Co si myslíte o tom, když se manželé jmenují po ženě?

Ahoj holky, prosím vás, ozvěte se mi, u koho to je tak, že se budou manželé jmenovat po ženě a co si o tom myslíte..
Odpovědět
1
2
7
myslim si ze pokud se partner nemenuje nejak vylozene hnusne tak nevidim duvod, me to prijde divny si nechavat jmeno po zenske...
Odpovědět
muj kamarad si zmenil prijmeni po zene, protoze uz mela deti a on chtel aby byli jako rodina i s novymi prirustky. Naprosto ho chapu.
Odpovědět
sambucca - no jo tak to je takovej zvlastni pripad, to bych taky pochopila...i kdyz bych v tomto pripade mozna volila variantu aby si holka nechala svoje + jeho..
Odpovědět
jo jo, ale co deti? dve po ni a novy po nem? tahle varianta s detma je pochopitelna. Muj pritel ma velmi (velmi!) priserny prijmeni a sam mi navrh ze si vezme moje. A ja v ten moment ke svymu prekvapeni rekla ze ani nahodou, je to chlap a ma ctit rod - asi jsem desne konzervativni:-) nastesti budeme zit trvale v zahranici a tam nikdo nevi o co/koho jde.
Odpovědět
Profilova fotka
Moje kamarádka se vdávala a ženich si vzal její příjmení, protože byl už rozvedený a ona se nechtěla jmenovat jako jeho bývalá žena. Taky to chápu, akorát to zapomněli svatebčanům oznámit předem a maminka a příbuzenstvo z ženichovo strany při obřadě slyšitelně zalapali po dechu... babičky z toho byly celkem dost špatný... Takže pokud nevěstino příjmení, pak radím oznámit rodině dopředu ;-) .
Odpovědět
sambuca - jj kvuli tem detem to chapu ;-) ale kdyby se jednalo jen tak o zmenu bez nejakyho takovyho padnyho duvodu tak bych byla taky proti taky sem konzerva :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zazulka - tak to chápu, protože já se budu jmenovat taky stejně jako bývalá manželka - a to dokonce i s křestním jménem! Navrhovala jsem změnu podle mě, nebo jeho příjmení v jiném jazyce, ale neprošlo to :-(
Odpovědět
zazu: no tenhle duvod mi prijde na hlavu, naprosto detinskej. Proc nekdo resi prijmeni stejny jako byvala manzelka??? pokud je to plnohodnotnej vztah tak je kapitola bejvalky davno uzavrena, divim se zenichovi ze na to pristoupil.
Odpovědět
holky taky me to prijde ujety.. proste uz byl zenatej a vsichni to vi ze uz mel manzelku...taky me to teda neprijde jako zavaznej duvod...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, já myslím, že je to každého věc a ani na tom nevidím nic špatného....Záleží na poměrech v rodině a hlavně na poměrech v rodině ženicha, většinou se tak dvojice rozhodne z nějakého důvodu...a at už ten důvod je jakýkoliv, tak oni dva se tak rozhodli a hotovo....Takže já zas nevidím důvod, proč ne... :-) kacatko - u nás je to přesně tak, budeme se jmenovat po mě.. ;-)
Odpovědět
hvraspis - a jakej mate duvod jestli to neni tajny? ja si totiz dost dobre nedokazu predstavit ze by se partner dobrovolne prejmenoval po me a vzdal se svyho jmena :-N
Odpovědět
makulenka: holky vzdyt to je uplne jedno ne. jestli se jmenujes stejne, to ti vadi aby ti rikal jmenem protoze tak oslovoval ex? proc si teda nezmenis jmeno? treba se jejich bejvalky taky vdaj, neveste hlavu a rikejte si ze o nic nejde.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Já to zas tak neřeším, jak to možná vyzní. Jen to prostě není příjemné - jedno malé město, stejná doktorka... Ale přesně jak říkáte, nakonec je to vlastně fuk. Třeba Dvořáků a Nováků je taky plno a nemusí být ani příbuzní a jeden může ostatním dělat odtudu, že:-)
Odpovědět
makulenka - presne, ty co vas znaji to stejne vi a ti co vas neznaji vas ani nespoji kvuli tomu stejnymu prijmeni ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
kata267 - není to tajné, prostě o to příjmení přítel nestojí, na tátu nemá dobré vzpomínky, spíše naopak a jeho mamka také ne, tak si prostě to příjmení nehce nést dál..a rozhodl se on sám a sám s tím návrhem přišel a jeho mamka s ním naprosto souhlasí, takže mě to teda vůbec nevadí..prostě budem mít moje příjmení..já prostě myslím, že je to jedno, takže to už doma neřešíme.. :-). Zas pokud by měl přítel normálně fungující rodinu, tak by ho to ani nenapadlo a mě také ne...ale není to tak.. :-(
Odpovědět
hvraspir - no jo tak to chapu a je to smutny :-|
Odpovědět
Profilova fotka
makulenka: je to asi nepříjemné a kor, když bydlíte obě ve stejném malém městě a máte stejné jak křestní jméno, tak příjmení.. ale pokud ex je uzavřená kapitola (jak už tu bylo zmíněno), tak je to fuk.. Ty místní "klepny" vás budou stejně rozlišovat jinak - př. bývalka, současná manželka :-D a vůbec.. co ti je do lidí, důležité je, jestli budete šťastní a to že bývalka má stejné příjmení ti může být jedno, přece si vybral TEBE!! :-)
Odpovědět
Profilova fotka
hvraspir: tak vám přeju, aby vám to "nové" příjmení přineslo štěstí :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Lennnia: Děkuji, to je moc hezké.
Odpovědět
Profilova fotka
makulenka: není zač ;-) x-)
Odpovědět
Profilova fotka
lennia - díky moc..to doufám... :-) Ale myslím, že příjmení to neovlivní.. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
hvraspir: příjmení to neovlivní, ale tak trošinku v to doufat (nebo věřit) můžeš, ne? :-)
Odpovědět
Profilova fotka
lennia - jasně, že jo... :-) to každopádně věřím... :-)
Odpovědět
Ahojky, tak u nas to bude taky tak, ze prijmeni budeme mit nakonec po mne. S timhle navrhem prisel pritel, ja s tim nesouhlasila a dost jsme se kvuli tomu dohadovali. Nakonec jsem teda rekla, ze je mi to jedno, at je teda po jeho.
Odpovědět
Profilova fotka
cuketacek: jen tak ze zvědavosti - jaký jste měli důvod vy? :-)
Odpovědět
mojí kamarádky tatínek si také vzal jméno po ní. Pokud si ale chlap myslí, že tím něco změní nebo se mu uleví tak je to nesmysl.
Odpovědět
Profilova fotka
já si teda nemyslím, že by tady šlo o to, že si chlap myslí, že by se mu mělo ulevit...Prostě to příjmení nechce z nějakého důvodu a je to. A když se dohodnou s přítelkyní a ta s tím také souhlasí, tak přece vůbec o nic nejde....
Odpovědět
My máme dost věcí tak trochu "jinak", to je jenom jedna z nich :-D Jména máme oba celkem v pohodě,. mi se jenom moc nelíbí kombinace mého křestního a manželova příjmení, tak jsem to navrhla a on to celkem vzal... Akorát rodičům to řekne prý až po svatbě jak odjedu na stáž, aby na mě nebyli naštvaní, že to byl můj nápad :-D Díky holky, že jste se ozvaly do diskuze, je fajn vědět, že zase nejsme tak úplně sami :-) Je fakt, že skoro nikoho ani nenapadne, že by si chlap měl vzít jméno od holky a přitom na tom není nic divného.. A všichni to pokládají za něco příšerného a nemyslitelného 8-(
Odpovědět
Profilova fotka
kacatko - přesně tak, je to jen něco zažitého, na co nejsou lidé zvyklí..ale já myslím, že je to normálka..A když se dohodnete vy dva, tak to je nejdůležitější. Třeba u nás i rodičům je to jedno a nevidí v tom nic špatného...a ostatní mě můžou být ukradení... :-) . To je to samé, pověry...svatby v květnu NEEE...to už dnes také neplatí...i když se nad tím ještě někdo pozastavuje, ale za nějaký čas to bude úplně normální...My máme svatbu 30.5.. ;-).
Odpovědět
kocatko, nechci ti brát iluze, ale to příjmení se na svatbě říká (teda minimálně na úřadě tomu tak je - že vás prohlásí za manžele a zároveň prohlásí, že nadále budete užívat příjmení to a to ;-) ) jinak já mám příjmení po manželovi, protože se mi líbí, je kratší a nemá -ová :-D ale vůbec mi nepřijde divné, když si chlap vezme příjmení po ženě :-)
Odpovědět
1
2
7
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?