Manželka slovenka a co teď ohledně OP?

Zdravíčko, asi to tady už bylo probíráno, ale abych pravdu řekl, prokousávám se tady tím dost dlouho, aby mě to už omrzelo, tak snad vás tímto dotazem neobtěžuji. Zítra budeme volat na slovenskou ambasádu, to bude nejjistější, ale třeba tady ještě dnes bude nějaký rychlík, kdo by mohl odpovědět. Zkrátka: Měli jsme svatbu, já čech, ona slovenka. Oddací listy už máme, jak pro ČR tak i pro SK. Ale jak si má teď změnit občanský průkaz? Já bláhově myslel, že teď dostane české občanství, českou občanku a kdepak. Trvalý pobyt tady má nahlášený, ovšem ani na cizinecké policii jí nebyli schopni nic vysvětlit, protože sami netušili. Takže zkusíme tu ambasádu, protože já se obávám, abychom nemuseli na Slovensko, protože ona je hodně z východu, oba dva pracujeme a mám ještě roční dcerku a to si prostě nedovedu představit jak bychom si našli vhodný den. Má tady někdo s tímhle zkušenosti? Budu rád za cokoli :)
Odpovědět
Profilova fotka
Nemusite na Slovensku zadny strachy :) opravdu staci prijet na ambasadu a zazadat o novy OP tam se slovenskym oddacim listem, stoji to asi 15eur, ale plati se v CZK. Delaji to ted docela rychle ja ho mela za tyden hotovy. Stejne tak muze pred ambasadu vyridit pas i RP. S novou OP pak musi na cizineckou nahlasit zmenu prijmeni a rodinneho stavu :) Na tu cizineckou doporucuji se objednat uz ted ptz cekaci doby jsou dost dlouhy
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
je to už staršia téma, ale nedávno som riešila nové doklady na slovenskej amabsade v Prahe. Info z ambasády: pokiaľ má niekto trvalý pobyt v ČR a odhlási sa zo Slovenska, slovenský občiansky musí odovzdať. Ako ste nakoniec dopadli?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?