátka trapné, ale když se to někomu líbí, tak ať si tam píše i datum imatrikulace a maturitní zkoušky :-D
Odpovědět
@zorro4 Ano, mně se to taky nelíbí, navíc, když ho má jen jeden. Ale prostě k tomu můžou být různé důvody, které my ani nemusíme tušit.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?