Kde trávíte Vánoce, když už jste manželé?

Profilova fotka
Co jsme se v srpnu vzali, tak se mi hlavou pořád honí myšlenka, jak vyřešit Vánoce. Určite bychom meli jako manželé být spolu, ale kde? Bydlíme v blízkosti tchánovců, jenže s nimi Vánoce slavit já nechci ( u nich ta atmodvéra Vánoc není žádná), kdežto u našich je skvelá. Jenže když pujdeme k našim, tak to zas nepřežije tchýne..... Už nás napadlo nekde odjet, ale to se mi zas nezamlouvá. Svuj domeček zatím enmáme, to by pak bylo jednoduše vyřešeno. Jak to děláte vy čerstve vdané ženy?
Odpovědět
1
2
7
Profilova fotka
Ja tchanovce taky nemusim, tak jsem si prosadila u nasich ;-) Sami budeme az budeme mit nejake mimca :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme to už probírali a máme to vyřešeno tak : moji rodiče jsou daleko (Praha a jizerské Hory), my bydlíme v Orlové u Ostravy ;-) , hned za 3 minutky autem bydlí T rodiče, ----- bude to tak, že si uděláme na Štědrý den někdy kolem 14-15h obědo večeři a pak i s dárečky pojedem na druhou večeři - tu slavnostnější - k T rodičům ...... zase asi záleží na vztazích....ty my máme na výbornou, takže s tím problém nemám, byli jsme tam loni celé Vánoce.... ale chápu Vás, holky 8-)
Odpovědět
my to máme k oběma rodičům blízko, řešili jsme to loni tak, že jsme se na Štědrý den zastavili u jedněch i u druhých a večer jsme byli spolu v našem bytě. Na Boží hod jsme byli na obědě u jedněch rodičů, na Štěpána u druhých rodičů a bylo :-) nikdo si nemohl stěžovat, že jsme dali přednost těm druhým ;-) letos to tak rozhodně uděláme znova :-) švagr a jeho rodina to mají zase jinak - doma si dají večeři hodně brzo, rozbalí dárky a jedou k jedněm rodičům a pak k druhým :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Prvni vanoce - kazdy u svych rodicu na veceri a pozdeji pro me prijel druhe - u jeho rodicu (uz jakko manzele i s dcerou) treti - letos snad konecne sami
Odpovědět
my to střídáme, každý rok u jiných (naši jsou navíc rozvedení, takže máme tříletku :-D). a pak u těch zbývajících jsme 25. u jedněch dopoledne, u druhých odpoledne. ale už mě to začíná nebavit.
Odpovědět
My manželé sice nejsme, ale Vánoce trávíme nejprve spolu - večeře a dárky. Potom jdeme k přítelovým rodičům, protože jsou blízko a druhý den jedeme k mojí mamínce a zůstáváme tam tak 2 dny.
Odpovědět
Profilova fotka
No tak u nás je to od jednech k druhým tak 90 Km. Takže stihnout oboje to se dá ale tka, že u jednich se človek dostane pozde večer. Jenže když tchýne je..., že ted me nenvávidí, že jsme si vzala jejího synáčka, kdžy si prosadíme být u mých rodičů jako první tka hned delá scený. Jeste než jsme blyi manželé tka udelala takovou scenu, že jsme ji řekla a co za manželství, to taky bude muset být sám a s vámi? tak prý jo. No uvidíme na čí stranu se manža postaví, ale co vím tak řekl, že budem muset zmjizet. Kdžy to je obtížené,oni se ani na svatbe nebavili, sedeli jak pecky, přístup k našemu manželství je u nich otřesný, takže je jasné že u nich jsem jen když musím. Což vánoce nejsou o tom, že se musí a trápit se.
Odpovědět
vánoce jako manželata trávíme přesně tam, kde jako nemanželata ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na stedrej den jsme sami dva u nas doma x-) 25.12 u polovice casti rodiny 26.12 u moji casti rodiny ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.beremese.cz/forum/show.php...
Odpovědět
Profilova fotka
my taky trávíme Štědrý den spolu v našem bytečku, případně na chatě na horách, jeden svátek vánoční u našich, druhý u mnaželových rodičů
Odpovědět
Tak my strávili první vánoce u moře a ty další a další a další a už i jako manželé sami doma, první svátek vánoční pak jedem k jedněm rodičům a druhý k druhým... ;-) praktikujem to tak pátým rokem a spokojenost na všech stranách x-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Prestoze toto jsou nase prvni Vanoce po svatbe, stravime je oddelene: ja doma s rodici, on doma s rodici a sejdeme se 27. 12., abychom spolu stravili Silvestr. Prestoze ja mam jeho rodice moc rada a on moje taky, za poslednich 10 let jsem mela moznost stravit Vanoce doma jen 1x (toto bude po druhe) a chapu, ze on chce byt zase s celou svou rodinou a sourozenici, protoze se moc takhle vsichni pod jednou strechou nesejdou. Toto reseni mi pripada fer a jsem s nim spokojena. Vim, ze kdybych chtela, aby jel na svatky k nasim se mnou, jel by, ale ja mu tyto dny s jeho nejblizsimi vzit nechci. Roli hraje take to, ze moje a jeho rodina je pres 8000 km daleko.
Odpovědět
Profilova fotka
Letos to budou 5. Vanoce co nebudu doma :-( Takze 5. Vanoce travime s pritelem u jeho rodicu a jeho rodinou. Nastesti jsou vsichni moc moc bezva :-) ale pristi rok je rada na mne :-) pritel uz s tim pocita, ze 24.12.09 bude kapr misto kruty ;-) :-)
Odpovědět
Tak my jsem na tom trochu jinak, protože manželovi rodiče jsou z Prahy, tak tam jezdíme týden před Vánocema, předat dáry apod. Na Štědrý den na obě jezdíme k mým rodičům, tak jsme cca do 3 hodin i s manželovým dítkem, pak jedeme k nám, tam si rozablíme dárky, odevzdáme Kubu a večer už jsme sami. Docela nám to tak vyhovuje, většinou to vyjde suprově, takže žádný starosti, o svátkách vyjedeme třeba zase ke tchýni, když jsou na chatě nebo tak.
Odpovědět
U nás je to už 9 vánoc stjený scénář - přijedeme k rodičům, napřed se najíme u našich, pak jdeme o patro výš k prarodičům, pak o 300m k druhým prarodičům a pak asi 500m k jeho rodičům a tam nás čeká večeře č.2 A tam většinou přespíme :-D Výhoda pocházet z jedné vesnice :-D Ale jak budou děti, tak budeme slavit doma. ;-)
Odpovědět
Tak u nás je to tak na štedrý den ráno odjedeme k našim (tam jsme s celou rodinou ) odpoledne se vracíme domů na společnou večeř i osamotě spolu jen ja a ..D. 25.26. na střídačku . Až bude rodinka bude to stejné jako teď .
Odpovědět
Profilova fotka
Tak prvni roky chozeni jsme si delali Vanove 22/12 nebo tak nejak a pak kazdy ke svym rodicum a po svatcich spolu. Pak jsme byli dvakrat sami a dvakrat u nasich s babickami. Ted nas cekaji prvni Vanoce jako manzele a to jeste uvidime, jak vse vubec bude a kde budeme zrovna bydlet. Ale urcite spolu. Pokud do te doby nezmeni bydliste, tak sami doma a pak po navstevach.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my na Štědrý den spolu doma a oba svátky objíždíme rodiče, bydlíme trochu dál...Nedokážu si představit, že na Štědrý den jsme u jednich rodičů na večeři a u druhých ne. A zároveň si nedokážu představit, že bychom měli večeřet dvakrát nebo třikrát...
Odpovědět
Profilova fotka
My taky tak :-D ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My budeme mít první společné vánoce v manželství..Ale budeme na večeři spolu, pak si dáme dárky, sejdeme dolů a dáme si dárky u tchánovců..A na štědrý den odpol.jezdíme k mým rodičům..
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my jsme na Štědrý den u našich a druhý den jdeme na oběd k tchánovcům.Jinak až dostavíme domeček,tak mám v plánu,že všichni příjdou k nám,tak uvidím,jestli nebudou protestovat :-D
Odpovědět
Sice jsme manželé už druhý rok, ale teprve letos budou skutečné společné Vánoce. Loni byla blbá situace, kdy bychom nestihli navštívit oboje rodiče, takže jsme byli každý u těch svých. Letos budeme spolu na Štědrý den a během svátků nějak navštívíme rodiče. Problém je, že jedni jsou od nás 100 km a ti druzí 250...takže objet to nebude žádná sranda... :-S
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme na Štědrý den s naší maminou,ségrou a její rodinou,a druhý den jdeme k tchánom,a pak frčíme na chalupu´. Dřív jsme na Štědrý den ještě chvátali k tchánovcům,ale to bylo pořád: Kde jste tak dlouho a bla blabla ,takže chodíme,až druhý den.
Odpovědět
první vánoce bylu u jeho rodičů na moravě, jsou skvělí. Druhé taky. A letošní budeme v Praze sami dva, pracovní záležitosti nám nedovolí jinak.
Odpovědět
Profilova fotka
Jak strávíme Vánoce 08 je pro nás aktuální téma. Minulé Vánoce 07 jsme byli na večeři každý u svých rodičů a pak jsem na chvíli přišla já k rodičům tehdy ještě přítele a pak jsme se přesunuli oba k mým rodičům a přespali tam. Letos tedy budeme s manželem poprvé celý Štědrý den spolu, ale nevíme kde. Bydlíme v rodinném domě - v přízemí manželovi rodiče, my v prvním patře, ale zatim pořád jsme jedna bytová jednotka (jeden vchod a společná jedna kuchyně), přestavba na dvě samostatné bytové jednotky nás čeká až na jaře 09 (pak už nebude co řešit, ale teď zatim bohužel ještě je v tomto ohledu co řešit). Moji rodiče spolu už 10 měsíců nežijí, táta bydlí zatim sám ve stejném městě jako my, mamka se odstěhovala s přítelem 18 km od nás. Nechceme upřednostnit ani jedny rodiče, aby to druhým nebylo líto. Takže nás napadlo na Vánoce na ty 3 dny prostě někam vypadnout, ale neumim si představit Vánoce bez stromku a řízku a bramborového salátu a nevim, jak by se to někde v cizím prostředí realizovalo :-( Další nás napadlo dopoledne a odpoledne navštívit moje rodiče a večer být s manželovými rodiči. Jsem zvědavá, co nakonec vymyslíme.
Odpovědět
No tak u nás byl zlomový minulý rok ... to jsme Vánoce trávili u tchánovců - kde bydlíme ... zatím, než postavíme. No a letošní Štědrý den budeme trávit u našich. Páč nevím zda si to jen namlouvám, ale u mých rodičů je taková opravdová vánoční nálada - u nich ne. By nejrači šli ke stromku v teplákách, tchýně vše dělá na poslední chvíli :-( Takže už se těším na Ježíška u našich. Příští vánoce 09 budeme snad trávit u našeho stromečku v našem obýváku x-)
Odpovědět
Ach jo, mně je z myšlenky na vánoce už teď smutno. Ivi, taky mám pocit, že u našich byla větší vánoční pohoda. Naopak u tchýně je to takové strojené a nucené. Bohužel je tchýně už sama, bydlíme u ní v baráku a nemůžu chtít po manželovi, abysme jezdili na vánoce k našim. Večeři dělá tchýně a ta zase naopak všechno dělá moc napřed. Salát dělá tři dny předem (a já pak celou večeři přemýšlím a chutnám, jestli už není zkažený), polívka a řízky jsou studené, protože to dělá už někdy odpoledne. Minulé vánoce jsem vydržela než půjde tchýně po rozdělení dárků k sobě a pak brečela manželovi na rameni. Ach jo. :-( Já se na ně vůbec netěším.
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme první vánoce strávili každý u svých rodičů, pak jsem se já přesunula k těm (tehdy) přítelovým. Další vánoce už jsme strávili sami spolu, 25. ráno jsme odjeli k jeho rodičům a někdy 27. nebo 28. jsme se přesunuli k mým, kde jsme strávili Silvestra. To mi připadá jako fér model :-) Tchyně posledně navrhla, že by se udělaly jednou vánoce společně, ve velkým, tj. obě rodiny dohromady. Asi by to bylo u našich (mají větší prostory)... jéééééé, to mě to asi láká... :-D
Odpovědět
My jsme poslední tři roky 24. u jeho rodičů a 25. se sejdeme i s mými sourozenci a jejich partnerkami u našich. A na Silvestra už jsme zase sami. Je fakt, že u něj jsou Vánoce extra událost, u našich ne. Mě se nelíbí ani Vánoce u našich ani u jeho rodičů. U našich je to pruda, že se naši furt hádají a je tam dusno. U jeho rodičů je to zase moc obřadní záležitost: odpo k babičce a rozbalování dárků tam, pak k nim domů a večeře, zpívání koled, krájení jablka, POHÁDKA v televizi (to mě dost nebaví, každý rok jsou ty pohádky na ČT1 příšerné, vždycky se to okomentuje, jaká to byla nuda a další rok se civí zase :-| ). Následuje obřadní rozbalování dárků do jedné do rána. Nějak se v té situaci necítím dobře. Ale přítel Vánoce doma zbožňuje, tak se s tím nedá nic dělat. Obávám se, že se schéma zachová i v případě, že si pořídíme děti.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?