Kdy mít první miminko po svatbě?

Ahojky holčiny nevěsty a maminky, zajímal by mě váš názor na to, kdy je dobré mít po svatbě první miminko. ;-) Co znám, tak po svatbě si spousta párů ještě užívá relativní klid bez větších starostí a miminko je často odkládáno. Má na to vliv kariéra, bytové podmínky ?... Jak to vidíte vy a jak jste na tom ? Radka (cicuvicka) :-)
Odpovědět
Ahojky, můj přítel stále hovoří o miminku, takže ho začneme plánovat tak 2-3 měsíce po svatbě, trochu je problém vpráci, nastoupila jsem před 3 měsíci a ještě zástup za mateřskou, ale kdyby se člvoěk řídil podle toho, tak si toho drobečka nepořídí nikdy. Plánujete mimi? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, tak my bysme mimčo taky už chtěli, ale bohužel (bohudík) kompletní rekonstrukce domečku začala, tak to teď nejde. Bydlíme u našich a hlavně přikládám ruku k dílu a nevím, jak na mě těhotenství zapůsobí. Do Vánoc chceme být zpět v baráčku a pak se asi začne na mimču pracovat.
Odpovědět
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... nechajte sa inspiration...... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky, tak já jsem sice 9 měsíců vdaná, s manželem jsme byli spolu před svatbou již 7 let a o miminku začínáme mluvit až teď. Je fakt, že musíme přemýšlet o finanční situaci (koupili jsme si domeček a opravujeme ho - takže žádná sláva) Ale začínají mi tikat biologické hodiny a tak už si pomalu začínám shánět veškeré informace a všechno si začínám pomaličku plánovat. Ale viděla bych to tak až na příští rok někdy kolem června. Do té doby snad zvládneme dát barák dohromady. Vzhledem k tomu, že jsem zvyklá na určitý životní standart, tak plánuji pracovat i při miminku na poloviční úvazek. Tak doufám, že to všechno vyjde podle mých představ. Papa
Odpovědět
Profilova fotka
holky ;-) nic v zlom,ale vy si myslite,ze dietatko pride v ten mesiac a rok,ked sa vy rozhodnete?Bolo by sice super,keby to tak bolo,zial,zivot nam ukazuje ine priklady :-( Nechcem byt prilis negativisticka (nam sa nastastie baby podarilo hned druhy mesiac pokusania sa,takze na to nemam dovod),ale tiez som bola pripravena na to,ze to nepride na moje lusknutie prstov :-) kazdopadne vsetkym "planovackam" drzim prsty
Odpovědět
Profilova fotka
Tak to si určitě nemyslím, ale teď to rozhodně ještě zkoušet nehodlám, když ho nemohu dostatečně podle svých představ zabezpečit. Samozřejmě s tím počítám, že to nemusí být hned jak si vzpomenu ;-) Prostě jen začnu na miminku pracovat až si všechny dluhy dáme dohromady - to mi přijde logické.
Odpovědět
Profilova fotka
no jestli máte hypotéku na 20 let, tak nevim nevim, :-D .......nnne promiň mám stejný názor, nejdříve vše zabezpečit i finančně a připravit a pak teprve hurá na mimi ;-)
Odpovědět
my sice mame hypoteku na 20 rokov ( a je slusne vysoka...) :-( ale o babatku sme sa uz rozpravali, a dospeli sme k tomu nazoru, ze tak o rok-dva... Co si myslim, ze je vcelku ok, kedze sme manzelia len pol roka a pozname sa len 3 roky... Takze si to chceme este trosku uzit... ;-) A vzhladom k tomu, ze ja mam 25 a on 29 si mislim, ze rozhodne nebudeme ,,stari rodicia..."
Odpovědět
Taky máme hypošku na 20 let, taky dost vysokou, ale věřím, že miminko si pořídíme vcelku bez problémů, tedy finančních myslím. Svatba bude za rok v dubnu a miminko bychom chtěli jako dáreček do bříška na Vánoce příští rok |-|
Odpovědět
Profilova fotka
holky a jak dlouho chcete byt s ditetem doma, kdyz mate vysokou hypoteku?
Odpovědět
Misha - já chci být co nejdéle, beru to tak nějak jako smysl života být doma s malým dítětem, takže nejspíš celou mateřskou, tak to asi myslíš. Ale já jsem v situaci, kdy si to "mohu dovolit", protože můj plat je zhruba desetinou platu přítele :-| Takže naštěstí se má nevýplata nepromítne nijak moc ;-) Já se na to období hrozně těším, není to tak, že bych nechtěla chodit do práce, ale prostě se těším, snad mi rozumíte :-)
Odpovědět
Ahoj holky,my teda bydlíme v podnájmu a tento rok si chceme pořídit byteček,ale ta hypotéka to je děs.Já jdu za rok na dva roky do školy ne specializační studium takže to mimi nepřichází v úvahu.Je mi 26let,tak to vidím,že ve 30 nebo co.Miláček ten počítá s miminkem taky tak za tři roky.Ale mám strach,že tohle se někdy nedá naplánovat a příroda si může postavit hlavu.Prostě až dostuduji,tak splátky nesplátky miminko chci.
Odpovědět
Článek se načítá
Myslim, ze "uzivani si zivota" je otazkou pristupu a ne mnozstvi deti. Kamaradka (cca 28?) se divi, ze UZ ted budu mit dite, ze to ona az tak po tricitce, ze si jako musi nejdriv uzit a tak. Realita je takova, ze vede poklidny zivot s partnerem, 3x denne musi volat matce a kdyz se ji(m) naskytla moznost studijniho pobytu v zahranici, tak prej "to nejde, rodice by neprezili, kdybych je jednou za mesic nejela navstivit". Opravdu nevim, jestli bych tohle nazvala uzivanim :). Pro me je spolecna vychazka na nakup s partnerem uplne stejne vzrusujici jako dovolena v cizine :), proste jsem rada za kazdou hezkou chvilku, co muzeme byt spolu, a myslim, ze ve spolecnosti deti tech hezkych chvilek zazijeme taky dost. Navic sami spolu uz jsme zili dost dlouho, takze svatbu jsme uz brali jako takove odstartovani rodinneho zivota - chteli jsme ji mit driv nez deti, ale ne nutne o hodne driv :). Takze jsme ji naplanovali, dva mesice pred ni zacli delat na mimcu (s tim, ze buhvikdy se to povede), no a vdavala jsem se uz s briskem :).
Odpovědět
gedren, to je krásné! Blahopřeju, ať se vám daří! ;-) |-|
Odpovědět
Profilova fotka
katwind, chapu, vidim to taky tak nechapu uplne holky, co maji dite a po 6 mesicich jdou zpatky do prace, podle me okradaji samu sebe o zazitky, zvlast kdyz ted vidim u pritelovi sestry, jak male, jeste ani nelozici mimco je sestimesicni (ale nechci si nikoho dotknout, jen muj nazor) tady v anglii je to udajne uplne normalni, prave kvuli tem vysokym hypotekam
Odpovědět
mishabv, to je normalne aj u nas, ze sa po 6 mesiacoch ide do prace. jednak kvoli peniazom a aj kvoli zamestnavatelovi - malokto drzi miesto dlhsie ako 6 mesiacov. my sice este na babe nepracujeme, ale ostavam v terajsej praci kvoli tomu, lebo ju budem moct robit z domu aj pocas materskej. ono - kazda koruna sa rata a pri babatku ich treba trosku viac.
Odpovědět
uchoo, vy nemáte jako my v zákoně, že Ti zaměstnavatel musí držet místo tři roky!?
Odpovědět
hej, mame, ale uz si stretla takeho zamestnavatela? vsetky moje kamosky, kt. su na materskej boli bud donutene nastupit po 6 mesiacoch, alebo museli dat vypoved. hold, zakony sa daju natiahnut ako potrebujes, hlavne v malych firmach...
Odpovědět
fakt?? Co vim, tak to tady nastesti funguje! Vlastne znam jen holky, co to funguje a rozhoduji se az po tech trech letech, zda pujdou do prace nebo zda budou cerpat jeste ctvrty rok materskou... Tak to je u vas mozna drsnejsi :-|
Odpovědět
Mishabv, sice chápu tvůj názor, ale i já budu nucena nastoupit po 6měsících do práce, ono je hezké být doma a užívat si s miminkem, ale vzhledem k tomu, že zaměstanavatel musí dát ženu po mateřské na stejné místo jen, když se vrátí po řádné mateřské(6m) i já budu muset, nemohu si dovolit přijít o místo, které mám, protože je to tu s nezaměstnaností hrozné...asi jako všude. Do 3let sice musí zaměstnat, když se žena vrátí po rodičovské dovolené, ale už ne na původní místo. Proto bych moc ráda byla doma, ale prostě náš stát nám zrovna nepomáhá, abychom se mohli věnovat dětem, něco jiného by bylo, kdyby na mých kč nezáleželo a přítel vidělával o tolik více, aby nás zabezpečil úplně. Ale ačkoliv pracuje hodně a snaží se, naše dva platy nám zajišťují poklidný normální život, ale není to na vyskakování. Nyní šetříme na svatbu, kterou si chceme financovat sami....takže je stále kam dávat kč. Svatba by měla být za rok a v tu dobu budu vysazovat HA a uvidíme, jak nám příroda bude přát. Přítel by raději hned, ale já si přeji až po svatbě, což chápe....Jen jsem chtěla vyjádřit též názor.
Odpovědět
Profilova fotka
jo, kimby, ja to chapu, jen proste mam obcas pocit, ze nekteri se jen nechteji vzdat sveho zivotniho standardu nebo ze si poridili hypoteku na luxusni byt, ktery sice s obema platy splaceji v pohode, ale na materske ani omylem nebo ze si porizuji dite jako splneny zivotnich cilu apod. a myslim tim uplne sobecky na sebe, proc bych se mela vzdat prvnich kroku, prvnich slov ditete atd., takze mam narok si prozit ty nejhorsi prvni mesice, kdy dite jen krici, nespi, nijak zvlast nereaguje a pak ty krasne okamziky prenechat nekomu cizimu?
Odpovědět
Jak ráda bych byla s miminkem doma klidně do 3.let, pro mě je rodina smysl života, ale práce je prostě potřeba. Žijeme řekla bych standartně jako každá další rodina. Máme svůj byt, ale vzhledem k tomu, že u nás se dá koupit byt 1+3 za 300tis.kč i méně, kdybychom žili někde v Praze, či Brně, asi bychom byli rádi za garsonku. Mě bude na svatbě 27let a manželovi 28, takže to užívání si máme za sebou, nemám pocit, že bych měla něco dohánět, nyní jsme rádi, když máme společné volno a užíváme si společných chvil, jen nám už chybí miminko...proto se moc těším.
Odpovědět
Profilova fotka
Ja si nie som ista, ci by som vydrzala byt doma s babom tri roky (potrebujem kontakt s ludmi aj inymi ako rodinou a kamoskami). Bolo by to lakave, ale skor uvazujem o tom, ze zostanem doma tak nieco vyse roka, potom by som pracovala na polovicny uvazok a az potom (ak sa neprihodi druhe) by som riadne nastupila do prace (pekne plany, co? som zvedava, ako to bude naozaj). Ale uz sa vidim, ako by sme si to s babom uzivali, vsade by sme ho vlacili. Velmi sa mi paci, ked si napriklad mlady parik sadne do kaviarne na slniecko aj s malickym alebo idu na prechadzku ci dokonca turu a maleho beru so sebou v takej "nosicke". :-) To je uzivanie si. :-D
Odpovědět
ahoj holky - s přítelem jsme spolu 2 roky, mně je 27, jemu 26. Vzhledem k tomu, že jsme se "našli" až tak "pozdě", měli jsme už vcelku každý něco... máme zařízený byt 1+3, 2 auta, oba práci. Netrpíme bídou. Byt jsme sice měli, ale chtěli jsme se přestěhovat jinam, takže jsme si koupili nový a vzali si na něj hypotéku (cca před 1/2 rokem). Ale už v té době jsem uvažovala, že budu na mateřské, takže sice máme hypotéku na 18 let, ale máme vcelku nízké splátky, abychom to byli schopni utáhnout i v případě MD nebo jiné nepříznivé situace (ztráta zaměstnání, nemoc). takže pro mě je svatba takovým mezníkem co se týče vysazení HA. Nepočítám s tím, že bych otěhotněla hned (i když bych si to moc přála). Ale na co bychom ještě měli čekat? A s dítětem určitě zůstanu doma do 3 let. Pracuji jako sekretářka, ta práce mě fakt nebaví. Zaměstnavatel je povinen držet 3 roky místo na stejné úrovni = v kanceláři. Já tím vlastně ani nic neztratím, když zůstanu doma do 3 let. Klidně bych i dýl, kdyby to šlo. Chci se dítěti fakt věnovat. PS: Plně souhlasím s tím co píše Gedren!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte,pridam sa aj ja...cerstvo po svadbe vysadzujem HAK a uvidime...Ak sa nam podari miminko hned,budeme radi,ak nie a bude to o rok,tiez budeme radi.Kedze na materskej ak pojde vsetko dobre neplanujem byt viac nez pol roka,neberiem to co sa tyka prace ako tragediu.Mame uz bytik,ale zaciname stavat domcek...bude to tazke,ale ani napriek tomu si nemyslime,ze by sme miminko nezvladli.A uzivat si budeme aj s miminkom :-)
Odpovědět
my jsme na tom podobne jako Gedren, tedy miminka na ceste uz pred svatbou. Nejsem zamestnana, takze otazku jak dlouho doma s ditetem a kdy do prace neresim a uz ted se moc tesime, jak si naopak teprve s detmi budeme vsechno opravdu uzivat x-)
Odpovědět
Kdybych žila v jiném městě, tak jdu do mimča hned, ovšem v brně jsme nedávno koupili ruinu a budem ji splácet snad sto let. Z jednoho platu bysme to zatím neutáhli. Dalším důvodem proč mimčo zatím ne, je hlavně to, že jsem si našla jinou práci, která mě smluvně zavazuje k plnění určitých cílů. Pokud to bude fungovat, tak začneme na mimi pracovat, hned jak to bude možné, počítám, že nejdřív za rok. Máme oba takovou práci, že se můžeme u dítěte střídat a zároveň i částečně pracovat, což je velká výhoda. Rozhodneme se až podle situace v době příchodu mimča - když budu lépe vydělávat já, budu doma chvilku a pak bude doma hlavně manža, když bude vydělávat víc on, tak to bude naopak a když to bude finančně zhruba stejné, tak péče i práce bude dělená. Každopádně už půl roku neužívám HA (jen krém Pharmatex, který má samozřejmě nižší účinnost), takže to možná dopadne úplně jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
my sme spolu 3,5 roka, svadbu sme planovali velku na buduce leto a dva tyzdne potom ako sme to vsetkym oznamili, sme zistili, ze cakame babatko, takze sme svadbu iba posunuli o rok dopredu :-) a bytik nemame doma, kedze sme v USA, ale caka nas tam celkom slusny podnajom, kym sa rozkukame a kupime vlastny bytik, a kedze korunky sme nejake usporili, dufam, ze sa cosi podari a ja si ho potom pekne postupne zariadim, kedze koncim studium interieroveho dizajnu v New Yorku, len mat tie ich moznosti a krasne veci aj doma :-) mozno za par rokov
Odpovědět
Profilova fotka
Newyorkgirl...gratulujem k miminku a svadbe :-) Ber to tak,ze niekto tam hore chcel,aby miminko prislo uz teraz tak sa z toho urcite moc moc teste :-N
Odpovědět
my sme spolu 6-ty rok , svadbu sme mali rok minuly a teraz zaciname uvazovat o babu,... tiez mame bytik, ktory ale bude treba vymenit za väcsi... co v BA nie je sice jednoduche, ale myslim, ze sa to bude dat zvladnut ;-) - hypoteku mame na 15 rokov - cize keby mam cakat po jej splatenie, tak by som mala babo niekedy v 40 - ke... zamestnavatela mam v pohode, takze myslim, ze s vratenim do prace nebude ziaden problem..., to ci to bude po 6 mesiacoch alebo neskor, bude zalezat od toho, ako nam to bude financne vychadzat. S babom chcem byt ale doma co najdlhsie ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?