Fotoalbum nebo fotokniha? Aneb co se svatebníma fotkama...

Profilova fotka
Ahojky holky, chci se zeptat, jak jste naložili se svatebníma fotkama? Já ted váhám zda-li udělat klasické album nebo mě i zaujala fotokniha... Co myslíte? :-) Jak jste to udělali vy? :-)
Odpovědět
Ahoj, řeším momentálně úplně to samé. Nejdřív jsem mela představu fotoalba na štítky, mám doma foto pásku, kterou lze lepit libovolně velké fotky a maličkosti jako vývazek a tak, jenže jsem narazila na to, že nabídka v obchodech je dost omezená a z mého pohledu kýčovitá :-/ tak jsme nakonec objednali na slevomatu fotoknihu, bude to taková putovní (na čumendu do práce, kamarádům, širší rodině), babičkám tiskneme pár fotek, ať se mají čím potěšit a album pro nás na památku jsme zatím odložili... takže budu také moc ráda za typ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Viď? Já sem hrozně dlouho hledala nějaký hezký album, ale maj takový hrůzy... Představovala jsem si teda nějaký větší, ale většinou maj jen menší a s divným obalem... Taky sem si právě říkala, že tedky asi objednám fotoknihu a album nechám na pozdějc, až narazím na nějaký pěkný... protože zas do fotoknihy si těžko vlepím oznámení, nebo vývazku,...
Odpovědět
Profilova fotka
budem dělat fotoknihu, ale takovou tu na pevném papíře s 2-3 fotkama na stránce. Ne ty A3 uprostřed sešitý, co jsou teď na Slevomatu - ty mi přijdou dobré na krajinky, ale na svatební mi to přijde děs...
Odpovědět
Profilova fotka
Jeé a nemáš prosím tě odkaz? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
https://www.slevomat.cz/sleva/944405-... co rikate na tohle?
Odpovědět
Profilova fotka
Taky budu delat fotoknihu a nase oznameni, vyvazky, jmenovku od stolu, podvazek, strep a dalsi blbinky na pamatku jsem dala di krabice se vsemi svatebnimi pranimi co jsme dostali ;)...
Odpovědět
Profilova fotka
já jsem jednou jedinkrát fotoknihu ze slevomatu tiskla. Přišla mi kniha místy upatlaná od klihu a navíc byla přes zadní stránku přímo přes fotku reklama. Navíc tam špatně nalepili papír na desky, takže byla pořád pootevřená. To mě od dalšího tisku přes slevomat odradilo, takže teď jsem si udělala vlastní šablonu a tisknu přes smluvenou tiskárnu. Tak si na to dejte pozor, hlavně na čistotu zpracování.
Odpovědět
Já mám objednáno přes slevomat u firmy bontia.cz (voucher už tam není), jednou jsme u nich již fotoknihu nechali udělat a byla pěkná. Jinak fotoknihu lze udělat i přes cewefoto na stráknách DM drogerie a vyzvednout si ji pak tam a můžeš si být 100% jistá, že nikdy nebude problém s reklamací nebo předěláním zakázky, to mluvím z vlastní zkušenosti. A jinak album? Stále si více pohrávám s myšlenkou, že příští léto (až budu mít napsanou diplomku, po státnicích) si zavzpomínám na své knihařské období a pustím se do výroby handmade alba podle mých představ :-)
Odpovědět
já viděla moc pěkná alba na fleru http://www.fler.cz/zbozi?ucat=306726 ... určitě by tam šla dohledat i další pěkná
Odpovědět
Profilova fotka
Mě v obchodech albumy vůbec nezaujaly, tak jsem si udělala na internetu vlastní fotoknihu a jsem z ní nadšená :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem měla šťastnou ruku a sehnala jsem v Tescu krásné album, takové to samolepící. Pod průhlednou folií je lepící papír, tam si dáte, co a jak vás napadne, a zase překryjete folií. Je to super, dala jsem tam nejen fotky, ale i různé věci ze svatby, srdíčka, obrázky, kusy přáníček... Můžete k těm fotkám dát prostě i trochu té nálady :)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky nemáte někdo zkušenoti s fotoknihou z rajčete???
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Jako vyvazek do fotoknihy klidne nalepite, proč ne 😊 ...urcite uděláme fotoknihy rodině a pro nás tisknu vetsi foto na zed...ztech dalších asi necam fotoknihu 😊
Odpovědět
Za me super zkušenosti s bontia
Odpovědět
já mám výbornou zkušenost s Piklio, mám už tři knihy a všechny v pořádku.
Odpovědět
My máme obojí: klasické album pro nás (souhlasím však, že najít nekýčovité nebylo úplně snadné, ale v Praze je naštěstí velký výběr) a fotoalbum pro rodiče a prarodiče.
Odpovědět
@simone5 Mohla bych se zeptat jake fotoalbum mate a odkud? Take nejake shanim a tip by mi pomhl. Dekuju moc!
Odpovědět
Také mohou vřele doporučit fotoknihu od firmy bontia. Je velmi pěkná, kvalitní papír i fotky, v programu pracovalo jedna radost :-)
Odpovědět
@cokoladovakocka Já jsem teď v zahraničí, takže přesnou značku nevím, ale byla jsem ve Fotolabu Škoda na Václavském náměstí v Praze, kde měli velký výběr. Koupili jsme dva - jeden jednoduchý bílý, druhý elegantní černobílý. Bez kytiček, cimprliček, srdíček apod. :-)
Odpovědět
@simone5 Dekuju moc! Vim, kde to je, zajdu si tam, az budeme v CR. Presne neco takoveho si predstavuju, hlavne zadne holubicky, kotatka, ruzicky atd. :)
Odpovědět
Profilova fotka
@sadamka90 s rajcetem jsem byla naprosto spokojena :-)
Odpovědět
Také nad tím dumám, zatím jsem vytvořila fotoknihu přes HappyFoto (jednou za rok je akce za 200 až 250Kč, tak jsme ji udělali všem pod stromeček), jsem z ní nadšená, takže si jednu necháme :) přikládám ukázku, jen je to foceno nekvalitním mobilem. Ale také přemýšlím jak udělat to pořádné album pro nás...možná se zkusit poohlídnout po jakékoliv knize s pevnějšími listy, štítky koupit zvlášť a předělat obálku...tak to asi nakonec udělám. Od kamarádky jsem dokonce slyšela že si bude vyrábět (nebo koupí) ruční papír a bude to mít v dřevěných deskách...
Odpovědět
My máme ode všeho něco, pro rodiče fotoknihu od Bontia (aktuálně na Slevomatu), mám už zkušenost a pěkné, čisté zpracování. Pak mám knihu hostů se vzkazy a polaroidy od hostů a přibudou tam ještě dolepit blahopřání. A pro nás 2 alba - v jednom výber asi 40 nejlepších fotek ve větším formátu, vždy na jednu stranu jedna větší fotka a druhé album reportážní fotky od příprav a z celého dne po večerní zábavu, vytisknu v klasickém 10x15 formátě. Jinak ´album´ kupuju v jedné prodejně s výtvarnýma potřebama, kroužková vazba, pevné černé desky, pevnější černé stránky, lepím oboustranýma lepkama, 60stran asi za 150,- :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Kamarádka má od fotografky udělané klasické album s fotkami různých formátů, zpracovala jí to moc hezky, s krásnou dekorací kolem fotek, ale jak to album neustále někomu po svatbě ukazovali, tak nevydrželo a teď to vypadá strašně, sem tam vypadlý list, takové ty slabé průhledné papíry mezi jednotlivými listy jsou přehnuté, dekorace někde odlepená...nevím, s kvalitnějším albem by se to třeba nestalo (myslím ty vypadané listy), ale každopádně jsem díky tomu měla jasno, že jednou chci fotoknihu :) tu nakonec i máme, prošla už hodně rukama a je pořád jako nová :) nechali jsme si ji udělat od firmy Bontia a můžu jedině doporučit, máme od nich víc fotoknih i z různých dovolených a všechny jsou kvalitně zpracované :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?