Doklady a změna bydliště

Profilova fotka
Máme krátce po svatbě, čekáme na oddací list, jak je to prosím se změnou trvalého bydliště a novými doklady. Děkuji za příspěvky.
Odpovědět
Změna bydliště jde vyřídit i bez oddacího listu, jen je potřeba doložit smlouvu o pronájmu bytu nebo pokud je manžel majitel nemovitosti, tak musí na úřadu podepsat, že s tím souhlasí. Až po změně bydliště jsem si žádala o novou občanku, řidičák a pas ;)
Odpovědět
Ahoj, my jsme to řešili oboje najednou. Počkali jsme si na oddací list, pak jsme šli na úřad se vším a vyřídili nám to najednou a to včetně mého nového pasu. Manžel ho měnit nemusel. Ke změně jména musíš mít jen ten rodný list a starou občanku Ke změně trvalého bydliště záleží, jestli je to vaše nebo ne. Pokud je to vaše, je potřeba okolkovaný výpis z katastru (dostaneš ho třeba na Czech pointu), a podpis majitele před paní na přepážce. Pokud to vaše není, buď seženete majitele, aby tam šel s vámi a postup je stejný a nebo se nějak musí ověřovat jeho podpis... Každopádně bych udělala obojí najednou, jezbytečné to dělat nadvakrát.
Odpovědět
Mam to ted cerstve za sebou.. Sla jsem na urad s oddacim listem a vypisem z katastru ktery doklada, ze jsme vlastnici bytu, tam jsem si zmenila trvale bydliste a zazadala o novou obcanku a novy pas. Pak jsem sla na magistrat vyridit si novy ridicak s novym jmenem a trvalym bydlistem, zavolala na pojistovny atd. Akorat banka chce novou obcanku, tak tam proste pockam 14 dni na novou obcanku a pak si to pujdu vsechno zmenit jeste tam. :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?