Jak trávíte večery?

Profilova fotka
Novomanželky, jak trávíte s manželem běžné každodenní večery? Nějak jsem se nachytala, že se to u nás smrsklo na to, že přijdu z práce, on je zavřený u počítače, protože přichází dřív, já nebo spolu vyrobíme něco k večeři, on si to veme k počítači, já k televizi, jdu spát a on jde spát po mně. Cca jednou do týdne se spolu podíváme na film nebo seriály. Občas spolu něco podnikneme o víkendu, já mám svoje koníčky, ale takové ty každodenní večery v týdnu... nevím, abych nebyla moc vlezlá, že chci chvíli každý den něco dělat společně. Teď jsme měli půl roku program - plánování svatby, to bylo fajn. Ale teď je po svatbě takové mrtvé období. Navíc, ani nevím co - společenské hry nás moc neberou, na počítači s ním hrát nechci, na večerní procházky nechce on... máte nějaký nápad? Jak vypadají večery u vás?
Odpovědět
1
2
My si naopak moc užíváme, že se už neplánuje svatba a můžeme si ty společné podvečery a večery užívat třeba u telky a nemusí se pořád řešit svatba :-D dvakrát týdně spolu chodíme do fitka na kruhový trénink, nebo společně cvičíme doma, nebo se jdeme proběhnout...občas má manžel svůj fotbal a já třeba zumbu, takže nejsme pořád spolu a máme i své vlastní koníčky, ale máme jich taky hodně společných, takže to je fajn :) koukáme na seriály, nebo na filmy, vaříme spolu obídky na další dny, někdy vařím jen já a manžel je na počítači.. někdy si oba čteme svou knížku a jen si k tomu uvaříme společně konev čaje a zapálíme nějaký svíčky...prostě užíváme si společný chvilky i v týdnu, protože jinak by to byla jen honba za víkendem, aby už konečně byl :) zkus manžela třeba přemluvit na ty procházky, je to fajn vyčistit si hlavu, popovídáte si...nebo začněte sledovat nějaký seriál spolu, nebo nějakou jinou společnou aktivitu, co by vás oba bavilo, to je těžký takhle vymyslet, musíte vědět vy :-( :-S
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, tak my naopak trávíme společně většinu volného času... Jdeme na procházku se psem, díváme se na seriály a filmy, hrajeme hry, společně uklízíme :) Často si k tomu otevřeme dobré vínko a dáme si něco dobrého (sýry, oříšky...). Naopak jsme takoví nesví, když nám na tuhle večerní pohodu někdy nevyjde čas :) Ráda si občas zajdu zacvičit/ na kafe s kamarádkou, ale většinu večerů mám ráda společných s manželem. Večer chodíme spát spolu a ráno společně snídáme (já vstávám o něco dřív a jdu se psem a pro pečivo) a jsem za to ráda... Asi jsme rozmazlení, ale vůbec bych si nedovedla představit, že bychom třeba pracovali na směny a míjeli se...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak bohužel stále kvůli práci manžel odjíždí v pondělí brzo ráno a vrací se v pátek v podvečer takže tyhle "problémy" nemáme...každopadne poradit si musite stejne sami - kazdyho bavi neco jinyho, univerzalni recept neexistuje...někdo chodí sportovat, další koukaj na seriály/filmy, někdo se prochazi se psem...spis si o tom popovidej s nim :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No, u nás to ze začátku vypadalo tak, že jsme se buď koukali na film nebo on seděl u pc a já skládala obrovské puzzle :-). Tehdy mi ještě nepřivezli z původního bydliště můj pc, takže jsem nemohla dělat ani věci do školy, a já jsem hrozný workoholik, čtení nebo lenošení pro mě není, tak jsem to řešila takhle :-D Teď občas koukáme na film, občas jdem do čajovny, a pc hry spolu taky hrajeme. Ono spousta žen si myslí, že je to nebaví, protože chlapi hrajou hlavně nějaké "vraždící" hry, ale my jsme třeba spolu hráli transportycon (stavění dopravy) nebo detektivní hry (Sherlock Holmes), to bylo taky super :-) Je to fajn strávený čas spolu. Navíc manželovi všichni chlapi závidí, všichni mají manželky, které s nima nejsou ochotné hrát, jenom on ne :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik Jo, dřív jsme spolu taky občas hráli počítačové hry, já jsem odjakživa byla "pařič" (ani střílečky mi nebyly cizí), ale teď už nás to moc nebaví ani jednoho - ale jednou za čas si rádi zahrajeme Trackmanii (autíčka) nebo Counter Strike (střílečka) s pár dalšími kamarády přes síť :)
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik me hry prestaly bavit nekdy po maturite...manzel je miluje - ma PS4 a hraje furt :-) ale obcas to teda i vypne :-D:-D
Odpovědět
Profilova fotka
@dmiska já jsem hrozně zvědava, jak my to jednou budeme dělat :-) za měsíc jsme spolu celkem 8 let a od zacatku se vidame jen o vikendech....takže se samozrejme tesim a zaroven i trochu "bojim" az to bude jinak :-) protoze jsem se proste naucila bejt 5 dni sama :-) udelala jsem si svuj program a jsem zvedava, az ho budu muset jednou zmenit....ale behani se nevzdam, to jsem mu rikala rovnou ze proste po praci vetsinou jdu na 1-2hod behat a vracim se kolem sedme, takze s teplýma vecerema at nepocita :-D
Odpovědět
U nas bohuzel manzel taky neni na vecerni prochazky.. jinak bych na ne chodila rada, ale travime spolu vecery tak, ze spolecne vecerime, u toho si pustime serial, pak si chvili povidame, obcas si zahrajeme nejakou karetni hru, pak si chvili delame kazdej svoje (on treba u pocitace nebo neco dela v kuchyni, ja treba zehlim nebo co potrebuju zrovna delat), a pak si spolu lehneme do postele a cteme si kazdej svoji knizku. Obcas jdeme spolu rano nebo vecer do bazenu, a na prochazky chodime o vikendech.
Odpovědět
Profilova fotka
@cherubinka poridte si dite a budete mit hned o zabavu postarano. :-p :-D my jsme na tom uplne stejne. teda vecerime vzdy spolu a na tom trvam, protoze kdy jindy uz se "rodina" sejde, kdyz ne u stolu? po jidle nasleduje neco malo domacich praci (nadobi, pradlo ap.) a pak volny program. :-N ja si vetsinou vecer ctu knizky/siju/delam manikuru/pisu s kamarady/prochazim modni casopisy atd. a on hraje hry. obcas kouknem spolecne na nejaky film nebo serial, ale v tydnu vychazky nebo jina aktivita nehrozi. casu je malo a nez se clovek probije povinnostmi, je stejne pomalu cas jit spat. nezbyva, nez si to vynahradit o vikendu..
Odpovědět
Mám to podobně jako @cherubinka :-) Na společné jídlo si taky potrpím, občas si večer zahrajeme na XBOXu, nebo kouknem na film, ale jinak trávíme večery většinou každý po svém. Já u lakování nehtů a čtení a přítel u fotbalových sestřihů :-D
Odpovědět
Profilova fotka
dáme si vínečko a filmík, pozveme si návštěvu nebo vyrazíme se známýma do vinotéky, zahrajem si nějakou hru třeba šachy nebo dámu, uděláme si navzájem masáž, spolu umyjem nádobí po večeři, škádlíme se a poperem zlechtáme nebo tak, povídáme si, plánujeme co dál (rekonstrukce bytu, dovolený,práce.....)
Odpovědět
Nemáme televizi a večer nezapínáme počítač..a je to ;-) V takový ten běžný den jsme rádi, že si spolu dáme večeři a popovídáme si. Občas zajdeme do divadla nebo kina nebo na tu procházku, i když teď co je večer tma a zima, tak už procházky vypouštíme. Někdy si jdeme zalézt na stěnu nebo zaplavat. Koníčky zvlášť vlastně ani moc nemáme :) Ale spíš mám pocit, že poslední dobou (a to už je po svatbě) máme pořád nějaké zařizování nebo práci a vidíme se docela málo..
Odpovědět
Článek se načítá
Tak po různu. Domácí práce a vaření, sem tam hospoda, sem tam kámoši, sem tam vlastní program. Dál filmy, seriály, vínka, taky spolu rádi sexujeme, hodně kecáme, občas si něco čteme, hrajeme si s kočkama. Procházky taky nejsou marný, posloucháme hudbu... Vlastně mnohdy ani nevím, žijeme spolu na malém prostoru už dlouho, vytvořili jsme si takový nějaký soulad, že nemáme pocit, že bysme nebyli spolu a zároveň si nepřekážíme :)
Odpovědět
@azrrael Ano, na sex by člověk úplně zapomněl! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme téměř pořád stejné :-D Přijdeme cca kolem půl 9 někdy dříve, někdy později z poklízení zvířat (brácha má statek), potom se umyjeme, někdy najíme pokud jsme nejedli dříve a koukáme na tv a u toho si povídáme, či jiné záležitosti :-D Ale jsou dny, kdy se vidíme prvně až v posteli těsně před usnutím, když mám např. brigádu, nebo jdu s kámoškama pokecat či manžel má něco atd.
Odpovědět
Profilova fotka
Já naše večery miluju, z práce se za svým naželem domů vždycky těším, ikdyž neděláme třeba ani nic mimořádného... Většinou něco uvařím, nebo vaříme spolu, někdy i manžel vaří pro mě, pak spolu jíme, u toho většinou sledueme nějaké seriály. Pak si hrajeme, on třeba hry na pc, já si většinou něco čtu nebo dělám něco do práce, žěhlím nebo poklízím. Večer pak buď kecáme, nebo si pustíme film nebo něco v televizi. Občas zajdem na véču, do kina, na výstavu, na procházku, s kamarády do hospody, na nějakou blbinu (lasergame, cokoliv) nebo do bazénu, na cvičení, vždycky se něco vymyslí (cca 1-3x do týdne)... :) A jsme spolu děsně rádi, když spolu nejsem, tak se nám stýská :) Není to o tom, že bychom se vedle sebe naučili žít, my to takhle měli od začátku a jinak to už ani nechceme :)
Odpovědět
My si tedy vsedni vecery uzivame. Obvykle se doma sejdeme kolem seste, uvitame se a mame chvili kazdy "svuj program" na odpocinek - pc, playstation a ruzne dalsi konicky, ale obvykle jsme treba spolu v mistnosti, jsme si na blizku. Pak nasleduje obvykle spolecna priprava vecere (nekdy chysta jen jeden z nas) a spolecna vecere. V lete jsme jeste pred jidlem chodili spolecne behat. Jinak po jidle uz jsme obvykle spolu - bud odpocivame u flmu, jdeme s prateli posedet nebo je pozveme k nam, pripadne treba s muzem hraju neco na playstationu a podobne. Obvykle tak 1-2 vsedni vecery netravime doma, jdeme do kina, k rodicum a podobne, to obvykle spojime s jidlem. Jsem takhle stastna, travime spolu vetsinu volneho casu, ale zase se nedusime, mame kazdy svou volnost a klidne si jde manzel za kamarady nebo mam ja program s kamaradkami. Ale vzdycky se na sebe tesime.
Odpovědět
U nás to není pokaždé stejně, ale obvykle spolu večeříme, někdy jsou večery, kdy si spolu jen tak povídáme u sklenky vína nebo někam večer jdeme, někdy někdo z nás jde večer na trénink nebo s kamarády, ale spát chodíváme spolu. Ani jsme si to nijak nemuseli říkat, ale většinou na sebe čekáme, pokud je někdo z nás venku a jdeme si lehnout spolu. No a v posteli si pak buď povídáme, díváme se spolu na film, občas si jen tak vedle sebe ležíme a každý si čteme to svoje a někdy děláme jiné věci. ;-) Každopádně ale rádi spíme spolu (jakože usínáme spolu). Jo a pak jsem zapomněla, že máme i společné akce, jako je jóga nebo salsa, kam chodíme spolu, takže po večer někdy trénujeme. :)
Odpovědět
Profilova fotka
Manžel má vcelku náročnou práci, takže občas po večerech musí pracovat a pokud projektuje, tak já většinou surfuju po netu, případně nějak poklízím, žehlím atd. Jinak večeříme téměř vždycky spolu. Občas po večeři jen tak sedíme se sklenkou vína a povídáme si (v létě většinou na zahradě), nebo trávíme večer venku s přáteli nebo je u nás návštěva, případně se díváme na film, občas hrajeme nějaký hry...no a tak 8-) :-D Lehnout si chodíme vždycky spolu. Jsem na to tak zvyklá, že když je třeba na služebce, tak se mi spí prostě špatně, když velde mě není :) Ale čas od času se stane, že se "míjíme" i několik dní. Já jsem s kamarádkama, pak je on s kamarádama, nějaké firemní akce, pomoc přátelům/rodině.... je to různé. Myslím, že i když trávíme hodně času čistě jen spolu sami dva, tak máme i každý svoje vlastní aktivity a když spolu několik večerů "nemůžeme být", rozhodně nám to nijak nevadí :-) Z toho co jsi napsala by mi asi nejvíc vadilo to oddělený stravování...jakože si to každej nesete k televizi/k počítači. Není nutný (podle mě) trávit spolu každý večer, celý večer....ale tak nějak žít spolu a jakoby "společně"... Asi to nedokážu popsat, ale prostě i když on pracuje a já si třeba vedle něj čtu, je mi ta blízkost milá a nemusíme spolu v tu chvíli ani nijak komunikovat....
Odpovědět
Profilova fotka
toto teda vobec neznie dobre :-| najdite si spolocne zaujmy... alebo navzajom respektujte a prisposobte sa jeden druhemu... raz budete robit co chces ty a raz on. robte nieco spolocne pre seba napr varte, upratujte atd... urcite odporucam jest spolu aspon jedno jedlo denne.. je to jedno ci su to ranajky obed alebo vecera... :-( ja si ani neviem predstavit ze by sme jedli kazdy pri svojom pocitaci, to je proste ritual... samej by mi ani snad nechutilo. Inak my robime vsetko spolu... 6 rokov sme sa od seba prakticky nehli :D
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca presne tak....mame to uplne stejne, jakobyste vy byli my a my zase vy :D Asi mame hodne podobne nastavenej vztah :) A vzdycky, vzdykcy, vzdycky (pokud teda jeden z nas neslouzi noc) tak chodime spat a usiname spolu v naruci :) To miluju ze vseho nejvic, to uplne vrnim blahem :)
Odpovědět
@cherubinka A tak asi je normální když si každý jde občas po svém...Můj manžel je milovník pc her,tak hraju někdy s ním,teď jsme se zas dali na stolní hry,nebo si spolu pustíme film...a manžel vymyslel super hru s kartami-svlékací prší. Kdo prohraje,sundá si jednu část oblečení. Doporučuji,osvěží to běžný život;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Faktem je, že dlouhodobě stojí naše večery za starou belu. Práce, práce, práce, liší se to od zbytku dne jen tím, že nevolaj,a že zabírá nejpohodlnejsi část sedačky s ntb. |-| :-.
Odpovědět
My vždycky vyčeříme jen spolu, koukáme na filmy, hrajeme hry a tak :-D Ne vždycky ale chodíme spát spolu, já jsem spíš sova a večer se mi nejlépe pracuje, takže se někdy stane, že pracuju do noci a on už spí...
Odpovědět
@zuzekk boze, holka, to znam 8-( Zrovna ted je to u mne aktualni, porad jenom prace a drina, ale co z toho zivota clovek ma? Penize nejsou vsechno. Na dovolene jsem nebyla uz dva roky :-p Kdybych ted umrela, tak by mi mohli napsat na nahrobek 'Nic si v zivote neuzila, ale zato pracovala do umoru' ;-(
Odpovědět
Musím říct, že posledních osm měsíců se nám večery scvrkly na prostou otázku "usne či neusne?" - případně - "kdo ji uspí?" (naši dceru). S velkým sentimentem tak vzpomínám na společné filmové večery a na společné večery vůbec:-) - teď jsme od března stihli třikrát 20 minutový seriál... Nicméně - ten stereotyp, který popisuješ jsme částečně zažívali už v době chození a domluvili jsme se, že každý čtvrteční večer strávíme nějakou společnou aktivitou méně konzumního typu (divadlo, výlet, festival apod. - byli jsme v Praze, tak těch možností bylo hodně). Celkem se to osvědčilo, ve vymýšlení jsme se střídali :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett 8-( podzimy pozoruji již delší dobu, to je bída největší. Blbý je, že práce je hlavně jeho, mě se daří odbýt si to přes den, a pravda, večer jsem dost hotová. Když vyrazím s kamarádkou nebo tak, energie se nasbírá a jde to dobře, ale jak domov zavoní kanapem, je po aktivitě. A drahý kliká a kliká.... ]-( těžko mu to vyčítat, nevydělá si tím nějaké suprabalíky, ale platí hypotéku a další investice do domku, a holt to asi jinak nejde - buď klikací večery de facto v osamění nebo jiná práce. Což teď opravdu není na pořadu dne. Dřív jsme chodili jednou týdně tančit, to bylo super. Nebo ven k řece, na brusle, taky dobrý. Léto bylo fajn, zahrádka, buřtíky, ale s časnou tmou jen sedíme doma a klikáme.... :-S :-( :-|
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Můj přítel pracuje na směny, takže pravidelné společné večeře u nás nehrozí. :) Ale co je u nás naprosto normální a všichni se tomu diví je, že se spolu vždycky sprchujeme. Tak nějak je samozřejmý, že vždycky, když jsme oba doma, tak jdeme do sprchy společně. Nebo když jsem někde v hospodě, tak mi píše, kdy přijdu a jestli na mě má čekat se sprchou :D Zpátky k tématu: my buď koukáme na filmy, povídáme si, vaříme nebo hrajeme nějaké hry - já miluju slovní hry, takže hrajeme všechno možný, občas si povídáme anglicky, abychom potrénovali jazyk a ozvláštnili běžnou komunikaci. Dneska jsme si třeba kreslili. Stáhli jsme si do mobilu program na generování náhodných slov, něco vybrali a každý to musel nakreslit. Kdo měl hezčí obrázek, měl bod. :) Totálně mě převálcoval, já kreslit neumím a vztekám se u toho. A to zase strašně baví jeho, moje vztekání se. :D Když jsme bydleli v baráku jeho prarodičů, chodívali jsme se hodně procházet do lesa, se psem a u toho hráli slovní fotbal, dost často v angličtině. Nebo si vezmeme kartičky z hry Evropa nebo Česko a dáváme si zajímavý otázky. Oba dva máme rádi svíčky a takovou tu atmosféru čajoven - vonné tyčinky, přítmí, ... Hlavně přes podzim a zimu si děláme takový příjemný večery, říkáme tomu "zen hodinka". Už si asi musíte myslet, že jsme praštěný. :D Zen hodinka spočívá v tom, že necháme jen slabý světlo, zapálíme svíčky, vonnou tyčinku a nějakou meditační hudbu. A buď si u toho povídáme nebo naopak jeden toho druhýho masíruje, hladí a tak. Moc nás to baví. Musím říct, že mě moc baví z obou stran - jak být masírovaná, tak masírovat. A musím podotknout, že součástí masírovací varianty zen hodinky je nemluvení. A když u toho mluvím, tak leda říkám něco ve smyslu Uvolni se, vypusť všechny starosti a tak. :D Někdy zen hodinky končí happy endem, někdy ne. Sice mě někdy mrzí, že budoucí manžel nesdílí některý pro mě podstatný koníčky - párty, společnost hodně lidí, běhání - ale tyhle naše "obyčejný" večery jsou naprosto nejlepší. A rozhodně to není tak, že výše vyjmenovaný věci děláme každý druhý den. To rozhodně míň. I tak je to super. Taky jsme spolu cvičili. On má víc zkušeností s posilováním, tak mě vždycky trénoval a pomáhal mi.
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsem půl rok před svatbou řešili jen svatební záležitosti :-) . Po svatbě jsme hodně cestovali, ale to teď také ustalo. Každé úterý se společně koukáme na TopGear, jinak si buď pouštíme film, nebo hrajeme nějaké hry :-D . Aktuálně u nás frčí hra Lodě a různé erotické hry.... A mezi těmi hrami (asi spíše těmi erotickými) se mi povedlo otěhotnět, takže teď spíš po večerech řešíme jména, pokojík... Ale nebála bych se toho, že není co dělat, nebo že je sem tam nuda. Manžel asi potřebuje taky po práci odfrknout a vypnou. Nebo za ním zkuste přijít s tím, že byste chtěla jít do kina/divadla/že jste stáhla seriál, na který byste se mohli postupně koukat. :-) Přeji pevné nervy :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My pracujeme na směny, takže občas se doma míjíme..kdyz přijdeme brzo z práce oba, tak jdeme cvičit, nebo spolu vaříme,jdeme se projít se psem, jdeme na pivo, do sauny, valime se u telky...záleží na stupni vyřízenosti z prace :) ale strašně mi vyhovuje, že přítel slouží noční, že jsem občas sama doma večer, a o to více se pak těším, až bude večer společný :) ale zazila jsem vztah, kdy jsme spoli chodili vikendove(rok) a pak se sestehovali a byla to tragédie, my spolui vůbec neuměli trávit čas, ja chodila spat brzo, on zase pozdě, o víkendu dlouho spal, ja zase byla brzo vzhůru, byl problém ho někam vytáhnout..no po roce společného bydleni jsme šli od sebe, protože jsme sice bydleli spolu v malé garsonce, ale totálně jsme se míjeli... proto si zakládám na tom, abychom s nastávajícím měli společné zájmy atd.,ale samozřejmě k tomu každý svou volnost a svůj volny čas :)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?