Litovali jste?

Jsme dva měsíce po svatbě. A já si říkám že svatba byla možná chyba. Znali jsme se s manželem skoro 12 let, necelé 4 roky jsme spolu, oba řekla bych dost staří, já 30 on 37. A teď se všechno změnilo... Máte to někdo? Přemýšlím jak z těchto pocitu ven...nechci litovat.....
Odpovědět
1
2
9
Profilova fotka
A co zkusit napsat na papír pro a proti. Třeba vam to pomůže utřídit pocity nebo myšlenky ? Je to jen nápad ale za zkoušku by to stalo ne?
Odpovědět
@targi Co se u vás změnilo? U nás se svatbou změnilo všechno, ale rozhodně k lepšímu, nikdy nám nebylo tak krásně. Není to jen lítost z toho, že už to nikdy nezažiješ? To se nevěstám občas stává. Je mi líto, co prožíváš a držím palce, ať se to zlepší ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak me nepřijde ze jste na svatbu starý :). My meli svatbu před 14ti dny a me je 29 a manželovi 39 a rozhodne si starý na svatbu neprijedeme :-D
Odpovědět
@targi A co je původ toho pocitu? Změnilo se něco radikálně? Stalo se něco, s čím jsi nepočítala? Co všechno se změnilo? Zkušeností nepřispěji, já, ačkoliv jsem od svatby žádnou proměnu neočekávala, musím říct, že je ještě intenzivnější a hezčí.
Odpovědět
@targi Je mi líto, ž emáš takové pocity. Otázkou je, co přesně se změnilo, jakým spůobem, jestlis e o tom s tím druhým dá komunikovat a jestli je tu šance na zlepšení. Třeba je ta změna jen dočasná.... taky je otázka, zda je to jen tou svatbou nebo něčím jiným. U nás se toho taky změnilo dost, ale spousta jde na vrub prostě tomu, že jsme se přestěhovali, začínáme znovu v úplně jiné zemi a je to pro nás oba dost stresující, takže třeba u nás v podstatě žádné líbánky neproběhly, spíše stresovánky :D Ale vím, že se to zlepší a že to prostě není jen kvůli svatbě.... U nás paradoxně byť jsme spolu normálně žili před svatbou tak nám po svatbě začala nová epocha, změnili jsme bydliště, práci (teda já sjem zatím doma), zemi, jsme mimo jakoukoliv dříve vybudovanou záchranou síť tvořenou rodinou a přáteli. Je to dost na palici a zejména ze začátku to bylo, ale snažíme se a bojujeme...... Takže bych to nevzdávala, pokud se z něj najednou zničehonic nevyklubal třeba ochlasta nebo násilník. Ale to pochybuji, kdyžs e znáte takovou dobu a žili jste spolu.....
Odpovědět
Profilova fotka
Jako máš pocit, že není ten pravý? Že na tebe čeká někdo jiný? Že už ho nemiluješ? Jde o to, proč ses rozhodla vdát se za něj - lákala tě jen svatba, ne přímo život s ním? Nebo tě deprimuje už regulérní nudný život, líbily se ti přípravy na svatbu?
Odpovědět
holky mam pocit ze on ma pocit ze ja najednou nejsem ta prava, jako kdyby naprosto vse okolo bylo to pravejsi nez ja.....Ze si najednou nema se mnou co rict.... Nevim jak to poradne popsat :( proste z jeho strany to vuci me pred svatbou bylo skvele, myslim z obou stran to bylo super. Se svatbou v podstate zacal on, takze do niceho nuceny nebyl, chtel ji sam a ja to jen rada kvitovala..... Ted jako kdyby ochladl..... Pritom tvrdi, že je vse v poradku a že se nic nedeje. Tak se v tom tak placam a nevim....
Odpovědět
@targi A proč si s ním o tom nepromluvíš? Nejhorší je, když si začneš vytvářet domněnky, co se asi děje, co si on myslí atd. Ženské jsou schopné si v hlavě vytvořit čistou fantazii, které pak věří, i když skutečnost je jiná. Chlapi nejsou tak složití, myslím si, že problém u něj buď vůbec není, anebo je, ale mnohem prostší, než si myslíš ty.
Odpovědět
@isabelafuentes však jsem s ním o tom už mluvila. Tvrdí že je vše v pořádku. Jenže fakta jsou fakta... Bohužel na to už pak dal nechce nic řešit.
Odpovědět
@targi Je to těžké, ale nechala bych to být. Mám super heslo, které si opakuji, když začnu něco "moc řešit" : Neřeš a bav se. Žij si svůj šťastný život, manželství nejsou okovy, dělej to, co ti přináší radost. Když budeš ty šťastná, bude i on :-)
Odpovědět
@isabelafuentes to jde dost těžko, když po mě každou chvíli vystekne, nebo pořád jen bruci. A nebo spí. Mě to pak bere dost energie. A nemám sílu ani chuť k ničemu.
Odpovědět
@targi Nechci byt poslem spatnych zprav, ale zkusenost rika, ze pro takove chovani byvaji nejcasteji dve vysvetleni: a) ma te jistou, a prestal se proto snazit b) je v tom jina Neverila bych na nejaky pripadny reci o tom, ze ma v praci dulezitej projekt, nebo ze toho ma v praci moc a bla bla bla - kdyby tim chtel nahodou argumentovat, to jsou zhusta blby vymluvy :-p Preju, at to vsechno dopadne k tve spokojenosti ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
@targi Napíšu svou zkušenost. Myslím, že důvodů, proč je takto nabroušený, může být mnohem víc. Co je velký problém (a znám to z vlastní zkušenosti...), tj jeho "nekomunikace". Jak jste v tomto směru fungovali před svatbou - dokázal se manžel svěřit? Dokázali jste to spolu probrat a vyřešit? Můj partner měl třeba vžité přesvědčení, že si musí vše vyřešit sám - svěřování se druhému vnímal (a částečně stále vnímá) jako slabost, takže jsem párkrát zažila podobné situace a bylo to dost těžké. Bohužel, když člověk neví, co se děje, hledá často problém, tam kde není - takže mě taky napadalo všelicos. Nakonec jsem často zjistila, že pes byl zakopán úplně jinde - mimo náš vztah (např. se manžel dozvěděl, že je jeho otec vážně nemocný). Za sebe bych ani netvrdila, že za tím nemůžou být prac. problémy - zrovna mého partnera dokáže dlouhodobější pracovní tlak slušně nabrousit...kromě již řečeného se může jednat i o klasickou partnerskou krizi, které se čas od času objevují v každém vztahu (a dají se zvládnout)...ale bez jeho příspěvku je to bohužel tak trochu jako hádat ze skleněné koule.
Odpovědět
Profilova fotka
@targi my si taky museli na začátku vyříkat že to že jsme manželé neznamená že se jsme spolu svázaní, že pořát se musíme snažit a že se můžeme rozejít stejně jako předtím... jinak přečti si to po sobě "mam pocit ze on ma pocit ... " víš prd, přijde my že ty děláš dusno ve vztahu a domýšlíš si co tam není, třeba má starosti kvůli něčemu jinému. Jediný kdo zatím lituje to vypadá jsi ty. Pokud řekne že nelituje tak mu věř a tedy pátrej nebo si s ním promluv co tedy jiného ho trápí.
Odpovědět
@strelenka hodně podobné to vidím u nás.... @zanett upřímně takhle černobílé bych to neviděla. Např vím že v práci toho hodně fakt má a má tam i dost hustou atmosféru, shodou okolností s ním pracuji lide které znám i já. Ale tvrdí že ho to nijak nepoznamenava.... Myslím že se v něm pere spoustu věcí a neví jak z nich ven, zatím mu neumím pomoct, protože mi i přijde že se pere právě i se svatbou, jakože najednou je ženatý, že asi možná ani nečekal, že ho to takhle sebere....a smz o tom není schopen diskutovat....
Odpovědět
Profilova fotka
@targi no jo práce - bych o tom mohla sepsat knihu jak strašně moc dokáže ovlivnit všechno...i z mého pohledu a poslední dobou bohužel z pohledu muže (a těžko říct, zda je vůbec v blízkosti blýskání se na lepší časy)...někdo tohle neřeší - dokáže se absolutně odtrhnout od problémů v práci...a někoho ta práce bohužel strašně moc ovlivňuje i v osobním životě čehož jsem příklad já a hlavně muž...někdo na to reaguje uzavřením se do sebe, jinej je "hnusnej" na manželku aniž by sám chtěl a je mu to pak i líto, jinej má nulovou aktivitu v sexuální oblasti...je to různé....a upřímně? sama nevím co s tím....nevím jak mu vysvělit, že to je JEN práce a když nebude bude jiná....zvlášť když sama tu práci taky dost hodně řeším a stresuju se kvůli ní...takže vydrž...
Odpovědět
@zanett tak treba u me je stres z prace jadrem vseho, takze bych nebyla tak striktni. Problemy v praci se velmi snadno promitnou do soukromeho zivota a i do vztahu.
Odpovědět
@laka_lacenda víš co mě prostě přijde že ani naše svatba tomu nepřispěla, že možná mu to dalo ještě větší dardu, říkám si že kdybychom se nevzali a byli spolu prostě na hromadce, bylo by to pro něj jednodušší. A tím pohodovejsi pro oba.
Odpovědět
@kacenkakaca možná, i když on sám tvrdí že to má pod kontrolu
Odpovědět
Profilova fotka
@targi myslis, ze s nim ta svatba tak zamavala jo? je mu 37...ale je to mozny, kazdej chlap na to reaguje jinak...nebo i zenska...ja bych v tom zatim nic nehledala...nech to sednout a uvidis...jestli je v tom hlavne ta prace tak to poznas casem...jinak chlapi a jejich ego - klidne bude tvrdit, ze to ma pod kontrolou, ale uvnitr je v prdeli....nekteri proste navenek nepriznaj "slabost"
Odpovědět
@laka_lacenda Naprostý souhlas, vidím to podobně i u svého manžela i u mě. Navíc já jsem dost vnímavá, takže i když se vyloženě na mě neutrhuje, tak prostě cítím, že je nakrknutý a snažím se z něj dostat příčinu.... @targi Hele pokud nechce komunikovat tak moc nevím co poradit - možná mu enchat prostor, aby viděl, že svatbous e nic nemění a trochu se stáhnout, aby neměl pocit, že jsou ještě očekávání z Tvé strany. Nic jiného mě momentálně nenapadá. Holt si to asi bude muset v sobě uspořádat sám.
Odpovědět
Litovat 2 měsíce po svatbě? Není na tohle trochu brzo? :-. Myslím, že jediné řešení je chtě/nechtě si prostě promluvit. Třeba to zkus jinak - ne jak to vnámá on, ale jak naopak celou tu situaci vnímáš ty - jako že se něco děje, trápí tě to a nevíš co si o tom máš myslet. Co se pracovních starostí týče - souhlasím s osatními - někdy ta práce člověka může olivnit aniž by si to sám přiznal a uvědomoval si, jak moc ho to ovlivňuje. On si třeba myslí, že je v pohodě, ale příčinou může být fakt podráždění z práce. U nás to je tak, že manžel, ač na vyšším postu a starostí má dost je schopný si to netahat, já toho často schopná nejsem. Ale pokud mu teď, dva měsíce po svatbě dochází důsledky svého činu, tak mi to přijde trochu "zastydlé" (není to myšleno ve špatném slova smyslu). Vždyť manželstvím život nekončí :-D Já bych asi manžílka v tomhle případě vytáhla na nějaký super luxusní (ať si každý představí svou variantu luxusu) víkendový pobyt, ať přijde na jiné myšlenky a trochu si toho manželského života užije ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Přidám i svou zkušenost. Necelé dva roky po svatbě si manžel našel jinou a mě se snažil pomalu vystrnadit, protože ani neměl koule na to mi to říct do očí. Říkal mi potom že se semnou cítil nenaplněný a takové keci.. Vše začalo po svatbě a potom co oslavil 30 let. Prostě krize středního věku asi :-D začal jezdit po světě, koupil si gabriolet, mladší holku a tak.. kalsika 8-( je pravda že tenhle trend je v mém okolí strašně hojný, dlouholetý vztah, potom svatba a za chvilku rozvod. Je důležité mít třeba nějaké společné plány a tak. Jeďte spolu na dovolenou a uvidíte jak to budete oba potom cítit. Jo a ničeho nelituji, svatba byla nádherná a já byla moc zamilovaná ale pravdou je že jsem díky tomu všemu poznala konečně naprosto úžasného chlapa. Takže za mě "konce přinášejí vždy nové začátky" ;-)
Odpovědět
A není to prostě jen tím, že najednou je to stereotyp? Nechce ten vztah nějak oživit, posunout? Společný víkend někde, společná dovolená, nebo miminko?
Odpovědět
@clear301 stereotyp po dvou mesicich od svatby? Co budou delat po 20 letech?
Odpovědět
Profilova fotka
@clear301 víkend, dovolená, nějaký jiný oživení - cajk a podporuji...ale "oživovat" stereotyp miminkem? to bych nedělala :-D Jako stylem: "Hele miláčku, nějak mě nic nebaví, všechno je furt stejný, mám pocit, že se mi odcizuješ - neuděláme si pro zábavu miminko?" :-D:-D
Odpovědět
@zanett Stereotyp může klidně nastat i po roce ;-) ale důležité je, jak se s tím ti dva poperou. Někdo se to prostě musí naučit... V tomhle případě by mi přišlo fajn, že přijdou oba na jiné myšlenky, odpočinou si a třeba bude víc prostoru si promluvit - občas to chce řešit věci v pravý čas - tzn. ne mezi mytím nádobí a řešení dalších každodenních starostí
Odpovědět
@ixka nevera snad ne, i kdyz smz i nad tim jsem uz premyslela.... ale nikdy nerikej nikdy ze.... Ale on se moc neumi pretvarovat. Dokonce jsem podle na nem trosku vyzvidala kdyz se dost picnul, to on pak pomerne dost pousti hlubsi city, co normalne nepusti. A to naopak, kdyz se picnul bylo skoro vse normalni.... @clear301 i to je mozne, cim vic z vas mi pise, tim vic mi pripada, ze toho s sebou tahnem oba desne moc, jenze ja to dokazu nejak ventilovat jinde, kdezto on ne a pak to asi tak vypada. Protoze ten stereotyp tam taky byl a to silene, ten se snazim ale ted rozbit.... Proste po az pa prace, prichazi kolem 21hod, pak sebou prasknul k TV i s PC a v podstate makal dal....Vikendy mi posledni dobou hodne prospal - on co je normalne silene hiperaktivni a temer kazdy ma problem mu vubec stacit a me se uz zas pak nic nechtelo a tak to bylo docela dlouho....Takze zadny slagr ted jsme po dlouhe dobe meli vikend kdy sice nebyl uplne soukromi jen pro nas(velka sportovni akce a on byl jeden z nejdulezitejsich), ale myslim, ze on prisel na jine myslenky a jeste jako bonus jsem jim vytrhla trn z paty a ostatni mu rikali jak jsem sikovna(to on rad posloucha) :D :D :D :D A jeste jako dalsi bonus, jeho znamy, ktery nevedel, ze jsme spolu me tam otevrene balil :D prestal, az kdyz zjistil, ze jsme spolu :D Tak treba si uvedomil, ze jeste stojim za snahu :D
Odpovědět
@laka_lacenda nebylo to myšleno jen ve smyslu vztah oživit, ale třeba i ho někam posunout... teď byl plán svatba a může následovat miminko...
Odpovědět
@zanett tak pokud spolu předtím byli dlouho.....
Odpovědět
1
2
9
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?