Každé druhé manželství se rozvádí. Věříte v to své?

Profilova fotka
Ahoj, asi trochu depresivní téma na svatební portálu :-) Ale přemýšlela jste některá o tom? Opravdu všechny věříme, že zrovna nám to vyjde? Že se nerozvedeme za rok, dva nebo deset?
Odpovědět
1
2
7
to je ale depresivní téma po ránu :-) Ale jak řekl jeden moudrý člověk "Manželství je pokus a každý pokus má svoji cenu" :-D
Odpovědět
Kdybych na to myslela, asi bych se ani nevdávala. Taky každý čtvrtý umře na rakovinu... Podle mého musíme do manželství vstupovat s optimismem, máme se přece rádi a jsme si jisti, že spolu chceme být napořád :-) Během let se vztah bude určitě vyvíjet a oba se budeme měnit, chce to velikou dávku tolerance. Možná to nevyjde, ale proč si tím zatěžovat hlevu teď? Teď prostě vím, že je to ten pravý, za ty roky, co jsme spolu, ho snad dobře znám, pár let spolu i bydlíme, takže vím (i on ví), do čeho jdeme. A co přijde za 5-10-20 let? S tím se budu trápit, až (a jestli vůbec) nějaké problémy budou ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
ss0000: To je hezký. Tak holky vzhůru do boje s manželstvím. Myslím, že je to lepší než zůstat celý život sama :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No já do toho rozhodně vstupuju s optimismem a s vírou, že nám to vydrží celý život :-) Jen jsem chtěla nadhodit téma z trochu jiného soudku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ja tomu verim, jinak bych do toho nesla...myslim, ze ted jsou lidi rozumnejsi a vzhledem ke vsem okolnostem se berou vicemene proto, ze chteji byt rodinou dle tradic
Odpovědět
Profilova fotka
No urcite do toho musime vstupovat s optimismem. Myslim, ze kdyz se ti dva dobre znaji, bydli spolu uz dlouho pred svatbou a rozumeji si, ze se po svatbe alespon v tomhle hledisku nemuze jen tak neco zmenit co by mohlo pak vist k rozvodu. Samozrejme se muze vzdycky bohuzel neco prihodit, ale to se muze stat i kdyz vzaty nebudem. Pak by se jen tolik nepapirovalo ale v podstate by to vyslo asi tak na stejno.
Odpovědět
Já jsem to před svatbou docela řešila...hlavně kvůli dětem, protože si myslím, že je to vždycky drsný, ale pro děti mnohonásobně víc... ale pak jsem si řekla, stejně nic nevymyslím, jediný, co pro to můžu udělat, je na našem vztahu pracovat a neusnout na vavřínech ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Danielah, presne tak, na kazdym vztahu se musi porad pracovat to je asi nejdulezitejsi ze vseho. kdyz jsou problemy tak je spolecne resit.
Odpovědět
Určitě jsem o tom přemýšlela. Ale kdybych si nebyla jistá, že v tuto chvíli je pro mě můj manžel ten nejlepší chlap na světě, tak bych si ho nevzala. Samozřejmě, má svoje chyby. Ale tak mám i svoje chyby i já a za těch 6 let, co jsme spolu, tak ty naše chyby respektujeme a jsme šťastní.
Odpovědět
Profilova fotka
Koukám, že diskuse se nám pěkně rozjíždí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jak nad tím přemýšlím, tak pokud bych o tom měla přemýšlet, tak se asi nevdám.... Protože u nás to začíná být tradicí.... Moji rodiče šli do manželství se zkušeností, oba už své manželství měli.... neúspěšné.... první se vdávala má sestra, která se následně za 2 roky rozvedla.... poté se ženil bratr a ten se též po 2 letech rozvedl.... rodiče spolu ve společném 2.manželství dobře - naštěstí... takže bych se asi neměla anin vdávat, nebo spíš doufáma věřím, že prolomím rozvodovou smůlu. Však si beru nejlepšího chlapa, takže to musí vyjít..... ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Sonepka: určitě to musí vyjít!!! :-) Musí to vyjít nám všem! Ať klesne rozvodovost :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ovecka-zuzka___ přesně tak.... každá si bere nej)žasnějšího chlapa... nebo spíš ons i bere tu enjskvělejší ženskou :-D takže proč malovat čerta na zeď.... je fakt, že v realitě je to o tom, postavit se a řešit společně problémy..... takže rozvodovost klesne a porodnost stoupne :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Spis to ted vidim tak, ze se lidi bud vezmou nebo spolu ziji nahromadce. Ale drive, kdyz kazdy musel byt vdany/zenaty kolem dvaceti let jinak byl podezrely, tak ted presne prichazeji krize, kdy se ty manzelstvi rozvadi - konecne je to jednoduche a nenese to sebou tolik predsudku. A deti se daji poslat k psychologovi.. Nedavno jsem se bavila se znamou (je ji kolem 40 let), prave se rozvadi. Meli v prosinci nejakou schuzi a sesly se tam same zenske bez partneru - asi 5 zenskych se zrovna rozvadi, nekolik se jich rozeslo s dlouholetym partnerem.. Jenom jsem nevericne kroutila hlavou, kolik mi vyjmenovala paru, ktere se prave rozchazi. Ale to je presne ta vyssi vekova kategorie. Spis my z toho vyplyva, ze se rozvadi lide, kteri se v prubehu casu zmenili a soucasny partner jim prestal stacit - ale nejsou to takove rozvody jako "vzali jsme se po trech mesicich znamosti, byli jsme zamilovani a za dva roky to nebylo ono.." Takze to nakonec neni tak spatna bilance, ne?
Odpovědět
Prave ze se rozvadi mlada manzelstvi :-) Pul roku , rok stara :-)
Odpovědět
Profilova fotka
petrr: pozoruju te tu uz dlouho :-) Tve prispevky ke svatebnim album atd... :-) Noco, aspon se to tu trochu osvezi. Ty sladkobolny preslazeny reci se taky nedaji cist porad :-) Takze diky za pritomnost muze :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Rozvádí se spousta manželství a ja to podle mě jen o tom, nejít do toho svazku bezhlavě zamilovaný...to je potom tvrdé vystřízlivění!A manželství chce také hodně tolerance...Ale všeobecný recept na šťastné manželství stejně neexistuje 8-)
Odpovědět
Taky čučim, že je tu chlap........no, já teda nevim, ale je to o lidech. Moje kamarádka má 27 let, je podruhé vdaná. Se svým prvním mužem chodila asi 3 roky, ale pořád se rozcházeli. Nakonec se rozešli nadobro, on si ji chtěl udobřit, koupil jí kytku a prstýnek a ona si ho vzala. Za rok byli rozvedení. Teď je vdaná podruhé, vzala si cizince, se kterým se seznámila na dovolené. Znala ho všeho všudy těch 10 dní co tam strávila a vzala si ho. Nepřeju jí nic špatného, ale nevidím to moc nadějně. Tak vidíte. Jedna baba, jeden rozvod a další nesmyslné manželství. A pak to nemá narůstat. Ten počet rozvodů.
Odpovědět
Profilova fotka
presne tak jak rekla mjanosova, je to o lidech a o vztazich, ja napriklad jsem sest let pryc ze skoly a kdyz jsme meli po peti letech sraz tak jsem nestacila koukat ze jedna pulka uz je vdana/ozenena a detma a pulka z toho uz i rozvedena.Kdyz jsem ale zacala poslouchat jednotlive pribehy tak mi to z toho vyslo logicky ze nicim jinym nez rozvodem to zkoncit nemohlo. Nektere holky proste treba jen otehotnely a vzaly si okamzite cloveka se skterym ditko ocekavaly. Po chvili zjistily, ze ten clovek pro ne nic neznamena a ze spouste mladikum nevadi matka s ditetem tak se rozvedly.
Odpovědět
Profilova fotka
mjanosova: jo mas pravdu asi je to o lidech. Holt nekdo tu rozvodovou statistiku musi plnit :-)
Odpovědět
No, ale vy spousta lidi si rika...me se to netyka....a ejhle....a je to tady... ja znam jen ve svem okoli 4 pary, ktere se rozvedly do roka!!! Je to strasny.
Odpovědět
No petrr ale kdyby si každý říkal, že to nevyjde, tak se přece ani nemusí brát ;-) Je to prostě risk. 8-)
Odpovědět
jojo, je to risk..nekdy to vyjde..nepopiram
Odpovědět
Profilova fotka
petrr a co ty? ty si myslíš, že vám to vyjde? :-)
Odpovědět
No ja si prave myslim ze tato tema je super. Aj mne napadlo otvorit tuto temu, ked som citala prispevky opisujuce romanticke zasnuby a lasku na cely zivot. Presne som si polozila tu istu otazku, ako to je mozne, ze sa to za par mesiacov alebo rokov tak rapidne zmeni!!!Ako to je mozne, je holky ktore tu opisuju senzacneho chlapa, ho za par rokov budu nenavidiet. A nie je to vynimka, fakt je to kazde druhe manzelstvo. Takze to mozem byt ja , ty a zvysna polovica dievcat tu na nete. Ale to je tou dobou a tym ze nevieme byt tolerantni. Ideme do manzelstva s idealmi a pri najblizsom probleme je kriza. Ludia si povedia, ze to nemusia riesit a mozu si najst si niekoho lepsieho. NIkto nie je idealny a zachvilu i ten novy partner ma kopec chyb. Myslim ze v Cechach je este vacsia rozvodovost ako na Slovensku, u nas to este trosku brzdi nabozenstvo. Jednoznacne si myslim ze ludia nevedia riesit problemy a nebojuju dostatocne za manzelstvo. Nejaky manzelsky poradca by vam povedal, kolko manzelstiev by sa dalo zachranit, keby sa ludia trosku viac snazili bojovat za manzelstvo. Ale kedze sme narod pohodlny, radsej si zvolime cestu ustupu. Plzak by toho vedel narozpravat. Asi by sme si vsetci pred uzavretim manzelstva mali precitat knizku od neho. No co sa tyka rozvodu a i ja patrim k tym co si myslia... mne sa to nemoze stat...
Odpovědět
Profilova fotka
bubusska: to by se mohlo tesat! :-D
Odpovědět
Jestliže se rozvádí každé druhé manželství, tak musíme věřit a doufat, že jsem to první :-D
Odpovědět
Chtěla jsem napsat JSME ne JSEM - omlouvám se :-S
Odpovědět
no, tak si musím stoupnout do té řady jako první, aby to na mě nevyšlo :-D Jinak asi záleží na každém člověku
Odpovědět
Profilova fotka
ja nevim,myslite si,ze nekdo vstupuje do manzelstvi opravdu presvedceny o tom,ze je to na cely zivot? pokusim se udelat vse ,aby to tak bylo a doufam,ze ma draha polovicka bude pro to delat taky vse.Ale nikdy bych netvrdila,ze nam se to nestane.Sice jsme dospely lide,ale kazdy se dal vyviji a meni.Celkem chapu,ze casem se zajmy,nazory,zivotni styl partneru muze zmenit a cesty tech lidi se rozejdou........dulezity je umet spolu komunikovat a snazit se temto situacim predejit.
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?