Jak jste řešily mailovou adresu po svatbě?

Profilova fotka
Ahoj holky, za necelé tři týdny se vdávám a došlo mi, že si kromě jiného budu muset změnit i mailovou adresu. Ta stará obsahuje moje příjmení před svatbou. Založím si mail nový, to je jasné. Jenže na ten starý pracovní mi píšou denně desítky lidí, jak to vyřešit? Měli jste zpočátku po svatbě schránky nějak propojené? Jde to vůbec, abych se už nemusela do starého mailu přihlašovat?
Odpovědět
Nastav si potom ve staré schránce, aby se ti maily přeposílaly automaticky do nové schránky. Odpadne ti tím chození do dvou schránek. Sama to budu takhle řešit.
Odpovědět
Ahoj ve všech e-mailových schránkách jde nastavit přeposílání zpráv do nové schránky. Tzn. ve staré schránce si nastavíš filtr na přeposílání zpráv na novou e-mailovou adresu. Většinou si můžeš i vybrat co udělá starý e-mail s přeposlanou zprávou, jestli přepošle originál do nové schránky a ve staré jí vymaže, nebo originál uloží ve staré schránce a přepošle jenom kopii atd.
Odpovědět
Obeslala jsem informace o novém mailu. Starý jsem si přesměrovala do nové schránky, pro případ, že by někdo ještě mail nezměnil - což se samozřejmě stávalo ještě hodně dlouho :-) A asi po roce jsem ze staré schránky odeslala e-mail všem kontaktům, že dojde k trvalému zrušení e-mailu a aby ještě jednou překontrolovali, že mají správný. Hovořím tedy o pracovním e-mailu a musela jsem starou schránku zrušit kvůli volnému prostoru na serveru či co... Soukromý mail jsem si prostě jen přesměrovala a ono to časem stejně všem došlo a ten starý už dnes nikdo nepoužívá...jo kromě pojišťoven, které mi tam neustále zasílají informace o smlouvách - to bych se z nich picla :-) Po 6ti letech :-D
Odpovědět
Dobrá otázka :-) Používám svůj osobní mail převážně jako pracovní a kontaktují mě i několik let staří zákazníci, takže si jen změním v nastavení příjmení, které se příjemci zobrazí, a adresu si nechám původní. Minimálně do doby, než si okolí na nové příjmení zvykne a než já najdu lepší způsob :-) Zvažovala jsem způsob, jak popisují holky (přesměrování do nové schránky), ale tím, že používám schránku i jako archiv, tak tu starou nechci rušit a do dvou chodit taky ne. A zatím jsem nenašla způsob jak přeposlat celou schránku na nový mail, aniž bych klikala po jedné zprávě. To bych si musela vzít měsíc volna jen na přeposlání :-)
Odpovědět
ahoj, já jsem to udělala naopak. Založila jsem si novou schránku a z té se mi přeposílají emaily do té staré. A schránky jsem propojila, takže ačkoliv ve skutečnosti odpovídám z té staré, mám nastaveno, že se email odesílá z nové adresy (ale je v odeslaných v té staré). Ta nová je pro mne vlastně jenom virtuální, nemusím tak řešit, co s maily ve staré schránce, protože aktivně používám pořád ji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj,pracovni mail mi vyresili na nasem IT oddeleni a osobni mail jsem neresila,mam pořad ten stary,se starym prijmenim..Vsichni maji muj stary mail,vsude jsem ho uvadela a nemam potrebu ho menit :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
Profilova fotka
Zrovna teď to řeším. Měla jsem velmi vzácné příjmení, s daným křestním jménem jsem byla jediná na světě (v zahraničí se tohle příjmení v přechýlené verzi nikde nevyskytuje). Kombinace do mailu jmeno.prijmeni@ bylo tedy vždy volné na všech serverech. 4 dny po svatbě, manžel má jedno z nejčastějších příjmení v česku a já už půl hodiny zkouším všechny kombinace jména, příjmení, roku narození, jen iniciály, s tečkou, bez tečky a vše obsazené 🤪
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?