Jak zvládnout finančně mateřskou?

Už dlouho přemýšlím a počítám.Jak to chodí po svatbě se čeká že si pořídíme nějaké to díťátko jenže já mám strach jak to zvládnem finančně na mateřské. Platíme hypotéku a když vezmu kolik člověk zaplatí za energie a pojištění a všechno kolem nevím jak to zvládnem.Jak to mamky zvládáte?
Odpovědět
Profilova fotka
Voptej sa na Modrym ořovi ;-) K dotazu: když se chce, tak to jde 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
mám to úplně stejně :( přítel chce po svatbě mimčo, já se tomu také nebráním, ale sháníme vlastní dům s dílnou, protože přítel je umělecký kovář a vlastní dílnu potřebuje...takže to znamená hypotéka, ale jak to pak udělat, když on je živnostník, já budu na mateřské? No ale jak se říká, kdo se bojí, nesmí do lesa :)
Odpovědět
my to máme opačně, my už mimčo máme a ted chystáme svatbu, taky sme měli období kdy sme se plácali ale ted je to docela fajn a hodně pomohla rodina...a na internetu seženeš všechno za dobrý peníze pro miminko...na modrymkonikovi se dovíš všechno, tak se jukni tam... ale jak říká můj otec, kdyby sme měli čekat na to, až budeme mít svatbu, svůj dům, svoje auto a hodně peněz, tak se nikdy dětí nedočkáme.... takže se nebojte a jděte do toho ať nevymřeme :-) :-D
Odpovědět
@svobodpetika Taky se toho děsím. Mám hypotéku (jen na sebe) a na rodičovské nebudu brát ani třetinu současného platu, tak to bude pěkný sešup :-/ Ale mám relativně dost našetřeno, tak počítám s tím, že to při rodičovské padne.
Odpovědět
Profilova fotka
Dost te chapu...resim neco podobneho.Bohuzel nejsem typ co by se do toho bezhlave vrhnul...jako,ze se to nejak zvladne.Prozatim jsme u varianty kdy musime pracovat oba,treba i jeden v noci.Jinak by jsme nemeli ani na zakladni potreby.Uvidime co bude v budoucnu,jeste radeji pockame,ale nevim jestli vubec budeme dite takovym zpusobem chtit.Nemyslim,ze to je pro nej idealni.
Odpovědět
Taky máme po svatbě a hypotéku. Hodně se toho bojím, ale asi je to tak jak píšete, prostě se do toho bude muset praštit a pak už se to nějak udělá. Také počítám že padnou úspory.
Odpovědět
tak tohle zatím řešit nemusím,sice mám už skoro 2roky po svatbě,ale rodinu neplánujeme.V dnešní době je to finančně pořídit si mimino hodně těžké a jen pro ty co na to mají a pro ty odvážné.Jestli někdy v budoucnu budu v této situaci a řešit finanč.zabezpečení rodiny,tak snad to zvládnu.
Odpovědět
Profilova fotka
Řěším to samé téma.Strach mám taky.Ale možná spíš z toho, že si bude potřeba trochu utáhnout opasek.Znám okolo sebe spoustu mladých lidí, kterým to miminko prostě přišlo a žijou si hezky.Rozhodně nevydělávají velký peníze, ale jsou moc spokojení.Asi jde i o to jak si to uděláte a jak celou tu situaci vnímáte:)Strachovat bysme se mohly třeba do padesáti, že se to finančně nezvladne....kdy to bude ideální?Myslim, že nikdy:)Ale určitě se to dá:)Já spoléhám na to, že jednou prostě zjistim, že miminko je na cestě.Bez plánování.Ať si najde cestu na svět, kdy bude potřebovat:) ;-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?