Jak by jste resily tuhle situaci?

Ahoj holky, mám takový problém, Jsem již více jak půl roku vdaná a začínám si občas pokládat otázku, zda štastně. Jsme spolu celkem 4 roky a občas se mi stává, že ho ani nepoznávám. Dříve jsem věděla, že mě miluje, dokazoval mi to, snažil se. Před svatbou jsme měli menší rozbroje, ale nakonec byla svatba krásná a užili jsme si ji. Teď, poslední půl rok, mi připadá, že si mě manžel vůbec neváží. Neobejme mě, nepolíbí a jsou mu přednější jeho zájmy. Koníčkům věnuje 100% volného času a když se někdy ozvu, že bych chtěla dělat taky něco podle mě, tak to zůstane vždy jen u slibů a druhý den si jede zase svoje. Už nevím, jak mu to mám vysvětlit. Jsem unavená z těch všech hádek a přesvědčování. Momentálně jsem ve fázi rezignace a říkám si, že jestli to tak půjde dál, tak už to nezvládnu. Chci být v životě šťastná a hlavně chci ten život žít. Momentálně se vše točí kolem manžela. Já jsem se zcela přizpůsobila jeho zájmům, zůstávám neustále sama doma a "čekám" až dorazí domů. Vím, že je hodnej, že by mě nepodvedl, ale začínám mít pocit, že jsem si vzala sobce. Myslím si, že si mě přestal vážit a bere to tak, že mě má jistou. Večer je bu'd unavený a jde spát nebo neustále hledí na internet a není schopný si se mnou ani povídat. Už tolikrát jsem mu říkala, co mi vadí, ale on s tím nechce vůbec nic udělat.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
@konipasek223 To mne mrzi, takove strasti. Zkus treba sama iniciativne zorganizovat nejaky vylet, aktivitu, spolecnou veceri mimo domov a postavit ho pred hotovou vec. Zitra jdeme tam a tam, pocitam s tebou, je uz objednany stul. Nebude moct nic slibovat a pak to nedodrzet. Druha vec je ta, ze sezeni sama doma ti urcite moc neprispiva. Bude potreba se trochu zmatorit a zacit vyrazet taky solo. Kdyz manzel parkrat prijde domu a ty doma nebudes a bude si stezovat, hned bych mu rekla. Njn prece tady porad nebudu sama, vyrazila jsem na kaficko/cviceni/kurz/na navstevu,, kdyz ty na me nemas cas. Pokud nebudete schopni si to vyresit doma, pak jedine nejaka poradna. Co je taky otazka - nic se nedeje samo. Bud byl castecne takovy uz pred svatbou, nebo se muselo neco stat, ze prestal mit zajem. V prechodu asi nebude, ne?
Odpovědět
Ahoj, je to smutné a je mi Tě opravdu líto. Znám to možná trochu podobně z minulého vztahu...Řešila bych to nějakou přípravou večeře...překvapení v podobě svíček po celém bytě, lahev vína a u toho si v naprostém klidu popovídat...co všechno se změnilo od té svatby..ale jak říkám v naprostém klidu... ne vyčítání, ale klid.
Odpovědět
Hodně štěstí! Pevné nervy a návrat do šťastného zamilovaného období! To bude dobré... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@konipasek223 Ahojky. My jsme se s manželem vzali před dvěma lety a bydlíme spolu devět let. Dokud jsme byli studenti, měli jsme spoustu času, který jsme trávili aktivně a společně. Teď ale máme oba v práci vedoucí pozice, což nás dost vyčerpává a to i časově. K tomu manžel chodí do posilovny a na squash. A když už jsme spolu doma, tak si pořád s někým píše přes telefon na facebooku. Máme skvělé manžely, ale občas jim musíme připomenout, že jsme tu taky. My jsme si o tom vážně promlouvali už několikrát. Prostě si nabere tolik aktivit, že se tam žena už nevejde. Ze zkušenosti souhlasím se všemi návrhy. Zase si o tom popovídat a najít si vlastní aktivitu. Já jsem začala chodit plavat. A pak taky organizovat. Zkus to taky, sice má určitě taky nabitý program, ale když přijdeš "tak, bude se dělat tohle a tohle", tak půjde. Asi máme obě manžely, kteří potřebují aktivní a iniciativní manželky ;) Čekat na jejich aktivitu nemá cenu.
Odpovědět
Doporucuju knížku 5 jazyku lásky - po přečtení mi vaše situace nepřijde neřešitelná:) akorát to chce abyste spolu začali mluvit a toto by vám mohlo pomoci:)
Odpovědět
Holky, verte, ze se snazim o tom mluvit uz pul roku. Normalne v klidu, ale on se proste o nicem bavit nechce. Podle nej je vsechno OK a ja jenom ryju. Citim tak nejak celkove, ze o me prestal mit zajem. Pripadam si, ze se mu ani nelibim. Jsem z toho uz cela rozhozena a furt jenom brecim. Nejsem takova, ze bych delala naschvaly, ale zacina me hnat do kouta a ja chci z toho manzelstvi pryc. Jsem o 9 let mladsi a chtela bych, aby si toho chlap vazil. Driv mi rikal, jak se mu libim a tak. Ted aji kdyz prijdu v necem novem, tak si toho nevsimne, nepochvali me. Jsem asi jen naivni zenska, co chce trochu pozornosti. Nechci, aby to vyznelo nejak namyslene, ale vim, ze se chlapum jeste libim. Dostavam pozvani na kafe, atd. Ale mnohem radsi bych byla, kdyby ten zajem projevoval muj manzel. Od te svatby to jde proste do kopru a ja uz nevim, co dal.
Odpovědět
@konipasek223 Úplně mi přijde že píšeš o mně:-) Mám přesně tyhle starosti. U nás je ještě problém v domácnosti,vůbec si neváží že vařím,peču,došlo to tak daleko že ode mě nechce ani uvařený oběd,protože má svých pět jídel,a ostatní nechce. Taky mě neřekne že mi to sluší,a když se nafintím,akorát pohrdavě řekne že jsem jak namyšlená panička. Vůbec si mě neváží.Podle něj je taky ale vše v pořádku,tak nevím. Chci být šťastná,a ne se zahrabat v takovým manželství. Možná bysme měly být trošku potvůrky,aby si nemysleli že nás mají jisté:-)
Odpovědět
Ahoj konipásku. Mně je 30, příteli 37, jsme spolu 7 let, ale s bydlením se vším všudy teprve načínáme druhý rok (radši se neptej proč:-D). děti nemáme. A mám to trochu z druhé strany - já bych furt někde lítala a jemu se nechce. Já bych ale ráda i s ním, nejen s kámoškama. A tak já lítám (i když poté, co se ke m,ně přistěhoval, jsem to omezila) a nechce se mi sedět furt doma. Na druhou stranu je mi líto, když je sám (kromě lidí z práce tu skoro žádné kamarády nemá). Možná i tvému muži je to líto, že sedíš sama doma- Zkusil tě někdy pozvat s sebou - třeba i mezi kamarády?
Odpovědět
@konipasek223 Přijde mi, že ti tu holky celkem poradily, ale ty ses nad tím (podle reakce v příspěvku) vůbec nezamyslela a už mluvíš o tom, jak chceš pryč z manželství. Tak si říkám, jestli tu jen nehledáš schválení toho, že to máš vzdát.
Odpovědět
@mofa81 Ono hodně lidí se před svatbou přetvařuje. A jak píšeš zorganizovat nějaký plán a jeho postavit před hotovou věc- nevím jak by to bylo u zakladatelky otázky,ale mně by manžel řekl,že ať si tam jdu sama. Když je chlap tvrdý sobec,je to fičák...
Odpovědět
@konipasek223 No zkus nepřemlouvat a tak nějak dělat co on,možná i trochu něco zakamuflovat aby žárlil/ např. přespat u kamarádky.A uvidíš zda má ještě zájem či ne,třeba mu něco dojde,musí cítit,že tě nemá jistou
Odpovědět
No anebo vytáhni nějakou akci, nějakej úplně úlet ... my jsme byli minulej týden na pouti
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj, sice ještě nejsem vdaná, ale z mého pohledu bych situaci řešila tak, že bych si našla vlastní zájmy a "nečekala bych až se vrátí" a párkrát bych se zkusila vrátit později než on.. prostě ho přesvědčit že mě jistou nemá a ukázat mu "že ho nepotřebuju".. A přečetla bych si knihu Pět jazyků lásky https://anitram.files.wordpress.com/2... ;-)
Odpovědět
Souhlasím s @ilonkaseda... Nemám teda skoro žádnou zkušenost, ale pamatuju si, když mi řekl bývalý, že nemá proč si mě vážit a že jsem pro něj moc dostupná...Možná by fakt stálo za to vyrazit se svými přáteli, mít své koníčky, aby měl důvod neříkám rovnou k žárlivosti, ale prostě přemýšlet nad tím..Zařiď si své volno a uvidíš, co bude. Podle mě je škoda házet flintu do žita...A s tím, že nechce chlap nic řešit zkušenost mám...já se třeba nad něčím trápím, nemůžu spát a jíst a když mu to řeknu, tak on vůbec nechápe. Vůbec nevidí problém tam kde já a nikdy by ho ani nenapadlo, že mě to může trápit. Snažím se vždycky vžít do jeho role...a to mi pomohlo s mnohými pochybnostmi...Ale nechci tvou situaci zlehčovat, jen spíš pobídnout k jinému pohledu na věc. A hlavně ti přeju, ať se to vyřeší podle tvých představ! ;-)
Odpovědět
@konipasek223 tak my sme doma mneli uplne stejnou situaci, lez ja jsem rezignovala a delala si program mimo domu v dni když byl manžel doma... Chvli to trvalo ale pochopil že to takhle nejde a vzájemne sme se domluvili na dnech kdy bude mít sám pro sebe a svoje koníčky....a musím říct že nic lepšího sme nemohli udelal.... Osobne si myslím, že chlap chce mít určitej pocit svobody,volnosti.....
Odpovědět
Furt si to davam za vinu sobe. Manžel ma totalni volnost, za to ja jsem doma. Dnes jsem mu oznamila, ze jsem si koupila pernamentku do fitka a to mi oznamil, ze to teda ne. Ze prece nebudu courat. No chapete to?
Odpovědět
@konipasek223 Typický chlap. :-D On se může courat, kde chce, ale ty... ty musíš být pěkně na zadku doma, ptz tam nemusí mít o tebe strach, nemusí žárlit a nemusí se ani o tebe tedy snažit. Proč taky? Má tě jistou. Konipasku fitko si moc užij, prospěje to vám oběma. Na druhou stanu, ale to nedělej proto, že se chceš pomstít. Pomsty nikdy nedělají ve vztahu dobrotu. Dělej to pro sebe. :-) Doma se stále snaž, usmívej se, dávej mu najevo, že stále jsi jeho, ALE vše se už netočí jenom kolem něho. Sama uvidíš jakou změnu to fitko udělá. Buď bude stačit jenom toto a mu opět sepne, nebo to hold bude chtít více práce. ;-)
Odpovědět
Já asi nemůžu moc radit, vdaná ještě nejsem. Ale nepřijde mi jako nejlepší nápad začít se orientovat sama na sebe, abych "mu ukázala, že bez něj to taky jde a že neví, co má". Tím se ještě víc odcizíte. Naopak, teď je chvíle, kdy se má začít pracovat na vztahu. I když jeden nevidí problém...Pro mě by to byl signál, jestli třeba něco nechybí mému muži, jestli dostatečně cítí mou lásku, jestli nedělám něco špatně. Prostě bych začala u sebe a zhodnotila bych svůj vztah k němu a vymyslela nejdřív, co můžu zlepšit já. Nevím, jaká je vaše situace, takže netvrdím, že děláš něco špatně, to určitě ne - ani že tohle bude fungovat a měla bys to tak udělat ;-) Jen se ti snažím nabídnout jiný pohled na věc, snad není úplně zcestný.. ;-) Přeji ti hodně štěstí a sil, oboje budeš potřebovat :-)
Odpovědět
Dekuju holky :-) Ja pro něho delam opravdu prvni posledni. Kdyz jdu po městě a vidim, ze prodavaji trdelnik, tak mu ho hned koupim, protoze je miluje a tak bych mohla pokracovat. Jde mi jen o ty malickosti ve vztahu, protoze ty podle me ten vztah utuzuji. Vždycky se k nemu pritulim nebo jen tak blbnu, ale ho to nejak nebere :-( Vsechno se strasne zmenilo po te svatbe. Nevim, co se s nim deje. Nerikam, ze nedelam chyby, ale snažím se ten problem resit. Jenze kdyz ten druhy o tom nechce ani mluvit, tak je to tezke.
Odpovědět
Profilova fotka
@konipasek223 Kdyz pises, ze on se po svatbe zmenil, ty ses taky zmenila? Kdyz jste spolu zacali chodit, jaka jsi byla? Delalas pro neho prvni posledni a sedela jsi doma a cekala az prijde? Jestli ano, prestalo ho to bavit a je potreba zmena. Jestli ne, proc to delas ted? Zacni si v prvni rade vazit sama sebe a pak si on zacne zas vazit tebe s ty zase ho. Je tezke radit, kdyz s vami nezijeme. Otazka i je, kdo z vas se chtel brat, proc jste se vzali. Do poradny muzes zajit i sama, neni duvod se stydet. Pokud veskere pokusy o znovu sblizeni s manzelem nepujdou.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi mu vyhovuje, že přijde domů a má všechno pěkně nachystané a připravené pro jeho spokojený život. Nic víc asi nepotřebuje. Zajímalo by mne co by se dělo, kdyby najednou všechno bylo jinak a přišel domů - jídlo nikde, prádlo nevypravené a nepřipravené pěkně na kupičce ve skříni, manželka někde kdesi s kamarádkou na drinku, ... na stole cedulka: Ahoj miláčku, šla jsem si s kamarádkou posedět, v lednici je spoustu jídla tak si můžeš něco dobrého uvařit. Miluju tě! A asi by to chtělo chvilku takhle vydržet - za zkoušku nic nedáš.
Odpovědět
@konipasek223 - chápu, že chceš být šťastná a hlavně ten život žít... ale v životě se střídá dobré a to horší. A je potřeba se k tomu postavit čelem a hlavně - mluvit, mluvit a mluvit. Nevím, proč sedíš doma, když se manžel věnuje koníčkům? Kdybyste měli malé dítě, ta to pochopím. Na druhou stranu - měli byste spolu trávit i společný čas, mít společné kamarády, koníčky. Ale není nutné být spolu každou minutu. A bylo by dobré si toto vyřešit, dokud nemáte děti. Pak se může stát, že budeš doma s dítětem a ještě ve větší pasti, než jsi teď.
Odpovědět
určitě taky doporučuji pět jazyků lásky... https://anitram.files.wordpress.com/2... držím palce, ať je vám spolu zase dobře a hezky :-)
Odpovědět
@konipasek223 Na základě prvních příspěvků bych ti poradila, aby sis našla nějaké své vlastní aktivity. Ne proto, aby ses mu pomstila nebo mu ukázala, že ty můžeš taky, ale proto, aby ses uvolnila, odreagovala, přišla na jiné myšlenky. Budeš lépe naladena, tím i on bude zřejmě reagovat daleko pozitivněji. Ovšem jak jsi psala o tom fitku, že neexistuje, abys někam šla, tak tady se situace mění. Neexistuje, aby si on chodil kde chtěl a ty nemohla nikam. Takhle mu to i řekni, tohle není normální. Nemyslím si, že je úplně na místě uvažovat o rozchodu, přece jen jste se brali s tím, že to bude v dobrém i zlem, ale řešit to určitě chce. Klidně zkuste manželskou poradnu nebo promluvu s psychologem. Jaký byl váš vztah před svatbou? @ttm Souhlasím, že není správná cesta dělat si vlastní program proto, aby mu něco dokázala, to pak může být cesta k odcizeni. Na druhou stranu si myslím, že i @konipasek223 má nárok na to mít své vlastní aktivity a zájmy. Nemyslím si ze by to s takovou motivaci mělo přinést něco negativního, spíš třeba trošku jiný náhled na vlastní situaci, trochu uvolnenejsi atmosféru. Tím neříkám nezamyslet se nad tím, spíš to zkusit z různých úhlů. @88renca88 Nedavno jsi v jiné diskuzi psala, že pro tebe s mužem je naprosto nepřijatelné chodit někam bez toho druhého nebo se pratelit s lidmi opačného pohlaví. Teď tady čtu, že máš pocit, že si tě muž neváží, že tě shazuje a snižuje ti sebevědomí. Na tvem místě už by mi v hlavě blikaly všechny alarmy...
Odpovědět
Nemyslím si, že je bys měla hned uvažovat o rozvodu/rozchodu. Na druhou stranu si nemyslím, že Tvůj muž nemá důvod se snažit. Ty sedíš doma, nemáš vlastní zájmy kromě toho, že se staráš o něj. Proč by se tedy snažil? Má svoje jisté a chlapi jsou prostě pohodlní. Jediné, co Ti můžu doporučit je, aby sis našla své zájmy, žila aktivně, měla zážitky. Začne se na Tebe dívat úplně jinak. A jako že nemůžeš chodit do fitka? Tak to je snad sranda, ne? Hodně štěstí a ne nadarmo se říká, že ženy chtějí své muže po svatbě měnit a muži si přejí, aby se ženy neměnily ;-)
Odpovědět
@konipasek223 No a v tom bude ta chyba,ze pro nej delas prvni posledni. Ze zacatku to muze byt prima,ale jak si na to chlap zvykne...znas pisnicku,v ktere se zpiva... "V lasce totiz vyhrava ten,kdo ma rad min." ? A taky se rika,kdyz zena utika za chlapem,on pred ni zdrha,ale jak zena od chlapa utika,tak on bezi za ni. A ver mi,funguje to.
Odpovědět
@88renca88 Musím říct, že tady s tím "A taky se rika,kdyz zena utika za chlapem,on pred ni zdrha,ale jak zena od chlapa utika,tak on bezi za ni. A ver mi,funguje to." bych byla opatrná, tohle rozhodně neplatí pro každého chlapa. Ne každý se bude honit za ženou, ať už byla první chyba na kterékoli straně. Myslím, že každý chlap je jiný a podle toho k němu nutno přistupovat. Některý si třeba uvědomí, kde tedy byla chyba a bude ho to mrzet, ale za tou ženskou nezačne "dolézat", aby si to vyžehlil.
Odpovědět
Profilova fotka
Teto situace je mi líto:-(je to velice brzy.... mela jsem dost špatných vztahu byla mlada najivni dnes přítel s kterým jsem 2,5roku a máme spolu 15mesicu dcerku;-)ví jaké jasem mela vztahy už jsem mu říkala na začátku ,ze když to nebude takové jaké ma byt půjdu dal to same jsem mu řekla když me zadal o ruku řekla jsem ano protože se milujeme a jsem šťastná :-),ale pokud budou hádky,rozepře,kamarádi a já půjdu stranou nebude mi dělat problém se rozvést i když máme dcerku ....on to ví a myslím ,ze se bude snažit aby to nenastalo;-) pokud o me bude stát....jinak já se v životě trápit už nechci a nebudu.....v Tvé situaci bych si s manželem promluvila a dala mu najevo ,ze takhle to nejde...;-)držím palecky!!!!:-)
Odpovědět
Holky, vcera vecer jsem ho poprosila, at me vyslechne, ze mu chci rict, co me trapi. Zaroven, ze po nem nechci zadnou reakci, jen to chci ze sebe dostat. Dnes odpoledne za mnou prisel, ze se moc omlouva, ze pochopil, jak jsem se citila a ze me miluje a nechce o me přijít. Pry si uvedomuje, ze se choval jako sobec.
Odpovědět
@konipasek223 Tak to je moc dobře, že jste si to ujasnili. Tak už to teď určitě bude dobré. :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?