Má někdo zkušenost se vztahem s Američanem?

Ahoj, mohla bych se zeptat,zda je tady někdo vdaný za Amíka nebo zasnoubený? A celkově se ptám na život v Americe 8-)
Odpovědět
Můj bratranec se narodil v ČR, ale od 10 let žije v USA, nyní má 35 let,,,vzal si češku, která byla v usa jako oper...žiji tam....spokojení jsou..akorát ona docela teskne po CR- rodine, přátelích,,,a to sem jezdí každý rok na léto
Odpovědět
Mě právě čeká svatba... a trošku panikařím:(
Odpovědět
Profilova fotka
Mě taky čeká svatba, zrovna vyřizujeme papíry.
Odpovědět
@mak_2015 Taky snoubenecký víza?:) A jak to jde?
Odpovědět
Profilova fotka
svatbu máme v čr, takže budeme vyřizovat zelenou karu z čr. Takže zatím pro české úřady obíháme věci. Vy máte svatbu v USA?
Odpovědět
To tady budete čekat tak dlouho?:/ Jo, teď jsme v procesu snoubeneckých víz..:/ A plánujete se stěhovat do USA?
Odpovědět
Profilova fotka
@leellaahh - ahoj, můj manžel má Americké občanství a co jsme zažili s papírováním to nikdo nepochopí. My jsme se ale vdávali v čechách, což byl problém, hlavně proto, že neměl originál rodného listu s apostilou. Jestil se ale bere v USA, tak to budete mít snad lehčí, my to měli naprosto o nervy! (ale dobře to dopadlo;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@olsett nám apostilu zařídí rodiče v USA, pak to necháme v cr jen přeložit. Už máme z ambasády potvrzení, že není ženatý. Jak dlouho ti po svatbě trvalo zařídit papíry na USA straně? Jinak mám radost, že Vám to dopadlo dobře ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@leellaahh zatím právě nevíme. Rozhodli jsme se, že budeme mít svatbu tady. V ČR spolu žijeme přes 5 let.
Odpovědět
Profilova fotka
@mak_2015 tak to máte dobrý, to byste měli být v klidu... no USA straně jsme nic nevyřizovali, žijeme teď v Rakousku, manžel už má dokonce české občanství (má obojí) - žil v ČR od svých osmi let... v USA jsme byli naposledy před 2 rokama na dovolené.. a vlastně na líbánkách:) vy budete žít v USA?
Odpovědět
No my zařizujeme snoubenecký víza.. a taky je to o nervy..:/ Musím na něj čekat X měsíců než se páni rozhoupaj:/ Je to šílený,co se děje. Mně dokonce přijde,že snad i testujou,jestli opravdu spolu jsme nebo chceme být. Já je začínám nenávidět a to tam ještě nebydlím:/ :-S
Odpovědět
Profilova fotka
@leellahh no, já jsem český matrikářky taky po tom nesnášela, měla jsem pocit, že nám házejí klacky pod nohy, vždycky jsme šli z matriky, kde nám řekli, že je všechno vyřízený a já říkám snoubencovi - vsaď se, že do hodiny volají, že chcou ještě něco, a taky že jo! Takže se berete v USA? A budete tam pak bydlet? A v který části, jestli se můžu zeptat?
Odpovědět
Článek se načítá
@leellaahh pevný nervy :) s cizincem je to složité :) třeba my jsme čekali na kopii rodného listu 7 měsíců, to aby věděli , že není ženatý :D a stálo nás to dost peněz:) taky za to mohl jeho stát, u nás to jde rychle :)
Odpovědět
No peníze nás to stojí taky šílený..:/ Celkově asi 160 tisíc Kč..:/ Tam je nejhorší, že chceme být tam skrz jeho práci, pač tady nevím, co by dělal:(
Odpovědět
Profilova fotka
My zatim zaplatili za potvrzeni tisicovku, ze neni zenaty, preklad pocitam do 500. Apostilla moc v usa nestoji, pak preklad rodneho listu s apostillou. Na matrice 2000, pritel nema v cr trvaly pobyt. Zas tak hrozne to neni. Ale bejhorsi zelena karta pro me,, stoji 18 tisic.
Odpovědět
Profilova fotka
@leellaahh 160 tis., to mate za co vsechno? Za vas to nekdo vyrizuje?
Odpovědět
Jo, máme právníka...:/ Bavila jsem s x lidma, hlavně Slovákama a Čechama.. a je to nejjednodušší cesta a hlavně nejrychlejší, když se chceš dostat legálně tam.. po příletu do USA se musíme vzít do 90 dní.. a do dvou měsíců bych měla dostat papíry. V ceně je právník, kterej to řeší a všecky papíry, který k tomu potřebujeme, plus moje papíry pro práci a atd. Bydlí totiž v NY a tam je to ještě 1000x horší než všude jinde:/ Kontrolujou jeho příjmy, příjmy jeho rodiny a museli jsme podepsat výpověď,jak jsem se seznámili, no všecko:/ Už je to na palici, maj mě jak za vetřelce. A hlavně se 2 lidem stalo to,že šli přes fiancee visa a v poslední kroku jim to zatrhli, takže se museli vzít v ČR a čekali rok a půl než se manželka (Češka) mohla dostat do USA. A ptali jsme se na to těch právníků, co je rychlejší a nejlepší a řekli nám, že fiancee visa, že kdybychom se vzali v ČR, tak to opravdu může trvat až rok a půl:/ No prostě shit.
Odpovědět
Profilova fotka
@leellaahh no to si piš že se ptaj na to, jak jste se seznámili a tak. U nás byla minulý týden cizinecká policie na neohlášené (!!) návštěvě okolo 21.00 večer (!!!) - pochop, můj manžel je Ital žijící v ČR asi 7,5 roku, z čehož 6,5 roku jsme spolu, na cizinecké policii byl řádně přihlášen a všechno měl v pořádku. Loni jsme se vzali, no a minulý týden teda dorazili na obhlídku - chtěli vidět kde co kdo má, osobní věci, spotřebiče, fotky atd. + samozřejmě otázky. No nicméně vím, že v IT to chodí stejně - taky chodí cizinecká policie na návštěvy. A jsem si jistá, že v USA to je taky tak. No prostě u nás jako vystřižené z filmu Zelená karta, ale ještě zdůrazňuju, že se tu bavíme o občanovi EU - ne o nikom z třetí země, komu by šlo o víza nebo podobně.
Odpovědět
No, to se mám na co těšit:/ Vím, že tohle vyváděj i v USA, ale přijde mi to jak z blbýho filmu.Strašný:( A zvládli jste to?
Odpovědět
Profilova fotka
@leellaahh u nas byla svaba v cr jasna volba. Kdyby naopak, pritel by musel byt v USA a ja tady. Takze blby. Takhle jsme spolu a zarizujeme vse spolecne. Jinak na tu zelenou kartu v usa se ceka taky i 8 mesicu, mam to od zname, co se ji tam vdavala kamaradka. Tak tezko rict co je lepsi.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
@leellaahh mohu se zeptat, kde jste kontaktovali pravnika k vyrizeni dokumentu a viz? Chystame s pritelem svatbu v USA s mym vystehovanim za nim do Californie a ja netusim, co vsechno nas ceka. Takze mozna pravnik by byla snazsi cesta. Mate nekdo zkusenosti z posledni doby? Je lepsi odletet do USA na turisticka viza, vdat se tam a vse vyrizovat odtamtud, nebo bude treba vratit se do CR a vyrizovat a cekat? Podotykam, ze jsme oba uz stredniho veku, neplanujeme deti.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@badra ahoj, chtěla bych se tě zeptat, jak Vám to vše šlo a dopadlo? My se teď plánujeme také vzít a řešíme zda-li se vzít tady v čr nebo jit do snoubeneckych viz...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Profilova fotka
@myssha Ahoj tak jak to dopadlo ?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?