Doklady po svatbě - změna trvalého bydliště

Dobrý den, potřebuji radu někoho zkušenějšího, kdo už má zkušenosti třeba. S budoucím manželem jsme oba z jedné vesnice, bydlíme v domečku, který je napsaný na přítele, ale trvalé bydliště máme oba ještě u svých rodičů. Po svatbě s mou změnou příjmení chceme změnit oba i trvalé bydliště na dům, ve kterém žijeme. Co všechno k tomu potřebujeme za papíry? Kam zajít první a tak? (obecní úřad, matrika ve vedlejší vesnici) Budu vděčná za odpověď, pokud někdo má zkušenost :-) Děkuji!
Odpovědět
Zdravím, změnu trv. pobytu lze rovnou udělat se změnou příjmení. Příteli stačí, když prokáže vlastnictví (výpis z KN), u Vás k tomu bude potřeba jeho souhlas jako vlastníka nemovitosti. Na úřadě se pak vyplní přihlašovací lístek. Na OP Vám ustřihnou růžek (Vám druhý, první je po obřadu po změně příjmení), dostanete k tomu papírek (potvrzení o změně) a zaplatíte 50 Kč správní poplatek. Víc nic :) na matrice změnu trv. pobytu hlásit není potřeba.
Odpovědět
Super, děkuji moc! Takže to budeme řešit až po svatbě, pokud správně chápu :-)
Odpovědět
Je to jednodušší, dá se to udělat jedním vrzem. Teoreticky to může přítel udělat už před svatbou, ale aby pak po svatbě nemusel znovu měnit PO, nesměl by mít v OP už uveden rodinný stav, a pak u Vás by jste si museli přihlašovací lístek předvyplnit - ten jeho souhlas, aby tam s Vámi na úřad nešel znovu kvůli tomuto.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?