Jak jste/jak byste oznámili partnerovi a rodičům těhotenství?

Ahoj děcka :-) jak jste/jak byste svému partnerovi oznámili těhotenství? A jak rodičům? Chtěla bych to pojmout nějak romanticky/kreativně (v případě partnera) a vtipně (v případě rodičů). Nechci to říkat jenom tak normálně, je to přeci jen zvláštní příležitost... ;-) Kamarádek se ptát nechci, hned by všechno vyzvonily, znáte to.
Odpovědět
Profilova fotka
@karim1 Viděla jsem jednou něco jako poukázky "na vnouče/pravnouče" jako dárek k Vánocům. Snad to bylo jako vstupenka udělaný? Už nevím....ale bylo to hrozně milý. (Nejsem zastáncem počůraných pozitivních testů - ve smyslu komukoliv to darovat nebo vůbec ukazovat :-D )
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj Karin ;-) až ta chvíle přijde, mám naplánováno koupit nějakou větší krabici sušenek nebo něčeho podobného sladkého a do ní dám takové ty miniaturní conversky se vzkazem: "Miláčku, vypadá to, že budeme muset vyklidit náš třetí pokoj..." Ten třetí pokoj máme zatím jako ateliér na malování a focení a místo pro věci, které se nikam nevejdou (takže je tam solidní binec), ale je to plánováno jako dětský pokoj - jen abyste věděli, jak to myslím :-). Jinak tu krabici nastražím do špajzky, on můj manžel každodenně chodí koukat, co je tam dobrého - hrozně moc mlsá - takže tomu dávám maximálně den, než to objeví :-D řekla bych tak kolem 21. hodiny večerní se slovy "Něco bych smlsnul..." A u mamky, tam často když jdeme k ní na návštěvu, doneseme zákusky z cukrárny, tak v cukrárně poprosím, aby mi tam dolů pod zákusky dali zalaminovanou fotku z UTZ. Zákusky vždy vybaluje mamka. Na to se fakt těším, protože ona umí vždycky udělat úplně ukázkový "poker face". U taťky to bude horší, nevím, jestli pobere představu být dědeček, tak tam radši přijdu s flaškou tokajského :-D. Nj, plány by byly, otázka je, jaký mi Pánbůh nachystal osud :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@huwik ten nápad se sušenkami je výborný, také máme doma takový pokoj, super tip :-)
Odpovědět
@misa24 @huwik Holky, a nebojite se, ze vam tyhle 'nastrahy' omylem nevyjdou? Jakoze treba na ty susenky manzel narazi, kdyz mu bude blbe a bude hledat prasek na bolest hlavy nebo na prujem :-D (nebo neco, co tam taky skladujete) - coz asi neni nejlepsi doba na oznameni tehotenstvi, ze. Ptam se, protoze ja tyhle infantilni pristupy nechapu, ja bych si s manzelem/ partnerem promluvila naprosto jasne, v klidu jako s dospelym clovekem bez nejakych blbustek :-N Precejenom chlapi na to asi moc nejsou, ze. Asi bych treba udelala atmosferu a zasli bychom nekam na veceri atd, abychom si v klidu promluvili co a jak. Ale smeju se pri predstave, ze by muj testosteronovej, ramenatej pritel mel ronit slzy, nebo se nejak rozneznovat pri pohledu na detsky backurky v krabici se susenkama :-D :-D :-D
Odpovědět
Já asi taky nejsem romantik, manžel byl ten, kdo se mnou dítě zplodil a bylo plánované, navíc jsem si to myslela už na svatební cestě, asi týden a půl před tím, než mi vyšel pozitivní test. Takže když jsme se vrátili, normálně jsem mu ho ukázala: vidíš tam taky ty dvě čárky? Bačkůrky nebo poukázky na potomka by u nás asi neměly žádný efekt, dělat kolem toho divadýlko mi přišlo zbytečné:-) Manželově rodině jsme potom ukazovali album se svatebními fotkami a na poslední stránce byla fotka z ultrazvuku. Své rodině jsem to řekla taky úplně normálně (jenom s tou fotkou jako důkazním materiálem :-) ).
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett tak záleží, jak jste nastavení :-). Můj manžel je spíš ten romantik, zároveň si ze sebe často děláme legraci a vymýšlíme si nachytávky. Ten můj je na nachytávky s jídlem zvyklý. Jednou jsem koupila čokoládu Lindt v tom papírovém obalu, obsah schovala a dala tam lepenku s nápisem: "čokoláda došla." nastražila ji do špajzky. Napálil se ještě ten den :-D On mi dělá to samé. Ostatně, on si v tomhle užil požádání o ruku :-), tak proč ne. P.S.: Pokud bych takovou věc měla schovat, aby ji nenašel dřív, tak určitě někam, kam by můj manžel nikdy nekoukal, třeba do skříňky s úklidovýma potřebama :-D.
Odpovědět
@huwik Tak samozrejme, kazdy k svemu ;-)
Odpovědět
@duckie dostat test darem bych nechtěla :-), ale ukázat, proč ne? přijdou horší věci...porod třeba :-D (v případě manžela, nikomu jinýmu bych ho nestrkala).
Odpovědět
Profilova fotka
@izzybickerstaff Já právě viděla ty testy aji zarámovaný :-D :-D Ale to album s fotkama a na konci ultrazvuk je docela rafinovaný - líbí se mi to :-) Nicméně my to asi nestihneme v nějakým bližším čase....jakože už naše fotky ze svatby asi v tu dobu nebudou nikoho zajímat :-D
Odpovědět
No, manželovi bych to při nejbližší příležitosti na rovinu řekla. Přece jen je to manžel, otec dítěte, rovnocenný partner a s nějakou poukázkou na dítě nebo backurkama připadala jako idiot, nejen před ním, ale i před sebou. Takže jasně a na rovinu. Rodičům asi to samé, ale nejdřív po třech měsících k těhotenství.
Odpovědět
@duckie tak to už je moc, to máš pravdu :-D :-D nám to takhle pěkně vyšlo, a vytištěný fotky od fotografa nestačily zaplnit celé album...jinak bychom to asi taky jenom suše oznámili :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kacenkakaca Souhlasím, že i před vlastní rodinou bych držela zobák po dobu nezbytně nutnou - ty tři měsíce....a vůbec, až se budu valit, to každej uvidí :-D Taky je fakt, že většina mých kamarádek těhotenství oznamovali manželovi nadšeně pomalu ještě se spoďárama na půl žerdi :-D takže na nějaký "tajemný dary" ani nedošlo :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@duckie ale teda kdybych byla těhotná na svatbě, to by se asi tajilo těžko...(nevím, proč má pořád někdo potřebu kontrolovat, jestli mám v ruce skleničku a piju dost alkoholu :-D a stejně tak v práci, kde je dost společenských pracovních akcí, tam je to to samý, když mám místo šampaňskýho džus, hned jsou poznámky :-) ).
Odpovědět
Tak já nevím, není to úplně běžná věc, tak si to trochu divadýlka zaslouží:) U nás doma je to už daný. Mám o dvanáct let mladšího bráchu a ten se už od malička ptá kdy už bude strejda (já jsem nejmladší z dalších čtyř sourozenců, ještě nikdo z nás nemá vlastní děti). Tak až to přijde, rodičům to bude oznámeno slovy Tonda bude strejda. U budoucí tchyne nevím, ale vsadím se že to drahý řekne nějak takhle - Matko bude z tebe prarodič. nebo tak nějak.:D no co se týče drahého, např. že mu budu muset sebrat na chvíli prsa nebo něco podbného:D
Odpovědět
Profilova fotka
@zanett Já to mám doma dost podobně jako @huwik :-) Přítel mi piřád dělá nějaké vtípky, takže tenhle romantický fórek by bylo přesně něco pro něj :-)
Odpovědět
@misa24 Jak jsem psala nahore: kazdy k svemu ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chtela bych to pojmout trosku víc než jen ze mu řeknu ze cekame dítě..ale jak to ještě vůbec netuším :) ...uvidime dle situace
Odpovědět
Profilova fotka
já teda těhotná nejsem, ale jak se znám, tak až budu, tak to okamžitě vykecám. nedokážu před přítelem udržet žádný tajemství, natož těhotenství, takže já se budu blbě usmívat a oznámím mu to slovy já ti musím něco říct :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak tohle jsem jeste vubec neresila a myslim, ze skoncim u nejake vety typu: Mame zasobu kyselych okurek? :D
Odpovědět
Jako Vánoční dárek na obě strany to podle mě bude supr. Třeba ty poukázky na vnoučata zní skvěle :D
Odpovědět
@huwik Tak teď jsem se pobavila - také máme takovou místnost a můj manžel je rovněž velký mlsoun, tak to asi jednou udělám podobně - děkuji za tip!! :) jen doufám, že to do té doby nezapomenu, na dítě máme ještě spoustu času :) :)
Odpovědět
zimní čepice s nápisem děda/babička
Odpovědět
Profilova fotka
Ja jsem to manželovi řekla hned ten den, kdy mi vyšel pozitivní test. Oba jsme to totiž tak nějak tušili (i když jsme tomu nevěřili), protože mi uz víc jak týden nejelo víno a kafe, které jinak piju ráda a pravidelně :) Rodičům jsme to řekli na Stedry den a dali jsme jim pak fotku z ultrazvuku (ale jako dárek jsme ji nebalili)
Odpovědět
Profilova fotka
tehdy partner byl u testu, takže mé zhroucení viděl v přímem přenosu :)), našim jsem to řekla až to bylo černé na bílém a tchýni taky. prostě jsme jim ukázali ultrazvuk.
Odpovědět
Já jsem to manželovi oznámila pár dní po testu, řekla jsem mu, že budu muset změnit práci a že asi nebude líp placená.... No a pak jsem mu řekla, že se to celé jmenuje mateřská a bylo to... Na to, že to není bůhví jaký romantik ani cíťa, slzička ukápla a byl moc rád... takže ani svalnatým a "chlapským" manželům/přítelům se to nevyhýbá... ;) A co se týče rodičů, těm jsme to museli říct brzo, šla jsem na rizikové a z důvodu vycházek jsme nemohli jezdit tak často, jak byli zvyklí a výmluvy pomalu docházely... Na Vánoce jsme čekat nemohli a tak jsme koupili dvoje bačkůrky a na krabičku napsali "Vyzvednu si je v červnu." Uvnitř s bačkůrkami byl první ultrazvuk, aby nedošlo k nedorozumění. =)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?