Co s doklady po svatbě?

Profilova fotka
Ahoj holky, já vím, že už to tady bylo snad 1000x ale ráda bych se zeptala, jak je to s těmi lhůtami co kam nahlásit a do jak dlouhé doby, jestli ty ,,dny" jsou doopravdy dny a nebo pracovní dny? Předem moc děkuji za vaše názory. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem nikde nic nehrotila a postupně jsem měnila jméno... jde ti o něco konkrétního, bojíš se, že to někde nestihnes? Kolegyně z práce jezdila ještě rok po svatbě s řidičákem se jménem za svobodná a policajti jí při kontrole napomenuli a pohrozili, ať maže na úřad... bylo to jejich benevolenci, ale jen tím chci říct, že to není potřeba honit...
Odpovědět
Já si vše zařídila při vyzvednutí oddacího listu.
Odpovědět
Profilova fotka
a ty lhůty tedy platí ode dne svatby nebo ode dne vyzvednutí OL? @jesterka90
Odpovědět
@salsiccia bez OL nic nechtěji vyřídit. Já musela vždy dokládat OL.
Odpovědět
Profilova fotka
@jesterka90 ok, děkuju, já byla před pár dny na úřadě, kde nejsou žádný srandy a mám tam lhůtu 8 dnů, tak pořád nevím, od kdy mi běží. ale paní mi říkala předložíte OL, tak asi ta lhůta běží až po dodání, ale ke změně fakticky dojde dnem svatby no.. není to prostě jednoznačné
Odpovědět
Já si OL vyzvedla týden po svatbě a následně jsem vše vyřídila: pas, OP, zdravotní kartičku a řidičák
Odpovědět
Ja teda doufam, ze to budu moct vyridit v utery, nejpozdeji stredu, pak odjizdim na dovcu a 16 dni po svatbe bude uz asi pozde.
Odpovědět
My si v pondělí po svatbě vyzvednem OL a pak jsme měli jít pro nové občanky. No ale od srpna dostaneme nový byt, kde si konečně můžeme oba nahlásit trvalé bydliště, takže s občankama počkáme, až budeme mít smlouvu. Svůj řidičák stihnu nejspíš ještě v to pondělí a kartičku pojišťovny mi moje pojišťovna pošle automaticky, což je super... A na ostatních institucích jde snad změna údajů nahlásit mailem, když OL pošlu naskenovaný... Nijak to nehrotím :)
Odpovědět
Holky co technicak, predpokladam ze musim menit i ten? Chjooo
Odpovědět
Nám vystavili oddací list hned, došla jsem si udělat novou občanku, stačil zelený papírek, oddací list nechtěli. Měsíc po svatbě jsme letěli na svatetní cestu, takže pas a řidičák jsem vyměnila až pak. Kopii oddacího listu jsem dala v práci. Na zdravotce a sociálce se to nahlásí automaticky, jakmile si dojdeš vyměnit občanku. Nová kartička pojišťovny mi přišla cca za 6 týdnů od žádosti o nové občanky. Na bance stačila občanka a dle toho jak potřebuju lékaře tak to postupně nahlašuji. Žádný stres ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?