Jakým způsobem vám měnili kreditní kartu po svatbě?

Profilova fotka
Mám měsíc po svatbě, pořád někde hlásím změny jména, vyřizuju doklady, ještě ani nemám všechny. Včera jsem měla cestu na poštu (mám účet u ERA poštovní spoř.), tak jsem rovnou na přepážce začala řešit, že bych potřebovala nahlásit změnu jména a patrně i vyměnit kartu (na které je jméno). Napřed mi úřednice chtěla kartu "zabavit", jako že už ji přece nemůžu používat, když není na mé jméno :-o no to jsem odmítla, že ji používám a tenhle postup se mi nezdá. Tak začala řešit nový podpisový vzor, vypsala nějaké dokumenty a že prý mám přijít za 10 dní, že pak vyměníme tu kartu, ale opět mi tvrdí, že mi ji vezme a já budu čekat cca 14dní na novou... na moje argumenty, že ji používám, potřebuju, platím s ní- ať prý si vyberu dopředu nějakou hotovost :-. Moc se mi to nezdá...jakkým způsobem měnili kartu vám? Předpokládla jsem, že prostě podám žádnost o změnu, oni mi pošlou kartu, pak PIN a při aktivaci nové karty zaniká platnost té staré- ale že prostě nebudu ani den bez karty.
Odpovědět
Mám tu samou banku a vypsali mi formuláře na změnu jména, změnu podpisového vzoru a nová karta mi přijde poštou a po aktivaci stará přestane platit. Přesně jak píšeš:-)
Odpovědět
Profilova fotka
To je divné,mně končila platnost v září,takže bych ji byla stejně měnila a nechali mi doběhnout platnost té staré a vyměnilo se to na nové jméno až pak
Odpovědět
Profilova fotka
@terap Já jsem hlásila změnu u tří karet od tří různých bank (včetně ČSOB) a nikde mi kartu nevzali, ale jsou to skoro už dva roky, tak nevím, jestli se něco nezměnilo...
Odpovědět
Profilova fotka
@terap Pracuji v bance a u nas se stara karta rusi az kdyz je vydana nova, tj. kdyz probehne vymena kus za kus. Argument "vyberte si hotovost predem" je prece hloupost, ja bych ji tu kartu proste nedala a pokud budou delat problem, tak bych nechala kartu dobehnout do konce platnosti, to ti vystavi sami novou kartu uz s novym jmenem a pak ji vymenis kus za kus.. jedine riziko je, kdyby nahodou nekde pri platbe chteli zkontrolovat zda jsi majitelem karty a mrkli do obcanky a tam bylo jine jmeno.. to se mi ale jeste nikdy nestalo, nicmene u bezkontaktnich plateb se to stat muze :-/
Odpovědět
Teď jsem to taky řešila, sice u GE Money, ale kartu mi nevzali. Prý ať ji odevzdám, až mi přijde nová.
Odpovědět
Profilova fotka
Me v Mbank rekli, ze pokud budu chtit novou kartu, tak mi tu starou zablokuji nez prijde ta nova na cca 2 tydny. Ale ze si klidne muzu nechat tu starou... takze jsem si ji jeste vymenit nenechala, protoze ji taky pouzivam.
Odpovědět
Profilova fotka
@terap řešila sem to v pondělí, vypsala formulář pro novou kartu na nové jméno za týden si mám přijít pro novou a až pak odevzdám starou kartu, jako brát někomu kartu to mě přijde jako naprostá kravina, co ty banky nevymyslí :-|
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem byla dnes v bance, všude si zaevidovali nové jméno, ale karta mi zůstává na staré jméno, nové budu mít, až mi skončí platnost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@maggiea Ahoj jakou mas banku prosim ?
Odpovědět
Podle mě je to pěkná hloupost, aby ti na nějakou dobu znemožnili platbu či výběry kartou. Mám čsob, změna probíhala tak, že jsem přišla na pobočku, nahlásila nové příjmení, zaevidovali to s tím, že karta nová přijde na pobočku cca za týden, do té doby jsem používala svoji starou, jakmile nová přišla, aktivovala jsem si ji a stará se tím pádem deaktivovala :-)
Odpovědět
@terap ja mam stale kartu na jmeno za svobodna. mam CSOB, kde mi rekli, ze to neni problem, ze pokud by byla potreba, tak v OP mam prijmeni za svobodna, kde si to mohou zkontrolovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@pezotka206 Komerční banku.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?