Co vám první rok manželství dal a vzal?

Milé dámy, co jste se během prvního roku v manželství naučily? Máte tipy pro čerstvé nevěsty, aby zvládly první rok bez karambolů a vydrželo jim manželské štěstí? Nejen novomanželkám doporučuji vygooglit si článek 12 Great Lessons for the First 12 Months of Marriage.
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím. Nejsem dáma, ale mám za sebou 34 let krásného manželství. Je to těžké nyní něco radit, protože v roce 1980 bylo vše jinak. Nikdo neměl problém, jestli sežene práci a bude mít na sunar a pleny. Byty se plánovaly v rodinách a tak po krátkém bydlení u jedněch rodičů následovalo stěhování do vlasního bytu. Svatební cesta se neplánovala tak, abych mohl vyprávět jak jsme byli kdoví kde ve světě. Byli jsme v Jánských Lázních na chatě 14 dní a musím říci i po těch letech, že na to rád vzpomínám. Sami jsme si vařili, chodili na vycházky do přírody a bylo to super. Nyní řešíte první rok, ale já se přiznám, že ten profrčel tak rychle, že ani nevím jak. Oba jsme studovali a tak jsme bydleli na manželské koleji a měli jsme co dělat, abychom stihli vše do školy. Tehdy také nebyly kredity. Prostě od rána do večera cvičení, přednášky, doma příprava na seminárky. Večer na noční brigádu do mrazíren, nebo jsem zahraničním studentům opravoval magneťáky. Manželka měla za samé jedničky stipendium. Prostě jsme si vydělali na živobytí, byť skromné. Společně jsme bojovali za každý den. Studium, práce, jednou za 14 dní domu, kde nás každého doma čekala zase práce, pomoc v domácnosti, zahrada, opravy a večer v neděli zase na pantograf a hurá do Prahy. Možná to byla především opravdová láska a chuť spolu makat. Totiž co bude platit za všech režimů a technizace, tak jedině společná práce partnerů přináší pevnost vztahu. U počítače na Skype atd. pevný vztah nikdo nenajde. Každopádně je to moc dobré téma, které jsi založila. Gratuluji. Zdeněk
Odpovědět
Profilova fotka
@ined12 Co mi dal? Dva měsíce po svatbě jsme koupili vysněný pozemek. Získali jsme stavební povolení, přesně měsíc před prvním výročím jsem otěhotněla a na první výročí jsme poprvé kopli do země. A vůbec jsem zjišťovala, že jsem se opravdu rozhodla správně. A ujišťuji se každý den, v dobrém i ve zlém. Co mi vzal? Nejspíš nic podstatného, protože mě nic nenapadá. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Co mi dal... Brali jsme se v červnu 2012 - 9 měsíců po svatbě se nám narodila dcerka Anička - naše štěstíčko... Takže mi dal nádhernou dceru!!! Tři měsíce po porodu jsem byla hospitalizovaná na plicním oddělení se zápalem plic a najednou vše bylo na manželovi. Ač jsem věděla, že je manžel spolehlivý a skvělí, během hospitalizace se mi to potvrdilo. Postaral se o Aničku skvěle... Naše první výročí jsem strávila v posteli v nemocnici, ale letos si to vynahradíme... Co mi vzal? Spánek a čas na samu sebe - není sice tolik času na čtení mých oblíbených knih, nebo zkouknutí nějakého filmu, ale neberu to jako oběť... je to prostě tak a pak je mi kniha vzácnější a více si ji užívám :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?