Jaké byly reakce na vaši svatbu?

Ahoj, plánujeme jednoduchou svatbu jen s rodinou a poté raut s přáteli. Žádný nucený program, drahé šaty a výzdoba, prostě pohodová oslava jen s nejbližšími. Překvapilo mě, kolik lidí zareagovalo na tento plán udivenými pohledy, jedna kamarádka se mi dokonce vysmála, že by si svatbu bez pompézních šatů neuměla představit a že tohle ani žádná svatba nebude :-N Házím to celkem za hlavu a spíše se tomu směju :-) Zajímalo by mě, jaké byly reakce okolí u těch z vás, které svatbu měly v podobném duchu? Jaké byly dojmy hostů po svatbě?
Odpovědět
Profilova fotka
Vezmi to tak-kdo chce rýpat, tak bude, at svatba bude jakákoli. Myslim ze svatba jem s rodinou a raut, na pohodu, bez velkych stresu, muze byt mnohdy hezci nez nejaka honosna. Udelejte to tak, abyste byli spokojeni vy, vasi nejblizsi, pokud vas maji rádi se prizpusobi a budou se radovat s vami. Sestrenka mela svatbu jen na urade, bez hostu, a nenapadlo me se nad tim pozastavovat, poprala jsem ji hodne stesti a hotovo ☺️ my meli svatbu celkem klasickou, trochu skromnější, a rypalove se nasli i tak. Trochu me to mrzelo, zvlast od lidi, od kterych bych to nečekala, naopak nekteri, od kterych bych to naopak cekala mi ji pochvalili (alespon do oci). Rodina mela trochu tendence mi do toho zasahovat, resila jsem to tak, ze na cem mi zalezeli jsem si udelala po svem, a na cem mi nezalezelo az tolik, tak jsem jim dala volnou ruku, at se realizuji, tudiz tchyne, ktera mermomici pozadovala v rautu sekanou, dostala povoleni, ze pokud si ji zajisti a zaplati, at si ji klidne přiveze (a odveze protoze ji nikdo jiny nejedl). :-x Rodice zas meli poznamky, ze je malo vyzdoby v sále, a malo slakosti, tak dostali povoleni at si klidne nachystaji kytky a objednaji zakusky. Realizovali se podle sveho a pak uz nekecali jinde. Takze to i radim, kdyz nekdo ma poznamky, zamestnej je, dej jim nejaky úkol, at ti s necim pomuzou, zajisti, dohlednou na to, vymysli, vyrobi... Ubudou ti jak starosti tak rypalove :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy měli šaty, oblek, rodinu a kamarády (hostů bylo cca 50), ale jinak svatba byla spíš "netradiční" vzhledem k tomu, na co byli doteď všichni zvyklí. Na místě jsme byli už od pátku, všechno bylo svépomocí, žádná obsluha, jen jsme měli s sebou tátu mé kamarádky, který nám v pátek i v sobotu úžasně griloval, obřad byl v lese, žádný oběd - rovnou raut. Žádné hry, žádné tradice, jen jídlo - pití, co si hosté sami brali a nalévali a DJ. Skoro všichni, kromě nás a pár hostů, se hned po obřadu převlíkli do kraťasů a triček. Měli jsme s sebou nějaký deskovky a badminton, ale na ten se vůbec nedostalo. Na místě byl fotbálek, ten jediný se hojně využíval. Jinak nic. A od všech zatím sama chvála na to, jaká to byla pohoda a jak to bylo fajn. A jak si to užili 😊 Já osobně nemám ráda upjatý svatební obědy. Taky nevidím důvod proč nutit všechny (zvlášť v létě) být celý den a celou noc v šatech a oblecích. Stejně jako nemám zájem někoho nutit, aby se "bavil" u nějakých tradic a her. Udělali jsme to teda v tomhle, možná trochu neobvyklém, stylu, ale vyplatilo se 😊
Odpovědět
Profilova fotka
Moje vlastní máma nechápe celý koncept svatby a to si nemyslím, že chceme něco, co se vymyká dnešním představám o svatebním dni. Chceme vše na jednom místě, které už máme zamluvené - den předem přípravy, další den, den svatby, příjezd hostů, obřad, oběd, raut i večerní zábava na jednom místě, včetně ubytování. Nedokáže skousnout že to není v místě bydliště (60 km neni daleko...), že nebude kolona aut, že chceme malou svatbu v uzavřeném okruhu a nebude tam moci přijít kdejaká Máňa z Horní Dolní, že to nemáme normálně v restauraci, že tam budou všichni spát, potažmo že si vůbec dovolujeme vybrat příchuť dortu bez jejího vědomí. Takže místo těšení se a radosti z příprav se z toho akorát stresuju. Protože chceme svatbu ve stejném duchu jako vy, pohodovou, přátelskou, v okruhu nejbližších a to je to nejdůležitější, mít kolem sebe lidí, kteří tam prostě být mají. Nevím co ti poradit, vyprdnout se na řeči kamarádky? Ale sama vím, že se tyhle věci prostě neposlouchají dobře... jen si to tím nesmíme nechat zkazit. :)
Odpovědět
@laracroft1990 To, že si ona něco takového neumí představit je pouze její problém. Vy si to evidentně představit umíte a to je hlavní ;-) Směle do toho. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iveete Perfektně vyjádřeno 👌😊
Odpovědět
Profilova fotka
Tak my budeme mít svatbou tak nějak mezi tím vším, původní představa byla vše na jednom místě to nějak nevyšlo no dobře. Obřad bude venku přijedu na něj na koni. Nebudeme mít klasický oběd jen raut ten bude v sále u nás v obci dělávali se tam diskotéky... Zábava a vše bude tam, vzhledem k tomu, že máme dost dětí jsem ráda, že před sálem je dětské hřiště... z místa obřadu do sálu se půjde pěšky. Kdo se bude chtít po obřadu a focení převléct ať se převleče já si svoje šaty budu chtít určitě užít co nejdýl. Jinak zvu lidi které tam chci a na příbuzné co jsem xy let neviděla se můžu víte co...
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme měli maličkou svatbu v kruhu nejbližších (celkem i s námi 12 lidí). My jsme to nikde nějak extra nevytrubovali, že se budeme brát. Moji rodiče byli nadšení, že máme rozum, tchán rovněž. Babičky naprosto chápaly proč je nezveme, opět padla slova o tom, že jsme rozumní, čekala nás stavba domu a všichni chápali, že utrácet za svatbu by byla blbost. Jediný, kdo měl problém, byla tchyně - nabízela se, že nám na svatbu přispěje (jejích nabízených 5 tisíc by toho teda moc nepokrylo), že musíme pozvat babičky atd, její matka (manželova babička) byla naprosto zděšená, že nezveme dvoje přátele, kterým jsme na svatbě byli, že nejedeme auty (proboha, měli jsme to na radnici 10 minut chůze).... no myslím, že ani jedna nám to dodnes úplně neodpustila, ale nikdo se v tom nerýpe :D Teď jsem je pro změnu vyšokovala, když jsem se zmínila, že určitě nepůjdeme na vítání občánků a nebudeme při té příležitosti dělat oslavu... myslím, že až se mrnous narodí (každým dnem), tak si ještě vyslechneme :D
Odpovědět
Profilova fotka
@ellinkasebudevdavat budeme to ma tak jako vy, akurát nevim jak to babičky budou rozdejchávat :-D
Odpovědět
@laracroft1990 Z toho si vůbec nic nedělej. :-) My měli svatbu také velice jednoduše pojatou, já v podstatě radši pak začala řikat, že jsme měli místo klasické svatby svatební párty. Měli jsme sice lehounce přes 40 lidí, z toho většina rodina a pár blízkých přátel, ale měli jsme vše na jednom místě, obřad až odpoledne, raut (žádná hostina), bez tradic (jen jsme nakonec rozkrojili dort, jelikož to tak nějak vyplynulo ze situace - původně se krájet ani neměl), výzdoba naprosto minimální, já ani neměla kytku, šaty netradiční, bez jakékoliv moderované zábavy. Během "příprav" (schválně dávám do uvozovek, jelikož ty naše opravdu nebyly klasické prožívací rok dopředu), mi část rodiny také říkala, jak tohle a támhleto bude divné a jestli si to ještě nechci rozmyslet a dělat to klasicky. Tak jsem přestala o všem mluvit, zbytek skoro nevěděli, jak bude a byl klid. Nikoho z rodiny jsme nezapojovali vůbec do ničeho, pomáhali pouze přátelé. A výsledek...všichni se skvěle bavili, nikdo si nestěžoval a naopak jsem ze všech stran slyšela, jaká je to paráda, že je to uvolněné, není to sešněrované nějakým "teď musíte jít sem", "teď musíte dělat tohle", "teď se budete bavit takhle" atd. A můj netradiční vzhled ve výsledku také získal pouze kladné ohlasy....asi i ti, kteří říkali, že to bude divné, viděli, že takhle jsem se prostě cítila dobře a klasika by mi nesedla. Takže doporučuji udělat si to prostě tak, jak chcete vy a na zbytek se vyprdnout, oni se s tím srovnají. A dát "embargo" na informace ohledně příprav je fakt super.
Odpovědět
On se vždy někdo najde, kdo ti dá dobré rady (příkazy), jak to udělat. My měli svatbu takřka zcela klasickou a přesto jsem musela udělat přítrž mamince i tchýni :D. U naší mamky jsem nakonec musela natvrdo říci, aby si uvědomila, že je hostem, kterého zvu já a budoucí muž. Ne, že ona mi strojí svatbu, které se já účastním. Mno chvíli to rozdýchávala, ale dala. Názory kohokoli jiného mi byly srdečně jedno.
Odpovědět
Profilova fotka
Ať je svatba jakkoliv velká, vždy se najde někdo, koho to „pohorší“. Někomu přijde velká svatba zbytečná, někomu malá svatba nepřijde jako svatba... ale hlavní je, aby to bylo podle nevěsty a ženicha a aby si to užili. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?