Jak odpálkovat věčný otázky jaktože ještě nemáme dítě?

Profilova fotka
ahoj vdané paní, chtěla jsem se zeptat, jestli jste se některá setkala v okolí s otázkou ohledně toho kdy plánujete dítě, popř. drsnější a ještě netaktnější připomínkou jestli už byste si nechtěly pořídit dítě. jsem vdaná ještě ani ne rok a neustále se mě někdo vyptává, kdy budeme mít dítě. Většinou jsou to známí a vzdálenější příbuzní. Blízká rodina a přátelé vědí, že ještě studuju a že potřebujeme dát dohromady bydlení anebo jsou natolik taktní a do našich soukromých záležitostí se nepletou.Ale i tak mě dost štvě, když se mě na to někdo zeptá. Těhotenství a dítě beru čistě jako soukromou záležitost, o kt. máme právo rozhodvat jen my dva. Mě samotnou by nikdy nenapadlo se na něco takového zeptat ostatních. Jasně, že jsem třeba zvědavá, ale říct někomu jaktože ještě neplánuje příp. rovnou nemá dítě považuju za hodně neslušné. Jak řešíte tyhle dotěrné a hloupé otázky? Znáte nějakou vtipnou odpověď jak odpálkovat tyhlety zvědavce? 8-)
Odpovědět
1
2
7
medria: vdaná ještě nejsem, ale vzhledem k mému věku se mě na to ptá někdo každou chvíli. Mamku jsem umlčela jednoduše - děti stojí peníze. Tak až nějaké budem chtít, tak si dojdem do cestovky, tam mají pořád reklamy "dítě do 3 let zdarma"... tak už se na děti neptá, jen na to, kdy jdem do cestovky (a to se snáší líp). :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tahle diskuse už tu je - jmenuje se JAK VYSVĚTLIT OKOLÍ, ŽE NECHCEME DĚTI - ASI NIKDY , nevím jestli jsem okopírovala správný odkaz, tak si ji přinejhorším najdi v tématech - je dost zajímavá .-)) www.beremese.cz/forum/show.php?vThrea... - 51k -
Odpovědět
Medira: jsme na tom stejně. Rok po svatbě a všichni najednou začali s miminem. Tak říkám, že na to máme ještě čas, ani nebydlíme ve svým, studuju,....a propo, co je komu do toho ;-)
Odpovědět
Znám to. A odpovídám- až budeme čekat dítě, tak to oznámíme. Nechci, abyste se nás pořád ptali. Na psychice to nepřidá...
Odpovědět
Profilova fotka
no ja teda jeste po svatbe nemam, ale je to standartni spolecenska otazka, podobne jako bavit se o pocasi, nezadanych se pta jestli uz jsou zadane, zadanych kdy se budou vdavat a vdanych kdy bude dite, vetsinou tim vyjadruji zajem (a samozrejme jsou zvedavy), myslim, ze je zbytecne se tim trapit a nejak to resit, tuto otazku stejne nezastavite, vzdycky prijde na radu nejpozdeji po pozdravu :-D
Odpovědět
Mně se taky lidi ptaj a neobtěžuje mě to, říkám, že zatím dítě nechceme a je to. Je to normální, že se lidi ptají.......... zvědavost no.
Odpovědět
Já jim odpovídám pravdu, že za tři až pět let a mám pokoj, prostě to lidi zajímá. Souhlasím s darkwitch, lidi se o něčem bavit musí :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
u nas uz to vzdali :-D. jsme vati 2 roky a spolu jsme 11 let :-) .... ale me tahle otazka neobtezuje, kdyz se nekdo zepta, tak reknu podle pravdy, ze jestli vsechno bude dobre, tak na diteti asi zaciname pracovat po Vanocich :-) a bude na prirode, jestli to pujde nebo ne. Kdyby me to stvalo, asi bych odpovidala: Kdo se pta moc se dozvi nebo Az bude tak bude, vcas se to dozvis, neboj. :-)
Odpovědět
mně to moc jako společenská otázka nepřijde. Je to opravdu soukromí. A "nejlepší" je, když se ví, že se pár snaží a každý měsíc se ptají - tak co dítě? Jsi těhotná?..... ]-( Co jim je do toho? Trochu taktu neuškodí.
Odpovědět
Profilova fotka
my jsme po svatbě dva roky, rok a půl jsme měli "klid" a poslední půl rok, nevím co se stalo, ale poslouchám to pořád...naštěstí rodiče jsou v poho, ti to neřeší, ale kamarádi jsou děsní...mě by ta otázka taky nevadila, kdybych jí slyšela občas, ale když jedeme každý měsíc za kamarády do Pardubic a oni se nás každý měsíc ptají, co my a jak to plánujeme a já jim každý měsíc odpovím to samé: až se nám dostaví bydlení...tak to už mi příjde fakt trapas
Odpovědět
Společenská otázka je to do té doby, než se ti dva opravdu začnou o dítě snažit a nejde jim to. Pak už musí každý zvážit, jestli se těch dvou nedotkne. Ale tuhle trochu taktu snad zvládá každý dospělý normálně vychovaný člověk. Kdybyc byla v této situaci a na toto by se ptal ten stejný člověk stále dokola, ptala bych se ho na něco pro něj citlivého. To by pode mého mělo zabrat. 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tohle je jina diskuze nez JAK VYSVĚTLIT OKOLÍ, ŽE NECHCEME DĚTI - ASI NIKDY Myslim ze nas hodne deti chce ale ne ted, az budem mit hotovou skolu, dokonceny doktorat, mit dobrou praci, vlastni byt, auto apod. Nektere maji uz skolu hotovou a prave zacaly vydelavat a chcou si trosku tech penez uzit - zaplatit si exotickou dovolenou, koupit jednou opravdu drahe boty, proste uzit bez spatneho svedomi, ze utraci za sebe, kyz by meli utracet za dite. Na tom neni nic spatneho, ale pribuznym se to blbe vysvetluje ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
A to zas já jim klidně řeknu, že zatím chci radši ty drahý boty :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
no já mám od svatby 25 dní a když jsme jeli na dovšu tak tchán stál ve dveřích a kladl nám na srdce že až se budem vracet tak jedině s těhotenským průkazem no a není to tak dávno co všichni tlachali že jsem mladá... Lidi neví co chtějí a tak si musí najít nějaké téma k hovoru ;-) Nač si s tím dělat hlavu, stačí pokrčit ramenama a otočit oči vzhůru a je jasno a ještě nějaký ten pohled... :-D
Odpovědět
Tak to reste taky nejakou hloupou otazkou...treba..kdy planujes pohreb? To mi prijde stejne stupidni jako ptat se na deti. Dneska ma kazda druha holka problem s otehotnenim a takoveto otazky ji akorat mrzi...
Odpovědět
Profilova fotka
kelisova: naprostý souhlas
Odpovědět
Profilova fotka
akorát se obávám, že jakákoliv obrana ještě zvýší zvědavost ostatních a just si začnou myslet, že se už snažíte
Odpovědět
Já myslím, že spousta lidí o problémech s otěhotněním ani neví a nepřemýšlí. Prostě se zeptaj. Ta věc s pohřbem je dobrá :-D :-D
Odpovědět
Tak u nás je to už docela aktuální kvůli věku (33), ale okolí mě "škádlí" podobnými vtipnými dotazy už asi od 25 let... :-) Většinou odpovídám- Dítě? Někdy nebo nikdy...Neboj, dozvíš se to mezi prvními....a pro zvlášť otrlé: Vaše starosti na moje ostny... :-D Teď už za mě většinou odpovídá manžel: Dítě? Jasně, půjdeme do krámu a nějaké si tam koupíme... :-) To většinou všem dojde řeč.... Teď po svatbě to nabylo na razanci - moje máme při každém telefonátu tajemně poklesne s hlasem - JE něco nového ??? :-) Vážně nevím, co čeká, že jí řeknu...Nijak extra to nehrotíme, necháváme všemu volný průběh.
Odpovědět
Opravička: volám si samozřejmě s mámou... :-)
Odpovědět
aida, ten tajemný ton znám taky - i od kamarádek, které mě nechtějí trápit tou otázkou :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My máme od svatby rok a spíš se mi zdá, že se hodně lidí ptalo hned po svatbě, než teď. Asi si mysleli, že se vdávat musím. :-D Jinak u nás je to podobné, mimi ano, plánujeme, ale ne teď. Ještě studuju, pak chci chvíli pracovat a taky nemáme vlastní bydlení. A hlavně, až skutečne začneme na mimču pracovat, nikomu to neřekneme, protože fakt nepřidá, když se vás pak pořád ptají, jestli už. Vídím to u mojí mamky a vlastně i mě. Od doby, co švagrová zahlásila, že už teda přišel ten čas, tak to každou chvíli řešíme, jako jestli už jo, nebo ne, jestli by nám to řekli, jestli už to není moc dlouho, jestli náhodou nemají problémy, jestli se vůbec dost snaží...To radši ať je to pro všechny překvapení. Myslím, že do 3 let po svatbě je ještě normální děti nemít, takže i když už se budeme snažit, stejně budeme všem tvrdit, že máme ještě čas.
Odpovědět
andelko, máte to jednodušší v tom, že ještě studuješ. To my dostudovali, pracujeme už nějakou dobu, užíváme si a teď už jen chybí to děcko...
Odpovědět
AHoj, znám tohle moc dobře, jelikož je mi skoro o 10 let víc než našim maminkám, tetičkám a babičkám, když rodily svoje první dítě, takže se na to prostě furt ptají...Bohužel mě to docela bolí tyhle otázky, ale ptají se na to pořád, před svatbou (protože si myseleli, že se brát nechceme a děti budou "nemanžeslké") a po svatbě je to úplný děs, pořád narážky. Dva roky jim odsekávám, že už máme dvě holky a ty nám stačí (2 fretčí samičky), ale jak to mám s těhu jim vykládat opravdu nechci.
Odpovědět
Blani, no vidíš to, to my už vlastně potomka taky máme, lumpíka chlupatýho :-)
Odpovědět
No vidíš ;-) Já jsem myselala, že to rodinu už přešlo, ale ta svatba je zas "nakopla" a třeba děda při každé návštěvě furt opakuje: "V novém bytě, nové dítě...."... kdybych ho poslouchala , tak už jsem zasloužilá matka, už máme 4. byt (ale snad posleední :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Mě to ani nějak zvlášť neobtěžuje. Prudí s tím hlavně mamka, která babičkovatí strašně, ale tu obvykle odbydu důrazným "MATKO..." Jiná situace by byla, kdybysme se snažili a nešlo to. Myslím, že pak je záhodno důrazně dotyčnému zvědavci vysvětlit, že by(ch) jako ráda, ale nejde (nám) to. Normální člověk se chytne za nos a dá pokoj.
Odpovědět
Tak to já zas raději lžu, že mimčo teď ještě ani náhodou, protože nechci babičkám vysvětlovat, jaké mám zdravotní problémy, vím jak by se to rozneslo po tetičkách atd....a to fakt nechci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak u me se neresi dite,ale spis svatba.To je furt,kdy se budu vdavat apod.Na rovinu jsem rekla,ze svatba a dite az po tricitce a to jeste ,jestli se mi bude chtit a bude odpovidajici material /ted myslim chlapa/ :-) .Ted se chci bavit,uzivat penez a flamovat. :-D A je vymalovano. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No jo, příbuzenstvo není obvykle "normální člověk", no... (viz diskuze o znechucovačích svateb, že...) :-| Co třeba se sladkým úsměvem "A co je TOBĚ/VÁM do toho?"
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?